Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δε νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα ανεκτικότητας στη χώρα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τον άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να επιβάλλουν την ομοφυλοφιλία ως κάτι το φυσιολογικό και κατακρίνουν αυτούς που δεν συμφωνούν με αυτό και δεν τους αρέσει. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στη προσωπική του ζωή. Αλλά δεν μπορεί να μου επιβάλλει κανείς να μου αρέσει να βλέπω 2 μαντράχαλους να φιλιούνται. Στο τελευταίο που είπες συμφωνώ απόλυτα. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Κι αυτό είναι το πρόβλημα με πολλούς σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορετική άποψη. Σου μιλάω για ανεκτικότητα και μου λες "κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλλει να μου αρέσει". Κανείς δεν προσπαθεί να σου επιβάλλει τίποτα. Το μόνο που σου ζητάμε είναι να δείξεις ανοχή. Ανοχή θα πει ότι θα εξακολουθεί να σου προκαλεί εμετό όπως λες η κατάσταση αλλά θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα και θα το ανεχτείς χωρίς καφρίλες και να κάνεις σαν καθυστερημένος. Αν μπορείς, αν πάλι δεν μπορείς συνέχισε να λειτουργείς ως πίθηκος. Δεν έγινε και τίποτα, δεν είσαι ο μόνος, το 70% εκεί έξω είναι σαν εσένα. Αλλά μην έχετε αυταπάτες, ο βασικότερος λόγος για την σημερινή κατάσταση της χώρας είναι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά. Ένας λαός που λειτουργεί διαρκώς παρορμητικά είναι καταδικασμένος στη μιζέρια. Τώρα και για τα επόμενα τριακόσια χρόνια.
defacer Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Επιχειρηματολογία που σκοτώνει, πάω να κρυφτώ στην τρύπα μου και να κλείσω την είσοδο με τον ογκόλιθο του IQ του Theo. 1
Lanike71 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ρε συ def, προσπαθείς με τον ένα ή άλλο τρόπο να εξαλείψεις το ρατσισμό , ξέροντας ότι δε μπορεί να υπάρξει τέτοια πιθανότητα από τη στιγμή που μία ομάδα είναι μειοψηφία. Ωραία, μπορεί να τους ανέχεσαι, να χαίρεσαι που λειτουργούν σε ένα ελεύθερο περιβάλλον κλπ. Μπες όμως στην απλή καθημερινότητα και ρώτα 100 εργοδότες : Θα προσλαμβάνατε ένα γκέι, με τατού στη μούρη και 12 σκουλαρίκια στη μύτη, να είναι υποδοχή σε ένα κυριλέ εστιατόριο; Ποιά θα είναι η προφανής απάντηση; Μάλλον όχι. Όπως και μένα δε θα με έπαιρναν ποτέ σε μπαράκι στη Μύκονο, από τη στιγμή που δεν έχω six pack, χορεύω χάλια και είμαι κακάσχημος. Και το θέμα δεν είναι ότι ο ιδιοκτήτης είναι ρατσιστής. Απλά υπάρχουν πρότυπα στην κοινωνία και όταν το 90% τα έχει αποδεχτεί, δε μπορεί εσύ να ρισκάρεις την επιχείρησή σου για να πεις ότι είμαι ανεκτικός στα πάντα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις
filipN Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 O καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει αρκεί να είναι νόμιμο. Αν είναι να μην μπορείς να κάνεις κάτι επειδή ενοχλεί κάποιον άλλο, ετοιμάσου να μην μιλάς για παράδειγμα... Ναι αλλά νόμοι υπάρχουν γραπτοί και άγραφοι (και επιδέχονται επίσης διαφορετικές ερμηνείες). Ποια πράξη αποδεχόμαστε ως νόμιμη και με ποια κριτήρια; Έβαλες δεύτερο πρόβλημα, Το πρώτο, αν η πράξη αποτελεί κάτι που οφείλουμε να ανεχθούμε, ή αν πρέπει να το θεωρήσουμε ως απόπειρα μιας μειοψηφίας να επιβάλλει νέα (κοινωνική) ηθική στην πλειοψηφία.
vste Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Παιδια απο την μια συγχαρητηρια για το Thread, αλλα απο την αλλη καταλαβαινω γιατι εδω μεσα τελικα καλο ειναι να μιλαμε μονο για cpu, ps4, gpu. Οταν μπαινουν κοινωνικα θεματα στην μεση (και ιδιαιτερα τοσο λεπτα) διαβαζεις πραγματα που θελεις να ξεριζωσεις τα ματια σου. Δυστυχως εχουμε πολλους αιωνες εξελιξης μπροστα μας ακομα για να γινουμε ανθρωποι. 5
_Theo_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δυστυχώς δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Κι αυτό είναι το πρόβλημα με πολλούς σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορετική άποψη. Σου μιλάω για ανεκτικότητα και μου λες "κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλλει να μου αρέσει". Κανείς δεν προσπαθεί να σου επιβάλλει τίποτα. Το μόνο που σου ζητάμε είναι να δείξεις ανοχή. Ανοχή θα πει ότι θα εξακολουθεί να σου προκαλεί εμετό όπως λες η κατάσταση αλλά θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα και θα το ανεχτείς χωρίς καφρίλες και να κάνεις σαν καθυστερημένος. Αν μπορείς, αν πάλι δεν μπορείς συνέχισε να λειτουργείς ως πίθηκος. Δεν έγινε και τίποτα, δεν είσαι ο μόνος, το 70% εκεί έξω είναι σαν εσένα. Αλλά μην έχετε αυταπάτες, ο βασικότερος λόγος για την σημερινή κατάσταση της χώρας είναι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά. Ένας λαός που λειτουργεί διαρκώς παρορμητικά είναι καταδικασμένος στη μιζέρια. Τώρα και για τα επόμενα τριακόσια χρόνια. Η ανοχή έχει και όρια. Δεν με νοιάζει αν 2 άνδρες ή γυναίκες είναι μαζί και επίσημα αλλά το να απαιτούν να υιοθετούν και παιδιά ή να...κάνουν προσωπικά δεν το ανέχομαι. 1
vste Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 ή αν πρέπει να το θεωρήσουμε ως απόπειρα μιας μειοψηφίας να επιβάλλει νέα (κοινωνική) ηθική στην πλειοψηφία. Εσενα σαν straight τι θα σου επιβαλει ακριβως το gay ζευγαρι που φιλιεται δημοσια;
_Theo_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Επιχειρηματολογία που σκοτώνει, πάω να κρυφτώ στην τρύπα μου και να κλείσω την είσοδο με τον ογκόλιθο του IQ του Theo. Θα ήταν σοφή κίνηση. Εσενα σαν straight τι θα σου επιβαλει ακριβως το gay ζευγαρι που φιλιεται δημοσια; Το αφύσικο. Σε εμένα προσωπικά. Αλλά ας μας αναλύσει ο Defacer γιατί είναι φυσιολογικό κατά τη γνώμη του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ναι αλλά νόμοι υπάρχουν γραπτοί και άγραφοι (και επιδέχονται επίσης διαφορετικές ερμηνείες). Ποια πράξη αποδεχόμαστε ως νόμιμη και με ποια κριτήρια; Έβαλες δεύτερο πρόβλημα, Το πρώτο, αν η πράξη αποτελεί κάτι που οφείλουμε να ανεχθούμε, ή αν πρέπει να το θεωρήσουμε ως απόπειρα μιας μειοψηφίας να επιβάλλει νέα (κοινωνική) ηθική στην πλειοψηφία. Ποιος τους χέζει τους άγραφους? Πως θα τους επιβάλεις, με ξύλο? Πχ το να φιλιέται κάποιος δημόσια δεν είναι παράνομο. Προφανώς δεν μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος να του αρέσει, αλλά δεν μπορεί κι αυτός να υποχρεώσει τους άλλους να μην φιλιούνται. Πως εννοεί κάποιος την "μη ανοχή"? Να πάει να πει "σταμάτήστε δεν μου αρέσει"? Θα τον γράψουν στα @@ τους και θα συνεχίσουν. Να τους σπάσει στο ξύλο? Να μιλήσει στην αστυνομία και να το πάει δικαστικώς? Θα γελάσουν και τα έδρανα... Αν το έχεις προσέξει, σε βάθος χρόνου η ηθική αλλάζει ανάλογα την κοινωνία. Πράγματα που ήταν normal παλιότερα είναι ανήθικα πλέον, πράγματα ανήθικα παλιότερα είναι normal τώρα. Ακόμα και στην εποχή μας υπάρχουν κοινωνίες που θεωρούν κάποια πράγματα ηθικά ενώ άλλες ανήθικα και το αντίστροφο...
Hlapatsas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Άσε φίλε μου, έχω ένα παράδειγμα υπόψη που γνωρίζω... Πατέρας άθεος, μάνα με τατουάζ και ο σκύλος αλκοολικός... Κρίμα και μη σου τύχει. Αλλά αν σου τύχει, δεν παίρνεις λέω εγώ τον πούλο για τρολάκι του κιλού; Κρίμα και για σένα.
suffocater Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Αλλά ας μας αναλύσει ο Defacer γιατί είναι φυσιολογικό κατά τη γνώμη του. Θα σου απαντήσω(και) εγώ,μόλις μας δώσεις τον ορισμό του φυσιολογικού.
Lanike71 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Το αφύσικο. Σε εμένα προσωπικά. Αλλά ας μας αναλύσει ο Defacer γιατί είναι φυσιολογικό κατά τη γνώμη του. Εντάξει, εδώ κοκκαλώνω. Στη φύση δεν υπάρχει φυσικό και αφύσικο. Υπάρχει "κάτι" που η φύση έχει επιλέξει για να συνεχιστεί η ζωή και υπάρχει και η εξαίρεση αυτού, που απλά υπάρχει και είναι εξαίρεση. Η εξαίρεση δεν είναι κακή, είναι απλά μία επιλογή της φύσης. Όπως στους αριθμούς υπάρχουν εξαιρέσεις, υπάρχουν άρτιοι και περιττοί, υπάρχουν όμως και κάποιοι περίεργοι αριθμοί που τους λέμε πρώτους με κάποιες περίεργες ιδιότητες. Ε και; Απλά άσε τους να υπάρξουν. 1
_Theo_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Ποιος τους χέζει τους άγραφους? Πως θα τους επιβάλεις, με ξύλο? Πχ το να φιλιέται κάποιος δημόσια δεν είναι παράνομο. Προφανώς δεν μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος να του αρέσει, αλλά δεν μπορεί κι αυτός να υποχρεώσει τους άλλους να μην φιλιούνται. Πως εννοεί κάποιος την "ανοχή"? Να πάει να πει "σταμάτήστε δεν μου αρέσει"? Θα τον γράψουν στα @@ τους και θα συνεχίσουν. Να τους σπάσει στο ξύλο? Να μιλήσει στην αστυνομία και να το πάει δικαστικώς? Θα γελάσουν και τα έδρανα... Αν το έχεις προσέξει, σε βάθος χρόνου η ηθική αλλάζει ανάλογα την κοινωνία. Πράγματα που ήταν normal παλιότερα είναι ανήθικα πλέον, πράγματα ανήθικα παλιότερα ήταν ηθικά τώρα. Ακόμα και τώρα υπάρχουν κοινωνίες που θεωρούν κάποια πράγματα ηθικά ενώ άλλες ανήθικα και το αντίστροφο... Εδώ έχεις λάθος. Οι άγραφοι νόμοι είναι πολύ σημαντικοί. Με αυτό το σκεπτικό δεν πειράζει αν πας στη δουλειά και προσβάλλεις συνάδελφο ή καρφώνεις τα πάντα στο αφεντικό.
totem_lost Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Η ανοχή έχει και όρια. Δεν με νοιάζει αν 2 άνδρες ή γυναίκες είναι μαζί και επίσημα αλλά το να απαιτούν να υιοθετούν και παιδιά ή να...κάνουν προσωπικά δεν το ανέχομαι. Ε οκ πρίν 60 χρόνια δεν ανεχόμασταν τους μαύρους να κάθονται στο ίδιο λεωφορείο με τους λευκούς, πράγμα που ακούγεται εξωφρενικό σήμερα. Εξελίσσεται η 'ανοχή' του κόσμου και προσαρμόζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα των εκάστοτε μειονοτήτων. Η γενιά των παιδιών σου δηλαδή λογικά θα είναι πιο θετική ως προς την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά η δικιά σου έχει γαλουχηθεί να βλέπει πολύ αρνητικά τέτοιες αξιώσεις. Λογικό λοιπόν να μην ανέχεσαι..
vste Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2017 Θα ήταν σοφή κίνηση. Το αφύσικο. Σε εμένα προσωπικά. Αλλά ας μας αναλύσει ο Defacer γιατί είναι φυσιολογικό κατά τη γνώμη του. Παμε μια το νοημα της λεξης επιβολη: http://www.lexigram.gr/lex/enni/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE#Hist0 Προσωπικα αν και εχω δει αρκετα gay ζευγαρια σε περιπτυξεις (και στον φιλικο μου κυκλο) δεν εχω αισθανθει να μου επιβαλει καποιος οτιδηποτε. Το να μην σου αρεσει αυτο που βλεπεις δεκτο, Αλλα στο ονομα της "επιβολης" που δεν ισχυει το να θελεις να το απαγορευσεις ειναι ανεπιτρεπτο. Και εμενα με ενοχλουν οι πιθηκοι που φωναζουν με πρασινες/κοκκινες σημαιες μετα απο καθε αγωνα ποδοσφαιρου, αλλα δεν θα ζητησω ποτε, στο ονομα της "επιβολης", να απαγορευθουν οι ποδοσφαιρικοι αγωνες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις