Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ το ελληνικό ερωτηματικό είναι πιο εύκολο, γιατί δε θέλει shift όπως το αγγλικό.

μου θύμησες το νήμα με θέμα «σίτε ή ιστιοσελίδα» που λέγαμε για βαρεμάρα να αλλάξεις με alt-shift τη γλώσσα για να γράψεις site αλλά τελικώς γινόταν σίτε.

Δημοσ.

Πολλοί χρησιμοποιούν το ? ως ερωτηματικό στις προτάσεις τους γράφοντας ελληνικά.Ξέρω θέλει alt+shift κάθε φορά αλλά πόσες φορές θα το χρησιμοποιήσουν πια και δεν το κάνουν; Τους κυνηγάει κανείς και βιάζονται;Γιατί τόση τεμπελιά;Δεν ξέρω, εμένα έχει φτάσει να με "ενοχλεί" περισσότερο από τα γκρίκλις..

Take it with a huge grain of salt

Γιατί δεν βάζεις κενό μετά τα σημεία στίξεις?

Ρεφρέν

<spoiler>

Σε κυνηγάει κανείς και βιάζεσαι?

Γιατί τόση τεμπελιά?

Έχει φτάσει να με ενοχλεί περισσότερο από τα <<?>>

</spoiler>

Επίσης τι είναι η διπλή τελεία?

Τριπλή ξέρω

Ρεφρέν

<spoiler>

Σε κυνηγάει κανείς και βιάζεσαι?

Γιατί τόση τεμπελιά?

Έχει φτάσει να με ενοχλεί περισσότερο από τα <<?>>

</spoiler>

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι περίπλοκο. Το ? ως ερωτηματικό είναι λάθος στα ελληνικά και δεν υπάρχει ως σύμβολο. Το αν το καταλαβαίνει ο κόσμος είναι άλλο θέμα. Πολλά λάθη γίνονται στην καθημερινότητα από όλους μας, αυτό δεν τα κάνει και σωστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε να σβήνουμε posts με ? στο forum. Τόσα λάθη γίνονται από όλους μας, αν σβηνόντουσαν όλα τα posts που έχουν έστω και ένα λαθάκι, θα ήταν πολύ βαρετά εδώ μέσα. 

Btw, για μένα να γράφεις σε ελληνικό κείμενο αγγλικές λέξεις (όπως post) με λατινικούς χαρακτήρες είναι απόλυτα ΟΚ. Με ελληνικούς από την άλλη μου φάινεται τελείως ακαλαίσθητο. Σαν κάτι κασέτες όταν ήμουν παιδί, που έγραφαν τα πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες (φάση: Άιρον Μέιντεν - Ραν του δε Χιλς) Αλλά είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Δημοσ.

Πολλοί χρησιμοποιούν το ? ως ερωτηματικό στις προτάσεις τους γράφοντας ελληνικά.Ξέρω θέλει alt+shift κάθε φορά αλλά πόσες φορές θα το χρησιμοποιήσουν πια και δεν το κάνουν; Τους κυνηγάει κανείς και βιάζονται;Γιατί τόση τεμπελιά;Δεν ξέρω, εμένα έχει φτάσει να με "ενοχλεί" περισσότερο από τα γκρίκλις..

Εμενα παλι με ''ενοχλει'' που ενω μπαινετε σε ενα φλου φορουμ που ο καθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του και το ξερετε ,περιμενετε να γραφουμε ολοι ,σαν να γραφουμε την πτυχιακη μας εργασια. Και το κορυφαιο ειναι οτι συνηθως αυτοι οι ''εξυπνοι'' που κανουν τετοιες παρατηρησεις , κανουν οι ιδιοι ορθογραφικα λαθη. Τωρα φτασαμε και στο ερωτηματικο! Η υπερβολη στο μεγαλειο της. Μηπως θα βαθμολογουμαστε κιολας πλεον ?

Δημοσ.

Lol, βρες κατι καλυτερο να κανεις με το χρονο σου απ το να ασχολησε με τα ; και ? 

Η γλωσσα ειναι εργαλειο για να συνεννοείται ευκολα ο κοσμος, τιποτα παραπανω, και στην προκειμενη το ? ειναι πολυ πιο εκφραστικο συμβολο  απ το ;.

δε sYmfΩneίΣ ?

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι περίπλοκο. Το ? ως ερωτηματικό είναι λάθος στα ελληνικά και δεν υπάρχει ως σύμβολο. Το αν το καταλαβαίνει ο κόσμος είναι άλλο θέμα. 

Λάθος είναι τώρα, οχι απαραίτητα σε 30-50 χρόνια ομως. 

Κοινώς... το πέρασμα του χρόνου δημιουργεί τους δικους του κανόνες στην γλώσσα. Μπορει λοιπον κανεις απλά να θεωρήσει πως ειμαστε απλά πολυ μπροστά  :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

Καλά δεν ξαναρωτάω, θα ασχοληθώ με κάτι καλύτερο λοιπόν.Ρώτησα κάτι που εγώ το βλέπω έτσι, δεν σας πίεσα να το δείτε κι εσείς έτσι.Και δεν είπα ότι είμαι σωστός στο θέμα.Αντε καλά μπάνια λοιπόν.

Δημοσ.

Στα αγγλικά το ; λέγεται semicolon και είναι σαν την άνω τελεία στα ελληνικά. Εμένα δεν μου κάθεται καλά στο μάτι ως ερωτηματικό και για αυτό και στις δύο γλώσσες χρησιμοποιώ ? 

Κι ας είμαι φιλόλογος.

και εγω το ιδιο δεν ξερω αν φταιει δυσλεξια η κατι αλλο αλλα με χαλαει πολυ το ; και προτιμω το ? 

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ ? αντί για ; όταν θέλω να βάλω ερωτηματικό στο τέλος παρενθέσεων. Αν δε το κάνω αυτό το forum βγάζει ετούτο: ;)

Σ' όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιώ το κανονικό ερωτηματικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...