vste Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Κανένα θέμα δεν έχω. Και εσύ που ξέρεις οτι εξαναγκάζεται; Δεν μίλησα για παρανομία μίλησα για το τι θεωρείται φυσιολογικό και αφύσικο. Απο την στιγμη που δεν εχει την ανθρωπινη νοημοσύνη, το να πιασεις εναν σκυλο η μια κατσικα και να τα βαλεις κατω ειναι τελειως διαφορετικο απο το να συμφωνησουν δυο ενηλικες ανθρωποι να κανουν σεξ. Και εδω ερχονται οι νομοι. Οκ δεν κρινω το φυσικο/αφυσικο. Κρινω ομως το οτι σε μια δυτικη χωρα το να φιλιουνται 2 αντρες ειναι νομιμο και οσο και να σε χαλαει εισαι παρανομος αν προσπαθησεις να τους σταματησεις εις το ονομα καποιας ηθικης. Οπως επισης και οτι η κτηνοβασια/παιδοφιλα ειναι παρανομες γιατι τα ζωα και τα παιδια δεν εχουν την πνευματικη ωριμοτητα να ειναι συμφωνα σε αυτο. Σου ξαναλεω το παραδειγμα με τους οπαδους ομαδων. Με ενοχλουν απιστευτα, μπορεις να πεις και απο ηθικης αποψης, αλλα δεν θα ζητησω να απαγορευτει γιατι ειναι νομιμο. Και ενα τελευταιο απο εμενα. Καποτε οντως ηταν παρανομο σε καποιες χωρες οι μαυροι να χρησιμοποιουν τις τουαλετες των λευκων. Αυτος ο νομος καταργηθηκε οσο οι κοινωνιες εξελίχθηκαν. Το ιδιο συμβαινει και με τα LGBT ατομα. Απλα ακομα υπαρχει η κοινωνικη αδρανεια απο οτι φαινεται. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι η αντίδρασή σου είναι ακριβώς η ίδια με του _Theo_, μόνο για διαφορετικό θέμα. Δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα της κτηνοβασίας, αλλά το να δηλώνεις δογματικά ότι ένα ζώο αποκλείεται και δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει και σίγουρα εξαναγκάζεται χωρίς (φαντάζομαι) να έχεις ψάξει καθόλου την αντίθετη άποψη δε διαφέρει πολύ απ' αυτό που κάνουν όσοι εναντιώνονται σε γάμους ομοφυλοφίλων κλπ. Η απαντηση μου ειναι οτι μιας και δεν ειναι νοημον πλασμα ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν εξαναγκαζεται. Οπως και εσυ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. Το ιδιο μπορει να πει και καποιος που χτυπαει εναν σκυλο. Ο σκυλος γουσταρει. Το ξερει σιγουρα; Για αυτο σε τετοιες γκριζες ζωνες ερχεται ο νομος να βαλει ταξη. Οπως εγραψα και πιο πανω, οταν αλλαζει η κοινωνια, αλλαζουν και οι νομοι. 1
_Theo_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ναι γιατί? Θα πρέπει να μου πέφτει λόγος για 2 άτομα που θέλουν να μεγαλώσουν ένα παιδί? Και βέβαια όχι. Τώρα αν είναι ομοφυλόφιλοι ή γυναίκα που έγινε άνδρας και άνδρας που έγινε γυναίκα και ο "άνδρας" έμεινε έγκυος από την "γυναίκα" δεν παίζει ρόλο. Λεπτομέρειες.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Και βέβαια όχι. Τώρα αν είναι ομοφυλόφιλοι ή γυναίκα που έγινε άνδρας και άνδρας που έγινε γυναίκα και ο "άνδρας" έμεινε έγκυος από την "γυναίκα" δεν παίζει ρόλο. Λεπτομέρειες. Τι ρόλο μπορεί να παίζει αυτό στο πως θα μεγαλώσει ένα παιδί? Με "φυσιολογικούς" γονείς βλέπεις παντού τέλεια παραδείγματα? Ίσα ίσα άτομα που τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, εκτιμώ πως είναι πιο ικανοί στο να μεγαλώσουν ένα παιδί. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει αυτο το παιδί, θα είναι από άτομα με τις δικές σου απόψεις και όχι από τους γονείς του...
_Theo_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Τι ρόλο μπορεί να παίζει αυτό στο πως θα μεγαλώσει ένα παιδί? Με "φυσιολογικούς" γονείς βλέπεις παντού τέλεια παραδείγματα? Ίσα ίσα άτομα που τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, εκτιμώ πως είναι πιο ικανοί στο να μεγαλώσουν ένα παιδί. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει αυτο το παιδί, θα είναι από άτομα με τις δικές σου απόψεις και όχι από τους γονείς του... Άποψη σου. Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με αυτά που είπα παραπάνω πάω πάσο. Το σίγουρο είναι οτι για αυτή τη χώρα το μέλλον θα είναι ακόμα πιο ζοφερό.
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Η απαντηση μου ειναι οτι μιας και δεν ειναι νοημον πλασμα ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν εξαναγκαζεται. Οπως και εσυ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. Το ιδιο μπορει να πει και καποιος που χτυπαει εναν σκυλο. Ο σκυλος γουσταρει. Το ξερει σιγουρα; Για αυτο σε τετοιες γκριζες ζωνες ερχεται ο νομος να βαλει ταξη. Οπως εγραψα και πιο πανω, οταν αλλαζει η κοινωνια, αλλαζουν και οι νομοι. Οποιοσδήποτε έχει έρθει σ' επαφή (όχι σεξουαλική ε) με ζώα ξέρει ότι μπορείς σχετικά εύκολα (ή πολύ εύκολα, αν ξέρεις το ζώο χρόνια) να καταλάβεις από τη συμπεριφορά του ζώου το τι νιώθει. Μπορείς δηλαδή να καταλάβεις αν σ' ένα ζώο αρέσει κάτι, αν όχι, αν φοβάται κλπ. Ο νόμος υπάρχει εκεί, υποθέτω, γιατί το ζώο δε μπορεί να πει εκ των υστέρων τι έγινε, πώς έγινε κλπ, οπότε για να αποφευχθούν ατυχή περιστατικά ο νόμος τα κόβει όλα μια και καλή. Αυτό όμως είναι διαφορετικό με αυτό που λες εσύ, ότι δηλαδή το ζώο δεν έχει ανθρώπινη νοημοσύνη και ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνει. Γιατί εγώ που έχω ανθρώπινη νοημοσύνη και καταλαβαίνω έχω τη γάτα μου να με κάνει ό,τι θέλει.
vste Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Οποιοσδήποτε έχει έρθει σ' επαφή (όχι σεξουαλική ε) με ζώα ξέρει ότι μπορείς σχετικά εύκολα (ή πολύ εύκολα, αν ξέρεις το ζώο χρόνια) να καταλάβεις από τη συμπεριφορά του ζώου το τι νιώθει. Μπορείς δηλαδή να καταλάβεις αν σ' ένα ζώο αρέσει κάτι, αν όχι, αν φοβάται κλπ. Ο νόμος υπάρχει εκεί, υποθέτω, γιατί το ζώο δε μπορεί να πει εκ των υστέρων τι έγινε, πώς έγινε κλπ, οπότε για να αποφευχθούν ατυχή περιστατικά ο νόμος τα κόβει όλα μια και καλή. Αυτό όμως είναι διαφορετικό με αυτό που λες εσύ, ότι δηλαδή το ζώο δεν έχει ανθρώπινη νοημοσύνη και ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνει. Γιατί εγώ που έχω ανθρώπινη νοημοσύνη και καταλαβαίνω έχω τη γάτα μου να με κάνει ό,τι θέλει. Το ιδιο πραγμα λεμε. Εσυ απλα βαζεις την ελλειψη νοημοσυνης στην ανακριση μετα.. Και ενα παιδακι 5 χρονων μπορει να πει οτι του αρεσε το σεξ και περασε καλα. Δεν εχει να πει κατι αυτο. Δεν εχει ακομα την ωριμοτητα να καταλαβει τι παιζεται. BTW σε ενα πραγμα που ειμαι αντιθετος και τα περνω κρανιο (προσωπικο και δεν ειναι να γινει κουβεντα) ειναι οταν βλεπω LGBT να αλλαζουν το φυλο σε παιδια 3-4 ετων. Το ιδιο παθαινω, για να μην παρεξηγουμαι, και με την χριστιανικη βαφτιση πχ. Τα παιδια πρεπει να αναπτυξουν τον χαρακτηρα τους και να επιλεξουν αφοτου εχουν ωριμασει αρκετα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ναι αλλά νόμοι υπάρχουν γραπτοί και άγραφοι (και επιδέχονται επίσης διαφορετικές ερμηνείες). Ποια πράξη αποδεχόμαστε ως νόμιμη και με ποια κριτήρια; Έβαλες δεύτερο πρόβλημα, Το πρώτο, αν η πράξη αποτελεί κάτι που οφείλουμε να ανεχθούμε, ή αν πρέπει να το θεωρήσουμε ως απόπειρα μιας μειοψηφίας να επιβάλλει νέα (κοινωνική) ηθική στην πλειοψηφία. Οι νόμοι μας είναι γραπτοί. Ό,τι είναι άγραφο εμπίπτει στη σφαίρα της κοινωνικής "ηθικής".
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Το ιδιο πραγμα λεμε. Ενα σκυλι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ σε σεξ απο εναν ανθρωπο. Εδώ λες κάτι τελείως διαφορετικό, γι' αυτό και μπήκα στον κόπο ν' απαντήσω. Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να το ψειρίζουμε πολύ.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Άποψη σου. Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με αυτά που είπα παραπάνω πάω πάσο. Το σίγουρο είναι οτι για αυτή τη χώρα το μέλλον θα είναι ακόμα πιο ζοφερό. Το μέλλον μιας χώρας δεν αλλάζει "κρύβοντας πράγματα κάτω απο το χαλί" όπως επιθυμείς εσύ. Γιατί κάνεις πως δεν βλέπεις γύρω σου την πραγματικότητα και λες απλά "αρκεί να μην τα βλέπω εγώ"... Μερικές φορές λειτουργούμε σαν μικροί ...θεούληδες που καθορίζουμε το πως πρέπει να φέρεται κάποιος (που δεν γνωρίζουμε), πως να ζει, τι να κάνει στην προσωπική του ζωή, κλπ κλπ. Δεν πάει έτσι όμως. Έχω μάθει να μην κατακρίνω κανέναν για τις προσωπικές του επιλογές και βασικά δεν μου πέφτει και λόγος. Το αισθητικό κομμάτι υπάρχει προφανώς αλλά το κρατάω για τον εαυτό μου, δεν προσπαθώ να το επιβάλλω!
vste Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Εδώ λες κάτι τελείως διαφορετικό, γι' αυτό και μπήκα στον κόπο ν' απαντήσω. Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να το ψειρίζουμε πολύ. Ναι ειναι ο ρημαδης ο γραπτος λογος. Βασικα ξακινησα να εξηγω οτι υπαρχουν οι νομοι που ρυθμιζουν το νομιμο και το παρανομο και οχι οι προσωπικες προτιμησεις του καθενος. Οποτε εκφρασεις τυπου "σπιτι τους αυτα", κλπ δεν εχουν νοημα Εκει ολοι μας εχουμε αυτα που μας αρεσουν και συμφωνουμε και αυτα που δεν μας αρεσουν. Οι νομοι μας σταματανε απο το να κοψει ο ενας το καρυδι του αλλου προκειμενου να επιβαλει τα πιστευω του (και αυτο δυστυχως οχι παντα).
_Theo_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Το μέλλον μιας χώρας δεν αλλάζει "κρύβοντας πράγματα κάτω απο το χαλί" όπως επιθυμείς εσύ. Γιατί κάνεις πως δεν βλέπεις γύρω σου την πραγματικότητα και λες απλά "αρκεί να μην τα βλέπω εγώ"... Μερικές φορές λειτουργούμε σαν μικροί ...θεούληδες που καθορίζουμε το πως πρέπει να φέρεται κάποιος (που δεν γνωρίζουμε), πως να ζει, τι να κάνει στην προσωπική του ζωή, κλπ κλπ. Δεν πάει έτσι όμως. Έχω μάθει να μην κατακρίνω κανέναν για τις προσωπικές του επιλογές και βασικά δεν μου πέφτει και λόγος. Στη προσωπική του ζωή το ξεκαθάρισα οτι δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας. Όπως επίσης είπα οτι πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια. Επίσης για ποιά πραγματικότητα μιλάς; Όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ; Γιατί εγώ την αντιλαμβάνομαι αλλιώς. Ναι ειναι ο ρημαδης ο γραπτος λογος. Βασικα ξακινησα να εξηγω οτι υπαρχουν οι νομοι που ρυθμιζουν το νομιμο και το παρανομο και οχι οι προσωπικες προτιμησεις του καθενος. Οποτε εκφρασεις τυπου "σπιτι τους αυτα", κλπ δεν εχουν νοημα Εκει ολοι μας εχουμε αυτα που μας αρεσουν και συμφωνουμε και αυτα που δεν μας αρεσουν. Οι νομοι μας σταματανε απο το να κοψει ο ενας το καρυδι του αλλου προκειμενου να επιβαλει τα πιστευω του (και αυτο δυστυχως οχι παντα). Εγώ μίλησα για το τι θεωρείται "φυσικό" και όχι για την νομική πλευρά του ζητήματος.
vste Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Στη προσωπική του ζωή το ξεκαθάρισα οτι δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας. Όπως επίσης είπα οτι πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια. Επίσης για ποιά πραγματικότητα μιλάς; Όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ; Γιατί εγώ την αντιλαμβάνομαι αλλιώς. Εγώ μίλησα για το τι θεωρείται "φυσικό" και όχι για την νομική πλευρά του ζητήματος. Ναι βρε παλλικαριμ αλλα το οτι εσενα σου γυριζουν τα αντερα οταν βλεπεις gay ζευγαρι να φιλιεται για καποιον μπορει να ειναι ο ορισμος του αφυσικου πως το αναλυεις; Ποιος απο τους 2 εχει δικιο; Υποκειμενικο ειναι το φυσιολογικο και το αφυσικο σε τετοια θεματα. Εμενα δεν με ενοχλει και ειμαι straight, εσενα σε ενοχλει και εισαι straight. Μπορεις να βγαλεις ακρη; Για αυτο εχωσα τους νομους. Απο την στιγμη που ειναι νομιμο λοιπον, θεωρησε το οσο αφυσικο θελεις υποκειμενικα. Δεν εχει να πει κατι.
_Theo_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ναι βρε παλλικαριμ αλλα το οτι εσενα σου γυριζουν τα αντερα οταν βλεπεις gay ζευγαρι να φιλιεται για καποιον μπορει να ειναι ο ορισμος του αφυσικου πως το αναλυεις; Ποιος απο τους 2 εχει δικιο; Υποκειμενικο ειναι το φυσιολογικο και το αφυσικο σε τετοια θεματα. Εμενα δεν με ενοχλει και ειμαι straight, εσενα σε ενοχλει και εισαι straight. Μπορεις να βγαλεις ακρη; Για αυτο εχωσα τους νομους. Απο την στιγμη που ειναι νομιμο λοιπον, θεωρησε το οσο αφυσικο θελεις υποκειμενικα. Δεν εχει να πει κατι. Όπως ειπώθηκε, υπάρχει και το άγραφο δίκαιο όμως. Τέσπα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Όπως ειπώθηκε, υπάρχει και το άγραφο δίκαιο όμως. Τέσπα. 2017 όμως... Τέσπα.
_Theo_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 2017 όμως... Τέσπα. Εγώ ζώ σε άλλη εποχή. Εσύ είσαι πιο σωστός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις