Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εσένα δεν σε πειράζει να έχεις 5-6 μπαμπάδες σπίτι και να φωνάζουν και καμιά 50αρια άλλους να παρτουζονονται με γεια σου.

Δεν ξέρω κι αν έχεις γιο ή οτιδήποτε και αν σου αρέσει να του το σφυρανε μουστακαλήδες και πάλι με γεια σου και χαρά σου

Τι εχουν οι μυστακοφοροι ?  :-D   (αλλα να φανταστω δεν εχεις τους παρακατω in your mind ) 

article-0-1223E7A6000005DC-512_468x486.j

Luke_Evans_2014_Comic_Con_%28cropped%29.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν εσένα δεν σε πειράζει να έχεις 5-6 μπαμπάδες σπίτι και να φωνάζουν και καμιά 50αρια άλλους να παρτουζονονται με γεια σου.

Δεν ξέρω κι αν έχεις γιο ή οτιδήποτε και αν σου αρέσει να του το σφυρανε μουστακαλήδες και πάλι με γεια σου και χαρά σου

Αν ήταν μαμάδες όμως και κάνανε ψαλίδια?

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά και πρέπει, όταν μιλάμε για υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι, διότι το ζήτημα τής υιοθεσίας, δεν εμπίπτει στα δικαιώματα τού ζευγαριού, αλλά τού προς υιοθεσία παιδιού και ένα από τα βασικότερα δικαιώματα αλλά και βιολογική ανάγκη ενός παιδιού, είναι το να γνωρίσει και να βιώσει την έννοια «μητέρα» και «πατέρας» και όχι απλώς το γενικότερο «γονείς» , πράγμα το οποίο είναι αδύνατο να συμβεί στην περίπτωση τού ομόφυλου ζευγαριού.

Dee, "citation needed".

Προφανώς έχεις άδικο γιατί

• Τα δικαιώματα και οι ανάγκες των παιδιών είναι κάτι που νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι προστατεύεται λιγότερο ή περισσότερο στις δυτικές κοινωνίες -- βασικά είναι δύσκολο να σκεφτώ κάτι που προστατεύεται παραπάνω
  • Παρόλα αυτά, θεωρείται τελείως νορμάλ και νόμιμο και ηθικό και με σιρόπι φράουλα να γαλουχούνται παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες (π.χ. μόνο μαμά, δε θα σε αναγκάσει κανείς να παντρευτείς ή να στείλεις το παιδί σου σε άλλη οικογένεια)
  • Επομένως είτε ο συλλογισμός σου κάπου μπάζει, είτε υπάρχει κάτι που είμαστε όλοι ΟΚ να βάλουμε πάνω από τα δικαιώματα και τις ανάγκες του παιδιού

Σειρά σου.

Δημοσ.

Αυτός είναι ο τρόπος σου να πεις πως δεν υπάρχει άλλο επιχείρημα πέρα του ότι εσένα σε πειράζει/δε σου αρέσει;

Θα σου πω πάντως ένα πράγμα για το γιο (που έχω), το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την κόρη (που έχω): πρέπει να είσαι τελείως πειραγμένος στο κεφάλι σα γονέας για να πράττεις με βάση το πώς σου αρέσει εσένα να πηδιούνται τα παιδιά σου και όχι το πώς αρέσει στα ίδια. Ελπίζω να το καταλάβεις πριν αποκτήσεις δικά σου.

Κατά τα άλλα εντάξει "να τη σφυράνε μουστακαλήδες στο γιό σου", το τερμάτισες το ομοφοβικόμετρο.

Ειναι κακο και εχεις γνωμη για το πως πηδιουνται τα παιδια σου ? (με ατομα του ιδου φυλου με ζωα με κουκλες με πολλους μαζι .....)

Εγω εχω εσυ ?

Το τελευταιο στο ειπα ετσι ωμα γιατι ειπες κατι αντιστοιχο και μετα πηγες και το εσβησες

Μου δημιουργείς την εντύπωση ότι η αντίστοιχη κατάσταση με γυναίκες δεν θα σε πείραζε...

το ιδιο με χαλαει 

Εδω ενα ανδρογυνο δεν μπορει να τα βρει καλα καλα φαντασου να μαζευτουνε και 5-6

Οχι φυσικα οτι δεν μπορει να βγουν γκευ ή εγκληματιες ή οτιδηποτε απο ενα ανδρογυνο

Οτιδηποτε ξεφευγει απο την φυσιολογικη πορεια της δημιουργιας ζωης (δηλ αρσενικο + θηλυκο) το θεωρω οτι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να εξελιχθει σε λαθος . 

Δημοσ.

Dee, "citation needed".

Προφανώς έχεις άδικο γιατί

• Τα δικαιώματα και οι ανάγκες των παιδιών είναι κάτι που νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι προστατεύεται λιγότερο ή περισσότερο στις δυτικές κοινωνίες -- βασικά είναι δύσκολο να σκεφτώ κάτι που προστατεύεται παραπάνω
  • Παρόλα αυτά, θεωρείται τελείως νορμάλ και νόμιμο και ηθικό και με σιρόπι φράουλα να γαλουχούνται παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες (π.χ. μόνο μαμά, δε θα σε αναγκάσει κανείς να παντρευτείς ή να στείλεις το παιδί σου σε άλλη οικογένεια)
  • Επομένως είτε ο συλλογισμός σου κάπου μπάζει, είτε υπάρχει κάτι που είμαστε όλοι ΟΚ να βάλουμε πάνω από τα δικαιώματα και τις ανάγκες του παιδιού

Σειρά σου.

Είπα πριν, ότι είμαι απολύτως αντίθετος και απέναντι στην υιοθεσία από μεμονωμένο άτομο, είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα.

Άλλο το «αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί και στην πορεία, είτε πριν είτε μετά τη γέννησή του, ο ένας εκ των γονέων έλειψε (χωρισμός, θάνατος κ.τ.λ. ) και άλλο το «ξεκινάμε απ' το μηδέν να μεγαλώσουμε ένα παιδί που θα έχει μόνο μαμάδες, ή μόνο μπαμπάδες».

Παντιέρα δε σηκώνω, ούτε και βγαίνω με στυλιάρι στους δρόμους, ουρλιάζοντας από αγανάκτηση. Δε θα βρίσκω το διάολό μου κάθε φορά που θα θεωρώ ότι ο νόμος τον παίζει. Περί απόψεων, θέσεων και αξιών ο λόγος. Αρέσουν; Καλώς. Δεν αρέσουν; Καλώς και πάλι. Απλά κουβέντα γίνεται.

(Με το citation needed, με μπέρδεψες...χρειάζεται παράθεση η οποία να υποστηρίζει αυτό το περί «δικαιώματος και ανάγκης τού παιδιού» , ή δεν το κατάλαβα; Αν πάντως το κατάλαβα, δεν επιχειρηματολογώ στο συγκεκριμένο θέμα, ούτε προσπαθώ να αποδείξω κάτι. Αυτό πιστεύω και μ' αυτό πορεύομαι, το αντίθετο το θεωρώ πραγματικό βιασμό. ) 

• Like 3
Δημοσ.

Ειναι κακο και εχεις γνωμη για το πως πηδιουνται τα παιδια σου ? (με ατομα του ιδου φυλου με ζωα με κουκλες με πολλους μαζι .....)

Εγω εχω εσυ ?

Το τελευταιο στο ειπα ετσι ωμα γιατι ειπες κατι αντιστοιχο και μετα πηγες και το εσβησες

Δεν είναι απαραίτητα κακό να έχεις γνώμη, αρκεί να την κρατάς για τον εαυτό σου. Ακριβώς όπως περιμένεις και συ να κάνουν όσοι έχουν γνώμη για το πώς θα έπρεπε να πηδιέσαι ο ίδιος. Αλλά φυσικά αυτό είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, γιατί κανείς δε μίλησε για τη γνώμη σου. Συγκεκριμένα η λέξη που χρησιμοποίησα εγώ είναι να πράττεις, σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες.

Τώρα, θα παίξουμε το κλασικό παιχνιδάκι που μόνο πηδάτε από μία ερώτηση σε άλλη και δεν απαντάτε ποτέ στις δικές μου ερωτήσεις; Γιατί δεν το βαριέστε έχω παρατηρήσει.

Δεν κατάλαβα τι είναι αυτό που είπα και έσβησα, έκανα λίγο editing όπως κάνω πολλές φορές, αν πιστεύεις ότι χάθηκε κάτι ουσιαστικό θύμισέ μου τι είναι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο να σας πω πως αισθάνομαι πραγματικά περίεργα με τις απόψεις μερικών. Ειδικά όσων "γνώριζα" για χρόνια εδώ μέσα και δεν είχαμε επεκταθεί σε τόσο ειδικές συζητήσεις εως τώρα...

Δεν το λέω ειρωνικά, πραγματικά αισθάνομαι κάπως... 

Μου βάζετε στο ίδιο σακί το να κάνουν σεξ μεταξύ τους 2 άνθρωποι, με το να το κάνει κάποιος με ένα ζώο ή με μια πλαστική κούκλα (ή μόνος του)...

Προφανώς και ένας γονιός έχει δικαίωμα να προβληματιστεί ή να διαφωνήσει με κάποιες επιλογές. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν θα προσπαθήσει να το αποτρέψει και έτσι θα καταστρέψει κάθε "φυσιολογική" σχέση με τα παιδιά του.

Αν η κόρη γουστάρει γυναίκες και ο γιος άντρες, που να χτυπάς τον κ*λο σου κάτω, δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορείς να το περιορίσεις ή να το καταπνίξεις, δημιουργώντας απλά ακόμη έναν καταπιεσμένο άνθρωπο που δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος στη ζωή του...

Πιο απλά δεν μπορώ να το περιγράψω. :)

• Like 4
Δημοσ.

Είπα πριν, ότι είμαι απολύτως αντίθετος και απέναντι στην υιοθεσία από μεμονωμένο άτομο, είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα.

Άλλο το «αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί και στην πορεία, είτε πριν είτε μετά τη γέννησή του, ο ένας εκ των γονέων έλειψε (χωρισμός, θάνατος κ.τ.λ. ) και άλλο το «ξεκινάμε απ' το μηδέν να μεγαλώσουμε ένα παιδί που θα έχει μόνο μαμάδες, ή μόνο μπαμπάδες».

Γιατί είναι άλλο;

Μιλάς για δικαιώματα και ανάγκες του παιδιού. Αν κάποια στιγμή μετά τη γέννηση του παιδιού οι γονείς του αρχίσουν π.χ. να το κακοποιούν, οι υπηρεσίες πρόνοιας δεν πρόκειται να κάτσουν να ρωτήσουν αν προέκυψε στην πορεία ή αν ήταν έτσι σχεδιασμένο εξαρχής.

Οπότε, αν η ύπαρξη δύο ετερόφυλων γονέων έμπαινε στην ίδια κατηγορία, θα έπρεπε και εκεί η αντίδραση να είναι η ίδια. Ergo, η ύπαρξη δύο ετερόφυλων γονέων δε μπαίνει (τουλάχιστον κατά κοινωνική παραδοχή) στην ίδια κατηγορία.

Άρα ο ισχυρισμός σου ότι μπαίνει είναι αυθαίρετος, εκτός αν θες να συζητήσουμε το σενάριο "καλύτερα με ένα μπαμπά χωρίς μαμά παρά με δύο μπαμπάδες", που ευχαρίστως αν συμφωνούμε μέχρι εδώ.

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση? Όλα αυτά που συζητάτε με τα σωστά και τα λάθη... έχετε την εντύπωση ότι εμένα σαν ομοφυλόφιλο με απασχολούν??? Το λέω για να το ακούσουν περισσότερο αυτοί που λένε ότι με βλέπουν ως ανώμαλο, παρτουζιαρη, κτηνοβατη και οτι αλλο κατεβάσει το άδειο τους κεφάλι...

Αντιδράσεις θα υπάρχουν πάντα... Ο κόσμος όμως προχωράει μπροστά...

Δημοσ.

Συνήθως είμαι προοδευτικός άνθρωπος και όχι δεν με ενοχλούν οι gay ούτε τα pride τους(με ενοχλούν μόνο ορισμένοι ως προς το αισθητικό κομμάτι αλλά στην τελική δεν μου πέφτει και λόγος) ούτε με ενοχλούν τα φιλιά τους δημόσια ή ιδιωτικά.Εδώ όμως στο θέμα της υιοθεσίας είμαι με τον dee το παιδί θα πρέπει να μεγαλώνει με μάνα και πατέρα, η απουσία της μάνας ειδικά είναι τραυματική εμπειρία για ένα παιδί.όταν ένας ανιψιός μου έχασε την μητέρα του πολύ μικρός ο ίδιος λέει ότι δεν την θυμάται καθόλου,όταν μάλωνε με τα άλλα παιδάκια στην πλατεία και του έλεγαν εσύ δεν έχεις μάνα(τραγικό) ερχόταν στο σπίτι και πλάνταζε στο κλάμα.Υπάρχει φυσικά ένα θέμα με παιδιά που είναι στα αζήτητα στα ιδρύματα σίγουρα το να πάει σε ένα σπίτι έστω και με δύο πατεράδες θα είναι καλύτερο,αλλά θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες για την υιοθεσία(όχι φυσικά στο επίπεδο του ελέγχου των ενδιαφερομένων) για τα ετερόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν την λαχτάρα για ένα παιδάκι και αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τα παιδιά που είναι στα ιδρύματα τότε να το ξανά δούμε το θέμα.Κακά τα ψέματα θα είναι το καλλίτερο και για το παιδί στην κοινωνία που ζούμε,φαντάσου να υπάρχει συγκέντρωση γονέων σε ένα σχολείο των Φαρσάλων και να σκάσει σήμερα ένα παιδί με τους δύο γονείς του άντρες,την άλλη μέρα καλύτερα να διαγραφεί από το σχολείο οικειοθελώς για ευνόητους λόγους,(ειδικά στην επαρχία)Καλώς η κακώς η κοινωνία ,μας δεν είναι έτοιμη για τέτοια βήματα, ακόμα ειδικά στην επαρχία,αλλά από ότι βλέπω είναι πάρα πολλοί ακόμα οι πολέμιοι και στην Αθήνα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω περίπτωση στο φιλικό μου περιβάλλον όπου ένα ζευγάρι γυναικών αποφάσισαν και υιοθέτησαν ένα παιδάκι με σύνδρομο down. Από μόνο του αυτό το γεγονός για μένα δείχνει πόσο μεγάλα @@ έχουν αυτές οι 2 γυναίκες τη στιγμή που όλα τα άλλα "φυσιολογικά" ζευγάρια που έψαχναν για υιοθεσία, δεν ήθελαν καμία επαφή με ένα τέτοιο "προβληματικό" παιδί. Και βλέποντας το πόσο σωστά μεγαλώνει και πόσο ευτυχισμένο είναι, δεν μου περνάει καν απο το μυαλό το τι θεωρούν οι άλλοι φυσιολογικό ή όχι... 

• Like 4
Δημοσ.

Αν η κόρη γουστάρει γυναίκες και ο γιος άντρες, που να χτυπάς τον κ*λο σου κάτω, δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορείς να το περιορίσεις ή να το καταπνίξεις, δημιουργώντας απλά ακόμη έναν καταπιεσμένο άνθρωπο που δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος στη ζωή του...

Όπως λέει και στο Full Throttle: no one can stop me... but they try. Σιχαμένοι.

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν ένας ανιψιός μου έχασε την μητέρα του πολύ μικρός ο ίδιος λέει ότι δεν την θυμάται καθόλου,όταν μάλωνε με τα άλλα παιδάκια στην πλατεία και του έλεγαν εσύ δεν έχεις μάνα(τραγικό) ερχόταν στο σπίτι και πλάνταζε στο κλάμα.

Είδες όμως τι είπες? Τα προβλήματά του δεν ήταν απο το γεγονός πως δεν γνώρισε τη μητέρα του, αλλά επειδή τα άλλα καφράκια φρόντιζαν να τον κάνουν να πιστεύει πως είναι "προβληματικός". Αυτά δημιουργούν οι συμπεριφορές και οι απόψεις που κατακρίνουμε εδώ... 

• Like 1
Δημοσ.

όταν μάλωνε με τα άλλα παιδάκια στην πλατεία και του έλεγαν εσύ δεν έχεις μάνα(τραγικό) ερχόταν στο σπίτι και πλάνταζε στο κλάμα.

Δηλαδή, επειδή τα μικρά παιδιά πολλές φορές κοροϊδεύουν με τρόπο που αν ήταν ενήλικες θα λέγαμε κακία, και επειδή το συγκεκριμένο παιδί το κορόιδευαν πως δεν έχει μάνα, το συμπέρασμα είναι πως η απουσία μάνας είναι τραυματική εμπειρία;

Έχεις υπόψη υποθέτω πως άλλα μικρά παιδιά πλαντάζουν στο κλάμα επειδή οι συνομήλικοί τους κοροιδεύουν

• την προφορά τους
  • την καταγωγή τους
  • το χρώμα του δέρματός τους
  • τη δουλειά που κάνει ο μπαμπάς τους
  • και δεν έχει τελειωμό

Χωρίς να θέλω βέβαια να πω ότι η παρουσία γονέων που αγαπούν δεν παίζει τεράστιο ρόλο, και ότι είναι καλύτερα να είσαι ντόπιος πλούσιος όμορφος ψηλός δυνατός και υγιής γιατί τότε δε θα σε κοροϊδεύει κανείς, πώς ακριβώς προκύπτει από το γεγονός που περιγράφεις ότι συγκεκριμένα η απουσία γονέα γένους θηλυκού είναι τραυματική εμπειρία από μόνη της;

(Με το citation needed, με μπέρδεψες...χρειάζεται παράθεση η οποία να υποστηρίζει αυτό το περί «δικαιώματος και ανάγκης τού παιδιού» , ή δεν το κατάλαβα; Αν πάντως το κατάλαβα, δεν επιχειρηματολογώ στο συγκεκριμένο θέμα, ούτε προσπαθώ να αποδείξω κάτι. Αυτό πιστεύω και μ' αυτό πορεύομαι, το αντίθετο το θεωρώ πραγματικό βιασμό. ) 

Ναι, χρειάζεται. Προσωπικά μπορείς να πιστεύεις ο,τι σε φωτίσει η ζωή, αλλά αν θες να το φέρεις σαν επιχείρημα αυτό δεν αρκεί. Το καταλαβαίνεις.

Θα δεχόμουν σαν επιχείρημα κάτι που προκύπτει π.χ. από εδώ.

Και εν τέλει, νωρίτερα είπες στον billdanos: "Φυσικά και πρέπει, όταν μιλάμε για υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι, διότι το ζήτημα τής υιοθεσίας, δεν εμπίπτει στα δικαιώματα τού ζευγαριού"

Νομίζω πως αν καταλήξαμε στο ότι επιλέγεις να μην επιχειρηματολογήσεις, οφείλεις να παραδεχτείς πως κακώς τον διόρθωσες και να ανακαλέσεις. Το ότι εσύ πιστεύεις τάδε κάθε άλλο παρά σημαίνει "φυσικά και πρέπει".

• Like 1
Δημοσ.

Είδες όμως τι είπες? Τα προβλήματά του δεν ήταν απο το γεγονός πως δεν γνώρισε τη μητέρα του, αλλά επειδή τα άλλα καφράκια φρόντιζαν να τον κάνουν να πιστεύει πως είναι "προβληματικός". Αυτά δημιουργούν οι συμπεριφορές και οι απόψεις που κατακρίνουμε εδώ... 

Τσου δεν είναι καθόλου έτσι και εξηγούμε.Εδώ η κοινωνία είναι πολύ μικρή,οι μανάδες μας όταν ήτο νέες έβγαιναν και αυτές στην πλατεία για την βόλτα τους και ο μικρός έβλεπε την στοργικότητα που εκδηλωνόταν ανάμεσα στις μητέρες και στα παιδιά τους ακόμα και σε αυτόν το δημόσιο χώρο.Και αυτό του έλειπε,καταλάβαινε πολύ καλά τι είχαν τα άλλα παιδάκια και δεν το είχε αυτός.Αυτά μου τα επιβεβαίωσε τώρα που μεγάλωσε.Ναι φίλε defacer είναι γεγονός ότι πολλά παιδιά δέχονται επιθέσεις από τα άλλα παιδάκια στο σχολείο του λόγο διαφόρων παραγόντων,το λογικό είναι να προσθέσουμε ακόμα έναν παράγοντα bulling σε σχολείο;Δεν το βλέπω πολύ απλά ως θεσμός να μπορεί να περπατήσει σήμερα,νομικά ίσως αλλά προβλέπω πολλά ψυχολογικά τραύματα από τα παιδάκια, και ειδικά στην επαρχία,λόγω το ότι θα περνάν τα πάνδεινα από τα άλλα παιδιά,όχι γιατί φταίει αυτό σε κάτι, αλλά γιατί είναι οι γονείς του gay.Αν αυτήν είναι μία σοφή κίνηση για το οποιαδήποτε παιδί στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή με το υπόβαθρο το συγκεκριμένο της Ελληνικής κοινωνίας,τότε δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...