Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα μερικά εκατομμύρια παιδιά είναι ασήμαντο ποσοστό. Μάλιστα. Πολύ υποκριτικό για κάποιον που μιλούσε για ανθρώπινες ψυχές...

Μπροστά στις εκατοντάδες εκατομμύρια ετερόφυλα ζευγάρια είπα.Που να μην διευκρίνιζα κιόλας ότι έστω και μία περίπτωση είναι κατακριτέα.Γενικώς εδώ μέσα πιάνεται ο καθένας από όποια λέξη θέλει.Αυτό και αν είναι υποκριτικό. :-D

Έτσι πάει. Βρίσκουμε μια κοπέλα που ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον ομοφυλόφιλο πατέρα της και το κάνουμε σημαία κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Μετά βλέπουμε κάτι εκατομμύρια παιδιά που κακοποιούνται από ετερόφυλους γονείς και το θεωρούμε ασήμαντο. Αλλά κατά τα λοιπά δεν είναι ούτε κολλημένος, ούτε ρατσιστής.

Λοιπόν άτομο σαν και σένα που να διαστρεβλώνει τόσο πολύ τις απόψεις του άλλου σπάνια έχω συναντήσει.Συνέχισε έτσι δεν μπορείς να με εκνευρίσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μεγάλωμα παιδιών από ομόφυλο ζεύγος, δε συμβαίνει πουθενά στη φύση. Μόνο στην παράνοια ορισμένων που ζητούν το ...δικαίωμα(!) να υιοθετούν, όπως το δικαίωμα να έχουν άδεια οδήγησης.

Επίσης πουθενά στη φύση δε μαζεύονται μερικές σφιχτές ύαινες να βάλουν φυλακή (ή να σκοτώσουν αν το παίξει αγριάδα) μια άλλη ύαινα που σκότωσε και έφαγε μια τρίτη ύαινα. Που καμιά φορά είναι το ίδιο της το παιδί. Από την άλλη, μιας και υπάρχουν πάρα πολλά είδη στα οποία ο κανιβαλισμός είναι γεγονός, γιατί να μην είμαστε και μεις κανίβαλοι και άμα λάχει να σκοτώνουμε τα παιδιά μας να τα φάμε.

Ίσως επειδή χεστήκαμε τι κάνουν τα υπόλοιπα είδη στη φύση και αυτό το "επιχείρημα" είναι αστείο; Βλέπε Κωστάκης vs Κωστάκης παραπάνω.

Σόρι αλλά από όσα έχεις πει το μόνο που μπορώ να σεβαστώ (κι αυτό λόγω αρχών) είναι το "έτσι νομίζω εγώ και μη μου κολλάς".

Δημοσ.

Άρα που καταλήγουμε; Ότι ο καλός ή ο κακός γονιός δεν είναι θέμα σεξουαλικού προσανατολισμού. Το λύσαμε ή θα μιλάμε πάλι καμιά βδομάδα γι αυτό;

Ξεκινάμε με την παραδοχή ότι οι επίδοξοι γονείς, gay ή straight έχουν σώας τας φρένας. Αλλιώς τι να μιλάμε.

Το καλύτερο για το παιδί που θα υιοθετηθεί ψάχνουμε.

Το παράδειγμα που έδωσες δεν ακυρώνει ούτε την μια ούτε την άλλη άποψη. Εκεί πρόκειται για τέρατα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Με κουράζεις χωρίς λόγο και καταλαβαίνεις από αυτά που γράφω ότι θέλεις.Πότε έγραψα εγώ κάπου ότι ο ομόφυλος γονιός θα είναι κακός γονιός.Ποτέ και πουθενά.Αυτό που έγραψα είναι ότι το παιδί στην Ελλάδα του σήμερα με βάση την νοοτροπία που υπάρχει εκεί έξω κατά την γνώμη μου θα είναι καλλίτερο να υιοθετηθεί από ένα ετερόφυλο ζευγάρι παρά από ομόφυλο.Αυτό γράφω τουλάχιστον εγώ είκοσι σελίδες περίπου τώρα.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψάχνεις για αντιπαράθεση εκεί που δεν υπάρχει.Προκαλώ οποιοδήποτε μέλος από τα συμμετέχοντα στην κουβέντα να πει πότε εγώ έδωσα επιχείρημα ότι ο ομόφυλος γονέας θα είναι κακός.

Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σου ρε μάστορα, τα είπα και στον άλλο χτες. Μας ενδιαφέρουν μόνο οι επιστημονικές απόψεις ανθρώπων που έχουν ειδίκευση στο θέμα. Δεν θα αποφασίσει για το θέμα της υιοθεσίας ο Μήτσος και η Γκόλφω από το Internet. Θα αποφασίσουν εμπειρογνώμονες όπως γίνεται σε όλα τα σοβαρά θέματα. Έχεις καμιά μελέτη/έρευνα που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς σου; Πολύ ευχαρίστως να την διαβάσουμε. Αλλιώς βάλτε τις απόψεις σας εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Μας κουράσατε λέμε. Θέλετε με το ζόρι να μας τραβήξετε στον βούρκο της μιζέριας σας. Ε δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα πάμε μπροστά. Με ή χωρίς εσάς.

• Moderators
Δημοσ.

Δες πιο πάνω έχω βάλει με ένα πρόχειρο search 3" στο Google

Λυπάμαι, αλλά μονοψήφιος αριθμός ανέκδοτων ιστοριών δεν αποτελούν επιστημονικώς αποδεκτό επιχείρημα απ' όποια πλευρά και να το κοιτάξει κανείς. Ενδεικτικά αναφέρω:

Ο Lopez όμως, λέει ότι αυτός όπως και άλλα παιδιά ομοφυλόφιλων αισθάνεται «πόνο» - και αυτό επειδή υπάρχει η «έλλειψη του βιολογικού γονέα» και όχι επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν νόμιμο γάμο.

Η "έλλειψη βιολογικού γονέα" θα υπήρχε ακόμα και αν οι θετοί του γονείς ήταν άνδρας-γυναίκα.

Η Stefanowicz είπε ότι «αγάπησε απόλυτα τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε από AIDS το 1991, αλλά ο ίδιος ήταν ένας προβληματικός άνθρωπος που κακοποιούσε σεξουαλικά τόσο την ίδια όσο και τον δίδυμο αδελφό της και έφερνε αμέτρητους άνδρες στο σπίτι τους.

Δεν έχουν μόνο οι straight το προνόμιο της διαστροφής.

«Τελικά, αναζητούσα την αγάπη και την αποδοχή του, αλλά δεν μου επετράπη να τον εξετάσω ελεύθερα για τον τρόπο ζωής του, να του θέσω τα ηθικά επιχειρήματα ή να βλάψω τα συναισθήματά του, αλλιώς θα είχα να αντιμετωπίσω μακροπρόθεσμες επιπτώσεις», γράφει η Stefanowicz.

«Αν και δεν πιστεύω ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι θα είναι ντε φάκτο κακοί γονείς, γνωρίζω ότι η γκέι κοινότητα όπως την γνώρισα από κοντά, ποτέ δεν θεώρησε τα παιδιά τίποτα άλλο εκτός από ένα κομμάτι ιδιοκτησίας, ένα λάθος από το παρελθόν ή ένα πολιτικό εργαλείο», έγραψε η Klein, προσθέτοντας ότι η μητέρα της και η σύντροφός της επί 25 έτη είχαν και οι δύο πεθάνει και έτσι "δεν μπορούν να μου κάνουν κακό ξανά".

Δεν κάθησα να διαβάσω όλη την ιστορία της, αλλά πιθανότατα οι γονείς της ήταν κακοί γονείς. Όμως ακόμη και η ίδια παραδέχεται το bold.

Όμως κοίτα!

Ένα άλλο παιδί, η Malina Simard-Halm, κατέθεσε ότι η ‘οικογένεια’ των δύο μπαμπάδων της «δεν ήταν διαφορετική από ό, τι όλες οι άλλες - παρακολουθούσαν ταινίες και έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια. Ο ένας μπαμπάς μαγείρευε, ενώ ο άλλος πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο.

Θα ξαναρωτήσω λοιπόν (ακόμα περιμένω απαντήσεις στις αριθμημένες ερωτήσεις που σου έκανα αλλά μάλλον δε θα πάρω ποτέ).

Έχεις να παρουσιάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες ή οποιοδήποτε άλλο επιστημονικά τεκμηριωμένο επιχείρημα που να στηρίζει τη θέση σου;
Δημοσ.

Όταν έγραφα πως σήμερα είπα σε κάποιον ότι είναι αχαρακτήριστοι αυτοί που κρίνουν το ήθος των queer βάσει του τι κάνουν σε τελείως άσχετες φάσεις (πχ στο κρεβάτι) όπως ακριβώς ήταν αχαρακτήριστοι αυτοί που έκριναν παλιότερα το ήθος ενός άντρα από το μήκος των μαλλιών του, δεν περίμενα πως ήδη είχε εμφανιστεί και στο θρεντ και αυτός που θα δώσει το ζωντανό παράδειγμα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Λογαριαζετε χωρις τον ξενοδοχο. Το θεμα δεν ειναι αν ενας ομοφυλοφιλος μπορει να ειναι καλος γονιος αλλα το πως θα επηρεασει το παιδι αυτη η ατμοσφαιρα να χει 2 μπαμπαδες η 2 μαμαδες μεσα στο σπιτι.

Δημοσ.

Χαλαρά. Όλοι αυτοί που είναι στις φυλακές για διάφορα εγκλήματα παιδιά ετερόφυλων ζευγαριών δεν ήταν; Ο Χιτλερ παιδί ετερόφυλων δεν ήταν; Ο Στάλιν; Οι τρομοκράτες; Οι σειριακοί δολοφόνοι;

Καταλαβαίνεις ότι αυτή η λογική δεν οδηγεί πουθενά, έτσι; Το να προσπαθείτε να αποδείξετε με μεμονωμένες περιπτώσεις ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριων θα είναι προβληματικά μπορεί πάρα πολύ εύκολα να γυρίσει μπούμερανγκ.

Απλα ενημερωτικα οι περισσοτεροι απο αυτους,που ηταν ή ειναι στις φυλακες, δεν βιωσαν την πατρικη φιγουρα.

Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα, μη το παρατραβάς γιατί εδώ που τα λέμε παρέθεσες πέντε ορισμούς που έχει εκείνη η σελίδα.

Εσύ λες "φυσιολογικό" χρησιμοποιώντας τον τρίτο ("που κατά την υποκειμενική γνώμη του ομιλητή συμφωνεί με τη φύση, ομαλός") αλλά όταν έρχεται η ώρα το γυρνάμε στον πρώτο ("που ακολουθεί αυτό που συμβαίνει συνήθως στη φύση").

Ίσως να μην ήταν εσκεμμένο αλλά σίγουρα δε βοηθάει να πειστεί κανείς για το διεξοδικό της ανάλυσης να το πω κι έτσι.

Φοβάμαι ότι κάτι κατάλαβες λάθος. Εγώ, λέγοντας φυσιολογικό, σε κάθε περίπτωση και όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, εννοώ τον πρώτο ορισμό. Γι' αυτό και το έγραψα λέξη προς λέξη ως τίτλο τής παραπομπής (δεν αποδεικνύεται προφανώς, αλλά έτσι για την κουβέντα, πρώτα «ονόμασα» το link και μετά έψαξα να βρω σελίδα να λινκάρω. Για κάποιο λόγο, ήμουν απολύτως βέβαιος ότι θα βρισκόταν μεταξύ των πρώτων αποτελεσμάτων).

Ειλικρινά δε θυμάμαι σε ποιο σημείο όσων έχω πει στην παρούσα συζήτηση, άφησα να εννοηθεί ότι εννοώ τον τρίτο. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα το πνεύμα τού σχολιασμού σου, πράγμα το οποίο είναι φυσικά πιθανό.

Δημοσ.

Τουλάχιστον είχα την τύχη να μη μεγαλώσω με το θετό μπαμπά και τον γκόμενό του, ή με τη θετή μαμά και τη γκόμενά της. Αφού τα θες λιμανίσια, παρ'τα λιμανίσια...

Σόρι, αλλά το

- Γιωργάκη έκλεψες το φαγητό του διπλανού σου είσαι κακό παιδί!

- Τουλάχιστον ο μπαμπάς μου δεν είναι σκουπιδιάρης σαν το δικό σου!

δεν είναι λιμανίσιο αλλά διαλειμματίσιο τρίτης δημοτικού.

• Moderators
Δημοσ.

Λογαριαζετε χωρις τον ξενοδοχο. Το θεμα δεν ειναι αν ενας ομοφυλοφιλος μπορει να ειναι καλος γονιος αλλα το πως θα επηρεασει το παιδι αυτη η ατμοσφαιρα να χει 2 μπαμπαδες η 2 μαμαδες μεσα στο σπιτι.

http://www.insomnia.gr/topic/615401-το-thread-των-lgbt-δικαιωμάτων/?p=55859621

Δημοσ.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Δηλαδή εννοώ, μπορεί ούτε συ να μη ξέρεις αν και πως θα επηρεάσει αυτή η ατμόσφαιρα το παιδί, αλλά καλού κακού αφού δεν ξέρουμε ας το απαγορεύσουμε.

Τώρα, σε περίπτωση που οι γονείς είναι καπνιστές, που ξέρουμε πώς θα επηρεάσει η ατμόσφαιρα το παιδί, να τους το πάρουμε;

Χαίρομαι που επιτέλους βρήκαμε στο θρεντ κάποιον που πραγματικά δε λογαριάζει το δικό του νοητικό βόλεμα και βάζει πάνω απ' όλα, όλα ανεξαιρέτως, το καλό του παιδιού.

Δημοσ.

Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σου ρε μάστορα, τα είπα και στον άλλο χτες. Μας ενδιαφέρουν μόνο οι επιστημονικές απόψεις ανθρώπων που έχουν ειδίκευση στο θέμα. Δεν θα αποφασίσει για το θέμα της υιοθεσίας ο Μήτσος και η Γκόλφω από το Internet. Θα αποφασίσουν εμπειρογνώμονες όπως γίνεται σε όλα τα σοβαρά θέματα. Έχεις καμιά μελέτη/έρευνα που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς σου; Πολύ ευχαρίστως να την διαβάσουμε. Αλλιώς βάλτε τις απόψεις σας εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Μας κουράσατε λέμε. Θέλετε με το ζόρι να μας τραβήξετε στον βούρκο της μιζέριας σας. Ε δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα πάμε μπροστά. Με ή χωρίς εσάς.

Και μόλις του λες του καταρρίπτεις του άλλου τα επιχειρήματα που προσπαθεί να σου φορτώσει ότι είσαι εναντίον της ομόφυλης κοινότητας χωρίς να έχεις πει ποτέ κάτι τέτοιο,γίνεται επιθετικός μιλάει για βούρκους κ.λ.π.Επίσης να συμφωνήσω με άλλο μέλος ότι αν έπεφταν τέτοιοι χαρακτηρισμοί σε άλλο topic θα είχε κλειδωθεί πάραυτα.Η δικαιολογία για report εδώ δεν ευσταθεί όλο το insomnia παρακολουθεί την συζήτηση.

Δημοσ.

http://www.dailywire.com/news/7258/study-same-sex-parenting-hurts-kids-more-we-james-barrett

Έχεις απόλυτο δίκιο. Δηλαδή εννοώ, μπορεί ούτε συ να μη ξέρεις αν και πως θα επηρεάσει αυτή η ατμόσφαιρα το παιδί, αλλά καλού κακού αφού δεν ξέρουμε ας το απαγορεύσουμε.

Τώρα, σε περίπτωση που οι γονείς είναι καπνιστές, που ξέρουμε πώς θα επηρεάσει η ατμόσφαιρα το παιδί, να τους το πάρουμε;

Χαίρομαι που επιτέλους βρήκαμε στο θρεντ κάποιον που πραγματικά δε λογαριάζει το δικό του νοητικό βόλεμα και βάζει πάνω απ' όλα, όλα ανεξαιρέτως, το καλό του παιδιού.

Ναι βεβαια αφου δε ξερουμε τοτε ας το επιτρεψουμε και οτι γινει..

Δημοσ.

Επίσης πουθενά στη φύση δε μαζεύονται μερικές σφιχτές ύαινες να βάλουν φυλακή (ή να σκοτώσουν αν το παίξει αγριάδα) μια άλλη ύαινα που σκότωσε και έφαγε μια τρίτη ύαινα. Που καμιά φορά είναι το ίδιο της το παιδί. Από την άλλη, μιας και υπάρχουν πάρα πολλά είδη στα οποία ο κανιβαλισμός είναι γεγονός, γιατί να μην είμαστε και μεις κανίβαλοι και άμα λάχει να σκοτώνουμε τα παιδιά μας να τα φάμε.

Ίσως επειδή χεστήκαμε τι κάνουν τα υπόλοιπα είδη στη φύση και αυτό το "επιχείρημα" είναι αστείο; Βλέπε Κωστάκης vs Κωστάκης παραπάνω.

Σόρι αλλά από όσα έχεις πει το μόνο που μπορώ να σεβαστώ (κι αυτό λόγω αρχών) είναι το "έτσι νομίζω εγώ και μη μου κολλάς".

Αρχίζω απ' το τέλος, δηλώνοντας ότι δεν επιζητώ το σεβασμό των όσων λέω. Δε με απασχολεί καν το αν τυγχάνουν ή όχι σεβασμού. Προφανώς όχι αποκλειστικά από 'σένα, δεν έχουμε και τίποτα προσωπικό να χωρίσουμε, αλλά από κανέναν.

Πέραν αυτού, ας επαναλάβω για μια ακόμη φορά: Τα περί «φύσης», «φυσιολογικού και μη» και «αυτό συμβαίνει στη φύση κι εκείνο όχι» , δεν ήμουν εγώ εκείνος που τα έβαλε στην κουβέντα. Εγώ απάντησα, οπότε το να μού «χρεώνεται» το πιθανό φάουλ που εντοπίζεις, δεν το καταλαβαίνω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...