Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να μεγαλώνουν σωστά δεν είναι πάνω απ'όλα?

Έχω πρόσφατες τις φωτό που έδωσε η αστυνομία προχθές από το "κανονικό" ζευγάρι που βίαζε τα 2 του αγοράκια 9&11 μαζί με άλλος μαζί... Τα στερεότυπα δεν μου λένε τίποτα.

Θέλω απλά ικανούς ανθρώπους που να μπορούν να μεγαλώσουν σωστά ένα παιδί ώστε και αυτό με τη σειρά του να γίνει σωστός άνθρωπος. 

Ρε ανοίξτε το μυαλό σας όταν σας μιλάνε....δεν αναφέρουμε στερεότυπα, το τι μπορεί να κάνει ο καθένας εγώ δεν το ξέρω, εδώ μιλάμε για δομή της κοινωνίας, για δομή οικογενείας,για πατέρα και μητέρα, για αδέρφια για παππούδες και γιαγιάδες που όσοι τα βιώσαμε δεν τα αλλάζουμε για τον θησαυρό όλου του κόσμου.

Αυτά δεν είναι στερεότυπα, αυτά είναι πραγματική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Ναι, δεν έχουν όλοι την τύχη να μεγαλώσουν σε μία <<σωστή>> οικογένεια αλλά όσοι το έχουν ζήσει γνωρίζουν ότι η μάνα δεν αντικαθίσταται με τίποτα, το ίδιο και ο πατέρας(έχασα τον δικό μου στα 14).

• Like 3
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Το εγραψα ετσι καθως (απο οσα δικα σου διαβασα) καταλαβα οτι τα ομοφυλα ζευγαρια ειναι a priori ψυχολογικα υγιη ενω τα ετεροφυλα χανουν λαδια(που ενιοτε ή και κατα πλειοψηφια να χανουν). 

Για τα υπολοιπα δεν εχω να σχολιασω κατι. Αυτη ειναι η προσωπικη σου θεση. Πιθανον να εχεις δικιο.

Μα προφανώς δεν είπα κάτι τέτοιο! Ίσα ίσα δίνω τις ίδιες πιθανότητες σε ένα ζευγάρι να μην είναι ικανό να μεγαλώσει ένα παιδί, άσχετα με το φύλο τους. Αν έχω δίκιο ή όχι δεν το ξέρω, είναι απλά η άποψή μου. Μου φαίνεται όμως σαν "φυσιολογική" και λογική. :)

Ρε ανοίξτε το μυαλό σας όταν σας μιλάνε....δεν αναφέρουμε στερεότυπα, το τι μπορεί να κάνει ο καθένας εγώ δεν το ξέρω, εδώ μιλάμε για δομή της κοινωνίας, για δομή οικογενείας,για πατέρα και μητέρα, για αδέρφια για παππούδες και γιαγιάδες που όσοι τα βιώσαμε δεν τα αλλάζουμε για τον θησαυρό όλου του κόσμου.

Ένα παιδί που θα το μεγαλώσουν 2 γυναίκες ή 2 άντρες ή ένας μόνος του, δεν μπορεί να έχει αδέρφια, παππούδες και γιαγιάδες? Σε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ δεν θα είναι? Και πες πως δεν έχει κάποιο από αυτά, τι θα γίνει? Θα αποτύχει στο να μεγαλώσει σωστά?

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνεις τα αντικρουόμενα όσων έγραψες?

Οι νόμοι υπάρχουν γιατί η κοινωνία δεν είναι ικανή από μόνη της να διαχειριστεί κάποια πράγματα. Αν δεν υπήρχαν θα επικρατούσε το χάος το οποίο περιγράφεις στο παράδειγμά σου. 

Στις προσωπικές ελευθερίες των ανθρώπων, τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχει ο νόμος και όχι η κοινωνία. Η κοινωνία δεν είναι ικανή να σε προστατέψει.

Ειναι ομως ικανη να σε καταστρεψει!  ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Ειναι ομως ικανη να σε καταστρεψει!  ;)

Προφανώς! Αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν "απειλή" προς άλλους ανθρώπους επειδή ζουν μια διαφορετική προσωπική ζωή.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, δεν έχουν όλοι την τύχη να μεγαλώσουν σε μία <<σωστή>> οικογένεια αλλά όσοι το έχουν ζήσει γνωρίζουν ότι η μάνα δεν αντικαθίσταται με τίποτα, το ίδιο και ο πατέρας(έχασα τον δικό μου στα 14).

Κοίτα ένα παιδί που μεγαλώνει σε ίδρυμα έτσι και αλλιώς δεν τα έχει όλα αυτά, παππούδες αδέρφια μητέρες πατέρες γιαγιάδες.Σε αυτές τις περιπτώσεις εξετάζουμε αν ένα παιδί είναι καλύτερο να μένει στα αζήτητα(ορφανοτροφείο)  ή αν μπορεί να το μεγαλώσει κάποιο ομόφυλο ζευγάρι.Το θέμα είναι αν είμαστε έτοιμοι σαν κοινωνία αυτήν την στιγμή να αγκαλιάσουμε και όχι απλώς να ανεχτούμε κάτι τέτοιο.Ε εγώ πιστεύω ότι δεν είμαστε έτοιμοι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κοίτα ένα παιδί που μεγαλώνει σε ίδρυμα έτσι και αλλιώς δεν τα έχει όλα αυτά, παππούδες αδέρφια μητέρες πατέρες γιαγιάδες.Σε αυτές τις περιπτώσεις εξετάζουμε αν ένα παιδί είναι καλύτερο να μένει στα αζήτητα(ορφανοτροφείο)  ή αν μπορεί να το μεγαλώσει κάποιο ομόφυλο ζευγάρι.Το θέμα είναι αν είμαστε έτοιμοι σαν κοινωνία αυτήν την στιγμή να αγκαλιάσουμε και όχι απλώς να ανεχτούμε κάτι τέτοιο.Ε εγώ πιστεύω ότι δεν είμαστε έτοιμοι.

Αν ήμασταν έτοιμοι δεν θα τα συζητούσαμε τώρα εδώ όλα αυτά. Θα είχαν ψηφιστεί οι σχετικοί νόμοι και θα ζούσε ο καθένας τη ζωή του.

:)

Δημοσ.

Αν ήμασταν έτοιμοι δεν θα τα συζητούσαμε τώρα εδώ όλα αυτά. Θα είχαν ψηφιστεί οι σχετικοί νόμοι και θα ζούσε ο καθένας τη ζωή του.

:)

Και τώρα με έστειλες. Δηλαδή που διαφωνείς μαζί μου τόση ώρα;Αυτό φωνάζω καμιά δεκαριά σελίδες τώρα.Ακόμα ακόμα λέω ότι και να ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος έχω ικανό τον Ελληνικό λαό που είναι σκιά των ένδοξων προγόνων του να διαδηλώνει με τίποτα σταυρούς εικόνες βρασμένα κάστανα και πασούμια αγίων στο Σύνταγμα για κανέναν μήνα.

• Like 1
Δημοσ.

Και τώρα με έστειλες. Δηλαδή που διαφωνείς μαζί μου τόση ώρα;Αυτό φωνάζω καμιά δεκαριά σελίδες τώρα.Ακόμα ακόμα λέω ότι και να ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος έχω ικανό τον Ελληνικό λαό που είναι σκιά των ένδοξων προγόνων του να διαδηλώνει με τίποτα σταυρούς εικόνες βρασμένα κάστανα και πασούμια αγίων στο Σύνταγμα για κανέναν μήνα.

Και λιγο λες  :-D

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τη μία λες αυτό, την άλλη λες ότι οι νόμοι πρέπει να ακολουθούν το κοινό αίσθημα. Αποφάσισε ρε μεγάλε. Θα αφορούν οι νόμοι το σωστό ή αυτό που γουστάρει η κοινωνία; Αυτά τα δύο δεν είναι κατ' ανάγκη ταυτόσημα, ειδικά σε μια χώρα με τόσους πολλούς αμόρφωτους.

Δημοσ.

Να αλλάξουν και να μορφωθουν τα άλλα παιδάκια και μαζί με αυτά και οι γονείς τους, ώστε να μάθουν πως δεν πρέπει να στιγματίζουν κάποιον επειδή είναι διαφορετικός από αυτούς. 

Καλά και δεν το λες τόσο καιρό;

Έχεις βρει τη λύση και δε μιλάς;

Κάτι τέτοια γράφουν και οι υπόλοιποι και γι' αυτό δε βγάζουμε άκρη.

• Like 1
Δημοσ.

Τη μία λες αυτό, την άλλη λες ότι οι νόμοι πρέπει να ακολουθούν το κοινό αίσθημα. Αποφάσισε ρε μεγάλε. Θα αφορούν οι νόμοι το σωστό ή αυτό που γουστάρει η κοινωνία; Αυτά τα δύο δεν είναι κατ' ανάγκη ταυτόσημα, ειδικά σε μια χώρα με τόσους πολλούς αμόρφωτους.

Προφανώς ρε μεγάλε και παίζει μεγάλο ρόλο σε ένα τέτοιο ζήτημα και η άποψη της κοινωνίας.Ανέφερα δέκα φορές τον αντικαπνιστικό νόμο,αν δεν θέλει κάτι η κοινωνία δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ακόμα και αν είναι προς την θετική κατεύθυνση.Καταλαβαίνω πολύ καλά στο δικό μου το πετσί πως είναι να μην μπορείς να βρεις το δίκιο σου ακόμα και αν υπάρχει νόμος που σε υποστηρίζει, από την στιγμή που ενώ με καλύπτει ο νόμος να έχω υγιή τα πνευμόνια μου σε κλειστούς χώρους η κοινωνία και η νοοτροπία των Ελληναράδων μου το στερεί.Τι μπορώ να κάνω δηλαδή για να βρω το δίκιο μου, να πλακώνομαι με τον κάθε τουρκόγυφτο που μου φυσάει τον καπνό στην μάπα;Αν δεν έχεις καταλάβει σε ποια κοινωνία ζεις και με τι επίπεδο λαού συναναστρέφεσαι,και νομίζεις ότι το θέμα της υιοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών θα τύχει αποδοχής και χωρίς αντιδράσεις είσαι πολύ γελασμένος.

Δημοσ.

Εμείς τα 'χουμε πει ξανά, ε; Εσύ δεν είσαι ο απίθανος που είχε ποστάρει φωτογραφία με ομόφυλο ζευγάρι ...γυπών(!!!) που φρόντιζαν το αυγό, για να αποδείξει ότι συναντάμε στη φύση ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά;

Δεν έχω την κατάλληλη ειδικότητα για να ασχοληθώ με τις μπαρούφες σου, sorry.

Ε?

Εννοείται οτι μπαρούφες λέω εγώ,και όχι εσύ,που με τον ορισμο του φυσιολογικού που δίνεις ως επιχείρημα,μπορεις να βγαλεις σχεδόν οποιον θες ως μη φυσιολογικό.

Αλλα βεβαια,οταν σφιγγει,καλύτερα κλαρίνο παρά απάντηση και περαιτέρω ξεφτίλα.

Όταν ένας λαός και μία κοινωνία δεν θέλει έναν νόμο απλά δεν θα περάσει.

Ισως και να ζεις σε καποιο παραλληλο συμπαν,όπου η ψηφοθηρία δεν υφίσταται,και συμφέροντα δεν υπάρχουν.

Ένα απλο poll για να δεις πόσο δεν "γινεται αυτο που θέλει ο λαος",και το ροζ συμπαν σου δεν υπάρχει,ακόμα και όταν ειναι συντριπτική η διαφορά.

Τωρα αν εσυ ξερεις να φορολογείται,πάσο,έχεις δίκιο.

224159g-screen_shot_2017-04-02_at_3.25.0

Δημοσ.

Πάντως deesnider, αν και συμφωνώ γενικά μαζί σου σχεδόν σε όλα τα ζητήματα, η επιστήμη αποδέχεται ότι τουλάχιστον 1.500 είδη του ζωικού βασιλείου είναι ομοφυλοφιλικά.

Δημοσ.

Ναι,και τί?

Δε θυμομουν οτι το ποσταρα πριν 1,5 χρόνο,και?

Τί σημαίνει αυτό?

Τα ε παραμένουν.

Α,μάλιστα.

Πληθυσμιακο το κριτήριο του φυσιολογικού και μόνο αυτό.

Μπομπα ο ορισμός και ο καταλληλότερος,ειδικά για το θέμα μας.

Είσαι κατά των δικαιωμάτων και άλλων πληθυσμιακών μειονοτήτων(και μαλιστα μικρότερων),όπως οι κοκκινομάλληδες ή οι πρασινομάτες ή εκεί δε μας πειράζει η φυσιολογικότητα τους(ή μηπως να το λέω πλεον,"το οτι ειναι λιγότεροι")?

Εναλλακτικά,μπορούμε να αφήσουμε τη μπαρούφα της φυσιολογικότητας ως αντεπιχείρημα κατά των gay.

Το οτι ειναι λιγότεροι δε σημαίνει τίποτα απο μόνο του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...