Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά δεν ξαναρωτάω, θα ασχοληθώ με κάτι καλύτερο λοιπόν.Ρώτησα κάτι που εγώ το βλέπω έτσι, δεν σας πίεσα να το δείτε κι εσείς έτσι.Και δεν είπα ότι είμαι σωστός στο θέμα.Αντε καλά μπάνια λοιπόν.

Και εσύ βάζεις τελεία και δεν ακολουθείς με κενό. Αυτό μας την δίνει σε αρκετούς επίσης.......

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λάθος είναι τώρα, οχι απαραίτητα σε 30-50 χρόνια ομως. 

Κοινώς... το πέρασμα του χρόνου δημιουργεί τους δικους του κανόνες στην γλώσσα. Μπορει λοιπον κανεις απλά να θεωρήσει πως ειμαστε απλά πολυ μπροστά  :ph34r:

Γι'αυτό και χρησιμοποίησα ενεστώτα και όχι μέλλοντα! Σε 30-50 βλέπουμε. Προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε και ιδιαίτερα και να άλλαζε.

Δημοσ.

To χρησιμοποιούσα χρόνια αλλά το σταμάτησα και χρησιμοποιώ το ελληνικό πλέον. Επίσης, πρόσφατα άλλαξα και το "" σε «». Αν μπορώ να γράψω κάτι πιο σωστά γιατί όχι;

Εγώ χρησιμοποιώ ? αντί για ; όταν θέλω να βάλω ερωτηματικό στο τέλος παρενθέσεων. Αν δε το κάνω αυτό το forum βγάζει ετούτο: ;)

Σ' όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιώ το κανονικό ερωτηματικό.

Πρέπει να αφήνεις ένα κενό και μετά να κλείνεις την παρένθεση, την πατάω κι εγώ αρκετές φορές! :)

Δημοσ.

Εχω φαει απειρα ban εδώ για τον τροπο γραφης μου, επειδή γραφω αγγλικες λεξεις με Ελληνικους χαρακτήρες ενώ η επισημη (?) γλωσσα του forum είναι τα Ελληνικα. Μου πηρε λιγο αλλα συνηθισα στην ιδιαιτεροτητα αυτή, απλα χρειαστηκα λιγο καιρο γιατι τωρα για κάθε λεξη που γραφω πρεπει να σκέφτομαι αν είναι Ελληνικη η όχι, κατι που δεν εχω συνηθισει να κανω καθως σπανια μιλαω με μη πολυγλωσσους ανθρώπους. Εχω βελτιωθεί αρκετα νομιζω σε αυτό, παρ ολο που το θεωρω περιττο και ασχημο να υπαρχει εναλλαγή χαρακτηρων σε κειμενα, αλλα αφου υπαρχουν αυτοι οι κανονες οκ, υποθετω πρεπει να σεβαστω ότι υπαρχουν και μεγαλύτεροι/πιο δύσκαμπτοι ανθρωποι.
τυπολατρικο είναι το θεμα, προφανως, Μου φαινεται αστειο το να θεωρούμε οτιδήποτε γραμμενο στα Ελληνικα "επισημο" (από ποιον και ως προς τι?) και γενικα να γινεται λογος για αρχες. Ο καθενας όπως θελει επικοινωνει και βρισκει η όχι ανταποκριση/κατανοηση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι "ιδιαίτερότητα" το να γράφεις τις αγγλικές λέξεις με αγγλικούς χαρακτήρες και τις ελληνικές με ελληνικούς, είναι η φυσιολογική κατάσταση... :P

Σκέψου κάποιος να κάνει αναζήτηση στο forum για ένα πρόβλημά του κι οι μισοί να γράφουν την αγγλική ορολογία με αγγλικούς χαρακτήρες κι οι άλλοι μισοί με ελληνικούς. Αυτομάτως χάνει τα μισά αποτελέσματα...

Δημοσ.

Μου φαινεται αστειο το να θεωρούμε οτιδήποτε γραμμενο στα Ελληνικα "επισημο" (από ποιον και ως προς τι?) και γενικα να γινεται λογος για αρχες. Ο καθενας όπως θελει επικοινωνει και βρισκει η όχι ανταποκριση/κατανοηση.

Οι ελληνικοί χαρακτήρες διαβάζονται αβίαστα, γιατί αυτό κάνεις από τότε που ήσουν 6 χρόνων. Ta greeklish ta sinithizeis se kapia fasi, alla de diavazontai to idio eukola.

Τώρα, η επικοινωνία θέλει 2 πλευρές. Η μία είσαι εσύ που γράφεις greeklish και η άλλη 1000 άτομα (δεν ξέρω την επισκεψιμότητα του forum) pou paidevontai me ta greeklish. Εκτός κι αν κάνεις μονόλογο και θες να τα βλέπεις μόνο εσύ, τότε σε νοιάζει να διαβάζουν οι άλλοι το κείμενο σου στα ελληνικά, μια γραφή που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα από ένστικτο.

Δημοσ.

Οι ελληνικοί χαρακτήρες διαβάζονται αβίαστα, γιατί αυτό κάνεις από τότε που ήσουν 6 χρόνων. Ta greeklish ta sinithizeis se kapia fasi, alla de diavazontai to idio eukola.

Τώρα, η επικοινωνία θέλει 2 πλευρές. Η μία είσαι εσύ που γράφεις greeklish και η άλλη 1000 άτομα (δεν ξέρω την επισκεψιμότητα του forum) pou paidevontai me ta greeklish. Εκτός κι αν κάνεις μονόλογο και θες να τα βλέπεις μόνο εσύ, τότε σε νοιάζει να διαβάζουν οι άλλοι το κείμενο σου στα ελληνικά, μια γραφή που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα από ένστικτο.

Εγω και οι περισσοτεροι μου γνωστοι πρωτα μαθαμε λατινικους χαρακτήρες. Επισης, όπως βλέπεις, δε γραφω Ελληνικα με λατινικους χαρακτήρες. Θεωρω ότι εiναι χαζο να αλλαζει κανεις χαρακτήρες από Ελληνικούς σε Λατινικους, νομιζω ότι όλα είναι εξ ισου ευανάγνωστα, οσο δεν υπαρχει εναλλαγή αναμεσα σε χαρακτήρες.

πχ:

Ειμαι μελος σε ένα φορουμ (μου αρεσει)

Ειμαι μελος σε ένα forum (δε μου αρεσει)

Δεν είναι "ιδιαίτερότητα" το να γράφεις τις αγγλικές λέξεις με αγγλικούς χαρακτήρες και τις ελληνικές με ελληνικούς, είναι η φυσιολογική κατάσταση... :P

Σκέψου κάποιος να κάνει αναζήτηση στο forum για ένα πρόβλημά του κι οι μισοί να γράφουν την αγγλική ορολογία με αγγλικούς χαρακτήρες κι οι άλλοι μισοί με ελληνικούς. Αυτομάτως χάνει τα μισά αποτελέσματα...

Δε μου φαινεται φυσιολογικο, κάθε άλλο, η Ελληνικη συνηθιζε να ενσωματωνει ολες τις ξενες λεξεις, βλ. ρεπο, ασανσέρ, Νεα Υορκη, Σαιξπυρ. Από απλα ουσιαστικα μεχρι κυρια ονόματα, όλα ενσωματωθηκαν.

Επισης, οσων αφορα την αναζητηση, ηδη χανονται τα μισα αποτελέσματα γιατι αλλοι γραφουν "σκληρος δισκος", άλλοι HDD, αλλοι hard disk. Το πρόβλημα με την αναζητηση υπηρχε ανέκαθεν, άλλες φορες είναι πιο ευκολα επιλυσιμο, άλλες λιγοτερο.

Μου φαινεται οριακα φασιστικο να οριζεται με βαση τις προσωπικες προτιμήσεις καποιου/ων το τι είναι φυσιολογικο και τι όχι. Ειτε ο καθενας γραφει όπως θελει ειτε γραφουμε ολοι με έναν μονο τροπο.

Δες το σαν γραπτη προφορα, στην τελικη. Ειμαι σιγουρος ότι είναι πιο ευκολη στην κατανοηση η "επισημη" γλωσσα, ωστόσο δεν ακυρώνεις αυτόματα ανθρώπους που εχουν διαφορετικη προφορα. Δε μιλαω για ιδιοματισμους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι ήδη χάνονται, γι' αυτό ας το χειροτερέψουμε γράφοντας πχ μαικροσοφτ γουιντος, σκαιπ, ντραιβερς κτλπ...

Καταλαβαίνω ότι δεν σε νοιάζει αν ξοδεύει ο άλλος παραπάνω χρόνο στην αναζήτηση για να βρει λύση στο πρόβλημά του, ελπίζω όμως να μην έχεις παράπονα όταν αδιαφορούν άλλοι με τα δικά σου προβλήματα κι ας είναι πιο σοβαρά...

Δημοσ.

Ναι ήδη χάνονται, γι' αυτό ας το χειροτερέψουμε γράφοντας πχ μαικροσοφτ γουιντος, σκαιπ, ντραιβερς κτλπ...

Καταλαβαίνω ότι δεν σε νοιάζει αν ξοδεύει ο άλλος παραπάνω χρόνο στην αναζήτηση για να βρει λύση στο πρόβλημά του, ελπίζω όμως να μην έχεις παράπονα όταν αδιαφορούν άλλοι με τα δικά σου προβλήματα κι ας είναι πιο σοβαρά...

οι ιδιοι κανονες ισχυουν και στο μπλα μπλα όμως :/

• Super Moderators
Δημοσ.

οι ιδιοι κανονες ισχυουν και στο μπλα μπλα όμως :/

Προφανώς ισχύουν σε όλο το forum, όσο πιο "πολύπλοκοι" είναι τόσο περισσότερα "oops" θα βλέπουμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...