Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ εσύ σε τι αναφέρεσαι; Στη βεβαιότητα πως θα μεγαλώσει το παιδί προβληματικά με δύο μπαμπάδες ή τρεις μαμάδες; Από πού προκύπτει αυτή η βεβαιότητα;

Αναφέρομαι στο γεγονός, ότι το περιβάλλον με εικόνα «δυο μπαμπάδες, τρεις μαμάδες, πέντε μπατζανάκηδες» και τα σχετικά δεν είναι αυτό στο οποίο τα παιδιά προορίζονται από την ίδια τη φύση και τη βιολογία να μεγαλώνουν, γι' αυτό και, από τότε που ...εφευρέθηκαν τα παιδιά, δε μεγαλώνουν σ' αυτό, εκτός από ελάχιστες συγκριτικά περιπτώσεις, που κι αυτές υπάρχουν διότι κάποιοι έχουν κάνει σαλάτα στο μυαλό τους το τι σημαίνει «δικαίωμα» και το «στα δικαιώματα τίνος εμπίπτει το κάθε τι».

Αναφέρομαι επίσης - επαναλαμβάνομαι το ξέρω - στην τεράστια σημασία τού να βιώσει το παιδί μεγαλώνοντας, αυτό το «μάνα και πατέρας».

Το «προβληματικά» που λες, διαφοροποιείται και από το πώς το ορίζει ο καθένας. Για 'μένα είναι άκρως προβληματική κατάσταση, ή κατ' επιλογήν απουσία αυτού τού βιώματος. Αντιμετωπίζεται με τους κατάλληλους χειρισμούς και παρεμβάσεις όταν συμβαίνει, αλλά θεωρώ πραγματικά προσβλητικό προς τον εαυτό μου το να επιχειρηματολογήσω, ακόμα και στοιχειωδώς, ενάντια στο να «χτίζεται» από την αρχή.

Γιατί διαφορετικά είσαι και συ στο ενδεχόμενο, οπότε νομίζω το καταρρίψαμε αυτό σαν υποστήριξη του "είναι άλλο". Θα ξαναπροσπαθήσεις;

Δε νομίζω ότι χρειάζεται. Θα χρειαζόταν, αν προσπαθούσα να πείσω κάποιον, αλλά είπα ότι δε με απασχολεί κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όσο μιλάμε για προσωπικές αξίες και αρχές.

Δικαίωμά σου να κατακρίνεις, αλλά εφόσον δε μπορείς να κατακρίνεις αντικειμενικά τότε γνώμη μου, δεν έχεις δικαίωμα να μπεις ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που θέλουν να αγαπήσουν κι ένα παιδί που θέλει αγάπη.

Με είδες να μπαίνω ανάμεσα σε κάποιους; Ή είπα κάπου ότι προτίθεμαι να το κάνω; Το αντίθετο είπα: Ούτε παντιέρα σηκώνω, ούτε τίποτα σχετικό.

Δε θα πάω να την πέσω, είτε λεκτικά είτε αλλιώς, στο ομόφυλο ζευγάρι με υιοθετημένο παιδί που θα συναντήσω. Αν όμως - υποθετικά, τραβηγμένα και ξεχειλωμένα όσο δεν πάει άλλο - με ρωτούσαν θα τους έλεγα ευθέως ότι είμαι αντίθετος.

Τη γνώμη μου λέω και, με κάθε ειλικρίνεια, δεν αγχώνομαι καθόλου αν δεν αρέσει ακόμα και στους 99 από τους 100. Όχι μόνο όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα, για όλα. 

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τη γνώμη μου λέω και, με κάθε ειλικρίνεια, δεν αγχώνομαι καθόλου αν δεν αρέσει ακόμα και στους 99 από τους 100. Όχι μόνο όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα, για όλα.

(δεν κατάλαβα γιατί τα ξαναπόσταρες)

Αυτό το σέβομαι πλήρως και το κάνω και ο ίδιος. Αλλά δες τι έγραψα λίγο πριν για σεβασμό στην κουβέντα.

Δημοσ.

Αν αποφασισω να κανω παιδι με καποια γυναικα και το κρατησω εγω και στην πορεια βρω εναν γκομενο, ειναι οκ να ειμαι πατερας του? Πρεπει να του κρυβω το γκομενο μου?
Γιατι ειναι οκ αν εχει δικο μου γεννητικο υλικο και οχι οκ αν το υιοθετησω?

@defacer ευχαριστω για πολλωστη φορα

• Like 2
Δημοσ.

Η άποψή σου είναι σεβαστή ως άποψή σου. Ορίστε και μια δική μου άποψη:

Δεν είναι έντιμο σε μια συζήτηση να κάνεις προσποίηση πως θα φέρεις αντικειμενικά επιχειρήματα ("τα δικαιώματα του παιδιού, όχι των γονέων") και όταν τελικά αποδειχτεί πως δεν ήταν αντικειμενικά, να μη διορθώσεις την τοποθέτησή σου. Δε χρειάζεται να συμφωνείς με το συνομιλητή σου για να σέβεσαι την κουβέντα που κάνεις.

Την κουβέντα που κάνω, τη σέβομαι απόλυτα φίλε. Όχι μόνο αυτή, κάθε κουβέντα. Το ίδιο και τους συνομιλητές μου, ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί τους.

Ούτε ισχυρίστηκα, ούτε προσποιήθηκα ότι φέρνω τάδε τύπου επιχειρήματα. Χαρακτήρισα δικαίωμα τού παιδιού και όχι τού ζευγαριού το ζήτημα τής υιοθεσίας και διευκρίνισα ότι μιλώ βάσει προσωπικού συστήματος αξιών, το οποίο και επανέλαβα αρκετές φορές.

Τελικώς, λοιπόν, δεν απεδείχθη τίποτα, αφού δεν ετέθη τίποτα προς απόδειξη. Αυτό, για τα περί «εντιμότητας» στη συζήτηση.

(Το πόσταρα πριν δω το #1652, το λέω για να μην κάνουμε κύκλους)

• Like 2
Δημοσ.

Αν αποφασισω να κανω παιδι με καποια γυναικα και το κρατησω εγω και στην πορεια βρω εναν γκομενο, ειναι οκ να ειμαι πατερας του? Πρεπει να του κρυβω το γκομενο μου?

Γιατι ειναι οκ αν εχει δικο μου γεννητικο υλικο και οχι οκ αν το υιοθετησω?

@defacer ευχαριστω για πολλωστη φορα

Δηλ Θα βρεις μια γυναίκα στο δρόμο να της κάνεις το παιδί και θα της πεις αμε στο διάολο ξέχασε το το κρατάω εγώ με το γκομενο μου. Το παιδί μιας οικογένειας είναι καρπούζι ή κούκλα να το πετάμε από δω κι από κει ανάλογα με ποιος μας γυαλίζει?

• Like 1
Δημοσ.

Δηλ Θα βρεις μια γυναίκα στο δρόμο να της κάνεις το παιδί και θα της πεις αμε στο διάολο ξέχασε το το κρατάω εγώ με το γκομενο μου. Το παιδί μιας οικογένειας είναι καρπούζι ή κούκλα να το πετάμε από δω κι από κει ανάλογα με ποιος μας γυαλίζει?

εσύ αυτό κατάλαβες?

• Like 2
Δημοσ.

θα το κανω συναινετικα με καποια γυναικα που μπορει να εχει επαφες με το παιδι μπορει και οχι, θα δουμε

Δημοσ.

Ωραία. Βάλε μια αγγελία

Ή δες στο μην πετάτε τίποτα χαρίστε το εδώ

δυστυχώς μόνος σου ξευτελίζεις τα δικά σου επιχειρήματα...

ΠΧ πριν λίγα χρόνια είχα πρόταση από πολύ καλή μου φίλη να κάνουμε παιδί, η ίδια δεν θέλει κανέναν κερατά πάνω από το κεφάλι της και έκρινε ότι σαν πατέρας θα ήμουν ιδανικός... Έλα πες μου τώρα σοβαρά τι κακό θα μπορούσε να συμβεί...

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εννοεί ότι θα κάνει ότι έκανε κι ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Δημοσ.

Απο εδω η μανα σου, απο εκει ο γκομενος μου. Κοκομπλοκο το παιδακι, καρφι για το φρενοκομειο.

Ναι όντως σε διαζευγμένα ζευγάρια παίζει πάρα πολύ... 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για το αν πρέπει να δίνονται παιδιά σε ανθρώπους με τέτοια νοοτροπία

• Like 1
Δημοσ.

Η διπλανη μου στο γραφειο ειναι αγγλιδα λεσβια παντρεμενη με ελληνιδα. Και έχουν ενα παιδακι. Και τοσα χρονια που το βλεπω το αγορακι τους ειναι σαν τα αλλα αγορακια του κοσμου. Απλα το μεγαλωνουν δυο μαμαδες που το λατρευουν.

Στο χερι μας ειναι να μην γινει δακτυλοδεικτουμενο αυτο το παιδακι και να εχει μια καλη παιδικη και μετεπειτα ενηλικη ζωη.

Ανεκτικοτητα και ελληνικη κοινωνια δυστυχως βλεπουμε ομως οτι δεν πανε μαζι :/ τι να πω, μακαρι στο μελλον να υπαρξει επιτελους βελτιωση.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για το αν πρέπει να δίνονται παιδιά σε ανθρώπους με τέτοια νοοτροπία

γιατί νομίζεις ότι μιλάς σε ηλίθιους?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...