Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι. Κατά την ελληνική νομοθεσία η αποπλάνηση ανηλίκου ισχύει για τα άτομα κάτω των 15, γιατί μέχρι να συμπληρώσεις τα 15 έτη θεωρείσαι "παιδί" νομικά.

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ο νομος ισχυει για ατομα 15 και κατω. ο ΟP αναφερθηκε οτι το κοριτσι ειναι 15 χρονων. αρα ισχυει ο νομος στην περιπτωση της.

περα απο τον νομο, υπαρχει και ο λογος του γονεα. και 16 να ηταν το παιδι μου, αν εβλεπα καποιον απο 18 και πανω να της την τπεφτει, θα τον εστελνα στην κολαση.

Αν την πεσει αυτη σε 18+ , θα εστελνες την κορη σου στην κολαση;
Δημοσ.

Εντάξει, καμιά φορά γελάω με αυτά που διαβάζω που λέει το παιδί "ευτυχώς που γεννήθηκα σε οικογένεια που με στήριξε, μπλα μπλα". Μπούρδες. Όλα τα παιδιά ξέρουν ότι οι γονείς στο 99,99% θέλουν να είναι, ότι λέει το φύλο που γεννήθηκαν. Τα παιδιά δεν είναι χαζά, καταλαβαίνουν και πάντα στενοχωριούνται που άθελά τους δεν ευχαριστούν τους γονείς, ειδικά σε θέματα τέτοια.

Θεωρώ προτιμότερο να υπάρχει ρήξη με τους γονείς, είναι για καλό και των δύο. Ειδικά για τα πρώτα χρόνια, είναι απαραίτητη να γίνει. Όταν καταλαγιάζουν τα συναισθήματα, τότε ναι, μπορεί να δει ο ένας τον άλλον απλά ως προσωπικότητες.

Δημοσ.

Εντάξει, καμιά φορά γελάω με αυτά που διαβάζω που λέει το παιδί "ευτυχώς που γεννήθηκα σε οικογένεια που με στήριξε, μπλα μπλα". Μπούρδες. Όλα τα παιδιά ξέρουν ότι οι γονείς στο 99,99% θέλουν να είναι, ότι λέει το φύλο που γεννήθηκαν. Τα παιδιά δεν είναι χαζά, καταλαβαίνουν και πάντα στενοχωριούνται που άθελά τους δεν ευχαριστούν τους γονείς, ειδικά σε θέματα τέτοια.

Θεωρώ προτιμότερο να υπάρχει ρήξη με τους γονείς, είναι για καλό και των δύο. Ειδικά για τα πρώτα χρόνια, είναι απαραίτητη να γίνει. Όταν καταλαγιάζουν τα συναισθήματα, τότε ναι, μπορεί να δει ο ένας τον άλλον απλά ως προσωπικότητες.

Επειδή θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής προς τον εαυτό μου θα παραδεχθώ ότι δεν θα ήταν και η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου αν το παιδί μου ανακοίνωνε ότι είναι gay.

Όμως πιστεύω ότι δεν θα διερρήγνυα τις σχέσεις μας. Η αγάπη και το ενδιαφέρον θα υπερίσχυε .

Ίσως μερικές φορές να μιλάω "εκ του ασφαλούς" γιατί δεν έτυχε στην οικογένειά μου τέτοιο γεγονός, αλλά έχω καταλήξει ότι η αντίδραση και η κόντρα σε ένα τέτοιο ζήτημα προσθέτει προβλήματα αντί να λύνει.

• Like 1
Δημοσ.

Η ρηξη σε τετοιες περιπτωσεις δεν προσφερει τιποτα σε καμια απο τις 2 πλευρες. Ισως μονο στην πλευρα του παιδιου, στην περιπτωση που οι γονεις ειναι καταπιεστικοι για κατι που αντι απλως να το αποδεχτουν, το μεταφερουν ως καταπιεση προς το παιδι τους...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί μερικοί το θεωρούν τόσο φοβερό να τους βγει το παιδί gay. Δηλαδή τι το τρομακτικό έχει να πηδιέται κάποιος με άντρες; Ναι, οκ η σκέψη μου φέρνει αναγούλα αλλά so fucking what; Δηλαδή οι gay βρωμάνε; Τι το διαφορετικό έχουν από εμάς τους υπόλοιπους; Είναι πιο χαζοί;

Δεν το καταλαβαίνω όλο αυτό το πράγμα με τον μέσο έλληνα που θεωρεί το που θα βάλει το τσουτσούνι του το πιο σημαντικό επίτευγμα της ζωής του. Εγώ αν είχα παιδί θα με ενδιέφερε να είναι καλά στην υγεία του, να έχει μια καλή σταδιοδρομία κάνοντας αυτό που αγαπά και να είναι ευτυχισμένο. Αν η ευτυχία του περνά μέσα από την αγκαλιά κάποιου Βρασίδα ας είναι. Σιγά τα λάχανα.

Και στο φινάλε όλοι αυτοί που εναντιώνονται τι καταφέρνουν τελικά; Να αποξενώνονται από τα παιδιά τους και να τους δημιουργούν τα χίλια δυο κόμπλεξ τα οποία τα κουβαλάνε μετά σε όλη τους τη ζωή. Φοβερό κληροδότημα, να κάνεις το παιδί σου προβληματικό επειδή δεν έχεις τη γεναιότητα να αποδεχτείς τη διαφορετικότητα του.

Δημοσ.

Αν την πεσει αυτη σε 18+ , θα εστελνες την κορη σου στην κολαση;

οχι, αλλα θα της απαγορευα να βγαινει μαζι του. 

Δημοσ.

Το άκρον άωτον της παράκρουσης: Nα θεωρείς αθώες ερωτήσεις σαν κι αυτές ως "ομοφοβική επίθεση".

Ο σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η γκόμενα απεχθάνεται την κοινότητα που αγωνίστηκε για να της δώσει το δικαίωμα να γίνεται πιο αποδεκτή από την κοινωνία, ειδικά αφού έχει κάνει αλλαγή φύλλου. Εντάξει, fuck logic.

Τι αγωνίστηκε; Πλάκα μου κάνεις; H συγκεκριμένη transgender δέχεται κακομεταχείριση, εξωστρακισμό κι απειλές για τις ζωή της όχι από "ομοφοβικούς ετερόφιλους" που την αποδέχτηκαν μετά την αλλαγή φύλου αλλά από κακιασμένα άτομα στην ΛΟΑΤ κοινότητα που μην δουν άλλα ΛΟΑΤ άτομα να διαφωνούν με την αντζέντα τους, αμέσως να πέσουν πάνω τους σαν τα κοράκια. Άσε μας τώρα! Και που είναι οι αγώνες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων στις μουσουλμανικές χώρες και γειτονίες; A ναι, ξέχασα: είναι προσβολή για την κουλτούρα των μουσουλμάνων.

Δημοσ.

Και που είναι οι αγώνες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων στις μουσουλμανικές χώρες και γειτονίες; A ναι, ξέχασα: είναι προσβολή για την κουλτούρα των μουσουλμάνων.

Μας δουλεύεις; Εδώ ούτε οι γυναίκες δεν έχουν καν δικαιώματα. Αν για τις γυναίκες πρέπει να περάσουν 1000 χρόνια στα μουσουλμανικά κράτη ώστε να μιλάμε οτι θα έχουν νομικά τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, για την LGBT κοινότητα θα περάσουν 3000 χρόνια.

Δημοσ.

Μας δουλεύεις; Εδώ ούτε οι γυναίκες δεν έχουν καν δικαιώματα. Αν για τις γυναίκες πρέπει να περάσουν 1000 χρόνια στα μουσουλμανικά κράτη ώστε να μιλάμε οτι θα έχουν νομικά τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, για την LGBT κοινότητα θα περάσουν 3000 χρόνια.

Εγώ το ξέρω. Αυτά να τα πεις στα άτομα που δήθεν αγωνίζεται για την ισότητα των φύλων και τους βλέπεις να επικεντρώνονται σε πολύ πιο σημαντικά θέματα όπως τον σεξισμό στα video games.

Δημοσ.

Δηλαδή τι το τρομακτικό έχει να πηδιέται κάποιος με άντρες; Ναι, οκ η σκέψη μου φέρνει αναγούλα αλλά so fucking what; Δηλαδή οι gay βρωμάνε; Τι το διαφορετικό έχουν από εμάς τους υπόλοιπους; Είναι πιο χαζοί;

Δεν το καταλαβαίνω όλο αυτό το πράγμα με τον μέσο έλληνα που θεωρεί το που θα βάλει το τσουτσούνι του το πιο σημαντικό επίτευγμα της ζωής του. Εγώ αν είχα παιδί θα με ενδιέφερε να είναι καλά στην υγεία του, να έχει μια καλή σταδιοδρομία κάνοντας αυτό που αγαπά και να είναι ευτυχισμένο.

Από βιολογικής άποψης πάντως, δεν είναι υγιές το να χρησιμοποιείς συχνά την συγκεκριμένη τρύπα για sex. Και δεν εννοώ το θέμα της καθαριότητας που σηκώνει και αυτό συζήτηση, αλλά το ότι ο σφιγκτήρας χαλαρώνει με τη χρήση.

Θεωρώ ότι ασχέτως του αν είναι ευχάριστο ή όχι το πρωκτικό, δεν προβλέπεται από την κατασκευή μας. Οπότε το gay sex μεταξύ αντρών δεν μου φαίνεται και τόσο λειτουργικό, και μου φαίνεται υποδεέστερο από το straight sex ή το sex μεταξύ γυναικών. Φυσικά, ό,τι ευχαριστιέται ο καθένας ας το κάνει.

Ίσως η επιστήμη μπορέσει κάποτε να τροποποιεί με επιτυχία τα σώματά μας και να τα προσαρμόζει στα γούστα του καθενός π.χ. εξαλείφοντας την εξασθένιση του σφιγκτήρα μεταξύ άλλων προβλημάτων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή ουσιαστικά καταπίεσες τις σεξουαλικές επιθυμίες του παιδιού σου γιατί δεν ταίριαζαν στα γούστα σου. Δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ φαντασία για να καταλάβεις τι θα γίνει όταν ο γιος σου μείνει μόνος του για πρώτη φορά. Όλα αυτά που εσύ νομίζεις τώρα ότι τα ξεπέρασε λες και ήταν συνάχι θα τα κάνει σε υπερθετικό βαθμό. Για να μην πούμε τίποτα για τα κόμπλεξ που του έχεις δημιουργήσει καθώς ουσιαστικά τον παρακινείς να ντρέπεται για τις επιλογές του.

Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε έναν ψυχολόγο. Όχι για το παιδί, για σένα, καθότι εσύ ουσιαστικά έχεις το πρόβλημα.

Δε παρακολουθείς γιατί σε τυφλώνει το πάθος σου,το δικό μου παιδί πήγε να μπλέξει με χασισοπαρέα.

Σε καμία περίπτωση δε συγκρίνω τις ουσίες με τη σεξουαλική ταυτότητα για να μη παρεξηγηθούμε.

Όπως έγραψα πήγαμε με τη σύζυγο σε ψυχολόγο ομάδας υποστήριξης για να μας καθοδηγήσει στο πως να χειριστούμε το θέμα.

Επεξ/σία από opera
Δημοσ.

αλλά το ότι ο σφιγκτήρας χαλαρώνει με τη χρήση.

Λαικοι μυθοι του χωριου.

Δεν ισχυει.

Η πιο σωστα ισχυει, μονο που η χαλαρωση διαρκει για μερικες ωρες, αμεσως μετα. Μακροχρονια χαλαρωση λογω σεξ, δεν.

Αλλωστε, η συγκεκριμενη προτιμηση δεν αφορα μονο τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια, οποτε η "ανησυχια" για χαλαρωση και παλι δεν εχει διαχωρισμο βαση σεξουαλικοτητας...

Γενικα εχει πλακα που θεματα που αφορουν ολων των ειδων τις σεξουαλικοτητες, τα παρουσιαζετε σαν "προβλημα" μονο των ομοφυλοφιλων. Αυτο που εκανε κι ο opera δηλαδη...

Δημοσ.

οχι, αλλα θα της απαγορευα να βγαινει μαζι του. 

αυτό πως ακριβώς θα το ελέγξεις ? στο λέω επειδή οτιδήποτε και να απαγορεύσεις είναι απλά στην κρίση του παιδιού αν θα το δεχθεί η όχι , στο τέλος θα κάνει αυτό π γουστάρει , το μόνο που θα καταφέρεις ειναι να το σπρώξεις προς εκείνη την κατεύθυνση .

Απ την άλλη μπορείς να παρουσιάσεις επιχειρήματα (αν έχεις φυσικά) γιατί είναι λάθος κάτι ώστε να μην το κάνει επειδή κατάλαβε πως ειναι λάθος και όχι επειδή του το επέβαλες , κάτι που ξαναλέω δεν πιάνει επειδή εφηβεία + αντίδραση > λογική. 

σχετικά με τις ηλικίες , 16 με 18 δεν μου φαίνεται παράξενο , αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί θα ειναι να μη πέσει σε κανένα μαλακιστήρι που την έχει δει ντιλέρι ή κανέναν πολύ μεγαλύτερο 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...