Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Επίσης θα συμφωνήσω ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να αποδειχθεί απείρως καλύτερο στην ανατροφή ενός παιδιού. , Παραδείγματα κακών ετερόφυλων γονέων εξάλλου υπάρχουν ουκ ολίγα.

Η ουσία όμως αυτών που αναφέρεις παραμένει. Τι θα κάνεις δηλαδή, θα αλλάξεις τα μυαλά εκατομμυρίων ατόμων; 

Και όταν ο μικρός/ή  έρθει και σε ρωτήσει στα 7-8 χρόνων , " μπαμπά γιατί εγώ δεν έχω μαμά και μπαμπά , όπως όλοι οι συμμαθητές μου , αλλά έχω δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες "  τι θα του απαντήσουμε σε αυτή την ηλικία; 

Πρέπει τελικά να υποβάλλουμε ένα μικρό παιδί σε αυτή την δοκιμασία;  Και πως ξέρουμε όταν θα μεγαλώσει και θα συνειδητοποιήσει τα πράγματα αν τελικά ήθελε αυτή την ζωή ή μια "συμβατική"; 

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν απαντήσεις που μπορούν να δοθούν και δίνονται εδώ και αρκετά χρόνια σε παιδιά ομοφυλόφιλων ζευγαριών...

Το ίδιο άσχημο είναι. Με τη διαφορά ότι το ζευγάρι ξεκινάει από τη βάση της αγάπης μεταξύ τους ώστε να μετουσιωθει σε παιδί και αν στραβώσει κάτι μπορεί να χωρίσουν ,ενω εδώ λέμε ότι θα βρούμε κάποια να μας κάνει ένα παιδί για να το έχουμε μετά να το χαιρόμαστε με τους επόμενους γκόμενους και να τη στείλουμε στο διαολο έτσι κι αλλιώς. Βλέπεις καμία διαφορά ή μπα?

Έχεις μια περίεργη διαστροφή ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι ότι οι ομοφυλόφιλου δεν μπορούν να αγαπήσουν το σύντροφο τους και να δημιουργήσουν σχέσεις ζωής, και το μόνο που κάνουν είναι να πηδιούνται σαν τα κουνέλια δεξιά και αριστερά... να το προσέξεις...

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κανείς. Για να έχει βάρος όμως ένας ισχυρισμός ή μία πεποίθηση, το βάρος της απόδειξης το έχει εκείνος που έχει και τον ισχυρισμό και την πεποίθηση. Εάν λοιπόν είσαι σε θέση να αποδείξεις το παραπάνω, εγώ μαζί σου, αλλιώς απλά είναι απλά μια προσωπική πεποίθηση χωρίς κανένα ειδικό βάρος. Το τεκμήριο της αθωότητας επίσης, υπάρχει ακόμη και στο δικαστήριο και δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στη σούπα για να βγαίνουν οι πράξεις διότι εύκολα οδηγούμαστε σε λογικά άλματα. 

Και το παραπάνω, κλασσική επιχειρηματολογία "αχυράνθρωπου" :rolleyes:

Ναι, επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου σχετικά με αυτό το θέμα είμαι "αχυράνθρωπος". Μάλιστα.

Δημοσ.

Ναι, επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου σχετικά με αυτό το θέμα είμαι "αχυράνθρωπος". Μάλιστα.

Μάθε τι σημαίνει strawman argument, έπειτα δες τι έγραψες παραπάνω και εδώ είμαι να το συζητήσουμε αν θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν απαντήσεις που μπορούν να δοθούν και δίνονται εδώ και αρκετά χρόνια σε παιδιά ομοφυλόφιλων ζευγαριών...

Έχεις μια περίεργη διαστροφή ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι ότι οι ομοφυλόφιλου δεν μπορούν να αγαπήσουν το σύντροφο τους και να δημιουργήσουν σχέσεις ζωής, και το μόνο που κάνουν είναι να πηδιούνται σαν τα κουνέλια δεξιά και αριστερά... να το προσέξεις...

Δώσε μου μερικά παραδείγματα σε παρακαλώ. 

Όσο για το δεύτερο , μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλο; 

Δείξε μου ένα post  σε όλο το νήμα που να το ισχυρίζομαι αυτό.  Νομίζω ότι με αδικείς . 

Δημοσ.

Δώσε μου μερικά παραδείγματα σε παρακαλώ. 

Όσο για το δεύτερο , μήπως με μπερδεύεις με κάποιον άλλο; 

Δείξε μου ένα post  σε όλο το νήμα που να το ισχυρίζομαι αυτό.  Νομίζω ότι με αδικείς . 

το δεύτερο δεν αναφέρεται σε εσένα αλλά στον adi εξ ου και η παράθεση...

Δημοσ.

Κανείς. Για να έχει βάρος όμως ένας ισχυρισμός ή μία πεποίθηση, το βάρος της απόδειξης το έχει εκείνος που έχει και τον ισχυρισμό και την πεποίθηση. Εάν λοιπόν είσαι σε θέση να αποδείξεις το παραπάνω, εγώ μαζί σου, αλλιώς απλά είναι απλά μια προσωπική πεποίθηση χωρίς κανένα ειδικό βάρος.

Δεκτόν, αλλά αυτό νομίζω ισχύει και για τον αντίστροφο ισχυρισμό, έτσι;

Θέλω να πω, απ' τη στιγμή που μέχρι σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά είναι ελάχιστα σε σχέση με τα ετερόφυλα, μιλάμε απλά για υπόθεση έτσι;

• Like 2
Δημοσ.

Συγγνώμη , μήπως η παράθεση μπήκε μετά και δεν το πρόσεξα. 

Το κατάλαβα... μην ζητάς συγνώμη...  :-)

Στην ερώτηση... Βασικά έχει θέμα με την ηλικία του παιδιού και την παιδοψυχολογία για το πως θα διαχειριστείς μια τέτοια ερώτηση... Όπως δεν υπάρχει μια απάντηση για τον ξαφνικό θάνατο ενός γονέα ή το πιο απλό πως ήρθα στον κόσμο... έτσι και εδώ οι απαντήσεις είναι πάντα σε συνδυασμό...

Δημοσ.

Θέλω να πω, απ' τη στιγμή που μέχρι σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά είναι ελάχιστα σε σχέση με τα ετερόφυλα, μιλάμε απλά για υπόθεση έτσι;

Κατ άλλους βεβαιότητα απο ότι φαίνεται.

Δημοσ.

Σωστά. Και γι' αυτό δεν ισχυρίζομαι ούτε ότι είναι καλύτερα (τα ομόφυλα ζευγάρια) αλλά ούτε και χειρότερα. Το να σκεφτώ όμως ότι επειδή στα ετρόφυλα ζευγάρια, στο πχ. 70% αυτών γίνεται μπάχαλο, το ίδιο και θα συμβαίνει και στα ομόφυλα, το παραπάνω -και χωρίς τεκμηριωμένη απόδειξη- είναι προσωπική πεποίθηση και μόνο.

Δημοσ.

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, πρέπει να γνωρίζουμε την εικόνα που έχει η ίδια στο μυαλό της για τον «ιδανικό πατέρα».

Εφόσον δε γίνεται να το μάθουμε, πες εσύ αν θέλεις ορισμένα πράγματα. Αν αποδεχόσουν την πρότασή της:

1. Θα έμενες μαζί με την ίδια και το παιδί;

2. Θα την αγαπούσες και - στο βαθμό που θα μπορούσες να το γνωρίζεις - θα σε αγαπούσε, ως σύντροφο, ή φιλικά, όπως ήδη συμβαίνει;

3. Πώς ακριβώς θα μπορούσε να ισχύει ή πρώτη εκδοχή τού 2, εφόσον έχετε διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;

4. Πώς θα μπορούσες να ζήσεις τη ζωή σου, ακολουθώντας το δικό σου σεξουαλικό προσανατολισμό; Θα έμενε, ας πούμε, ο σύντροφός σου μαζί σας, θα ήσουν εσύ μαζί του τη μισή εβδομάδα και μαζί με τη φίλη σου και το παιδί σας την άλλη μισή;

5. Το παιδί, μεγαλώνοντας μαζί σας, θα έβλεπε σε σας μια σχέση συντρόφων, ή το αποτέλεσμα ενός άτυπου συμφωνητικού, τού τύπου: Ο μπαμπάς αγαπάει τη μαμά σαν πολύ καλή φίλη, αλλά και τον κύριο Χ με τον οποίο είναι ερωτευμένος;

6. Πώς ακριβώς θα μπορούσε να ισχύει ή πρώτη εκδοχή τού 5, εφόσον έχετε διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;

... ... ... ...

Αν και τι «κακό» θα μπορούσε να συμβεί; Εξαρτάται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τι θεωρεί ο καθένας «κακό» και τι όχι. Αυτά όμως - και εδώ εντοπίζω το πραγματικό πρόβλημα - τα συζητάμε μεταξύ μας. Το εκάστοτε προς υιοθεσία παιδί δεν το βάζουμε στην κουβέντα. Δε θα μπορούσε, ηλικιακά κατ' αρχήν, να συμμετάσχει σ' αυτήν, αλλά βολεύει κιόλας απ' την άλλη...

Θα μπορούσα να γράψω κατεβατό... δεν θα το κάνω όμως γιατί θα ήταν άσκοπο όχι γιατί δεν θα το καταλάβαινες εσύ αλλά κάποιοι άλλοι...

Στο δια ταύτα... τι ζητάει ένα παιδί από τους γονείς του???

Δημοσ.

Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με αυτό γιατί έτσι καταπατώνται τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών (υποθέτοντας ότι είναι νόμιμη η υιοθεσία από αυτά, αλλιώς δεν έχει νόημα το σενάριο εξαρχής). Απλά και κατανοητά.

Οι πιο φωνακλάδες φίλοι μας εδώ στο θρεντ φυσικά δε βλέπουν τίποτα κακό σ' αυτό γιατί δεν είναι τα δικά τους δικαιώματα που καταπατώνται, αλλά προσωπικά δε θα πάρω. Όπως είπα θεωρώ υποχρέωσή μου, εφόσον έχω την πολυτέλεια να φαίνομαι καθώς πρέπει, να το αξιοποιήσω αυτό για να δικαιωθούν κι αυτοί που δεν φαίνονται καθώς πρέπει.

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά και πάλι, ως στάση ζωής το απορρίπτω.

Μέρος της κοινωνίας μπορεί να πιστεύει και πως είναι ΟΚ να δέρνεις το παιδί για να μάθει να υπακούει, ή πως μπορεί να έχει κατοικίδιο σκύλο μέσα σε κουτί παπουτσιών, ή οτιδήποτε. Από την άλλη, ένα άλλο μέρος της κοινωνίας, μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων του, πιστεύει το αντίθετο. Οι πρώτοι είναι που πρέπει να κάνουν την καρδιά τους πέτρα, όχι οι δεύτεροι υπομονή.

Καταρχήν sorry για την καθυστέρηση απάντησης αλλά είχαμε μία τρομερή καταιγίδα και το δίκτυο εδώ είναι άθλιο.Αν το το πρόβλημα της μη αποδοχής υιοθεσίας(από ομόφυλα ζευγάρια )ήταν σε μέρος της κοινωνίας θα συμφωνούσα μέχρι κεραίας με ότι γράφεις,το πρόβλημα δυστυχώς ακόμα είναι στο συντριπτικό μέρος της κοινωνίας.Όπως είπα και πριν οι νόμοι πρέπει να τυγχάνουν αποδοχής και από την κοινωνία αλλιώς πάνε περίπατο,βλέπε αντικαπνιστικό νόμο αν και δεν είναι της ίδιας βαρύτητας.Ενώ ο νόμος προστατεύει τα δικαιώματα των μη καπνιστών στην ουσία η κοινωνία τον έχει γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε απόλυτα δεν υπάρχει λόγος να πάμε από απάντηση σε ανταπάντηση συνεχώς.

• Like 1
Δημοσ.

Το κατάλαβα... μην ζητάς συγνώμη...  :-)

Στην ερώτηση... Βασικά έχει θέμα με την ηλικία του παιδιού και την παιδοψυχολογία για το πως θα διαχειριστείς μια τέτοια ερώτηση... Όπως δεν υπάρχει μια απάντηση για τον ξαφνικό θάνατο ενός γονέα ή το πιο απλό πως ήρθα στον κόσμο... έτσι και εδώ οι απαντήσεις είναι πάντα σε συνδυασμό...

Υποψιάζομαι πως υπεκφεύγεις  κάπως.  ;)

Στον θάνατο ενός γονέα η πιο κοινή απάντηση είναι ότι τον πήρε ο Θεούλης μαζί του πχ.

Για το πως ήρθα στον κόσμο συνήθως λένε ότι ο μπαμπάς έβαλε ένα σποράκι στην κοιλίτσα της μαμάς και βγήκες εσύ πχ.  :P

• Like 1
Δημοσ.

Υποψιάζομαι πως υπεκφεύγεις  κάπως.  ;)

Στον θάνατο ενός γονέα η πιο κοινή απάντηση είναι ότι τον πήρε ο Θεούλης μαζί του πχ.

Για το πως ήρθα στον κόσμο συνήθως λένε ότι ο μπαμπάς έβαλε ένα σποράκι στην κοιλίτσα της μαμάς και βγήκες εσύ πχ.  :P

Στο 2017 ζούμε τι σποράκι και βλακείες...Εκσυγχρονίσου...:P

Δημοσ.

Θα μπορούσα να γράψω κατεβατό... δεν θα το κάνω όμως γιατί θα ήταν άσκοπο όχι γιατί δεν θα το καταλάβαινες εσύ αλλά κάποιοι άλλοι...

Στο δια ταύτα... τι ζητάει ένα παιδί από τους γονείς του???

Θα επέμενα, ζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα, αλλά τα έθεσα παραθέτοντας ερώτησή σου προς άλλο χρήστη, οπότε δε με παίρνει να απαιτώ.

Θέλω όμως απαντήσεις σε όσα ρώτησα, αν θέλεις να απαντήσω κι εγώ με τη σειρά μου, έστω και σ' αυτό το «δια ταύτα». Δίκαιο δεν είναι;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...