deltagama Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Το συμφέρον του παιδιού, ή τα δικαιώματα του που έλεγε ο άλλος, ποιος θα το κρίνει; Εγώ κι εσύ; Ή εξιδεικευμένοι επιστήμονες; Όπως κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι κλπ. Αν λοιπόν οι δεύτεροι πουν ότι τα παιδάκια που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα θα ικανοποιηθούν οι όποιες επιφυλάξεις σου; Γιατί όταν έδωσα στον άλλο τον ανεκδιήγητο έρευνες που αποτυπώνουν αυτό ακριβώς το πράγμα το γύρισε στην παλαβή. Που σημαίνει πως δεν μπαίνει εδώ για να κάνει συζήτηση αλλά για να ξεράσει μίσος. Αυτό δε που λες πρώτα τα ετερόφυλα ζευγάρια και μετά τα ομόφυλα αποτελεί διάκριση, δηλαδή ρατσισμό. Δεν μπορεί οι νόμοι να ισχύουν για κάποιους αλλά όχι για όλους. Τεσπά, το θέμα της υιοθεσίας θα λυθεί, όπως λύνονται όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα στην Ελλάδα. Με υποχρεωτική νομοθεσία από την ΕΕ. Όσοι τραβάτε ζόρι με αυτό καλή δύναμη. Ίσως και να αποτελεί διάκριση δεν έχω πειστεί απολύτως βέβαια για αυτό, αλλά θέλω το καλύτερο για το παιδί και όχι για το ζευγάρι που επιθυμεί την υιοθεσία,οπότε είτε είναι straight το ζευγάρι είτε είναι gay το βάζω σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το παιδί.Σαφώς και καλό είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις σε κανέναν τομέα,αλλά εδώ μιλάμε για παιδικές ψυχές, οι οποίες δεν έχουν το εύρος της αντίληψης που έχουμε εσύ και εγώ και σίγουρα θα του φαίνεται παράξενο στη Ελλάδα του 2017 να μεγαλώνει σε διαφορετική σύνθεση οικογένειας από αυτήν που παρατηρεί γύρω του. Επίσης φοβάμαι πολύ ότι στην Ελλάδα των κάφρων και των κοινωνικά και μαθησιακά αμόρφωτων θα κακοπεράσει σε όλες τις εκφάνσεις της παιδικής του ηλικίας,είμαι σχεδόν βέβαιος για αυτό λόγο της διαφορετικότητας της οικογένειας του.Φυσικά αν είμαστε ένα πολιτισμένο κράτος και όχι οι κατσαπλιάδες αμόρφωτοι των Βαλκανίων, και είχαμε μία κουλτούρα σαν αυτήν των Σουηδών, οι αντιστάσεις μου σε σχέση με το θέμα που συζητάμε θα ήτο σαφώς πολύ λιγότερες,μην πω ίσως και να μην υπήρχαν καθόλου.
deesnider Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) επιτέλους έχουμε κάποια κοινά σημεία και αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι εκφράζεις τους φόβους σου που είναι σεβαστοί... σεβαστοί γιατί το θέμα της υιοθεσίας ή το μεγαλώματος από έναν γονέα είναι ήδη περίπλοκο για το παιδί. Η “εμπειρία” δείχνει ότι ακόμα και έτσι, τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν είναι θέμα φύλου του γονέα αλλά “ποιότητάς” του... Δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας γονέων στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι πρωταρχικής σημασίας όσο αφορά την υιοθεσία σε ευρύτερο πλαίσιο, αλλά εδώ το πρωταρχικής σημασίας είναι άλλο: Ότι δεν υφίσταται καν η έννοια «γονείς» (με την ερμηνεία που έχει, όχι με όποια τής δίνεις εσύ, εγώ ή οι «ειδικοί») , είτε μιλάμε για βιολογικούς, είτε για θετούς: Ουσιαστικό γονείς αρσενικό πληθυντικός (ενικός: γονέας ή γονεύς παλιότερα) ο πατέρας και η μητέρα Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, όσο κι αν «κλωτσάνε» όταν έρχονται φάτσα με φάτσα με τα αυτονόητα και τα προφανή, το ομόφυλο ζεύγος που μεγαλώνει ένα παιδί, δεν είναι γονείς, όπως το αυτοκίνητό μου είναι αυτοκίνητο και δεν είναι πλυντήριο. Δεν υπάρχουν οι παραπάνω διακριτοί ρόλοι, τι να κάνουμε; Για 'σένα δεν τρέχει και τίποτα αν δεν υπάρχουν, για 'μένα ακυρώνει την ουσία τού πράγματος. Όσο για το τι δείχνει η εμπειρία στην οποία αναφέρεσαι: Δεν υποστήριξα ότι το παιδί που θα μεγαλώσει με ομόφυλο ζευγάρι θα εξελιχθεί σε εγκληματία εξ αιτίας αυτού. Θα έχει όμως στερηθεί - από επιλογή κάποιων τρίτων που αποφάσισαν χωρίς εκείνο για εκείνο - ένα εκ των σημαντικότερων : Το να βιώσει την έννοια «γονείς», την αγάπη που θα τού δώσουν (δεν έχει καμία σχέση το ότι και το ομόφυλο ζεύγος θα αγαπάει το παιδί, μην το πεις...κι εγώ αγαπάω τη γυναίκα μου, δυο τρεις καλούς μου φίλους και κάμποσο κόσμο ακόμα, αλλά καμία σχέση με το ζητούμενο) , αυτή που θα ανταποδώσει και το συναίσθημα που προκύπτει μέσα απ' όλο αυτό. αποφεύγεις να αναγνωρίσεις ότι ΝΑΙ οι καιροί ήταν βάρβαροι πριν κάποιες δεκαετίες... δες για την δυνατότητα ψήφου στις γυναίκες, ίσα δικαιώματα στους μαύρους, αντιμετώπιση ΑΜΕΑ κλπ κλπ... αν αυτό δεν είναι δείγμα βαρβαρότητας δεν έχω να προσθέσω κάτι... Το βλέπω ότι δεν έχεις να προσθέσεις τίποτα. Όταν συγκρίνεις σε επίπεδο ...βαρβαρότητας, την καταστρατήγηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, την απουσία ισονομίας και την αδιαφορία απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν ειδικής φροντίδας (πράγματα που αφορούν τα ίδια τα άτομα), με τη μη δυνατότητα των ομόφυλων ζευγαριών να υιοθετούν (πράγμα που αφορά τρίτο άτομο: το παιδί) , τι άλλο να προσθέσεις; Τα έχεις πει όλα. ξανά φέρνεις το θέμα φυσικότητας μαζί με το πρέπει... το μοναδικό πρέπει που υπάρχει είναι το να μεγαλώσει ένα παιδί σωστά! Αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς με βάση τα προσωπικά μας πιστεύω άλλα οι ειδικοί... Μπορείς άνετα να βρεις τι λένε... Δεν είναι ούτε ζήτημα προσωπικών πιστεύω, ούτε ζήτημα για το οποίο αποφαίνονται ειδικοί. Είναι ζήτημα τής ίδιας τής ιστορίας και τής πορείας τού ανθρώπινου είδους, από ...πάντα, μέχρι τα ...σέβεντις. Ξέρω τι λένε οι «ειδικοί», μού το έχεις δείξει τόσο εσύ, όσο και κάνα δυο άλλοι εδώ μέσα. Δε σημαίνει τίποτα εν προκειμένω (γι' αυτό και βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά). Τέλος για να αποδεχθείς (όχι να συνηθίσεις) κάτι, θα πρέπει να υπάρχει... τις περισσότερες φορές φοβούμαστε πράγματα γιατί τα φανταζόμαστε βάση των προσωπικών μας εμπειριών... Ήδη υπάρχει. Όχι ακόμα νομικά θεσμοθετημένο στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει, μέσω ...παραθυρακίων και οι περιπτώσεις είναι πολλές όχι μια-δυο. Συνεχίζω να μην το αποδέχομαι, όπως δεν αποδεχόμουν εξ αρχής (και συνεχίζω με πάθος) πολλές καταστάσεις που αποτελούν μέρος τής απτής πραγματικότητας. Α! Μη χρησιμοποιείς τη λέξη «φόβος». Δεν φοβάμαι κάτι, ούτε θα πάθω τίποτα αν και όταν συμβεί. Άλλο πράγμα η αποστροφή και άλλο ο φόβος, μην τα μπλέκουμε. Για μένα η όλη συζήτηση έχει λήξει στο σημείο που του δίνουμε στοιχεία και τα απορρίπτει γιατί δεν ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία του. Οτιδήποτε και να πούμε από εκεί και πέρα είναι απλά περιττό. Ο τύπος έχει μια άποψη και είναι κολλημένος εκεί. Fuck him, η ζωή συνεχίζεται. Δεν πρόκειται για την κοσμοθεωρία τού deesnider, αλλά για την εφαρμοσμένη(!) κοσμοθεωρία τού ίδιου τού κόσμου. Όσο για την προτροπή σου προς τους υπόλοιπους στην τελευταία φράση, έστω και μεταφορικά, καν' την για κάποιον που ίσως το απολαύσει. Κρίμα είναι να πάει χαμένη... Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2017 από deesnider 3
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δεν πρόκειται για την κοσμοθεωρία τού deesnider, αλλά για την εφαρμοσμένη(!) κοσμοθεωρία τού ίδιου τού κόσμου. Ο κόσμος λεβέντη είναι αυτό που φτιάχνουμε εμείς. Ο δικός σου κόσμος είναι περιχαρακωμένος στη μισαλλοδοξία και την περιφρόνηση. Ο κόσμος που θέλουμε εμείς βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Δεν πρόκειται να το καταλάβεις αυτό γιατί δεν έχεις τα εχέγγυα. Εδώ ήρθες για να χλευάσεις και να ξεράσεις μίσος. Με επιχειρήματα της πλάκας. Σε έχουν ταπώσει είκοσι φορές δέκα διαφορετικά άτομα και συνεχίζεις την ίδια μπαλαφάρα. Εντάξει, το καταλάβαμε, δεν θες υιοθεσία. Δυστυχώς για σένα θα συμβεί. Get over it.
deesnider Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Ο κόσμος λεβέντη είναι αυτό που φτιάχνουμε εμείς. Ο δικός σου κόσμος είναι περιχαρακωμένος στη μισαλλοδοξία και την περιφρόνηση. Ο κόσμος που θέλουμε εμείς βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Δεν πρόκειται να το καταλάβεις αυτό γιατί δεν έχεις τα εχέγγυα. Εδώ ήρθες για να χλευάσεις και να ξεράσεις μίσος. Με επιχειρήματα της πλάκας. Σε έχουν ταπώσει είκοσι φορές δέκα διαφορετικά άτομα και συνεχίζεις την ίδια μπαλαφάρα. Εντάξει, το καταλάβαμε, δεν θες υιοθεσία. Δυστυχώς για σένα θα συμβεί. Get over it. Άφριζε όσο γουστάρεις. «Αλληλοσεβασμός» που αποφασίζει για το πώς θα μεγαλώσει ο άλλος... Οι τάπες μόνο στο δικό σου κενό εν κρανίω υφίστανται. Όσο για το «δυστυχώς (!!!) για 'μένα», απάντησα στον άλλον: Δεν πρόκειται να πάθω κάτι.
txcellas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Είναι απίστευτο γκει άτομα να παρουσιάζουν την παρά φύση ως κάτι φυσιολογικό και να τσακώνονται με τέτοια πόρωση σε ένα φόρουμ. Άλλοι βάζουν ομιλίες ψυχολόγων, γιατρών και ειδικών για να προβάλουν ότι είναι "φυσιολογικό" όλο αυτό. Πραγματικά άλλο να υπάρχει ένα νήμα να γράφει για τα δικαιώματα των ανθρώπων και άλλο να υπάρχει αυτή η πόρωση. Όσο οι γκει να πορωνονται και να μιλάνε έτσι και το ποσό φυσιολογικοί είναι αλλά τόσο όλοι εμείς θα μαλώνουμε μεταξύ μας γιατί είτε είμαστε στενόμυαλοι είτε γιατί το θεωρούμε άρρωστο και βρώμικο όλο αυτό . Θεωρία των άκρων..
retaldo64 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Είναι απίστευτο γκει άτομα να παρουσιάζουν την παρά φύση ως κάτι φυσιολογικό και να τσακώνονται με τέτοια πόρωση σε ένα φόρουμ. Άλλοι βάζουν ομιλίες ψυχολόγων, γιατρών και ειδικών για να προβάλουν ότι είναι "φυσιολογικό" όλο αυτό. Πραγματικά άλλο να υπάρχει ένα νήμα να γράφει για τα δικαιώματα των ανθρώπων και άλλο να υπάρχει αυτή η πόρωση. Όσο οι γκει να πορωνονται και να μιλάνε έτσι και το ποσό φυσιολογικοί είναι αλλά τόσο όλοι εμείς θα μαλώνουμε μεταξύ μας γιατί είτε είμαστε στενόμυαλοι είτε γιατί το θεωρούμε άρρωστο και βρώμικο όλο αυτό . Θεωρία των άκρων.. Οι λεσβίες όμως γουστάρουν και πέη, οι gay συνήθως είναι αιδοιοφοβικοί. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2017 από retaldo64
retaldo64 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν σε κατάλαβα.. Οι Τοξοβόλοι πάντως είναι versatile. Συνιστούν υποκατηγορία των bi ανδρών λειτουργικά. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2017 από retaldo64
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Να διαβάζεις ρατσιστικά σχόλια και απόψεις από gay, αξία ανεκτίμητη. Λίγο παίρνω φορά και χτυπάω τοίχο. Όχι σε αυτόν που μου έχουν χτίσει, αλλά σε αυτόν που χτίζω εγώ.
Lanike71 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Εδώ, παρ' όλο που υποστηρίζω τα δικαιώματα των gay, πρέπει να υποστηρίξω την άλλη πλευρά, στο θέμα της υιοθεσίας. Και μην αρχίσουμε τα "μα στο ορφανοστροφείο θα είναι χειρότερα, η νέα οικογένεια μπορεί να είναι χάλια, μπορεί να στερηθεί κάτι, μπλα μπλα...". Αυτό το αλληλοσυμπλήρωμα των δύο φύλων, στα μάτια του παιδιού, δεν αντικαθίσταται. Να συμπληρώσω και ένα πραγματάκι περί φύσης, αφού παίζει τόσο πολλή μπάλα : Το πόσες διαφορές και ομοιότητες έχουμε με τη φύση, δεν έχει να κάνει με τα πάντα για να τα επικαλούμαστε όποτε θέλουμε. Η φύση μπορεί να όρισε και ο αρσενικός γάτος να σκοτώνει τα γατάκια. Ε και; Να το υιοθετήσουμε και αυτό στην ανθρώπινη κοινωνία; Είμαστε εδώ για να διαλέξουμε το βέλτιστο για όλους και όχι απλά να βολευόμαστε εμείς. 2
suffocater Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 αλλά εδώ το πρωταρχικής σημασίας είναι άλλο: Ότι δεν υφίσταται καν η έννοια «γονείς» (με την ερμηνεία που έχει, όχι με όποια τής δίνεις εσύ, εγώ ή οι «ειδικοί») , είτε μιλάμε για βιολογικούς, είτε για θετούς: Ουσιαστικό γονείς αρσενικό πληθυντικός (ενικός: γονέας ή γονεύς παλιότερα) ο πατέρας και η μητέρα Αλλο ένα αστειο "επιχείρημα". Σήμερα μάθαμε απο τον τυπο που δήλωνε ρητά και κατηγορηματικά οτι ομοφυλοφιλία και υιοθεσία δεν υπάρχουν πουθένα στη φύση,οτι οι λεξεις και οι ορισμοι μαλλον δεν ειναι για να εξυπηρετούν στη συννενόηση και δεν αναπροσαρμόζονται στο περασμα του χρόνου,αλλα ειναι δεσμευτικοί με σκοπό να υποδεικνυουν τι και πως πρέπει να γίνεται. Για παραδειγμα,εφόσον ο ορισμος των δημοσιων συγκοινωνιών πριν πολλα χρόνια δεν περιελαμβανε το μετρό(λογικό),δεν θα επρεπε να υπαρχει μετρό. Η,εφόσον παλιότερα ο ορισμός του γάμου ανέφερε οτι γίνεται ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα,δεν θα επρεπε να γίνεται γαμος μεταξυ ομοφυλων ζευγαριών! Ρε,τι αστερι εισαι ρε! Μη διανοηθείς να σταματήσεις να γράφεις στο τοπικ,να έχουμε να γελάμε. Bonus summer gift: Ελα,σου βρήκα κάτι για την λεξεις που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά,μήπως και το πιάσεις.(δεν ελπίζω ιδιαίτερα) http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-A110/606/3961,17683/ Να συμπληρώσω και ένα πραγματάκι περί φύσης, αφού παίζει τόσο πολλή μπάλα : Το πόσες διαφορές και ομοιότητες έχουμε με τη φύση, δεν έχει να κάνει με τα πάντα για να τα επικαλούμαστε όποτε θέλουμε. Η φύση μπορεί να όρισε και ο αρσενικός γάτος να σκοτώνει τα γατάκια. Ε και; Να το υιοθετήσουμε και αυτό στην ανθρώπινη κοινωνία; Είμαστε εδώ για να διαλέξουμε το βέλτιστο για όλους και όχι απλά να βολευόμαστε εμείς. Aπλά όταν καποιοι αστείοι επικαλούνται το "ειναι αφυσικο" ως επιχείρημα κατα των gay,αναγκάζεσαι να τους αποδειξεις πόσο ανιδεοι ειναι. Αλλιώς ναι,θα μπορούσαμε να το αφήσουμε και τελείως στην απ'εξω.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Είναι απίστευτο γκει άτομα να παρουσιάζουν την παρά φύση ως κάτι φυσιολογικό και να τσακώνονται με τέτοια πόρωση σε ένα φόρουμ. Δεν είμαστε όλοι gay. Δεν χρειάζεται να είσαι gay για να σε ενδιαφέρει να έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα. Θέμα παιδείας και πολιτισμού είναι.
Irene.j Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Aπλά όταν καποιοι αστείοι επικαλούνται το "ειναι αφυσικο" ως επιχείρημα κατα των gay,αναγκάζεσαι να τους αποδειξεις πόσο ανιδεοι ειναι. Αλλιώς ναι,θα μπορούσαμε να το αφήσουμε και τελείως στην απ'εξω. Απο ποιον αναγκαζεσαι?
deesnider Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Αλλο ένα αστειο "επιχείρημα". Σήμερα μάθαμε απο τον τυπο που δήλωνε ρητά και κατηγορηματικά οτι ομοφυλοφιλία και υιοθεσία δεν υπάρχουν πουθένα στη φύση Συνεχίζω να το δηλώνω, μη μπερδεύεσαι. Μόνο στη χορτόσουπα που υπάρχει μέσα στο κεφάλι σου, θα ανατρεπόταν το παραπάνω, σύμφωνα με το τι κάνουν δύο gay γύπες με το αυγό που βρήκαν και το ...25% των gay μαύρων κύκνων. Παράκρουση, όχι αστεία. οτι οι λεξεις και οι ορισμοι μαλλον δεν ειναι για να εξυπηρετούν στη συννενόηση και δεν αναπροσαρμόζονται στο περασμα του χρόνου,αλλα ειναι δεσμευτικοί με σκοπό να υποδεικνυουν τι και πως πρέπει να γίνεται. Στα λεξικά, ο ορισμός τού όρου «γονείς» είναι αυτός που παρέθεσα παραπάνω. Το ότι κάποιοι θέλουν να λένε βούρτσα και να εννοούν π..τσα, είναι δικό τους θέμα και πρόβλημα. Για παραδειγμα,εφόσον ο ορισμος των δημοσιων συγκοινωνιών πριν πολλα χρόνια δεν περιελαμβανε το μετρό(λογικό),δεν θα επρεπε να υπαρχει μετρό.Η,εφόσον παλιότερα ο ορισμός του γάμου ανέφερε οτι γίνεται ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα,δεν θα επρεπε να γίνεται γαμος μεταξυ ομοφυλων ζευγαριών! Τα παραδείγματά σου είναι γελοία και άστοχα όσο δεν πάει άλλο. - Το μετρό είναι είδος συγκοινωνιακού μέσου, όπως κάθε άλλο. Εφευρέθηκε σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, διαφορετική από τα υπόλοιπα, όπως συνέβη και με τα λεωφορεία, τα τραμ και όλα τα υπόλοιπα, που υπάρχουν σήμερα ενώ κάποτε δεν υπήρχαν, ή υπήρχαν κάποτε και σήμερα έχουν καταργηθεί. Εξέλιξη τής τεχνολογίας στον τομέα λέγεται. Δεν ξέρω πώς μάντεψες ότι θα έλεγα «δε θα έπρεπε να υπάρχει μετρό». Ή μάλλον ξέρω, αλλά ασ' το καλύτερα. Ο γάμος δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από σύμβαση συμβίωσης μεταξύ δύο ατόμων, είναι παντελώς αδιάφορο αν τα δύο αυτά άτομα είναι τού ίδιου ή διαφορετικού φύλου και αποκλειστικά δική τους δουλειά είναι το τι θα κάνουν με τη ζωή τους. Δεν ξέρω πού είδες να αντιτίθεμαι σ' αυτό. Ή μάλλον κι αυτό το ξέρω, αλλά αυτό κι αν είναι για «ασ' το καλύτερα». Από αυτό το σημείο, μέχρι το να πει κάποιος μετά από 50-100 χρόνια ότι η έννοια «γονείς», περικλείει, εκτός από το «μάνα και πατέρας», δυο γυναίκες, δυο άνδρες, έναν άνθρωπο κι ένα ρομπότ και, ή δυο (ή περισσότερα) ολογράμματα, υπάρχει χάος. Όχι ότι αρκετοί δεν το έχουν ξεπεράσει και λένε ότι μαλακία τους κατέβει και τους βολεύει, αλλά δε θα τους αντιμετωπίσω και σοβαρά. Bonus summer gift:Ελα,σου βρήκα κάτι για την λεξεις που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά,μήπως και το πιάσεις.(δεν ελπίζω ιδιαίτερα) Πολύ σωστά κάνεις και δεν ελπίζεις. Μαλακιούλες όπως αυτή, έχουν το ίδιο εκτόπισμα με το να λινκάρει ο άλλος την επίσημη σελίδα τής εκκλησίας, ως απόδειξη για τη δημιουργία τού σύμπαντος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις