Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως «φυσιολογικό» ορίζεται το σύνηθες, αυτό το οποίο ισχύει/συμβαίνει κατά κανόνα στη φύση, όχι αυτό το οποίο απλώς συναντάται σ' αυτή.

Α,μάλιστα.

Πληθυσμιακο το κριτήριο του φυσιολογικού και μόνο αυτό.

Μπομπα ο ορισμός και ο καταλληλότερος,ειδικά για το θέμα μας.

Είσαι κατά των δικαιωμάτων και άλλων πληθυσμιακών μειονοτήτων(και μαλιστα μικρότερων),όπως οι κοκκινομάλληδες ή οι πρασινομάτες ή εκεί δε μας πειράζει η φυσιολογικότητα τους(ή μηπως να το λέω πλεον,"το οτι ειναι λιγότεροι")?

Εναλλακτικά,μπορούμε να αφήσουμε τη μπαρούφα της φυσιολογικότητας ως αντεπιχείρημα κατά των gay.

Το οτι ειναι λιγότεροι δε σημαίνει τίποτα απο μόνο του.

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, έχετε μεγάλη πλάκα όταν δε μπορείτε να χωνέψετε τη μη καθολική κοινωνική αποδοχή όλου αυτού τού αχταρμά και τής τρικυμίας τού μυαλού σας και λινκάρετε θέσεις φορέων και οργανώσεων. Ότι «αφού το είπε η Unisef, θα λουφάξουν οι οπισθοδρομικοί» , υποθέτω...

Ψιλοαργησες να το καταλαβεις

• Like 2
Δημοσ.

Τι σημαίνουν τα αρχικά LGBT?

Νομίζω λεσβιες γκει bisexual transexual.

Εγώ έχω και μια άλλη απορία. Δεκάδες θέματα κλειδώνονται στο πι και φι με το παραμικρό και πολλές φορές χωρίς καν διαμάχη ή βωμολοχία και αυτό παραμένει στους αιώνες των αιώνων, ενώ έχει προκαλέσει τόσες διαμάχες βρισιές κατηγορίες για ρατσισμό κλπ κλπ με επαναλαμβανόμενες τις ακριβώς ίδιες συζητήσεις κάθε 5 σελίδες.

Δεν εξαντλήθηκε το θέμα ακόμα?

• Like 3
Δημοσ.

Έλα να σε χαρώ, διότι πλάκα έχει να μαλακίζουμε την κουβέντα, αλλά όχι να ξεπατωθούμε και στο σφουγγάρισμα...

Καταρχήν άλλος υποστηρίζει τα λεγόμενα του χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις... άλλος μπερδεύει τις απόψεις του με την κοινή λογική... και άλλος δεν μπαίνει καν στον κόπο να διαβάσει και να μάθει πέντε πράγματα για να μην εκτίθεται σε αυτά που γράφει... Στο τέλος-τέλος ακόμα δεν έχεις αποδείξει γιατι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να είναι γονέας και να κάνει οικογενεια...

ΥΓ Φεύγοντας να πάρεις και την σφουγγαριστρα...

Δημοσ.

Νομίζω λεσβιες γκει bisexual transexual.

Εγώ έχω και μια άλλη απορία. Δεκάδες θέματα κλειδώνονται στο πι και φι με το παραμικρό και πολλές φορές χωρίς καν διαμάχη ή βωμολοχία και αυτό παραμένει στους αιώνες των αιώνων, ενώ έχει προκαλέσει τόσες διαμάχες βρισιές κατηγορίες για ρατσισμό κλπ κλπ με επαναλαμβανόμενες τις ακριβώς ίδιες συζητήσεις κάθε 5 σελίδες.

Δεν εξαντλήθηκε το θέμα ακόμα?

Άποψη μου ότι οι διαχειριστές έχουν μεγαλύτερη ανοχή είναι ο φόβος να μην χαρακτηριστούν ρατσιστές.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους μαύρους στην Αμερική που το μόνιμο τους αντεπιχείρημα είναι το λες αυτό επειδή είμαι μαύρος, δεν μου κανεις αυτή τη χάρη επειδή είμαι μαύρος δεν μου δίνεις προαγωγή επειδή είμαι μαύρος κτλ χωρίς να ισχύει πραγματικά.

Παρόμοια κατάσταση ζω και στο γραφείο που ο συνάδελφος πλαγίως και εκβιαστικά βάζει πάντα μπροστά την ταμπέλα του ρατσιστή στο top management οταν δεν γίνεται κάτι που θέλει είτε είναι προαγωγή ή να του δίνουν λιγότερες δουλειές μέσα στην ημέρα κτλ.

Παρόμοιο περιστατικό είχα διαβάσει μερικές σελίδες πριν από ένα παλικάρι που έλεγε ότι έδωσε μάχη για να είναι με μωβ μαλλιά στον εργασιακό του χώρο αλλά δεν μας έγραψε αν πήγε με αυτά τα μαλλιά στο interview ή λειτούργησε έτσι μετά την πρόσληψη του

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Άποψη μου ότι οι διαχειριστές έχουν μεγαλύτερη ανοχή είναι ο φόβος να μην χαρακτηριστούν ρατσιστές.

Δεν χρειάζεται να φοβάται κανείς μην τον χαρακτηρίσουν ρατσιστή. Ή είναι ή δεν είναι! :)

• Like 1
Δημοσ.

...

Εμείς τα 'χουμε πει ξανά, ε; Εσύ δεν είσαι ο απίθανος που είχε ποστάρει φωτογραφία με ομόφυλο ζευγάρι ...γυπών(!!!) που φρόντιζαν το αυγό, για να αποδείξει ότι συναντάμε στη φύση ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά;

Δεν έχω την κατάλληλη ειδικότητα για να ασχοληθώ με τις μπαρούφες σου, sorry.

• Like 3
Δημοσ.

Ok! Λεπτο το θεμα και θελει προσοχη η προσεγγιση του. Τα παιδια δεν ειναι εμπορευματα προς ικανοποιηση αναγκων (αυτο το υπερασπιζομαι για καθε ανθρωπο,που θελει να γινει γονιος).Διαβαζοντας αναρωτηθηκα κυριως γιατι πρεπει να συγκρινεται η υιοθεσια απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια με παραδειγματα "κατεστραμενων" ετεροφυλοφιλων οικογενειων.  Σα να ρωταμε δηλαδη ενα παιδακι.."Διαλεξε αναμεσα σε ενα αγαπημενο gay ζευγαρι ή ενα αρρωστημενο ζευγαρι γυναικας και αντρα".   Για μενα ομως η ερωτηση ειναι.."Διαλεξε τι θες,ενα αγαπημενο ζευγαρι δυο μαμαδων/ μπαμπαδων ή ενα αγαπημενο ζευγαρι ενος μπαμπα και μιας μαμας?". 

Για μενα ειναι σοβαρη η παρουσια-απουσια του σημαντικου αλλου. Θεωρω δυσκολο εως ακατορθωτο ενας ανθρωπος να αναλαβει ενα ρολο,που απο τη φυση του δεν εχει τα προσοντα να υπερασπιστει. Η γυναικα εχει ως μονη τη δυνατοτητα της μητροτητας  και ο αντρας της πατροτητας, οποια και αν ειναι η σεξουαλικη κατευθυνση. Η αγαπη και η προσφορα τους ειναι διαφορετικη και αυτο το εχουμε βιωσει οι περισσοτεροι απο εμας αν οχι ολοι.

Εκεινο,που εχω να προσφερω εγω,μπορει ειναι καλυτερο απο το χειροτερο του αλλου. Ομως εκεινο,που εχω να προσφερω εγω δεν ειναι παντα το καλυτερο. 

• Like 4
Δημοσ.

Κοίτα να δεις πως πάει το θέμα αγορίνα για να μαθαίνεις και κάτι. Όταν σχολιάζουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να λέει ο καθένας την αποψάρα του. Δεν μας ενδιαφέρει η άποψη σου ρε μάγκα. Θα μας ενδιέφερε αν είχες να μας πεις κάτι πιο ουσιαστικό. Έχεις δει καμιά έρευνα ας πούμε που λέει πως εξελίσσονται τα παιδιά μέσα σε οικογένειες ομοφυλόφιλων; Εχεις κάποια ειδική γνώση στο θέμα; Αν δεν έχεις, τι καθόμαστε και συζητάμε; Ποια είναι η άποψη σου; Who gives a fuck ρε συ για την άποψη σου. Γεμάτος ο τόπος απόψεις είναι. Το θέμα είναι να λέμε και κάνα σοβαρό επιχείρημα που και που.

Έρευνες διαβάζω για εντελώς διαφορετικά θέματα (και δεν τις εμπιστεύομαι de facto, αφού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η εγκυρότητά τους. Ό,τι γουστάρει αυτός που την παραγγέλνει μπορεί να βγάλει σαν αποτέλεσμα μια έρευνα, κάτι σαν τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Εσύ αν θες προσκύνα τις).

Με έρευνες που εξετάζουν το αποτέλεσμα εργαστηριακών πειραμάτων με παιδιά στη θέση των lab rats δεν ασχολούμαι.

Για τα bold τώρα: Το ξυδάκι δεν έπιασε, η ignore list τα ίδια...κάτσε να προσπαθήσω άλλη μια:

Το «Μεταξύ δεξιού και αριστερού μου, το αν σ' ενδιαφέρει η άποψή μου και το αν ...you give a fuck or not» , πώς σού φαίνεται;

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ευτυχώς που τα ζευγάρια (όλων των συνδυασμών) που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά δεν διαβάζουν αυτό το topic και μας έχουν όλους χ@σμένους!

Τα υπόλοιπα εδώ είναι -ευτυχώς- μόνο για εσωτερική κατανάλωση! :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έρευνες διαβάζω για εντελώς διαφορετικά θέματα (και δεν τις εμπιστεύομαι de facto, αφού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η εγκυρότητά τους. Ό,τι γουστάρει αυτός που την παραγγέλνει μπορεί να βγάλει σαν αποτέλεσμα μια έρευνα, κάτι σαν τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Εσύ αν θες προσκύνα τις).

Εν ολίγοις, όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με την αποψάρα σου χάνει η πραγματικότητα. ΟΚ αγορίνα μου, keep walking.

Δημοσ.

keep walking.

Όχι ρε γαμώτο! Πάνω που είχα αρχίσει να αμφιταλαντεύομαι και να σκέφτομαι σοβαρά ν' αλλάξω ...αποψάρα, μήπως κι αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι για την καινούργια κι αποκτήσει νόημα η  ζωή... 

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς που τα ζευγάρια (όλων των συνδυασμών) που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά δεν διαβάζουν αυτό το topic και μας έχουν όλους χ@σμένους!

Τα υπόλοιπα εδώ είναι -ευτυχώς- μόνο για εσωτερική κατανάλωση! :)

Κάτσε γιατί με αυτά που γράφεις θα μας τρελάνεις τελείως και θα γίνουμε εμείς ομοφοβικοί μόνο και μόνο για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.Σε ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά(καλών γονέων)μετά από ενδελεχή εξέταση από τους αρμόδιους φορείς ποιο πρέπει να έχει προτεραιότητα  για υιοθεσία,ένα ζευγάρι gay ή ένα ζευγάρι straight, και κυρίως τι είναι καλύτερο για το παιδί;Εγώ λέω ένα ζευγάρι straight, για όλους τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω, και κυρίως για να έχει την αίσθηση της ομαλότητας ή της μη διαφορετικότητας το παιδί όσο αναφορά την οικογένεια του.Έχουν πάρει όλα τα ζευγάρια straigt που ψάχνουν για υιοθεσία παιδιού και πληρούν τα κριτήρια;Όχι και στο λέω μετά βεβαιότητας ότι σε ένα τόσο μικρό χωριό όπως το δικό μου έχουμε τρία ζευγάρια άτεκνα πολύ νέα στην ηλικία σπουδαγμένα και κυρίως με μεγάλη οικονομική επιφάνεια,όπου κρίθηκαν κατάλληλα από τους αρμόδιους φορείς για υιοθεσία και το θέμα κολλάει στην γραφειοκρατία.Και μη μου πει κανένας που ξέρω ότι τα ζευγάρια,είναι τόσο καλοί άνθρωποι γιατί εδώ που ζω, ξέρουμε ο ένας τον άλλον σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής του, και για να βάλω και λίγο χιούμορ που όμως δεν είναι ούτε υπερβολή ούτε ψέμα ξέρουμε σχεδόν όλα τα ονόματα των σκύλων του καθενός.Εδώ δεν μπορείς ούτε λεκτική βία να ασκήσεις στην γυναίκα σου π.χ με το που θα φωνάξεις έντονα στην γυναίκα σου π.χ θα σε ακούσει το μισό το χωριό.Οπότε για να επανέλθω ας πάρουν πρώτα τα σωστά ετερόφυλα ζευγάρια όλα παιδιά για να μεγαλώνουν σύμφωνα και με την επικρατούσα σύνθεση της οικογένειας και μετά συζητάμε και για τα ομόφυλα.Πρέπει επίσης να διευκρινίσω, ότι στο μόνο ζήτημα στο οποίο είμαι σκεπτικιστής όσον αφορά την LGBT κοινότητα είναι αυτό της υιοθεσίας.Κατά τα άλλα πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που έχουν και τα υπόλοιπα παντρεμένα ζευγάρια.Και ο σκεπτικισμός αυτός απορρέει από το τι θεωρώ εγώ καλλίτερο για ένα παιδί,πρέπει να ομολογήσω, ότι θεωρό απείρως πιο σημαντικό το καλό του παιδιού,από την όποια λαχτάρα η δικαίωμα έχει ένα gay ζευγάρι να υιοθετήσει.Αν ζούσαμε σε μία ειδυλλιακή κοινωνία όπου το παιδί δεν θα αντιμετώπιζε σκληρότητα για αυτό το θέμα λεκτική η και σωματική, από τους συνομηλίκους του τότε ναι με τα χίλια να υιοθετήσουν όλοι.Αλλά ρε πούστη μου για την Ελλάδα και τον Ελληναρά μιλάμε τόση ώρα,δεν μπορώ να το πω πιο απλά.Είμαι 1000% σίγουρος ότι παιδί με γονείς ομόφυλους και δη στην επαρχία θα φάει τέτοιο bulliyng που ακόμα και να το αφήσει πίσω του όπως είπε η bsketbalfun θα το θυμάται σίγουρα για όλη του την ζωή.Και ερωτώ γιατί ποιος ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, σε μία κοινωνία ανέτοιμη να διαχειριστεί τέτοια θέματα.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κάτσε γιατί με αυτά που γράφεις θα μας τρελάνεις τελείως και θα γίνουμε εμείς ομοφοβικοί μόνο και μόνο για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Μα εσύ στοχοποιείς τους άλλους κάνοντάς τους να νιώθουν πως είναι "ροζ ελέφαντες" που θα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα μέσα σε μια κοινωνία, επειδή τη βρίσκουν διαφορετικά στο κρεβάτι τους...

Εγώ δεν δίνω καμία προτεραιότητα σε κανέναν. Αν ένα ζευγάρι είναι ικανό στο να μεγαλώσει ένα παιδί, δεν με ενδιαφέρει απολύτως τίποτα άλλο. Υιοθεσία για την ώρα σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούν να κάνουν 2 άτομα του ίδιου φύλου και γι'αυτό όσοι ενδιαφέρονται το κάνουν "άτυπα", είτε χρησιμοποιώντας παρένθετη μητέρα είτε με άλλες διαδικασίες. 

Αν περιμένουν τα ζευγάρια αυτά να "ωριμάσει" η κοινωνία, θα δουν τα ραδίκια ανάποδα περιμένοντας τον κάθε "μικρό θεούλη" όπως είπα σε προηγούμενο post, να τους το επιτρέψει. Όπως επίσης δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη πως "δεν είναι σωστό γιατί το παιδάκι θα έχει πρόβλημα στο σχολείο και τη γειτονιά από τα άλλα παιδάκια"! Να αλλάξουν και να μορφωθουν τα άλλα παιδάκια και μαζί με αυτά και οι γονείς τους, ώστε να μάθουν πως δεν πρέπει να στιγματίζουν κάποιον επειδή είναι διαφορετικός από αυτούς. 

Τέλος, μου έχει μπει η ιδέα πως πολλοί από εσάς νομίζετε πως τα περισσότερα ζευγάρια του ίδιου φύλου, κυκλοφορούν όλη μέρα στα pride φορώντας ροζ φτερά και πούπουλα... 

:P

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...