lakis1982 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Hello,εχω εγγραφει στην υπηρεσια no-ip.com και δημιουργησα δυο hostnames. το ενα ειναι το mytablet.ddns.net kai to δευτερο ειναι το myraspberry.ddns.net. Στο windows tablet μου εγκατεστησα το app της no-ip.con poy λεγεται DUC dynamic client το οποιο και τσεκαρει συνεχως για αλλαγες στην ip toy tablet. Στο raspberry εγκατεστησα το service inadyn το οποιο επισης τσεκαρει συνεχως για αλλαγες στην ip toy raspberry. Το tablet, to raspberry και το smartphone βρισκονται ολα στο ιδιο wifi δικτυο του σπιτιου μου.Οταν λοιπον γραψω στον chrome browser toy smartphone mytablet.ddns.net ή myraspberry.ddns.net, εμφανιζεται η αρχικη σελιδα του ρουτερ (ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η168Ν της wind).. ολα καλα μεχρι εδω αφου νομιζω αυτο επρεπε να συμβαινει..Οταν αποσυνδεσω το smartphone απο το δικτυο του σπιτιου και το συνδεσω στο 3G δικτυο, εαν γραψω ξανα στο chrome browser toy smartphone mytablet.ddns.net ή myraspberry.ddns.net δεν εμφανιζεται τιποτα... πως μπορω λοιπον να συνδεομαι απο το κινητο στις αλλες δυο συσκευες εξ αποστασεως χρησιμοποιωντας το ddns service ???? UPDATE: μου ειπανε για port forwarding οποτε το παλεψα και σεταρα στο ρουτερ του σπιτιου μου ενα rule βαζωντας σαν port to noymero 22. Τωρα ειμαι σε θεση να συνδεομαι εξ αποστασεως απο το κινητο στο raspberry μεσω ssh client. Εαν ομως το tablet kai raspberry ηταν συνδεδεμενα σε ενα portable 3g wifi router, πως θα μπορουσα να συνδεθω πχ στο raspberry απο το smartphone εξ αποστασεως ??? υπαρχει η υπηρεσια port forwarding se portable 3g wifi routers ???? Οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα μιας και δεν το κατεχω το αντικειμενο....Ευχαριστω...
paparen Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Θα προσπαθησω να στα εξηγησω οσο μπορω, γιατι τα εχεις μπερδεψει λιγο (δεν το λεω υποτιμητικα). Θελει και ψαξιμο απο μερια σου και ρωτα ξανα παλι αν δεν καταλαβεις κατι. Οι υπηρεσιες τυπου no-ip.com προσφερουν ενα πραγμα μονο. Μεταφραζουν μια δυναμικη ip που εχει το ρουτερ σου και ΟΛΟ σου το δικτυο π.χ. του τυπου 79.128.93.5 σε μια πιο ευχρηστη του τυπου mytablet.ddns.net . Για να το κανουν αυτο χρειαζονται επικοινωνια με software που τρεχει σε ΜΙΑ συσκευη (συνηθως σε ρουτερ ή nas) και που ειναι ανοιχτη 24/7. Η συσκευη αυτη επικοινωνει με την υπηρεσια ανα τακτα χρονικα διαστηματα και της λεει "η διευθυνση μου ειναι 79.128.93.5 και ειμαι ο giorgos52" οποτε οταν καποιος χρηστης βαζει mytablet.ddns.net ξερει η υπηρεσια και τον στελνει στην 79.128.93.5 . Τωρα λοιπον, η ερωτηση σου φανταζομαι πως ειναι "και πως θα ξεχωριζω μεταξυ των συσκευων μου αφου ολες εχουν την ιδια διευθυνση;". Η απαντηση ειναι "θα χτυπας διαφορετικες πορτες" και το ρουτερ σου θα ξερει που να σε στειλει. Προφανως, θα πρεπει, οπως ανεφερες και εσυ, να εχεις φροντισει να ανοιξεις τις σωστες πορτες στο ρουτερ (port forwarding). π.χ. ανοιγεις την 22 ωστε με mytablet.dyndns.net:22 να συνδεεσαι με το raspi σου. Παμε τωρα στην ερωτηση με το portable 3g wifi router. Οποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες πανω σε αυτο, θα εχουν παρει αλλη εξωτερικη ip απο το δικτυου της κινητης τηλεφωνιας. Οποτε θελεις εναν 2ο λογαριασμο dyndns/no-ip.com για αυτο το "φορητο" δικτυο. Προταση μου παντως, αυτες τις υπηρεσιες να τις ενεργοποιεις στα ρουτερ (αν βεβαιως τις υποστηριζουν), ωστε να μην μπλεκεσαι. Ελπιζω να τα εξηγησα με τετοιο τροπο που να καταλαβες τι ηθελα να πω. Για οποιαδηποτε διευκρινιση ειμαι στη διαθεση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα