Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως βλέπω ότι είμαστε κάπως μονόπλευροι στο τι σχολιάζουμε εδώ μέσα.Το άρθρο το οποίο παρέθεσε ο @adi32 το οποίο αναφέρεται στις απόψεις που έχει για την ομόφυλη οικογένεια ενός ατόμου που ,μεγάλωσε μέσα σε αυτήν βλέπω ότι θάφτηκε επιλεκτικά.Και μάλιστα όταν οι προβληματισμοί που αναπτύσσει το άτομο αυτό προέρχονται όντας έχει μεγαλώσει σε μία κοινωνία πολύ πιο προοδευτική από την δική μας.Θέλω να πιστεύω ότι στο πλαίσιο μίας σοβαρής κουβέντας θα πρέπει να παίρνουμε υπόψιν μας πολύ περισσότερο τις γνώμες των ατόμων που μεγάλωσαν σε τέτοιες οικογένειες περισσότερο  στα σοβαρά

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και για νομικα δικαιώματα,αλλα όχι μόνο.

Ανέφερα πιο πριν κατι πολυ απλο και καθημερινό(το δημόσιο φιλι),το οποιο φυσικα δεν απαγορευει καποιος νομοθέτης,αλλά δε μπορουν να το 'απολαυσουν΄ με την ιδια άνεση ενα gay ζευγάρι,όπως ενα str8.

Οπως και να χει,κανείς δε μπορει να σε αναγκάσει να γουστάρεις τους gay,και δε νομιζω να προσπαθησει και κανεις ιδιαίτερα,δεν ειναι εξαλλου το ζητούμενο.

Κ γενικά,το όλο θέμα θα είχε σιγουρα καλύτερη εκβαση αν ολοι υιοθετούσαν την στάση σου,οτι δηλαδή οταν δεν εισαι ειδικός και δεν έχεις γνώση για ένα πεδίο,καλύτερα να πεις οτι δε γνωρίζεις,παρά να πετάς ένα κάρο ανυπόστατες αρλούμπες.

Δεν είπα πουθενά ότι δεν γουστάρω τους gay.  Ως τι να μην τους γουστάρω; Ως άτομα γενικά ή λόγω των σεξουαλικών τους επιλογών. 

Παρέα μπορώ να κάνω με τον οποιοδήποτε πληροί τα προσωπικά μου κριτήρια ως προς την υπόστασή του ως άτομο και μόνο, φτάνει να μην μου κλαίγεται συνεχώς για την αδικία που υφίσταται. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα ίδια έλεγαν πριν 70-80 χρόνια για τα δίκαιωμάτα μαύρων/γυναικών, ότι πάμε κατά διαόλου...

Δε πάει καθόλου έτσι το θέμα.Εδώ δεν συζητάμε για το αν θα ψηφίσεις  εδώ συζητάμε για ψυχές, και σε ποιο περιβάλλον εξασφαλίζονται οι καλλίτερες συνθήκες για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Δημοσ.

Δηλαδή θα βάλεις εσύ όρια στο πως θα ζουν τις ζωές τους οι άλλοι; Στο βαθμό που δεν σε βλάπτουν και δεν βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο τι σε ενοχλεί η ιδιαιτερότητα τους; Δεν σου αρέσει; Δεν σου ζήτησε κανείς να σου αρέσει. Ούτε εμένα μου αρέσει κι αμφιβάλλω αν υπάρχει ετερόφυλος εκεί έξω που νοιώθει άνετα να βλέπει δύο άντρες να φιλιούνται. Αλλά δεν μπορούμε να αξιώνουμε να λειτουργούν όλα με βάση τι μας αρέσει.

Προσωπικά χέστηκα για ένα νορμάλ φιλί. 

Το μόνο που με ενοχλεί(σε γκέυ-στρέητ-ότικαιναναι) είναι να μην βατεύονται σε καφετέριες-λεωφορεία-παγκάκια σαν να άρχισαν τα προκαταρκτικά.

Εκεί είναι ενοχλητικό πιστεύω.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δε πάει καθόλου έτσι το θέμα.Εδώ δεν συζητάμε για το αν θα ψηφίσεις εδώ συζητάμε για ψυχές, και σε ποιο περιβάλλον εξασφαλίζονται οι καλλίτερες συνθήκες για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Εκεί που οι γονείς είναι οι καταλληλότεροι.

Πολύ απλό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δε πάει καθόλου έτσι το θέμα.Εδώ δεν συζητάμε για το αν θα ψηφίσεις  εδώ συζητάμε για ψυχές, και σε ποιο περιβάλλον εξασφαλίζονται οι καλλίτερες συνθήκες για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Quotαρα κάτι συγκεκριμένο όμως.

Δημοσ.

Πάρα πολλοί ετερόφυλοι νιώθουν άνετα να βλέπουν δύο άνδρες ή δύο γυναίκες να φιλιούνται. Αντικειμενικά δεν διαφέρει από το μια γυναίκα και έναν άνδρα να φιλιέται. Απλώς οι ιδεολογίες και η ψυχολογία κάποιων τους κάνει να το βλέπουν διαφορετικά.

Σαφώς. Αντικειμενικά δεν διαφέρει . Ας κάνει κάποιος γλωσόφιλο  και με τον σκύλο του. Τι με νοιάζει εμένα. 

Απλώς γυρνάς το κεφάλι από την άλλη και τέρμα.  Τι θα κάνεις; Θα τους πλακώσεις στο ξύλο ή θα αρχίσεις το κράξιμο; 

Δημοσ.

Εκεί που οι γονείς είναι οι καταλληλότεροι.

Πολύ απλό.

Δεν είναι παιχνίδι το παιδί για να λέμε έτσι απλά ότι είναι καλλίτερα έτσι ή αλλιώς.Καλλίτερα σύμφωνα με ποιον.Και μην μου πεις ότι το λένε οι ειδικοί.Εδώ βγαίνει δημόσια άτομο το οποίο λέει ότι συμφωνούν δεκάδες άλλα άτομα μαζί της που μεγάλωσαν σε ομόφυλες οικογένειες και σε πολύ πιο προηγμένες κοινωνίες από την δική μας και λέει ότι οι ομόφυλες οικογένειες έχουν πολλά προβλήματα και ότι στερήθηκε χωρίς να είναι επιλογή της το δικαίωμα να μεγαλώσει με μάνα και πατέρα.Και συνεχίζω να λέω ότι το θέμα θάβεται εδώ μέσα επιμελώς

Δημοσ.

Τα ίδια έλεγαν πριν 70-80 χρόνια για τα δίκαιωμάτα μαύρων/γυναικών, ότι πάμε κατά διαόλου...

Για τις γυναίκες δεν νομίζω οτι υπήρχε τόση αντίδραση. Και για τους μαύρους, το πρόβλημα το είχαν κυρίως οι ΗΠΑ.

Δηλαδή θα βάλεις εσύ όρια στο πως θα ζουν τις ζωές τους οι άλλοι; Στο βαθμό που δεν σε βλάπτουν και δεν βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο τι σε ενοχλεί η ιδιαιτερότητα τους; Δεν σου αρέσει; Δεν σου ζήτησε κανείς να σου αρέσει. Ούτε εμένα μου αρέσει κι αμφιβάλλω αν υπάρχει ετερόφυλος εκεί έξω που νοιώθει άνετα να βλέπει δύο άντρες να φιλιούνται. Αλλά δεν μπορούμε να αξιώνουμε να λειτουργούν όλα με βάση τι μας αρέσει.

Μα δεν αναφέρθηκα σε τι μου αρέσει. Αναφέρθηκα στην πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου που δεν το γουστάρει αυτό το πράγμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για τις γυναίκες δεν νομίζω οτι υπήρχε τόση αντίδραση. Και για τους μαύρους, το πρόβλημα το είχαν κυρίως οι ΗΠΑ.

Ήταν αρκετοί με απόψεις τότε που αν τις διάβαζες πχ τα τελευταία 20-30 χρόνια (όχι απλά τώρα) θα τράβαγες ότι τρίχα είχες πάνω σου...

Ξέρεις πότε απέκτησαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (χωρίς περιορισμούς, αστερίσκους και μλκίες) οι γυναίκες στην Ελλάδα? Το 1952...

Όχι μόνο οι ΗΠΑ. :P

• Like 1
Δημοσ.

Απο πότε το να εύχεσαι σε έναν άνθρωπο να του συμβεί αυτο που τον κάνει να χαίρεται ειναι κατάρα ?

Είδε γκει παιδάκια να φιλιούνται, το χάρηκε πολύ κ του ευχήθηκα το ίδιο και στα παιδιά του, εσύ την κατάρα που την είδες?

Ξερεις κάτι, καμιά φορά η προσπάθεια μας να μας στα φορουμ να φανούμε γαματοι κ ανοιχτόμυαλοι, γυρνάει εναντίων μας με τραγελαφικά αποτελέσματα ..

Μάου ναι ρε συ, καλοπροαίρετα το είπες, σαν ευχή της μητέρας Τερέζας.
  • Like 2
Δημοσ.

Μην γράφεις βλακείες, εδώ μιλάμε σοβαρά.Μέχρι και το 1840 δεν μπορούσε ως μαύρος να ζήσεις σε κανέναν σημείο του κόσμου ελεύθερος.Να μην πω τι τραβούσαν οι γυναίκες σε διεθνές επίπεδο.Άλλο το ένα θέμα και άλλο το άλλο θέμα.Εδώ μιλάμε, για το δικαίωμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στα παιδιά.Δε συζητάμε ούτε για μαύρους ούτε για γυναίκες ότι για το αν οι ομόφυλοι είναι ανώμαλοι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν είναι παιχνίδι το παιδί για να λέμε έτσι απλά ότι είναι καλλίτερα έτσι ή αλλιώς.Καλλίτερα σύμφωνα με ποιον.Και μην μου πεις ότι το λένε οι ειδικοί.Εδώ βγαίνει δημόσια άτομο το οποίο λέει ότι συμφωνούν δεκάδες άλλα άτομα μαζί της που μεγάλωσαν σε ομόφυλες οικογένειες και σε πολύ πιο προηγμένες κοινωνίες από την δική μας και λέει ότι οι ομόφυλες οικογένειες έχουν πολλά προβλήματα και ότι στερήθηκε χωρίς να είναι επιλογή της το δικαίωμα να μεγαλώσει με μάνα και πατέρα.Και συνεχίζω να λέω ότι το θέμα θάβεται εδώ μέσα επιμελώς

Δεν είναι παιχνίδι γι' αυτό και υπάρχουν ειδικοί και κοινωνικοι λειτουργοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και όχι καθένας μας.

Ναι δεν διαφωνώ, αλλά η συγκεκριμένη μεγάλωσε στη δεκαετία των 60s-70s, που τότε ακόμη και στην Αμερική αρνιόντουσαν την ύπαρξη της ομοφυλοφιλίας. Οπότε όχι δεν ήταν τόσο προοδευτική ως κοινωνία. Θεωρείς ότι μια τέτοια εμπειρία μπορεί να είναι διαχρονική και να ισχύει το 2017;

Και προφανώς δεν θα είναι το 100% των παιδιών ευτυχισμένο με τους γονείς που τους υιοθέτησαν είτε στρέιτ είτε γκέι. Αυτό δεν σημαίνει ότι γενικά η υιοθεσία ή η υιοθεσία από γκέι γονείς δεν είναι σωστή.

Δημοσ.

Δεν είπα πουθενά ότι δεν γουστάρω τους gay.  Ως τι να μην τους γουστάρω; Ως άτομα γενικά ή λόγω των σεξουαλικών τους επιλογών. 

-Παρέα μπορώ να κάνω με τον οποιοδήποτε πληροί τα προσωπικά μου κριτήρια ως προς την υπόστασή του ως άτομο και μόνο, φτάνει να μην μου κλαίγεται συνεχώς για την αδικία που υφίσταται. 

Δεν απευθυνομαι σε εσένα προσωπικά,γενικά μιλάω.

-Αυτό ειναι το λογικό άλλωστε.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλέ ναι. Οι Άγγλοι της σουφραζέτες τις λατρεύανε και στη νότια Αφρική δεν είχαν απαρτχάιντ.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...