Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, τυχαια ηρθε στα χερια μου ενα laptop acer aspire e1-510-2611, το οποιο εχει καποια προβληματα, ακομα δεν ξερω τι ακριβως.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω φορτιστη, οποτε θα ηθελα, αν μπορει καποιος να με βοηθησει να βρω καποιον συμβατο ειτε της acer ειτε καποιον universal, σχετικα φθηνο, γιατι πιθανοτατα το laptop να μην επισκευαζεται.

Σημειωτεον οτι το laptop ηρθε απο χωρα του εξωτερικου, οπου χρησιμοποιουν διαφορετικες πριζες, ταση ρευματος. Το αναφερω απλα σε περιπτωση που παιζει καποιο ρολο.

Δημοσ.

Αν βρήκα τον σωστό θες με αυτά τα χαρακτηριστικά:

POWER SPECS : Input Volt Range: 110-240V / Output: 19V 2.1A 40W

Αν και νομίζω ότι γράφει και από κάτω κάπου τι φορτιστή θέλει.

Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω,  

οντως απο κατω αυτα τα volt και τα αμπερ αναφερει, αλλα δεν ειδα κατι για watt.

acer.jpg

Στο skroutz ριχνοντας μια ματια για φορτιστες βλεπω να εχει κυριως 90 watt και 65 watt.

Να και τα χαρακτηριστικα του,

specs.jpg

Δημοσ.

Ωραία άρα ξέρεις τι πρέπει να πάρεις.Αυτός πρέπει να ταιριάζει . Πάρε ένα τηλέφωνο να σου πούνε αν είναι σίγουρα συμβατός με το λαπτοπ σου.

• Like 1
Δημοσ.

Πηρα τον φορτιστη, και τωρα προσπαθω να εντοπισω το προβλημα του laptop.

Οταν βαζω τον φορτιστη αναβει το λαμπακι στο αριστερο κατω μερος του laptop (battery indicator), δειχνοντας οτι φορτιζει.

Οταν παταω το power button αναβει το λαμπακι (power indicator) για λιγα δευτερολεπτα, και μετα σβηνει.

Εν τω μεταξυ δεν ακουω καποιον θορυβο, π.χ. ανεμιστηρακι ή καποιο beep.

Τι συμπερασμα να βγαλω εξ αυτων? Ισως να ειναι η motherboard καμενη, ή η cpu να υπερθερμαινεται για καποιο λογο?

Δημοσ.

Τι είχε το laptop ; Είχε πέσει ; Για βγάλε το ρεύμα και την μπαταρία , πάτα παρατεταμένα το κουμπί power on για 1 λεπτό , βάλε ξανά μπαταρία , ρεύμα στην μπρίζα και πάτα να δούμε εαν κάνει τίποτα διαφορετικό :unsure:

Δημοσ.

Τι είχε το laptop ; Είχε πέσει ; Για βγάλε το ρεύμα και την μπαταρία , πάτα παρατεταμένα το κουμπί power on για 1 λεπτό , βάλε ξανά μπαταρία , ρεύμα στην μπρίζα και πάτα να δούμε εαν κάνει τίποτα διαφορετικό :unsure:

Το εκανα και δεν αλλαξε συμπεριφορα, παλι δε φαινεται να ανοιγει τιποτα εκτος απ' τα λαμπακια.

Δεν ξερω τι ειχε το laptop ακριβως, ο προκατοχος μου ειπε μονο οτι κολλουσε στην εναρξη, δεν εχει σημαδια απο πτωση παντως, αλλα ειναι δεδομενο οτι γινοταν κακη χρηση, δεν ειναι το πρωτο laptop που χαλασε .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ram εχει μια μονο θυρα, και επειδη δεν εχω τα καταλληλα ανταλλακτικα, για τις αντιστοιχες δοκιμες, το αποσυναρμολογησα να δω αν φαινεται κατι καμενο.

Οι πλακετες φαινονται κομπλε ( δε βλεπω φουσκωμενους πυκνωτες)

Το πιο ταλαιπωρημενο κομματι ειναι το κατω μερος του laptop

image.jpg

1. (κατω αριστερα)  Το ηχειακι(μαλλον) εχει κατι κολλες και κατι μαυρο κολλημενο πανω του, αλλα δε νομιζω να δημιουργει αυτο, προβλημα.

2. (πανω αριστερα) κατι σταμπες απο ζουζουνια, που εκαναν το λαθος να μπουνε μεσα και να ψηθουνε. Η συγκεκριμενη ηταν κατω απ' το ανεμιστηρακι του εξαερισμου, οχι εκει που παταει η motherboard.

Ερωτησεις :

α) Μπορω να κανω bios update, οταν ειναι σε τετοια κατασταση?

β) Υπαρχει καποιο εργαλειο που μπορω να εντοπισω το προβλημα(π.χ. να μετρησω τα ρευματα)?ή μονο με τη μεθοδο της απαγωγης με ανταλλακτικα μπορω να απομονωσω το προβλημα?

Δε με νοιαζει τοσο για το συγκεκριμενο laptop, ετσι κι αλλιως δεν πιστευω οτι αξιζει να δωσω λεφτα να το φτιαξω, οσο για το διδακτικο μερος της καταστασης. 

Επεξ/σία από parmenidis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...