Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε, ναι, οφείλω να το παραδεχτώ: Δεν είναι τόσο φοβερή, όσο το να παραδειγματιστούμε από τους γύπες και τους κύκνους...

...ξανά: Άλλοι έβαλαν τη φύση στην κουβέντα. Εγώ απλά τούς τρίβω στη μάπα το τι συμβαίνει σ' αυτή. Ας πρόσεχαν.

ας προσεχαν τι? οτι θα επικαλεισαι τη φυση για ζητηματα ασχετα επειδη εγινε μια αναλογια?

τι ας προσεχαν? απο ποτε ειναι αγωνας? εισαι γνησια τρελος.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μαθήματα διαλόγου:

- θέλω να έχω το δικαίωμα στην υιοθεσία

- πιστεύω ότι δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει στην φύση

- μα και στην φύση δεν υπάρχει ο όρος υιοθεσία

- δεν με νοιάζει, βρες μου παράδειγμα με ομοφυλόφιλα ζώα που υιοθετούν...

- πήρε το μάτι μου κάτι γύπες...

- δεν μου κάνει, με πτηνά και αυγά θα ασχολούμαστε...

• Like 1
Δημοσ.

επισης θεωρω οτι ο πατερας σου ηταν βιαιος απεναντι σου η απεναντι στη μητερα σου, δεν εχεις πληρως διαχωρισμενη την αυτοεικονα σου απο τα συναισθηματα σου για τη μητερα σου και μαλλον δεν ξερεις πως να περνας καλα χωρις να προκαλεις αρνητικα συναισθηματα σε αλλους. ολα αυτα ειναι επιλυσιμα, αλλα πρεπει να το θελεις.

Δημοσ.

Κάνε με quote όπου εγώ έκανα appeal to nature για να στηρίξω θέση. Ένα ορφανό παιδί (που έχει μεγαλώσει, όχι μωρό) στερείται, BY DEFINITION, εικόνα μητέρας και πατέρα. Είσαι επίσης τόσο fervently αντίθετος στην υιοθεσία από έναν (straight) γονιό; Τώρα στην τελική αν εσύ μπαίνεις σε μια συζήτηση με μόνο σου μέλημα να πεις τη γνώμη σου, και αμέσως μετά κλείνεις τ' αυτιά σου και κάνεις λαλαλαλα, ε τότε λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει λόγος ν' ασχοληθεί κανείς μαζί σου.

Εσύ είπες ότι το όλο μου επιχείρημα είναι τα περί φύσης, δεν το είπα εγώ για 'σένα.

Σαφώς και είμαι και το έχω πει συγκεκριμένα και κατά λέξη, αρκετές σελίδες πίσω. Αν βαριέσαι να το κάνεις εσύ, πες μου να σού βρω εγώ το post.

Λυπάσαι, αλλά ασχολείσαι, οπότε μάλλον δε χρειάζεσαι λόγο. Εγώ, πειράζει που δε δίνω δεκάρα για το αν ασχολείται οποιοσδήποτε μαζί μου;  

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μη μού ζητάς να παρουσιάσω έρευνες λοιπόν. Δεν προσπαθώ να αποδείξω κάτι, αλλά ακόμα κι αν προσπαθούσα, δεν θα επέλεγα να το κάνω με τρόπους που ο ίδιος απορρίπτω. Ο δικός μου τρόπος να στηρίξω αυτά που λέω είναι απλός: Μεγάλωμα παιδιών από ομόφυλο ζεύγος, δε συμβαίνει πουθενά στη φύση.

Ε, ναι, οφείλω να το παραδεχτώ: Δεν είναι τόσο φοβερή, όσο το να παραδειγματιστούμε από τους γύπες και τους κύκνους...

...ξανά: Άλλοι έβαλαν τη φύση στην κουβέντα. Εγώ απλά τούς τρίβω στη μάπα το τι συμβαίνει σ' αυτή. Ας πρόσεχαν.

Τη μία λες ότι ο λόγος που δεν θες υιοθεσία είναι το τι συμβαίνει στην φύση, την άλλη ότι επικαλείσαι την φύση γιατί την έφεραν άλλοι στην κουβέντα. Άρες μάρες κουκουνάρες.

Μεταξύ μας τώρα, θα ήταν πολύ πιο αντρίκιο (pun intended) να πεις απλά ρε παιδιά διαφωνώ γιατί δεν μου κάθεται καλά. Μου ξενίζει να μεγαλώνει ένα παιδί με δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Δεν νομίζω ότι θα σε κατηγορούσε κανείς για οτιδήποτε. Αλλά μπαίνεις με ένα επιθετικό στυλάκι, όταν στριμώχνεσαι το γυρνάς στο απολογητικό "λέω απλά την άποψη μου", όταν σου παραθέτουμε επιστημονικά δεδομένα τα απαξιώνεις γιατί οι δημοσκοπήσεις βγάζουν λάθος τα ποσοστά του Σύριζα ή δεν ξέρω 'γω τι, και γενικά ένας αχταρμάς από αντιφάσεις, διανθισμένες με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και υφάκι ψευτόμαγκα. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί είχαν κάποιοι το θράσος να αμφισβητήσουν την άποψη σου; Σοβαρά τώρα;

Get a life ρε καημένε.

Λυπάσαι, αλλά ασχολείσαι, οπότε μάλλον δε χρειάζεσαι λόγο. Εγώ, πειράζει που δε δίνω δεκάρα για το αν ασχολείται οποιοσδήποτε μαζί μου;  

Για κάποιον που δεν δίνει δεκάρα είναι να απορείς γιατί πέντε σελίδες τώρα τσακώνεσαι με όλους. Πες πες, θα το πιστέψεις κι ο ίδιος στο τέλος.

Τεσπά, πάω να πιω κάνα ποτάκι Παρασκευή βράδυ γιατί έχω και καλύτερα πράγματα από το να ασχολούμαι με τελειωμένους που δεν έχουν καθόλου προσωπική ζωή.

Δημοσ.

Πάλι για αυγά μιλάς, ε;

Τι ακριβώς τριβεις ρε μπερδεμενε?Mηπως εισαι σουρωμένος?Ειναι και παρασκευή,θα δειξω κατανόηση.

Μη συνεχίζεις να ξεφτιλιζεσαι με το να αποδεικνυεις πόσο ανίδεος είσαι για αυτα που δογματικα υποστηριζες,κρίμα ειναι.

Οι gay μαυροι κυκνοι δεν υιοθετούν αυγα,αλλα τα μικρά,ΑΦΟΤΟΥ επωαστουν.

Και αυτό δεν ειναι μεμονωμένο περιστατικο που συνέβη μια φορά,αλλα casual κατασταση.

Πριν λιγα λεπτα ελεγες οτι δε συμβαινει πουθενα στη φυση,και όταν σου δειχνουν οτι συμβαινει στη φυση λες οτι τριβεις στην μαπα τι συμβαινει?

Συγκεντρώσου.

Αν δε μπορεις,τα λέμε το πρώι.

Δημοσ.

Μάθημα για το πώς να είσαι φελλός στη συζήτηση (αυτό που λέγαμε για «...στιές»...) :

(Δεν αφορά δικό σου δικαίωμα η υιοθεσία. Αφορά δικαιώματα τού παιδιού >>> Το είπα από την αρχή και αποτέλεσε μια απ' τις βάσεις τής τοποθέτησής μου

(Είπα ότι κρίνω ως προβληματική την κατ' επιλογήν απουσία τής εικόνας «μάνα και πατέρας» >>> Το είπα επίσης από την αρχή, αποτέλεσε εξίσου σημαντική βάση τής τοποθέτησής μου, τα περί φύσης - για εκατομμυριοστή φορά -  μπήκαν από άλλους στην κουβέντα, αλλά αφού οι απαντήσεις δεν αρέσουν τα χρεώνομαι εγώ. Όχι ότι πληγώθηκα, αλλά μια και μιλάμε για φελλούς συζητητές που κάνουν και μαθήματα διαλόγου...) 

(Μίλησα για ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά. Μέχρι να μού δείξεις πού χρησιμοποίησα τον όρο υιοθεσία στη συγκεκριμένη φάση τής κουβέντας, μίλα με τον καθρέφτη σου και πολύ είναι. )

(Όντως, εδώ έκανα χοντρό φάουλ. Μπορούμε επίσης να ασχοληθούμε και με δυο παπαρούνες, είτε αρσενικές, είτε θηλυκές, που υιοθέτησαν μια ορφανή τσουκνίδα...

...και μετά να πάμε να το τρίψουμε στη μάπα όσων έχουν εξουσία και τρενάρουν τη νομιμοποίηση τής υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Τα σώβρακα θα τους πάρουμε. )

Τεσπά, πάω να πιω κάνα ποτάκι Παρασκευή βράδυ γιατί έχω και καλύτερα πράγματα από το να ασχολούμαι με τελειωμένους που δεν έχουν καθόλου προσωπική ζωή.

Τράβα, με την ευχή μου και καλή διασκέδαση. Εγώ δεν περιμένω την Παρασκευή για να πάω για ποτάκι. Πάω όποτε μού καπνίσει. Σήμερα διασκεδάζω ασχολούμενος με τελειωμένους, ενώ περιμένω την είσπραξη τής βάρδιας. Είναι ένα απ' τα καλά τού να δουλεύεις απ' το σπίτι. Για να μη σού πω το τι προσωπική ζωή σού φτιάχνει και τρομάξεις.

Απολογητικό υφάκι, λέει...

Οι gay μαυροι κυκνοι δεν υιοθετούν αυγα,αλλα τα μικρά,ΑΦΟΤΟΥ επωαστουν.
Και αυτό δεν ειναι μεμονωμένο περιστατικο που συνέβη μια φορά,αλλα casual κατασταση.
Πριν λιγα λεπτα ελεγες οτι δε συμβαινει πουθενα στη φυση,και όταν σου δειχνουν οτι συμβαινει στη φυση λες οτι τριβεις στην μαπα τι συμβαινει?

Α, αφού επωαστούν! Και το κάνουν όλοι - ή, έστω οι περισσότεροι - οι gay μαύροι κύκνοι! Εντάξει τότε, ανακαλώ. Αν δεν καταπιώ τη γλώσσα μου τώρα που είδα ότι υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα, πότε θα το κάνω;...

...Ωπα, κάτσε! Για το 25% μιλάμε έτσι; Για την εξαίρεση τής εξαίρεσης. Άσε, ξαναπαίρνω μπάλα να γελάσουμε...

Με τους γύπες πάντως είχε περισσότερη πλάκα η φάση. Με τους κύκνους παραφλωρεύει η κατάσταση...

Δημοσ.

Μάθημα για το πώς να είσαι φελλός στη συζήτηση (αυτό που λέγαμε για «...στιές»...) :

το να συνεχίζεις να βρίζεις φαντάζομαι είναι του επιπέδου σου...

(Δεν αφορά δικό σου δικαίωμα η υιοθεσία. Αφορά δικαιώματα τού παιδιού >>> Το είπα από την αρχή και αποτέλεσε μια απ' τις βάσεις τής τοποθέτησής μου

Αυτό που επικαλείσαι δεν υπάρχει πουθενά, σου παρέθεσα και link με όλα τα δικαιώματα των παιδιών και ως δια μαγείας πουθενά δεν αναφέρεται η απαγόρευση που αναφέρεις... απεναντίας απαιτητέ ένα ορφανό παιδί να βρει οικογένεια... Σημαντική σημείωση: Το εκάστοτε κράτος είναι υποχρεωμένο, βάση των νόμων του, να βρει οικογένεια κατάλληλη για το παιδί. Εδώ στην Ελλάδα ο νόμος το απαγορεύει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, σε άλλες χώρες το επιτρέπει από την δεκαετία του 70... αυτό ζητάμε τίποτα άλλο!

(Είπα ότι κρίνω ως προβληματική την κατ' επιλογήν απουσία τής εικόνας «μάνα και πατέρας» >>> Το είπα επίσης από την αρχή, αποτέλεσε εξίσου σημαντική βάση τής τοποθέτησής μου, τα περί φύσης - για εκατομμυριοστή φορά -  μπήκαν από άλλους στην κουβέντα, αλλά αφού οι απαντήσεις δεν αρέσουν τα χρεώνομαι εγώ. Όχι ότι πληγώθηκα, αλλά μια και μιλάμε για φελλούς συζητητές που κάνουν και μαθήματα διαλόγου...) 

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν έχασες την μπάλα στην προσπάθεια σου για να στηρίξεις την γνώμη σου... το “μπαμπάς” και η “μαμά” από μόνο του δεν λέει κάτι... σε πιέσαμε και εμείς λίγο... δεν πειράζει...

(Μίλησα για ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά. Μέχρι να μού δείξεις πού χρησιμοποίησα τον όρο υιοθεσία στη συγκεκριμένη φάση τής κουβέντας, μίλα με τον καθρέφτη σου και πολύ είναι. )

Πάλι αποφεύγεις το αυτονόητο... Γιάννης Γιαννάκης Γιανης... Αλλά να στο ξεκαθαρίσω... για τα ζώα υπάρχει το μεγάλωμα των παιδιών, για τους ανθρώπους υπάρχει η υιοθεσία... άλλο τα ζώα άλλο οι άνθρωποι...

(Όντως, εδώ έκανα χοντρό φάουλ. Μπορούμε επίσης να ασχοληθούμε και με δυο παπαρούνες, είτε αρσενικές, είτε θηλυκές, που υιοθέτησαν μια ορφανή τσουκνίδα...

σοβαρά??? Την μπάλα την έβγαλες έξω από το γήπεδο...

...και μετά να πάμε να το τρίψουμε στη μάπα όσων έχουν εξουσία και τρενάρουν τη νομιμοποίηση τής υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Τα σώβρακα θα τους πάρουμε. )

Μην φοβάσαι έρχεται... και να σε δω τότε τι θα κάνεις...

λινκ δεν βάζω με τα λεγόμενα σου... “στιες” δεν χρειάζεται να κάνω μιας και το να τρίβεις τα λεγόμενα του στην μούρη είναι πιο str8 από να κρύβεται πίσω από το εγώ απλά λέω την γνώμη μου και ταυτόχρονα σας βρίζω...
Δημοσ.

Αρχικά, έχεις παρανοήσει τα λεγόμενά μου περί «δικαιώματος που αφορά το παιδί και όχι τον υποψήφιο θετό γονέα». Κάργα όμως, εξ ου και το κόλλημα που έχεις με τα link.

Δεν αναφέρθηκα στα θεσμοθετημένα δικαιώματα τού παιδιού. Αναφέρθηκα στο δικαίωμά του να μεγαλώσει με γονικό πρότυπο αυτό από το οποίο έρχεται στη ζωή, αυτό με το οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, όχι από τη δεκαετία τού '70, αλλά από το πρώτο παιδί που γεννήθηκε ποτέ.

Ναι, ξέρω, κάποια τα εγκατέλειψαν, άλλων η μάνα πέθανε στη γέννα, άλλων οι γονείς χώρισαν - για να μην πούμε για τους ...γύπες και το σοβαρέψουμε απότομα... - εξαιρέσεις υπάρχουν κάμποσες, αλλά ακόμα και για αυτές, τα κράτη όριζαν θετούς γονείς με δεδομένο το πατρικό και μητρικό πρότυπο: άνδρα και γυναίκα. Από τα '70's που εισχώρησε η δηθενιά τής πολιτικοκορεκτίλας στο ζήτημα μέχρι σήμερα είναι καμιά πενηνταριά χρόνια. Από τα '70's και πίσω, μπορείς να μετρήσεις πόσα χρόνια είναι και τι ίσχυε; Πόσοι αιώνες μάλλον...

...αλλά τι λέω; Μέχρι να θεσμοθετηθεί με νόμο η υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι στην πρώτη χώρα που συνέβη, οι καιροί ήταν ...βάρβαροι.

Αυτή ακριβώς είναι η ουσία των όσων λέω περί δικαιωμάτων τού παιδιού και όχι τού ζευγαριού. Εσείς που απαιτείτε όσα απαιτείτε, με τη συνδρομή των νόμων που σας στηρίζουν σ' αυτό, απλά επιβάλετε σε κάποια παιδιά, περιβάλλον μεγαλώματος εκ διαμέτρου αντίθετο από αυτό στο οποίο όρισε η ίδια η ζωή, η φύση, η βιολογία, βάλε ό,τι θες, πως πρέπει να μεγαλώνουν. Αυτό είναι το δικαίωμα τού παιδιού που παραβιάζεται, αν δεν το είχες πιάσει μέχρι τώρα. Αυτό το, τόσο ασήμαντο μπροστά στον εγωισμό ορισμένων, αλλά τόσο σημαντικό όσο δε βάζει ο νους τού κολλημένου, που λέγεται «μεγαλώνω με γονείς, είτε βιολογικούς είτε θετούς, αλλά τής βιολογικής «μορφής» αυτών που με γέννησαν, χωρίς να μού λείψει το να γνωρίσω την αγάπη τής μάνας ή τού πατέρα, επειδή κάποιοι απίστευτοι ψήφισαν ένα νόμο που το επιτρέπει.

Από νόμους όσους θες...

Μην φοβάσαι έρχεται... και να σε δω τότε τι θα κάνεις...

Έχεις απίστευτη πλάκα, αν νομίζεις ότι:

1) δεν το ξέρω ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει

2) προτίθεμαι ή επιθυμώ να κάνω οτιδήποτε, πέρα απ' όσα κάνω τώρα, δηλαδή τίποτα. Απλά θα συνεχίσω να διαφωνώ, όπως διαφωνώ και με δεκάδες άσχετα ζητήματα μ' αυτό, τα οποία ήδη καλύπτονται από ισχύοντες νόμους. Το ίδιο θα κάνουν και όσοι έχουν την ίδια άποψη με τη δική μου.

Ο νόμος, όλα δείχνουν ότι θα αλλάξει και η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θα νομιμοποιηθεί. Την αποδοχή τής νέας κατάστασης από όσους δεν την αποδέχονται τώρα, καθώς και το να σταθούν ξαφνικά με συμπάθεια απέναντι στο ζήτημα, περίμενέ τη εσύ επειδή θα ψηφιστεί νόμος. Τι φαντάζεσαι; Ότι θα βγει και νόμος-σφήνα, που θα ...απαγορεύει σε όσους διαφωνούν να το λένε δημοσίως, για να μη συγχύζεσαι;

• Like 4
Δημοσ.

επιτέλους έχουμε κάποια κοινά σημεία και αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι εκφράζεις τους φόβους σου που είναι σεβαστοί... σεβαστοί γιατί το θέμα της υιοθεσίας ή το μεγαλώματος από έναν γονέα είναι ήδη περίπλοκο για το παιδί. Η “εμπειρία” δείχνει ότι ακόμα και έτσι, τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν είναι θέμα φύλου του γονέα αλλά “ποιότητάς” του...

τώρα για τα υπόλοιπα:

αποφεύγεις να αναγνωρίσεις ότι ΝΑΙ οι καιροί ήταν βάρβαροι πριν κάποιες δεκαετίες... δες για την δυνατότητα ψήφου στις γυναίκες, ίσα δικαιώματα στους μαύρους, αντιμετώπιση ΑΜΕΑ κλπ κλπ... αν αυτό δεν είναι δείγμα βαρβαρότητας δεν έχω να προσθέσω κάτι...

ξανά φέρνεις το θέμα φυσικότητας μαζί με το πρέπει... το μοναδικό πρέπει που υπάρχει είναι το να μεγαλώσει ένα παιδί σωστά! Αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς με βάση τα προσωπικά μας πιστεύω άλλα οι ειδικοί... Μπορείς άνετα να βρεις τι λένε...

Τέλος για να αποδεχθείς (όχι να συνηθίσεις) κάτι, θα πρέπει να υπάρχει... τις περισσότερες φορές φοβούμαστε πράγματα γιατί τα φανταζόμαστε βάση των προσωπικών μας εμπειριών...

Δημοσ.

Το τι μίσος υπάρχει σε αυτό το θέμα δεν περιγράφεται. Από τη μια οι περήφανοι για τα κατορθώματα τους γκει διατυμπανίζουν τις νέες αλλαγές σε νομοθεσίες και αναφέρουν άρθρα για να δείξουν ότι όλο αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι λογικό και σωστό και με διαφορά χρώματα και επιστημονικά λόγια εξηγούν, και από την άλλη το μίσος όλων των άλλων προς τη μερίδα ανθρώπων που θεωρούνται μειοψηφία να τους κατακρίνουν για τις διαστροφές τους.

Πραγματικά μακάρι να μην υπηρχε αυτό το θέμα. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν γκει προσωπικά αλλά όταν γίνονται προκλητικοί όπως εδώ στο φόρουμ για να δείξουν ότι έχουν δίκιο (που έχουν πολλές φορές) χάνουν το δίκιο τους και την όλη συμπάθεια από εμάς που αντικειμενικά δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν στο κρεβάτι τους αλλά τι άνθρωποι είναι στην κοινωνία.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Για μένα η όλη συζήτηση έχει λήξει στο σημείο που του δίνουμε στοιχεία και τα απορρίπτει γιατί δεν ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία του. Οτιδήποτε και να πούμε από εκεί και πέρα είναι απλά περιττό. Ο τύπος έχει μια άποψη και είναι κολλημένος εκεί. Fuck him, η ζωή συνεχίζεται.

Πραγματικά μακάρι να μην υπηρχε αυτό το θέμα. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν γκει προσωπικά αλλά όταν γίνονται προκλητικοί όπως εδώ στο φόρουμ για να δείξουν ότι έχουν δίκιο (που έχουν πολλές φορές) χάνουν το δίκιο τους και την όλη συμπάθεια από εμάς που αντικειμενικά δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν στο κρεβάτι τους αλλά τι άνθρωποι είναι στην κοινωνία.

Η φράση "τι κάνουν στο κρεβάτι τους" είναι ο ορισμός του ρατσισμού. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, όχι για την κάμα σούτρα. Αν σου είναι δύσκολο να το καταλάβεις μη σχολιάζεις γιατί εκτίθεσαι.

Δημοσ.

Το θέμα πραγματικά έχει ξεφύγει τελείως.Αυτό που κυρίως με ενοχλεί είναι ότι και οι δύο πλευρές πιάνονται από συγκεκριμένες λέξεις και όχι από την ουσία των απαντήσεων απλά για να την πουν στον άλλον.

Σε ότι με αφορά γενικά σε σχέση με την lgbt κοινότητα.

Δεν με νοιάζει ούτε και αποδοκιμάζω το ποιος θα κοιμάται με ποιον.

Δεν με ενοχλεί αν οι επιδείξεις τρυφερότητας των ομόφυλων γίνεται σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Δεν θα με πείραζε καθόλου αν στον στενό μου κύκλο υπήρχε άτομο ομόφυλου σεξουαλικού προσανατολισμού.

Με πειράζει μόνο(αλλά την ανέχομαι φυσικά)η εμφάνιση κάποιων σούργελων ομόφυλων σαν αυτά που έδειξε ο @ Tritonas πιο πάνω.

Ομοίως με πειράζουν και τα straight σούργελα.

Στο θέμα της υιοθεσίας για ακόμα μία φορά δεν έχω αντίθετη άποψη για την υιοθεσία από μισαλλοδοξία προς την lgbt κοινότητα αλλά πάντα εξετάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν την χώρα τη δεδομένη περίοδο,με τα μυαλά που κουβαλάει ο Έλληνας και η κοινωνία που απαρτίζει την σημερινή εποχή.

Πάντως όπως και να έχει το θέμα και με γνώμονα μόνο το συμφέρων του παιδιού,κατά την προσωπική μου άποψη, προτεραιότητα σε θέμα υιοθεσίας θα πρέπει να έχει ένα ετερόφυλο ζευγάρι,που να πληρεί τους όρους της υιοθεσίας έναντι ενός ομόφυλου αντίστοιχου ζευγαριού,πάντα με γνώμονα το συμφέρων του παιδιού, όπου σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θα νιώθει ότι οι οικογένεια του είναι διαφορετική.Και όταν λέω διαφορετική δεν το λέω με υποτιμητικό τρόπο αλλά ότι θα είναι διαφορετική εξορισμού.

Όταν καλυφτούν όλα τα κατάλληλα ετερόφυλα ζευγάρια και αποκτήσουν παιδιά με υιοθεσία,αν ακόμα υπάρχουν παιδιά που μένουν στα αζήτητα(ιδρύματα) τότε σαφώς και θα είναι καλύτερα να μεγαλώσουν σε ομόφυλο οικογενειακό περιβάλλον.

Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση προτιμότερο κατά την γνώμη μου θα ήταν ένα ζευγάρι ομόφυλων γυναικών επειδή υπάρχει το μητρικό ένστικτο στην γυναίκα και μόνο για αυτόν τον λόγο προτείνω ως λύση αυτές.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ας καλυφτούν όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια που ψάχνουν χρόνια απελπισμένα για παιδί, και μετά να το ξανά δούμε το θέμα.

Και αυτήν είναι η προσωπική μου άποψη για το θέμα συμπυκνωμένη, και ούτε θέλω ούτε χρειάζομαι είτε να συμφωνήσει κανείς μαζί μου είτε να διαφωνεί.Να μην γίνεται παραποίηση των λεγομένων του καθενός επειδή πιανόμαστε από μία λέξη ή μία φράση και χάνετε το νόημα αυτών που λέμε,αυτό να μην γίνεται αλλιώς τι καθόμαστε και γράφουμε  ο καθένας την άποψη του;

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το συμφέρον του παιδιού, ή τα δικαιώματα του που έλεγε ο άλλος, ποιος θα το κρίνει; Εγώ κι εσύ; Ή εξιδεικευμένοι επιστήμονες; Όπως κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι κλπ. Αν λοιπόν οι δεύτεροι πουν ότι τα παιδάκια που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα θα ικανοποιηθούν οι όποιες επιφυλάξεις σου;

Γιατί  όταν έδωσα στον άλλο τον ανεκδιήγητο έρευνες που αποτυπώνουν αυτό ακριβώς το πράγμα το γύρισε στην παλαβή. Που σημαίνει πως δεν μπαίνει εδώ για να κάνει συζήτηση αλλά για να ξεράσει μίσος.

Αυτό δε που λες πρώτα τα ετερόφυλα ζευγάρια και μετά τα ομόφυλα αποτελεί διάκριση, δηλαδή ρατσισμό. Δεν μπορεί οι νόμοι να ισχύουν για κάποιους αλλά όχι για όλους.

Τεσπά, το θέμα της υιοθεσίας θα λυθεί, όπως λύνονται όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα στην Ελλάδα. Με υποχρεωτική νομοθεσία από την ΕΕ. Όσοι τραβάτε ζόρι με αυτό καλή δύναμη.

Δημοσ.

Όσοι τραβάτε ζόρι με αυτό καλή δύναμη.

Αυτό για το οποίο δείχνετε να αδιαφορείτε όμως, είναι ότι θα χρειαστεί δύναμη και η άλλη πλευρά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...