Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Lion σε νέο SSD - Macbook 3.1

tsoump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Παρέλαβα έναν OCZ Trion 150 120GB SSD δίσκο με σκοπό την αναβάθμιση του Macbook 3.1 που τρέχει ήδη 4GB RAM. Θα ήθελα να κάνω μια εγκατάσταση από την αρχή με τα Lion OS αυτή τη φορά. Δυστυχώς δεν υπάρχει CD από τα Snow Leopard 10,6,8 που έτρεχαν στον προηγούμενο δίσκο οπότε θα χρειαστώ, φαντάζομαι, να κατεβάσω και να γράψω σε ένα CD ή USB (εαν υποστηρίζεται ως bootable) τα Lion OS.

Αρχικά, όντας άσχετος με τα Mac υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση σπασμένου λογισμικού; Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια στοιχεία (product key ας το πω) από τα παλιά Snow Leopard;

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για την εγκατάσταση ποιά είναι;

Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πάρεις έναν κλώνο του παλιού σου δίσκου με το Disk Utility και θα κάνεις κατόπιν restore του συστήματος σου στον SSD.  Έτσι δεν θα χρειαστείς Install DVD του Snow Leopard ή οτιδήποτε άλλο.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου, στο forum δεν επιτρέπονται συζητήσεις για παράνομο λογισμικό.  

Ο κλώνος θα αντιγράψει το τρέχον σύστημα σου που απ' ότι κατάλαβα είναι το 10.6 Snow Leopard.

Με restore θα κοπιαριστεί ο κλώνος στον SSD, δηλαδή θα έχεις και πάλι ακριβώς ότι έτρεχε στον HDD.

Για να κάνεις αναβάθμιση στο Lion, που είναι το maximum λειτουργικό που μπορεί να τρέξει το μηχάνημα,

θα πρέπει να κατεβάσεις τον installer του από το App Store. Δεν σου το συνιστώ, αφού το Snow Leopard

-κατά τη γνώμη μου- είναι το ιδανικό λειτουργικό για το μηχάνημα σου.

Μπορείς βέβαια να πειραματιστείς κι αν το Lion τελικά δεν σε ικανοποιήσει κάνεις με τον κλώνο downgrade

σε Snow Leopard.

Αφού δεν έχεις τον Install Disk του Snow Leopard, δεν είναι εφικτό το clean install.

Ο Lion installer δεν υπάρχει στο App Store. Από που αλλού μπορώ να το κατεβάσω;

Δεν υποστηρίζεται καλά η 10.6.8, εδώ ο safari δε μου τρέχει το youtube, o Mozilla γονατίζει το σύστημα κι ο chrome δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Διάβασα πως με ssd δε θα έχω πρόβλημα με τη Lion. 

Επίσης, αναφορικά στο clean install, είδα ότι υπάρχει τρόπος να το κάνεις χωρίς CD μέσω του cmd κατά το booting.

Αν δεν υπάρχει δεν γνωρίζω που αλλού μπορείς να τον βρεις, εκτός και κάποιος φίλος διαθέτει ένα Install Disk του και σε βοηθήσει. Ή το πας στο service.

Αφού το σύστημα έχει προβλήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει το Snow Leopard. Αν έχουν εγκατασταθεί διάφορα "περίεργα" third party utilities, όπως antivirus scanners, cleaners, optimizers, utilities γενικότερα που παρεμβαίνουν στο σύστημα, η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη.

Ο SSD προφανώς δεν αντιμετωπίζει τέτοια θέματα, απλά  είναι πιο γρήγορος από τον HDD.  Και βέβαια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με αυτόν σε περιβάλλον Lion.

Βρήκα πως μπορείς να κάνεις clean install μέσω του cmd :

Υπάρχουν διάφορα video σχετικά.

Όσο για την Snow leopard θεωρώ οτι απλά την έχουν παραμελήσει.

Τουλάχιστον το video αφορά σε Macs με λειτουργικό 10.7 Lion και νεότερο.

Δεν νομίζω ότι έχουν παραμελήσει το Snow Leopard. Αντίθετα εκδίδουν updates

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/7/2016 στις 12:47 ΜΜ, tsoump είπε

Βρήκα πως μπορείς να κάνεις clean install μέσω του cmd :

Υπάρχουν διάφορα video σχετικά.

Όσο για την Snow leopard θεωρώ οτι απλά την έχουν παραμελήσει.

Χαίρεται και από εμένα... Θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικά έχεις κάνει αυτόν τον τρόπο εγκατάστασης και εάν λειτούργησε γιατί ενδιαφέρομαι

Επεξ/σία από Fotis1990

Στις 24/5/2020 στις 4:40 ΜΜ, Fotis1990 είπε

Χαίρεται και από εμένα... Θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικά έχεις κάνει αυτόν τον τρόπο εγκατάστασης και εάν λειτούργησε γιατί ενδιαφέρομαι

Ναι, ό,τι βλέπεις στο βίντεο μού λειτούργησε.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...