Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Π.χ στις Η.Π.Α δεν υπάρχουν πια τέτοια προβλήματα ή αν υπάρχουν είναι σαφώς πολύ περιορισμένα.

Ο μόνος λόγος που σήμερα ο ένας γράφει εδώ bullying και ο άλλος τον καταλαβαίνει είναι ότι μάθαμε τον όρο εισαγωγή από τις ΗΠΑ. Είσαι σίγουρος ότι μιλάμε για τις ίδιες ΗΠΑ;

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

νομιζω δεν εχουμε ενστασεις και το λιβανιζουμε.
η ανατροφη παιδιου ειναι δυσκολη υποθεση παντα. καποιες φορες γινεται πιο δυσκολη απο αλλες.
το σεξ του καθενος δεν εχει να κανει με την ικανοτητα του να ειναι γονιος.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία αφού επιμένεις...

Το να γίνω καλός γονιός, δεν έχει καμία σχέση με το αν αγαπάω φιλικά ή ερωτικά ή από ανάγκη την μάνα...

Το να γίνω καλός οικογενειάρχης επίσης δεν έχει καμία σχέση με το αν αγαπάω φιλικά ή ερωτικά ή από ανάγκη την μάνα...

Το να αγαπώ το παιδί μου, δεν έχει καμία σχέση με το ποιον θα έχω στο κρεβάτι μου...

Το να θέλω το καλύτερο για το παιδί μου, επίσης δεν έχει καμία σχέση με το ποιον θα έχω στο κρεβάτι μου...

Το να προστατεύω το παιδί μου από οτιδήποτε κακό μπορεί να συμβεί, επίσης δεν έχει καμία σχέση με το ποιον θα έχω στο κρεβάτι μου...

Το να είμαι ειλικρινείς με την οικογένεια μου και να μην κρύβομαι, να διεκδικώ και να καταφέρνω το αυτονόητο με κάνει καλύτερο άνθρωπο, δυνατό στήριγμα και σίγουρα καλό παράδειγμα...

Έχει άμεση σχέση, όσο αφορά το τι προσλαμβάνει το παιδί για το οποίο και μίλησα εγώ. Το αν έχουν σχέση με τον ορισμό που δίνεις εσύ στο «καλός γονιός» και «καλός οικογενειάρχης», δεν έχει την παραμικρή σημασία.

Πάλι αναφέρεσαι στο τι κάνεις εσύ, τι θέλεις εσύ, πώς νιώθεις εσύ και πάντα σε σχέση με το κρεβάτι σου, στο οποίο δεν αναφέρθηκα καν. Ξανά: Η πλευρά τού παιδιού είναι το ζητούμενο, όχι η δική σου.

Χιλιάδες τα καλά παραδείγματα, δόξα τω Μανιτού και, σαφώς, η ειλικρίνεια, η ευθύτητα, η αγωνιστικότητα και ό,τι άλλο σχετικό, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών. Για τον καθένα και σε κάθε έκφανση τής ζωής. Σχέση με το ότι στερείται το παιδί τη δυνατότητα να νιώσει τον - εξίσου δυνατό, αλλά εντελώς διαφορετικό - τρόπο με τον οποίο το αγαπά η μάνα και ο πατέρας, δε βλέπω.

• Like 2
Δημοσ.

Θεωρώ ότι είναι θέμα διαχείρισης. Έφαγα απίστευτο bullying στο δημοτικό λόγω εμφάνισης και οι γονείς μου όμως με έβαλαν και κατάλαβα όλη τη κατάσταση πως συμβαίνει γιατί, πως πρέπει να είναι η στάση μου κοκ. Και στην ενήλικη μου ζωή είναι σαν να μην συνέβη ποτέ. Οι άνθρωποι είμαστε αρκετά δυνατοί για να προχωράμε παρακάτω.

Υ.Γ Πάντα υπάρχει βέβαια η πιθανότητα σωματικής βίας όπου εκεί βέβαια τα πράγματα γίνονται πολύ πιο περίπλοκα. Δεν αναφέρομαι σε μια τέτοια κατάσταση.

Σαφώς και προχωράς παρακάτω έκανα την ζωή μου κανονικά παντρεύτηκα έκανα παιδιά, αλλά στην ζωή δεν υπάρχει erraser δυστυχώς.Ποτέ δεν μπόρεσα να δω κανέναν στο χωριό ως εν δυνάμει κολλητό μου γιατί μου τρυπούσαν τα λάστιχα από το ποδήλατο μου  μου το πέταξαν μέσα σε ρέματα με κορόιδευαν συνεχώς οπότε απλά περιορίστηκα στο παιχνίδι μαζί τους και πιο πολύ στις αθλητικές δραστηριότητες και όταν μεγάλωσα απλά παρέα στο καφενείο για κανένα τσίπουρο, κανένα τάβλι κ.τ.λ Τα σημαντικά όμως όπως το να βγαίνω σε καφέ σε κλαμπ σε μπουζούκια σε παραλίες στους πρώτους έρωτες κ.τ.λ όλα αυτά τα έκανα παρέα με τα παιδιά που μεγάλωσα στην πόλη μαζί τους και ήταν πάντα άψογοι απέναντι μου + του ότι έκαναν σαν τρελοί για μένα όταν με έβλεπαν μετά από πέντε μέρες.Τεσπα δεν αφορά το topic τα δικά μου τα εσώψυχα,απλά τουλάχιστον εμένα με επηρέασε την ζωή μου σε μεγάλο βαθμό αυτά που έζησα εις βάρος μου ως παιδί,για αυτό και δεν θέλω ούτε ένα ακόμη να αισθανθεί άσχημα λόγο του κοινωνικού του περίγυρου σε αυτήν την μικρή ηλικία

Δημοσ.

Εξαρτάται για τι ηλικίες παιδιών μιλάμε πάντα, όταν θα ρωτήσει το εξάχρονο τον γονιό του γιατί δεν έχει μαμά πχ πες του εσύ ότι είσαι gay και αγαπάς άτομα του ίδιου φύλου και αν καταλάβει χριστό έλα να μου το πεις ξανά.

Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό και κυρίως αν φέρεσαι ανάλογα, ως ένας πατέρας προς άλλον: κόβεις τα φτερά των παιδιών. Είναι ασύλληπτα πιο ικανά απ' όσο το παρουσιάζεις εδώ, αρκεί να τους δώσεις τη δυνατότητα.

Δημοσ.

Δηλαδή φταίγανε οι γονείς σου για αυτό που τράβηξες εσύ?

Δηλαδή εσύ, αν χρειαστεί να μετακομίσεις σε νέα πόλη, δεν θα το κάνεις γιατί υπάρχει η πιθανότητα να κοροϊδεύουν τα παιδιά σου?

Δηλαδή επειδή εγώ μπορεί να στεναχωρήθηκα μικρός στο κράξιμο ως ομοφυλόφιλος, δεν θα κάνω οικογένεια και παιδιά?

όχι δεν φταίνε οι γονείς μου για αυτά που τράβηξα εγώ.

Φυσικά και αν χρειαστεί να μετακομίσω σε άλλη όλη θα το κάνω.

Δεν στο απαγορεύει κανένας.Άλλωστε και εγώ παντρεύτηκα.Το point σου δεν καταλαβαίνω

Πάντως φταίνε δεν φταίνε οι γονείς μου και φυσικά καταλαβαίνω ότι η μετακόμιση μας ήταν αναγκαία ωστόσο εμένα τουλάχιστον το γεγονός αυτό μου δημιούργησε για μεγάλο διάστημα άσχημη παιδική ηλικία.Και το ομόφυλο ζευγάρι σαφώς και δεν φταίει καθόλου, επίσης μπορεί μία χαρά να έχει μεγάλη λαχτάρα για παιδί, και να το υπέρ αγαπά, πάντως στις σημερινές συνθήκες αν προχωρήσει σε υιοθεσία(κατά την άποψη μου πάντα) το γεγονός αυτό εξαιτίας του κοινωνικού περίγυρου του παιδιού, μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα αυτού του είδους η οικογένεια.

Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό και κυρίως αν φέρεσαι ανάλογα, ως ένας πατέρας προς άλλον: κόβεις τα φτερά των παιδιών. Είναι ασύλληπτα πιο ικανά απ' όσο το παρουσιάζεις εδώ, αρκεί να τους δώσεις τη δυνατότητα.

Δεν κάνω τίποτα από αυτά στα παιδιά μου τα έχω πολύ ελεύθερα,αλλά τουλάχιστον δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου ότι η κόρη μου ετών πέντε και ο γιος μου ετών έξι ότι γνωρίζουν τις διαφορετικότητες στον τρόπο που ερωτεύονται οι σημερινοί άνθρωποι.ίσως βέβαια εδώ που ζούμε να μη υπάρχουν και τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Δημοσ.

αν προχωρήσει σε υιοθεσία(κατά την άποψη μου πάντα) το γεγονός αυτό εξαιτίας του κοινωνικού περίγυρου του παιδιού, μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα αυτού του είδους η οικογένεια.

Έχεις φορέσει το ρούχο ανάποδα.

Εξαιτίας της σύνθεσης της οικογένειας του παιδιού μπορεί ο κοινωνικός περίγυρος να προκαλέσει προβλήματα.

Δεν κάνει βέβαια καμία διαφορά στο παιδί, αλλά κάνει σε μας γιατί ως γνωστόν εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ότι ένας απο τους 2 είναι αφρικανικής καταγωγής δεν είναι κατακριτέο. Αλλά το να έχεις 2 γονείς του ιδίου φύλου φαίνεται κάπως. 

Όπως σου φαίνεται τώρα το 1ο, έτσι θα είναι και το 2ο πχ σε 30-40 χρόνια.

Δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν έλεγες και για το 1ο ότι λες για το 2ο αν είμασταν πχ πριν 50-60 χρόνια. 

Δημοσ.

Έχει άμεση σχέση, όσο αφορά το τι προσλαμβάνει το παιδί για το οποίο και μίλησα εγώ. Το αν έχουν σχέση με τον ορισμό που δίνεις εσύ στο «καλός γονιός» και «καλός οικογενειάρχης», δεν έχει την παραμικρή σημασία.

Πάλι αναφέρεσαι στο τι κάνεις εσύ, τι θέλεις εσύ, πώς νιώθεις εσύ και πάντα σε σχέση με το κρεβάτι σου, στο οποίο δεν αναφέρθηκα καν. Ξανά: Η πλευρά τού παιδιού είναι το ζητούμενο, όχι η δική σου.

Χιλιάδες τα καλά παραδείγματα, δόξα τω Μανιτού και, σαφώς, η ειλικρίνεια, η ευθύτητα, η αγωνιστικότητα και ό,τι άλλο σχετικό, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών. Για τον καθένα και σε κάθε έκφανση τής ζωής. Σχέση με το ότι στερείται το παιδί τη δυνατότητα να νιώσει τον - εξίσου δυνατό, αλλά εντελώς διαφορετικό - τρόπο με τον οποίο το αγαπά η μάνα και ο πατέρας, δε βλέπω.

Παίζεις με τις λέξεις και μου αρέσει...

Θεωρείς δεδομένο ότι το παιδί θα έχει μοναδικό κριτήριο ευτυχίας την δίκη σου αντίληψη για την αγάπη από έμενα προς την μητέρα του και ξεχνάς αυτό που θα εισπράξει και από τους δυο συνειδητοποιημένα... μιλάς και βάζεις δικά σου λόγια σε μένα παρερμηνεύοντας 15 λέξεις... οταν πραγματικά εσύ μίλησες για κρεβάτι (να σου θυμίσω από το 2 και κάτω) και το θεώρησες σημαντικό για το παιδί...

Οπότε πάμε να το απλοποιήσουμε... τι θέλει ένα παιδί από τους γονείς του?

Δημοσ.

Έχεις φορέσει το ρούχο ανάποδα.

Εξαιτίας της σύνθεσης της οικογένειας του παιδιού μπορεί ο κοινωνικός περίγυρος να προκαλέσει προβλήματα.

Δεν κάνει βέβαια καμία διαφορά στο παιδί, αλλά κάνει σε μας γιατί ως γνωστόν εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι.

Έλα βρε μην το συνεχίζεις.Απλά διαφωνούμε, στο υπογραμμισμένο εγώ βάζω ακόμα μία λέξη ότι ο κοινωνικός περίγυρος μπορεί να του  δημιουργήσει προβλήματα.Ποιο είναι το εξωφρενικό σε αυτό που γράφω ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.Ειδικά στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Έλα βρε μην το συνεχίζεις.Απλά διαφωνούμε, στο υπογραμμισμένο εγώ βάζω ακόμα μία λέξη ότι ο κοινωνικός περίγυρος μπορεί να του  δημιουργήσει προβλήματα.Ποιο είναι το εξωφρενικό σε αυτό που γράφω ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.Ειδικά στην Ελλάδα.

Δε νομίζω ότι διαφωνούμε σε τίποτα, τουλάχιστον επ' αυτού. Απλά θεωρώ σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις να είμαστε πολύ ακριβολόγοι σχετικά με το ποιος προκαλεί το πρόβλημα, γιατί απο κει ξεκινάει μετά η επίρριψη ευθυνών κλπ.

Αν δεν τα λέμε αυτά τα πράγματα μετά βγαίνουν κάποιοι και λένε "δε σκέφτεσαι βρωμερέ γκέι το παιδί που μου θες και υιοθεσία τι προβλήματα θα του δημιουργήσεις", ξέρεις, κάτι μου θυμίζει.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι διαφωνούμε σε τίποτα, τουλάχιστον επ' αυτού. Απλά θεωρώ σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις να είμαστε πολύ ακριβολόγοι σχετικά με το ποιος προκαλεί το πρόβλημα.

Μα οι γύρω μας, και φυσικά στην Ελλάδα είμαστε και ρατσιστές σε συντριπτική πλειοψηφία, και ομοφοβικοί και της Παναγιάς τα μάτια είμαστε.Εκτός και αν κανείς νομίζει ότι ο καθρέπτης της Ελληνικής κοινωνίας είναι το insomnia όπου οι περισσότεροι έχουν και ένα επίπεδο.(Δεν το λέω για σένα ξέρω ότι έχεις υψηλό επίπεδο αντίληψης.)Όποιος θέλει να δει σήμερα τι θα αντιμετωπίσει ένα παιδί από ομόφυλους στην Ελληνική κοινωνία του σήμερα ας ανοίξει ένα παρόμοιο θέμα στο facebook και όχι στο insomnia για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω και θα καταλάβει πολλά!

Δημοσ.

Εκτός και αν κανείς νομίζει ότι ο καθρέπτης της Ελληνικής κοινωνίας είναι το insomnia όπου οι περισσότεροι έχουν και ένα επίπεδο.

Καινούριος στο φόρουμ ε;     :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :P

• Like 4
Δημοσ.

Καινούριος στο φόρουμ ε;     :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :P

Σχετικά ναι, αλλά εντάξει αυτά που βλέπει κανείς στο facebook σε σχέση με αυτά που βλέπει εδώ είναι μέρα με την νύχτα,όχι ότι και εδώ δεν έχουμε "άξια"τέκνα με μόρφωση που πλησιάζει το απόλυτο μηδέν και IQ ραδικιού.

Δημοσ.

Αυτό:

στερείται το παιδί τη δυνατότητα να νιώσει τον - εξίσου δυνατό, αλλά εντελώς διαφορετικό - τρόπο με τον οποίο το αγαπά η μάνα και ο πατέρας

καθώς και η σημασία τού αν η αγάπη μεταξύ τού πατέρα και τής μητέρας του είναι αγάπη μεταξύ συντρόφων, ή αγάπη μεταξύ κολλητών, δεν είναι «η δική μου αντίληψη». Είναι ο κανόνας και η συντριπτικά επικρατούσα πραγματικότητα αναφορικά με την έννοια «οικογένεια με παιδιά», από την εποχή τής πρώτης οικογένειας με παιδιά που εμφανίστηκε στον κόσμο, μέχρι σήμερα. Εσύ μπορείς να βαδίζεις και να σκέπτεσαι σύμφωνα με την εξαίρεση τού κανόνα, εγώ όχι. Τουλάχιστον όχι σε τόσο σοβαρά θέματα, πόσο μάλλον όταν αφορούν τη ζωή και το πώς και με ποια βιώματα θα μεγαλώσει κάποιο παιδί, για τού οποίου τα βιώματα αυτά αποφασίζουν κάποιοι άλλοι.

Παίζεις με τις λέξεις και μου αρέσει...

Θεωρείς δεδομένο ότι το παιδί θα έχει μοναδικό κριτήριο ευτυχίας την δίκη σου αντίληψη για την αγάπη από έμενα προς την μητέρα του και ξεχνάς αυτό που θα εισπράξει και από τους δυο συνειδητοποιημένα... μιλάς και βάζεις δικά σου λόγια σε μένα παρερμηνεύοντας 15 λέξεις... οταν πραγματικά εσύ μίλησες για κρεβάτι (να σου θυμίσω από το 2 και κάτω...) και το θεώρησες σημαντικό για το παιδί...

Οπότε πάμε να το απλοποιήσουμε... τι θέλει ένα παιδί από τους γονείς του?

Από το 2 και κάτω - που μού κάνεις τη χάρη να μού το θυμίσεις(!) διότι το είχα ξεχάσει... - ρώτησα το πώς θα μπορούσαν να επιτευχθούν και να ισχύουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις, δεδομένου τού διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού μεταξύ τής γυναίκας και τού άνδρα...εσύ βέβαια κατάλαβες ότι μιλάω και κριτικάρω το τι κάνεις στο κρεβάτι σου...αλλά εγώ είμαι αυτός που παίζει με τις λέξεις...

Δεν έχουμε να απλοποιήσουμε τίποτα φίλε μου. Τα πράγματα είναι όσο πιο απλά θα μπορούσαν να είναι. Εσύ επιλέγεις να τα κάνεις σούπα μέσα στο κεφάλι σου. Αδυνατώ να ακολουθήσω αυτή την τακτική όμως, ακόμα κι αν το ήθελα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...