HaPagan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Έχω σοβαρό πρόβλημα με τους σκληρούς μου . Έχω έναν Maxtor 80 GB και έναν SEAGATE 17,6 GB . Έχω βάλει master τον seagate , στον οποίο έχω φορτώσει WindowsME , Visual Studio , Office XP και Norton Antivirus 2003 . Το σύστημα ξεκινάει κανονικά αλλά μετά από κάποια ώρα λειτουργίας κολλάει όλο το σύστημα και βγαίνει το μήνυμα λάθους στην γνωστή μπλε οθόνη ("Δεν μπορεί να γίνει εγγραφή στη μονάδα σκληρού δίσκου C") . Τότε , κάνω hardware reset και στην αρχή του IDE ελέγχου από το BIOS , δεν αναγνωρίζεται κανένας από τους 2 μου σκληρούς . Αμέσως τον κλείνω και τον ξανανοίγω . Παραδόξως τους αναγνώρισε και μπήκε στο λειτουργικό . Όμως , μετά από λίγη ώρα πάλι τα ίδια και πάλι restart . Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει ... Βοήθηστε με !
tzoulis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Το πρόβλημα μάλλον είναι στο motherboard , δοκίμασες να κάνεις bios update;
HaPagan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Και το πρόβλημα παρουσιάστηκε έτσι ξαφνικά στην μητρική ; 3 χρόνια τώρα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα . Φοβάμαι μήπως δεν είναι θέμα update αλλά θέμα μήπως κάηκε κάτι . Πάντως για κάποιο χρονικό διάστημα λειτουργεί κανονικά , μετά κολλάει και βγάζει τα προαναφερθέντα μηνύματα . Σκέφθομαι επίσης μήπως υπερθερμένονται ... Πως θα το ελέγξω αυτό ;
ee3509 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 yparxei mia mikri pithanotita na sou simvainei to eksis na min mporei to trofodotiko sou na sou parexei tin apaitoumeni isxi. afou kaneis update to m/b dokimase na alakseis ta vismata pou dinoun reuma stous diskous kai frontise oi dio diskoi na min pernoun apo tin idia "grammi". auto simvainei se emena apo tote pou agorasa dvd-rec.
akiss Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 pailia poy moy to ekane,htan to kalodio toy reymatos se ena apo toys 2 diskoys den patage kala kai afoy den eixe reyma o enas kolage kai o allos.Telika allaksa to bysma me ena allo kai ola kala.
HaPagan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Μάλιστα θα δοκιμάσω να αλλάξω τα καλώδια τροφοδοσίας και αναλόγως τα αποτελέσματα επανέρχομαι .
kostas_crete Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 to na mhn sou vriskei tous dyo diskous einai fysiologiko efoswn: 1.einai syndemenoi sto idio kalwdio. 2.exei provlima o master kai den ton vriskei to bios. Egw 8a sou proteina na dokimaseis tous 2 diskous sou se allo pc na deis an ki ekei ginetai to idio. Episis kai allo kalwdio IDE na dokimazes den 8a tane asxhmh idea,
HaPagan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 to na mhn sou vriskei tous dyo diskous einai fysiologiko efoswn:1.einai syndemenoi sto idio kalwdio. 2.exei provlima o master kai den ton vriskei to bios. Egw 8a sou proteina na dokimaseis tous 2 diskous sou se allo pc na deis an ki ekei ginetai to idio. Episis kai allo kalwdio IDE na dokimazes den 8a tane asxhmh idea' date='[/quote'] Λέγοντας ότι ο master έχει πρόβλημα τι ακριβώς εννοείς ; Τι πρόβλημα δηλαδή μπορεί να έχει ; Χμμ μου φαίνεται ότι θα αγοράσω και άλλη καλωδιοταινία .
kostas_crete Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2003 ennow kapoio provlima===---->na exei xalasei
HaPagan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Λοιπόν αυτή τη στιγμή αποσύνδεσα τον Seagate και δοκιμάζω την λειτουργία του υπολογιστή μου χωρίς αυτόν . Προς το παρόν λειτουργεί κανονικότατα εδώ και 5 ώρες . Ελπίζω να μην τον ματιάσω . Σε περίπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα ο Seagate τι μπορώ να κάνω για να τον φτιάξω ;
Pleasure Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2003 Εϊναι σχεδόν σίγουρο επομένως ότι είναι πρόβλημα τροφοδοτικού. Εγώ με 3 σκληρούς, DVD, CD-RW, Κάρτα Τηλεώρασης, Κάρτα Raid, 3 ανεμιστήρες επιπλέον, άρχισε να χάνει τον ένα δίσκο μέσα στα Windows, να μου καίει CD το Recorder (κι ας ήταν Burn Proof) κλπ κλπ. Ακόμα και τη μνήμη έχανε δίνοντας Page Fault σε μπλέ οθόνη συνέχεια. Μετά έβαλα από 300 W 400 W και μάλιστα πρόσεξα να σηκώνει τα περισσότερα Amber από τα υπόλοιπα (που υπήρχαν στο Κατ/μα). Και πάλι όμως για να δουλέψει σωστά αφαίρεσα 2 ανεμιστηράκια ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.