Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχεις ψάξει ποτέ τότε να δεις ποσοστά κακοποίησης παιδιών στην Αμερική; Που είναι και δυτική χώρα. Ακόμη και στην Ελλάδα τα ποσοστά έχουν αυξηθεί τραγικά πολύ. Και η πλειοψηφία και στις δύο χώρες έχουν ετερόφυλους γονείς. Δεν είναι όλα τόσο ρόδινα επειδή έχεις μαμά και μπαμπά. Η παιδική κακοποίηση δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

Link please, sorry αλλά έτσι αυθαίρετα δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα συνεννοηθούμε κάποτε οι δυο μας ρε μάστορα ή όχι;Η κοινωνία λέω ότι θα είναι αναφανδόν αντίθετη μόνο για το θέμα της υιοθεσίας, όπως άλλωστε και εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου όχι ότι είναι αναφανδόν αντίθετη με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του καθενός ή με το σύμφωνο συμβίωσης.Πόσες φορές δηλαδή πρέπει να γράψω ότι από ότι βλέπω και από τους γύρω μου που συζητώ και από ότι βλέπω και εδώ στο forum οι περισσότερες ενστάσεις(και μέσα σε αυτές και οι δικές μου) είναι στο θέμα της υιοθεσίας όχι στον σεξουαλικό προσανατολισμό του καθενός.

Ωραία, μπορούμε τότε να επιτρέψουμε τους γάμους στους ομοφυλόφιλους; Συμφωνείς με αυτό, εσύ και οι φίλοι σου; Κι ας αφήσουμε την υιοθεσία για καμιά δεκαριά χρόνια αργότερα, τουλάχιστον.

Δημοσ.

Ε και όλοι ακούσαμε πριν από ένα μήνα ότι ομόφυλο ζευγάρι έκανε τα ίδια.Ποιο είναι το point σου δεν κατάλαβα.

Ωραία, μπορούμε τότε να επιτρέψουμε τους γάμους στους ομοφυλόφιλους; Συμφωνείς με αυτό, εσύ και οι φίλοι σου; Κι ας αφήσουμε την υιοθεσία για καμιά δεκαριά χρόνια αργότερα, τουλάχιστον.

Φυσικά πότε είδες εμένα να γράφω κάτι άλλο;Quote please

Δημοσ.

Ἔχουμε καί λέμε:

http://filologikos-kosmos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_23.html

http://www.lexigram.gr/lex/omor/%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82#Hist0

Ἐτυμολογικές ἔννοιες:  

γάμος = γή+μήτηρ= ἡ τίκτουσα 

γαμ--βρός = ὁ νυμφίος   https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%82

γαμέω, γαμῶ,  συνώνυμο = νυμφεύομαι 

νύμφη = Οι Νύμφες κατά την Ελληνική Μυθολογία ήταν γυναικείες ιδεατές μορφές θεϊκής καταγωγής....    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8D%CE%BC%CF%86%CE%B5%CF%82

Γαμβρός + Νύμφη = Γάμος 

Γιά νά νυμφευθῃ κανείς πρέπει νά εἶναι ἄνδρας καί ἡ νύφη εἶναι προφανῶς γυναίκα, σύμφωνα μέ τήν πρόελευση τῆς λέξεως.

Φτάσαμε λοιπόν στό σημείο ἐκείνο νά ἐξηγούμε τά αὐτονόητα.

Γιά κάθε ἐρώτηση λοιπὀν παρόμοια μέ αύτήν θα κάνω ἀντγραφή-ἐπικόλληση τά παραπάνω.

Ἀν τό θελήσετε θά ἀναλύσουμε καί τήν λέξη οἰκογένεια...

Ασε,σε έχω ήδη προλάβει.

Δε μπορει να μη καταλαβαινετε ούτε τα βασικά.

Μήπως να σταματήσει και καθε ειδους ερευνα,μη λάχει και βρεθεί κανένα νέο στοιχείο για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα όνομα?

Για να μην υπάρχει,ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Αλλο ένα  αστειο "επιχείρημα".

Σήμερα μάθαμε απο τον τυπο που δήλωνε ρητά και  κατηγορηματικά οτι ομοφυλοφιλία και υιοθεσία δεν υπάρχουν πουθένα στη φύση,οτι οι λεξεις και οι ορισμοι μαλλον δεν ειναι για να εξυπηρετούν στη συννενόηση και δεν αναπροσαρμόζονται στο περασμα του χρόνου,αλλα ειναι δεσμευτικοί με σκοπό να υποδεικνυουν τι και πως πρέπει να γίνεται.

Για παραδειγμα,εφόσον ο ορισμος των δημοσιων συγκοινωνιών πριν πολλα χρόνια δεν περιελαμβανε το μετρό(λογικό),δεν θα επρεπε να υπαρχει μετρό.

Η,εφόσον παλιότερα ο ορισμός του γάμου ανέφερε οτι γίνεται ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα,δεν θα επρεπε να γίνεται γαμος μεταξυ ομοφυλων ζευγαριών!

Ρε,τι αστερι εισαι ρε!

Μη διανοηθείς να σταματήσεις να γράφεις στο τοπικ,να έχουμε να γελάμε.

Bonus summer gift:

Ελα,σου βρήκα κάτι για την λεξεις που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά,μήπως και το πιάσεις.(δεν ελπίζω ιδιαίτερα)

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-A110/606/3961,17683/

Δημοσ.

Δεν πρόκειται περί ανθρώπων. Έχουν χάσει την ανθρώπινη υπόσταση. Πρόκειται περί αλλόκοτων βλαβερών όντων που πρέπει να εξολοθρεύονται άμεσα, είτε είναι straight, είτε gay.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Link please, sorry αλλά έτσι αυθαίρετα δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λες.

https://www.childhelp.org/child-abuse-statistics/

Και αν ψάξεις μπορείς να βρεις και την έρευνα του 2013 των Η.Ε για τη βία εναντίον των παιδιών παγκοσμίως.

Δημοσ.

Δεν έδωσα ορισμό. Παρέθεσα ορισμό. Τον οποίο βάφτισες αστείο και ανεπαρκή - δε μπαίνω καν στο ότι οι ορισμοί δεν αξιολογούνται διαφορετικά ανάλογα με το ποια περίπτωση συζητάμε, γι' αυτό και λέγονται «ορισμοί»...για ερμηνεία λέξεων πρόκειται - διότι δεν σού άρεσε...τι μού θυμίζει, τι μού θυμίζει;

Μεταξύ μας τώρα, μη το παρατραβάς γιατί εδώ που τα λέμε παρέθεσες πέντε ορισμούς που έχει εκείνη η σελίδα.

Εσύ λες "φυσιολογικό" χρησιμοποιώντας τον τρίτο ("που κατά την υποκειμενική γνώμη του ομιλητή συμφωνεί με τη φύση, ομαλός") αλλά όταν έρχεται η ώρα το γυρνάμε στον πρώτο ("που ακολουθεί αυτό που συμβαίνει συνήθως στη φύση").

Ίσως να μην ήταν εσκεμμένο αλλά σίγουρα δε βοηθάει να πειστεί κανείς για το διεξοδικό της ανάλυσης να το πω κι έτσι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άρα που καταλήγουμε; Ότι ο καλός ή ο κακός γονιός δεν είναι θέμα σεξουαλικού προσανατολισμού. Το λύσαμε ή θα μιλάμε πάλι καμιά βδομάδα γι αυτό;

Δημοσ.

https://www.childhelp.org/child-abuse-statistics/

Και αν ψάξεις μπορείς να βρεις και την έρευνα του 2013 των Η.Ε για τη βία εναντίον των παιδιών παγκοσμίως.

Από μία πολύ πρόχειρη ματιά είδα ότι το ποσοστό είναι ασήμαντο,χωρίς φυσικά μην είναι κατακριτέα όσο δεν πάει ακόμα και η μία περίπτωση.Εν πάσι περιπτώσει ο προηγούμενος ισχυρισμός σου δεν έχει καμία βάση πουθενά.Στις τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ζευγάρια που υπάρχουν στο δυτικό κόσμο τα ποσοστά των παιδιών που δέχονται κακοποίηση είναι ελάχιστος.

Δημοσ.

Αυτού του είδους παραδείγματα είναι πλήρως αποτυχημένα..

Υπάρχουν πολλά είδη εντόμων που μετά το ζευγάρωμα το θηλυκό δολοφονεί το αρσενικό, τι σημαίνει αυτό, ότι επειδή υπάρχει στην φύση να το κάνουμε και εμείς είναι φυσιολογικό;;

Λοιπόν ξέρεις τι θυμήθηκα;

Τη μαμά μου που όταν δε διάβαζα μου έλεγε "κοίτα τον Κωστάκη που διαβάζει!". Αλλά όταν μου έλεγε να μη πάω να παίξω μπάλα και της έλεγα "μα ο Κωστάκης είναι έξω και παίζει" μου απαντούσε "τον Κωστάκη θα κοιτάμε τώρα;"

Την αγαπώ τη μαμά, αλλά όπως κάποιοι άλλοι έχει κι αυτή την εντύπωση ότι μιλάει ακόμα σε παιδάκια δημοτικού. Και δεν καταφέρνει ούτε αυτά να πείσει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από μία πολύ πρόχειρη ματιά είδα ότι το ποσοστό είναι ασήμαντο,χωρίς φυσικά μην είναι κατακριτέα όσο δεν πάει ακόμα και η μία περίπτωση.Εν πάσι περιπτώσει ο προηγούμενος ισχυρισμός σου δεν έχει καμία βάση πουθενά.Στις τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ζευγάρια που υπάρχουν στο δυτικό κόσμο τα ποσοστά των παιδιών που δέχονται κακοποίηση είναι ελάχιστος.

Τα μερικά εκατομμύρια παιδιά είναι ασήμαντο ποσοστό. Μάλιστα. Πολύ υποκριτικό για κάποιον που μιλούσε για ανθρώπινες ψυχές...

Δημοσ.

Άρα που καταλήγουμε; Ότι ο καλός ή ο κακός γονιός δεν είναι θέμα σεξουαλικού προσανατολισμού. Το λύσαμε ή θα μιλάμε πάλι καμιά βδομάδα γι αυτό;

Με κουράζεις χωρίς λόγο και καταλαβαίνεις από αυτά που γράφω ότι θέλεις.Πότε έγραψα εγώ κάπου ότι ο ομόφυλος γονιός θα είναι κακός γονιός.Ποτέ και πουθενά.Αυτό που έγραψα είναι ότι το παιδί στην Ελλάδα του σήμερα με βάση την νοοτροπία που υπάρχει εκεί έξω κατά την γνώμη μου θα είναι καλλίτερο να υιοθετηθεί από ένα ετερόφυλο ζευγάρι παρά από ομόφυλο.Αυτό γράφω τουλάχιστον εγώ είκοσι σελίδες περίπου τώρα.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ψάχνεις για αντιπαράθεση εκεί που δεν υπάρχει.Προκαλώ οποιοδήποτε μέλος από τα συμμετέχοντα στην κουβέντα να πει πότε εγώ έδωσα επιχείρημα ότι ο ομόφυλος γονέας θα είναι κακός.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι πάει. Βρίσκουμε μια κοπέλα που ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον ομοφυλόφιλο πατέρα της και το κάνουμε σημαία κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Μετά βλέπουμε κάτι εκατομμύρια παιδιά που κακοποιούνται από ετερόφυλους γονείς και το θεωρούμε ασήμαντο. Αλλά κατά τα λοιπά δεν είναι ούτε κολλημένος, ούτε ρατσιστής.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...