Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση περι 4κ tv

redarmada

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια ακουω και διαβαζω ολοενα για την 4κ αναλυση σε μονιτορ,τηλεορασεις κλπ.

Θελω λοιπον να ρωτησω οσους γνωριζουν η οσοι ειναι κατοχοι 4κ tv συγκεκριμενα,εαν εχουν δει διαφορα απο το στανταρ πλεον 1080p σε συγκριση με 4k.

Υπαρχει αισθητη διαφορα στην αναλυση;ειναι η μερα με την νυχτα το 1080p εναντι του 4κ;αξιζει να δωσεις λεφτα για αντικατασταση της fullhd 1080p τηλεορασης σου για να κανεις την μεταβαση σε 4κ;

Aπο οτι διαβαζω ειναι 4 φορες μεγαλυτερη αναλυση το 4k αλλα στην πραξη φαινεται αυτο; η πρεπει να εισαι ψειρας για να δεις την λεπτομερεια της 4κ αναλυσης;

Τελος εχω την Sony W905  στις 55 ιντσες η οποια ειναι fullhd αξιζει να την αντικαταστησω για 4κ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαφορα ειναι εμφανεστατη οταν βλεπεις καλης ποιοτητας υλικο σε μια καλη οθονη. Το κυριο θεμα ειναι η αποσταση θεασης. Αν εχεις τωρα την 55αρα full HD και βλεπεις σε αποσταση 4 μετρων, δεν προκειται να δεις διαφορα μεταξυ fhd και uhd. Πρεπει να καθεσαι σε κατω απο 3 μετρα.

Εφοσον εχεις ηδη τοσο μεγαλη οθονη, κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να αλλαξεις ακομα, μιας και δεν υπαρχει ακομα πολυ uhd υλικο στην ελλαδα, συνεχως αυξανεται βεβαια.

Επισης να ξερεις οτι θες αρκετα πανω απο 1000αρικο για καλη uhd τηλεοραση.

• Like 1

Καλημερα heavyrain και σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.

Η αποσταση θεασης ειναι 2 μετρα περιπου και η χρηση ειναι 80-85% gaming και ενα15-20% ταινιες.
Γνωριζω πως οι τιμες ειναι ακομα στα υψη με τις 4k τηλεορασεις οποτε θα περιμενω οπως γραφεις και εσυ.

και θα περιμενω καπως παραπανω γιατι σκεφτομαι για oled 4k,αναμονη λοιπον.

η ερωτηση αν αξιζει η οχι, ειναι δυσκολο να απαντηθει...ετσι απλα...!! 

κατ' αρχας, ο γενικος κανονας λεει, οτι οσο μεγαλυτερο, τοσο καλυτερο..!  αλλα αυτο εξαρταται απο πολλους διαφορετικους παραγοντες, για να καταλαβεις, τελικα, τι βολευει τον καθενα, κατα περιπτωση..!!!

δλδ,  4Κ αναλυση σε μικρη οθονη, δυσκολα θα δεις διαφορα απο την FHD. πρεπει να πας σε μεγαλη οθονη (ανω των 50"), για να την ευχαριστηθεις.

εχεις το καταλληλο υλικο για να αποδωσει η οθονη?  αν ναι, τοτε αξιζει. 

εχεις τα χρηματα να παρεις μια ΚΑΛΗ UHD οθονη?  αν ναι, αξιζει.

λες πιο πανω αν ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με το 1080Ρ,  αν το μετρησεις με τα πιξελς, σαφως ειναι.  4χ μεγαλυτερη αναλυση ειναι τεραστια διαφορα..!!  

ΟΜΩΣ..... μην ξεχνας οτι τα πανελ ειναι ιδιας τεχνολογιας με τα 1080P.... αρα και οι αδυναμιες (clouding, banding, κλπ) εξακολουθουν να υπαρχουν.....!  μην ξεγελιεσαι...!!!!

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:  αν εισαι ευχαριστημενος απο την 55αρα SONY που εχεις, κρατησε την, μεχρι να βγουν οι OLED 4K  σε νορμαλ τιμες...!!  εκει... ναι... θα δεις την μερα με την νυχτα...!!!! 

• Like 1

Σε ευχαριστω πολυ και εσενα φιλε Cabdik!
και θα συμφωνησω με την αποψη σου αυτο θα κανω θα περιμενω για OLED 4K τηλεοραση
πλεον οτι ειχε να μας δειξει η LED τεχνολογια το εδειξε.
Οσο για clouding και banding κανουν παρτυ οι led και η δικια μου εχει ως ενα σημειο και clouding και banding
αλλα ευτυχως δεν ειναι ενοχλητικα και φαινοντε μονο σε πολυ ορισμενες σκηνες.

Ελπιζω με τις OLED να μην υπαρχουν ιδιαιτερα θεματα αν και καθε τεχνολογια εχει τα συν και τα πλην.

• Like 1

ολες οι τεχνολογιες, εχουν τα + και τα -....!    το ζητουμενο ειναι, να εχει οσο λιγοτερα - ....., γινεται..!!  

οι καλες LED TV εχουν λιγοτερα θεματα απο τις φθηνες των 200-300€.  Μαλλον..... λογω καλυτερων υλικων, και λογω καλυτερου quality control.

αλλα οταν παιρνεις TV, 40"  με 250-300€,, ,εε μην περιμενεις να ειναι αψογη...!!!

περιμενουμε να ωριμασει και να φθηνυνει η τεχνολογια των LED...!!!       

Εγώ με απόσταση περίπου στα 2 μέτρα μετά από αγορά samsung 55KS7000 έχω δει μεγάλη διαφορά κυρίως σε υλικό που είναι 4Κ και 4Κ HDR.

Πχ Marco Polo, Narcos, Daredevil, Strangers Things οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Βέβαια πριν είχα μια 37αρα 1080p Lg δεκαετίας...

Αν πάρεις 4K να πάρεις καλή όπως αλλιώς περίμενε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...