YourTrueLegend Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 αυτό πως ακριβώς θα το ελέγξεις ? στο λέω επειδή οτιδήποτε και να απαγορεύσεις είναι απλά στην κρίση του παιδιού αν θα το δεχθεί η όχι , στο τέλος θα κάνει αυτό π γουστάρει , το μόνο που θα καταφέρεις ειναι να το σπρώξεις προς εκείνη την κατεύθυνση . Απ την άλλη μπορείς να παρουσιάσεις επιχειρήματα (αν έχεις φυσικά) γιατί είναι λάθος κάτι ώστε να μην το κάνει επειδή κατάλαβε πως ειναι λάθος και όχι επειδή του το επέβαλες , κάτι που ξαναλέω δεν πιάνει επειδή εφηβεία + αντίδραση > λογική. σχετικά με τις ηλικίες , 16 με 18 δεν μου φαίνεται παράξενο , αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί θα ειναι να μη πέσει σε κανένα μαλακιστήρι που την έχει δει ντιλέρι ή κανέναν πολύ μεγαλύτερο Δεν εχει νοημα να ζητας επιχειρηματα απο στερεοτυπικες αποψεις. 2 χρονια διαφορα, αλλα ο πατερας αντιτιθεται επειδη ο ενας ειναι ενηλικας και ο αλλος ανηλικος. Στο μεταξυ , ο 18+ μπορει να ειναι το καλυτερο παιδι του κοσμου, αλλα η συζητηση δεν μπαινει καν σε τετοια κριτηρια-απορριπτεται στερεοτυπικα μονο και μονο επειδη ειναι ενηλικας. Αντιστοιχα οι παρεες στην ηλικια της 16χρονης μπορει να ειναι κακες, πχ να μπλεξει με εναν 16χρονο που θα την βαλει στον κοσμο των ουσιων, αλλα απο τον πατερα θα προτιμηθει διοτι πληρει το επιφανειακο threshold της ηλικιας αρα δεν εχει σκοπο να "εκμεταλλευτει" το παιδι του... Σε καθε περιπτωση, κριμα καθε 16χρονο παιδι που εχει γονεις που δεν του επιτρεπουν σχεσεις με ατομα 2-3 ετων μεγαλυτερα και κυριως γονεις που δε σεβονται τις επιλογες του ακομα κι οταν αυτες ειναι περα για περα λογικες... Θα πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ δυνατο για να διαχειριστει τετοια κατασταση μεχρι να φυγει απο το χωριο για να σπουδασει μακρια απο το σπιτι του. 1
HALF EVIL Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Απλώς ο/η 15αχρονος 16αχρονος δεν έχει ίσως την ψυχική ωριμότητα να διαχειριστεί την σεξουαλική πράξη, με το δεδομένο ότι η εκπαιδευσή τους στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ανύπαρκτη, μερικές φορές μέσα στην οικογένεια το θέμα αυτό είναι ταμπού είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά και η πληροφόρηση συχνά προέρχεται μόνο από τις τσόντες όπου το θέμα είναι πλήρως διαστρεβλομένο, οπότε είναι απολύτως φυσικό να υπάρχει μια ανησυχία. Να βάλουμε και ένα πρακτικό αλλά πολύ σημαντικό θέμα, Αυτό της εγκυμοσύνης που για ένα άτομο αυτής της ηλικίας δεν είναι και ότι καλύτερο από πολλές πλευρές.
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Απλώς ο/η 15αχρονος 16αχρονος δεν έχει ίσως την ψυχική ωριμότητα να διαχειριστεί την σεξουαλική πράξη, με το δεδομένο ότι η εκπαιδευσή τους στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ανύπαρκτη, μερικές φορές μέσα στην οικογένεια το θέμα αυτό είναι ταμπού είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά και η πληροφόρηση συχνά προέρχεται μόνο από τις τσόντες όπου το θέμα είναι πλήρως διαστρεβλομένο, οπότε είναι απολύτως φυσικό να υπάρχει μια ανησυχία. Να βάλουμε και ένα πρακτικό αλλά πολύ σημαντικό θέμα, Αυτό της εγκυμοσύνης που για ένα άτομο αυτής της ηλικίας δεν είναι και ότι καλύτερο από πολλές πλευρές. 1. Το αν η οικογενεια ειναι ανεπαρκης στην εγκαιρη ενημερωση του παιδιου επειδη ζει στο συννεφακι οτι θα περιοριζει και θα ελεγχει το παιδι μεχρι την ενηλικιωση του, ειναι προβλημα της οικογενειας κι οχι της 16χρονης κορης που ερωτευτηκε εναν (ή μια) 2 χρονια μεγαλυτερο/η. 2. Ζητημα εγκυμοσυνης δεν τιθεται οταν η οικογενεια εχει φροντισει να ενημερωσει επαρκως και εγκαιρως. Αρα τα παραπανω, ειναι προβλημα των γονεων. Η αναποτελεσματικοτητα των γονενων δεν τους δινει το δικαιωμα να γινονται παραλογα καταπιεστικοι προς το παιδι, τυπου "σου απαγορευω να του μιλας διοτι σε περναει 2 χρονια".
HALF EVIL Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Η ενημέρωση πρέπει να προέρχεται από διάφορες πηγές. Το σχολείο πχ. από ειδικούς στο θέμα. Οι δυσλειτουργίες στις οικογένειες καλώς ή κακώς μερικές φορές υπάρχουν και θα συμφωνήσω μαζί σου στο κομμάτι που αφορά την σωστή στάση των γονιών. Αλλά έχω την εντύπωση ότι βλέπεις κάπως τα πράγματα αγγελικά πλασμένα. Μία καλή εμπειρία στα 19πχ. ενδεικτικά το αναφέρω , ίσως είναι προτιμότερη από μια κακή στα 15.
YourTrueLegend Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Η ενημέρωση πρέπει να προέρχεται από διάφορες πηγές. Το σχολείο πχ. από ειδικούς στο θέμα. Οι δυσλειτουργίες στις οικογένειες καλώς ή κακώς μερικές φορές υπάρχουν και θα συμφωνήσω μαζί σου στο κομμάτι που αφορά την σωστή στάση των γονιών. Αλλά έχω την εντύπωση ότι βλέπεις κάπως τα πράγματα αγγελικά πλασμένα. Μία καλή εμπειρία στα 19πχ. ενδεικτικά το αναφέρω , ίσως είναι προτιμότερη από μια κακή στα 15. Ωραια. Αν υποθεσουμε οτι η οικογενεια δεν ενημερωνει σωστα κι εγκαιρα το παιδι (το σχολειο ουτως ή αλλως δεν το κανει, αυτο ειναι δεδομενο), δεν προκειται να αλλαξει απολυτως τιποτα σε ολα αυτα μεχρι να ενηλικιωθει το παιδι. Δεν αλλαζει τιποτα επισης, ειτε η κορη παει με 18χρονο ειτε με 16χρονο (που θα ηταν αποδεκτο απο τους στερεοτυπικους...γονεις). Αρα δεν βλεπω για ποιο λογο εστιαζουμε μονο στον 18χρονο την "ανησυχια" μας... Για να το ληγουμε: Πρακτικα το 16 με το 18 δεν εχουν καμια διαφορα. Βιολογικα, οι γυναικες αναπτυσσονται νωριτερα απο τους αντρες, αρα μια 16χρονη συνηθως ειναι στα ιδια με εναν 18χρονο σε επιπεδο σωματικης (συνηθως και νοητικης) ωριμοτητας. Νομικα αναγνωριζεται η συγκαταθεση του 16χρονου επισης. (σε αυτο το κομματι μου εκανε εντυπωση και η ασχετοσυνη ορισμενων, αποδειξη του οτι εχουν επικρατησει οι εντυπωσεις και τα στερεοτυπα...). Ουτε ο νομοθετης βλεπει κατι περιεργο λοιπον στη σχεση μεταξυ 16χρονης και 18χρονης/ου. Και τελος, με βαση τη λογικη, ειναι απολυτως φυσιολογικο μια 16χρονη να κανει παρεα με εναν (ή μια) 18χρονο/η και κατ'επεκταση να ερωτευτει. Η συζητηση που γινεται εδω και 2 σελιδες, αφορα λοιπον μονο τις στερεοτυπικες αντιληψεις ορισμενων και φυσικα δεν υπαρχει καμια υποσταση στα επιχειρηματα τους. Ελλαδα ειμαστε αλλωστε, απο στερεοτυπα του χωριου, αλλο τιποτα. Απαγορευουμε στην 16χρονη κορη να βλεπει 18χρονους ακομα κι αν ειναι τα καλυτερα παιδια, αλλα δεν εχουμε θεμα αμα κανει παρεα με 16χρονα που μπορει να ειναι 10 φορες χειροτεροι. Φτανει να μην παραβιαζεται το threshold της ηλικιας που εχουν καποιοι στο μυαλο τους. 2
AtiX Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Πραγματικά καθόμαστε και συζητάμε πράγματα που πλέον θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα... Προσωπικά χαίρομαι που τα περισσότερα “15χρονα” κάνουν σχέσεις και σεξ, από το να την παίζουν ή να πληρώνουν για κάποια λεπτά ευχαρίστησης ή το καταπληκτικό παρθένα ετών 22 γιατί δεν έχω βρει τον άντρα των παιδιών μου...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Και στο ενδιάμεσο οι μισοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες ονειρεύονται να πηδήξουν μια εικοσάχρονη. Απ' έξω καθωσπρεπισμός κι από μέσα σήψη.
g_alkis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Και στο ενδιάμεσο οι μισοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες ονειρεύονται να πηδήξουν μια εικοσάχρονη. Απ' έξω καθωσπρεπισμός κι από μέσα σήψη. Σήψη είναι το αντίστροφο. Εικοσάχρονες να ονειρεύονται να πηδήξουν/παντρευτούν σαραντάρηδες/πενηντάρηδες για να γίνουν χορηγοί τους. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Αυτό λέγεται επιχειρηματικό πνεύμα Το δίνουν που το δίνουν, ας έχουν κι ένα ώφελος.
Anorymous Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Και στο ενδιάμεσο οι μισοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες ονειρεύονται να πηδήξουν μια εικοσάχρονη. Απ' έξω καθωσπρεπισμός κι από μέσα σήψη. ενω ας πουμε ο 50ρης γκει δεν λιγουρευεται το τεκνο ? 3
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Μεγάλε, το σχόλιο αφορούσε τον συντηρητισμό της κοινωνίας γενικά. Ότι ισχύει για τους μεν, ισχύει και για τους δε.
Anorymous Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Μεγάλε, το σχόλιο αφορούσε τον συντηρητισμό της κοινωνίας γενικά αυτο ειναι γνωστο δυστηχως
suffocater Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Επειδή θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής προς τον εαυτό μου θα παραδεχθώ ότι δεν θα ήταν και η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου αν το παιδί μου ανακοίνωνε ότι είναι gay. Όμως πιστεύω ότι δεν θα διερρήγνυα τις σχέσεις μας. Η αγάπη και το ενδιαφέρον θα υπερίσχυε . Ίσως μερικές φορές να μιλάω "εκ του ασφαλούς" γιατί δεν έτυχε στην οικογένειά μου τέτοιο γεγονός, αλλά έχω καταλήξει ότι η αντίδραση και η κόντρα σε ένα τέτοιο ζήτημα προσθέτει προβλήματα αντί να λύνει. Eννοείται οτι κανένας λογικός δεν θα ηθελε να βγει το παιδι του gay,ειδικά στην ελλάδα. Οχι για κανέναν άλλο λόγο φυσικά,αλλα μόνο επειδή ειναι τέτοια η κοινωνία που θα του έκανε τη ζωή δύσκολη. -Πηγαμε για μπανιο τις προαλλες,εγω με τη κοπέλα μου και ενα gay ζευγάρι,k εμεις ήμασταν ολο φιλιά και αγκαλιές,ενώ αυτοί περίμεναν ποσες ώρες να φύγουμε απ την παραλία για να ανταλλαξουν ένα. Γιατι να θες για το παιδί σου να πρεπει να το υπομένει αυτό? Και μη πει κανένας αστείος "ας το εκαναν,δεν θα γινόταν τίποτα",γιατι δεν ήμασταν στη μυκονο,και το "δεν θ γινοταν τίποτα",ειναι στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ να τους κοιτάνε σαν εξωγήινους και χαζόγελα που μόνο ευχάριστα δεν είναι. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις