multikaraG Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Καλησπερα παιδια. Βρίσκομαι σε διαδικασία αλλαγής cpu απλα δεν ξέρω αν ειναι μια ευκολη διαδικασια που θα μπορω να την κανω μονος μου και τι πρεπει να προσεξω. Αρχικα να πω οτι ειχα καταληξει πριν δυο χρονια σε εναν AMD FX6300 6πυρηνο στα 3.5ghz. Τον είχα επιλεξει και λογω της τιμης του (τοτε γυρω στα 110 ευρω) και παρολο που δε το περιμενα και τοσο με εβγαλε ασπροπροσωπο και δεν κολλησε πουθενα. Θελω να κανω την αλλαγη ομως γιατι βλεπω οτι προφανως με τον καιρο υστερει αρκετα και δεν υποστηριζει πλεον τα πιο καινουρια και βαρια παιχνιδια. Ψαχνω κατι σιγουρα κατω απο 200 ευρω. Αν παω σε καποιον FX8350 θα δω μεγαλη διαφορα? επίσης περα της συνδεσης με τη μητρικη η οποια πρεπει να προσεξω αν ταιριαζει , πρεπει να δω και κατι παραπανω πριν αγορασω?
SpirosZ68 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Ανεβασε τα πληρη στοιχεια ολου του συστηματος σου.Μητρικη, μνημες, καρτα γραφικων, τροφοδοτικο, κουτι, ψυκτρα επεξεργαστη.Με τα ακριβη μοντελα οxι γενικοτητες του τυπου "τροφοδοτικο 500W", η "μητρικη Gigabyte". Κατεβασε το Speccy να σου βρει αυτα που δεν ξερεις μονο του. 4
multikaraG Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δε ξερω αν φαινεται σε καποιο απ αυτα, ειναι η παραγγελια που ειχα κανει τοτε απο eshop.αν οχι πες μου να τα γραψω αναλυτικαhttp://prntscr.com/bsc55d
SpirosZ68 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Θα σου προτεινα να βαλεις μια καλυτερη ψυκτρα για να μπορεσεις να κανεις ενα σοβαρο OC (<4GHZ),Αυτη που εχεις τωρα ειναι καλη για τα λεφτα της αλλα για σοβαρο overclocking δεν επαρκει.Αν καταφερεις να πας τον επεξεργαστη στα 4.4-4.5GHz θα δεις αρκετα μεγαλη βελτιωση με χαμηλο κοστος.Επισης θα δεις αρκετη διαφορα αν προσθεσεις αλλα 4GB RAM ιδια με την υπαρχουσα ενω η προσθηκη ενος SSD αν και δεν θα βελτιωσει τις επιδοσεις στα παιχνιδια θα βελτιωσει συνολικα την αποκριση του υπολογιστη στην καθημερινη χρηση. Το μονο κακο ειναι οτι το κουτι σου δεν εχει πολυ καλο airflow και δεν ξερω μηπως τα βρει σκουρα με τις θερμοκρασιες. 1
BabisTs Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 +1 στα παραπάνω απλά για μένα θέλει και mobo (αυτή που έχει είναι 4+2 power phase) για να σηκώσει τον Fx 83XX στα 4.5ghz και να έχει και το κεφάλι του ήσυχο... Μία πρόταση από μένα οικονομική και αρκετά καλή... http://www.terrabytenet.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5177
SpirosZ68 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 +1 στα παραπάνω απλά για μένα θέλει και mobo (αυτή που έχει είναι 4+2 power phase) για να σηκώσει τον Fx 83XX στα 4.5ghz και να έχει και το κεφάλι του ήσυχο... Μία πρόταση από μένα οικονομική και αρκετά καλή... http://www.terrabytenet.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5177 Αν ειναι να παει σε τοσο ριζικη αλλαγη νομιζω τον συμφερει να αλλαξει πλατφορμα μια και καλη. Πιστευω οτι η πιο συμφερουσα επιλογη ειναι να εξαντλησει τις δυνατοτητες του υπαρχοντος συστηματος με τα λιγοτερα δυνατα εξοδα και αλλαγες. Εν προκειμενω με μια ψυκτρα των 50ευρω (που θα του μεινει και για αργοτερα), αλλη μια μνημη ιδια (αλλα 25 ευρω περιπου) και εναν SSD (που επισης θα του μεινει και σε μελλοντικη αναβαθμιση). Σιγουρα η μητρικη αυτη δεν ειναι η καλυτερη για OC αλλα αν παει στα 4.2 πχ που θεωρω οτι ειναι μεσα στις δυνατοτητες της (απο τα λιγα που διαβασα στο ιντερνετ μια που δεν γνωριζω πολλα για τα AMD) θα εχει μια σημαντικη βελτιωση με πολυ χαμηλο κοστος. 4
multikaraG Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Ξεχασα να πω οτι εχω προσθεσει αλλη μια 4ρα ραμ καιρο τωρα, αρα ειμαι στα 8. τωρα απο oc δεν σκαμπαζω μια. Αν ειναι δυσκολο σα διαδικασια και το πως γινεται πραγματικα δε το γνωριζω.Αν εχει καποιος το χρονο να μου εξηγησει οσο πιο απλα γινεται τα βασικα, δεκτο. Πιστευετε δηλαδη οτι η μητρικη απλα δεν θα υποστηριζε καλυτερο επεξεργαστη?
MechaCorn Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Ξεχασα να πω οτι εχω προσθεσει αλλη μια 4ρα ραμ καιρο τωρα, αρα ειμαι στα 8. τωρα απο oc δεν σκαμπαζω μια. Αν ειναι δυσκολο σα διαδικασια και το πως γινεται πραγματικα δε το γνωριζω.Αν εχει καποιος το χρονο να μου εξηγησει οσο πιο απλα γινεται τα βασικα, δεκτο. Πιστευετε δηλαδη οτι η μητρικη απλα δεν θα υποστηριζε καλυτερο επεξεργαστη? Πιστεύουν πως δεν αξίζει να επενδύσεις σε καλύτερο επεξεργαστή σε αυτό το socket καθώς θα δεις μικρή διαφορά και δεν θα αξίζει. Σου προτείνουν να δοκιμασεις να κανεις overclock αγοράζοντας μία καλύτερη ψυκτρα την οποια θα μπορείς να κρατησεις και όταν αλλαξεις πλατφόρμα. Για να μάθεις περισσότερα για το oc ψαξε για κάποιο guide/tutorial η βασική ιδέα είναι πως δίνεις παραπάνω ρεύμα στον επεξεργαστή έτσι ώστε να τρέχει σε υψηλότερη συχνότητα. Έτσι θα ισορροπήσει κάπως το πρόβλημα με τις χαμηλές επιδόσεις του fx 6300 σε single core performance. Επίσης μπορείς να βάλεις έναν δίσκο ssd ο οποίος θα κάνει το pc σου να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα και να bootαρει σε πολυ λιγότερο χρόνο καθώς ο δίσκος έχει αρκετά υψηλότερες ταχύτητες γραφής και ανάγνωσης από έναν μηχανικό. Μπορεις να βρεις έναν με 240gb γύρω στα 70€ και μπορείς να τον κρατήσεις και για το επόμενο pc σου, δεν θα δεις διαφορά στα games όμως, μόνο τα loading times θα αλλάξουν. *Αυτό που λενε για την μητρική είναι εάν θα σήκωνε overclock και σε τι βαθμο
Illsigvo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Η διαδικασια σαν διαδικασια ειναι πολυ ευκολη. Αφαιρεις ψυκτρα και CPU, τοποθετεις τον καινουριο, καθαριζεις ψυκτρα απο την παλια παστα, βαζεις καινουρια παστα, κουμπωνεις ψυκτρα και εισαι ετοιμος. Επισης θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι εχεις το τελευταιο bios που υποστηριζει τον καινουριο επεξεργαστη, μπορεις να βρεις ποιο ειναι στο site του κατασκευαστη. Οσον αφορα το overclocking. Οταν κανεις overclock αναγκαζεις τον επεξεργαστη σου να τρεξει σε ταχυτητες παραπανω απο τις κανονικες του. Ο επεξεργαστης θα τρεχει κανονικα για μικρες αυξησεις της ταχυτητας αλλα απο καποιο σημειο και μετα απλα δεν θα εχει την απαραιτητη ενεργεια για να ειναι σταθερος και να μην κρασαρει, με αποτελεσμα να χρειαζεται ανεβασμα η ταση του. Θεωρητικα θα μπορουσες να ανεβαζεις ταχυτητα και παραλληλα ταση επ απειρο αλλα υπαρχουν δυο περιορισμοι. Μεγαλυτερη ταση σημαινει μεγαλυτερη παραγωγη θερμοτητας και το chip εχει καποια θερμοκρασιακα ορια μεσα στα οποια μπορει να λειτουργησει, χωρις να ξεχναμε οτι το να το τρεχεις συνεχεια σε αυτα τα ορια μονο καλο δεν του κανει. Το αλλο οριο εχει να κανει με το ποσο ψηλα μπορεις να ανεβασεις την ταση πριν αρχισουν προβληματα στην ιδια την δομη του chip (φαινομενα electromigration τα οποια διευκολυνονται με υψηλοτερη θερμοτητα, τα οποια μειωνουν την ικανοτητα τον συνδεσεων μεσα στο chip να αγουν τον ηλεκτρισμο). Επισης καθε chip εχει τα δικα του ορια απο κατασκευης, δεν φτανουν ολοι οι επεξεργαστες του ιδιου μοντελου στις ιδιες συχνοτητες μεσω overclocking πριν σταματησουν να λειτουργουν χωρις crashes, λογω του οτι δεν βγαινουν ολα τα chip το ιδιο καλα και πιστα αντιγραφα του σχεδιου που χρησιμοποιει ο κατασκευαστης, αλλα υπαρχουν περισσοτερες ή λιγοτερες ατελειες που επιβαλλουν τους περιορισμους. Οταν οι ατελειες ειναι πολυ μεγαλες ο κατασκευαστης απενεργοποιει ορισμενα σημεια του chip και πουλαει το προιον με λιγοτερους πυρηνες και χαμηλοτερα clocks (πχ ο FX6300 ειναι ενα chip FX8350 με 1 απο τα 4 modules απενεργοποιημενα και χαμηλοτερο clock speed). Σαν διαδικασια το overclocking ειναι σχετικα απλο, υπαρχουν παρα πολλα guides ακομα και για εντελως ασχετους που σου λενε τι ακριβως πρεπει να προσεξεις και τι να αλλαξεις στο bios. Στην μητρικη που εχεις δεν θα σου προτεινα να κανεις overclock λογω γενικα αδυναμων VRM, εκτος αν θες να ψησεις καμια μπριζολα πανω στην μητρικη σου Αφου τα διαβασες ολα αυτα παμε στο θεμα μας: Για το αν αξιζει μια αναβαθμιση απο FX6300 σε FX8350, προσωπικα θα ελεγα οχι. Η διαφορα ειναι μικρη σε αποδοση και θα εισαι ουτως ή αλλως σε ενα νεκρο socket. Μετα τον 8350 δεν εχεις επιλογες για μελλοντικη αναβαθμιση και ηδη δειχνει τα χρονια του και με το παραπανω. Θα σου προτεινα να μαζεψεις λιγα παραπανω χρηματα και να πας σε motherboard και CPU σε socket 1150 αν θες να κρατησεις την RAM σου ή σε socket 1151 αμα μπορεις να βρεις να πουλησει RAM CPU και motherboard πακετο (γυρω στα 120-130 ευρω θα ηταν μια καλη τιμη για το πακετο). Αμα εχεις και γυρω στα 200 ευρω στην ακρη, πας σε i5 6500 (205-210 ευρω), μητρικη 1151 (μεχρι 80-90 ευρω) και 8 GB DDR RAM (ενα 40αρι εδω) και να συστημα που δεν θα συγκρινεται για κανενα λογο με το παλιο σου + δυνατοτητα μελλοντικης αναβαθμισης. Θα σου προτεινα να μαζεψεις λιγα παραπανω χρηματα και να πας σε motherboard και CPU σε socket 1150 αν θες να κρατησεις την RAM σου ή σε socket 1151 αμα μπορεις να βρεις να πουλησει RAM CPU και motherboard πακετο (γυρω στα 130 ευρω θα ηταν μια καλη τιμη για το πακετο). Αμα εχεις και γυρω στα 200 ευρω στην ακρη, πας σε i5 6500 (205-210 ευρω), μητρικη 1151 (μεχρι 80-90 ευρω) και 8 GB DDR RAM (ενα 40αρι εδω) και να συστημα που δεν θα συγκρινεται για κανενα λογο με το παλιο σου + δυνατοτητα μελλοντικης αναβαθμισης. 1
jgeorgiou Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 o 8350 αξίζει με o/c αλλά αν πας σε τέτοια λύση τότε θα ανακαλύψεις όταν τα "εξτραδάκια" που θα πληρώσεις για να κάνεις το o/c είναι τόσο πολλά που κάνει την λύση του Ι5 4460 + Η81 παμφηνη (για να χρησιμοποιήσεις ddr3 αλλιώς πάρε Ι5 6500 με DDR4 αν τις πουλήσεις) γενικά μην πετάτε τα χρήματα σε μαύρες τρύπες που ζητάνε κερατιάτικα και δεν θα σας ικανοποιήσουν ποτέ από πλευράς απόδοσης "throw good money after bad" Site: http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/throw-good-money-after-bad
multikaraG Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Αν εχω τα λεφτα σαφως και για i5 σκεφτομουν. Αρα αλλαγη motherboard και cpu (i5 κυριως) ποσο περιπου θα μου κοστιζαν?
cpttony Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Αν εχω τα λεφτα σαφως και για i5 σκεφτομουν. Αρα αλλαγη motherboard και cpu (i5 κυριως) ποσο περιπου θα μου κοστιζαν? Σε 1151 τουλάχιστον ένα ~300. Σε 1150 κανένα 200άρι?
cabdik Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 επειδη, βλεπω οτι η κυρια "ανησυχια" σου ειναι τα παιχνιδια, δεν θα δεις κανενα οφελος με τον FX8320/50...! ειναι ακριβως ιδιοι επεξεργαστες, με διαφορα ενος MODULE (= 2 πυρηνες). αν το κυριο μελημα σου ηταν, για παραδειγμα, η επεξεργασια βιντεο, τοτε ναι... θα εβλεπες οφελος, αφου εκει, οσο πιο πολλοι πυρηνες, τοσο καλυτερα..! εχεις μια σχετικα καλη ψυκτρα, για ελαφρυ O/C, αλλωστε η μητρικη δεν ειναι και για παραπανω...! αν ειχες παρει την UD3P, που εχει 8+2phases, θα σηκωνε και πιο πολυ OC, αλλα και τους 8320/50. τελος παντων .....!! αρα...., η δικη μου γνωμη ειναι, πριν παρεις τις τελικες αποφασεις, να κανεις ενα OC, οπως εισαι, χωρις καμια προσθηκη - αλλαγη, και να πας στα 4- 4+ghz (οσο φτασει, βημα-βημα, και ειναι σταθερο το συστημα). οδηγιες θα βρεις, κανουν και απο τους FX8***...! αν ο συνδυασμος που εχεις (μητρικη - επεξεργαστης), εισαι τυχερος και εχεις πεσει σε "καλα" κομματια, θα πας στα 4Ghz, μονο με αυξηση του πολλαπλασιαστη. δεν θα χρειαστει καν να ανεβασεις ρευμα. στο δικο μου παιζει ο FX8320, μεχρι 4.2ghz, μονο με πολλαπλασιαστη (=Multiplier). βεβαια ειναι αλλη μητρικη...! αλλα η διαδικασια, κατα βαση ειναι ιδια..! παιξε λιγο με το OC, μην το φοβασαι. διαβασε τους οδηγους και τα θεματα που εχουν ανοιχτει για αυτο το λογο. ειναι δυσκολο να κανεις ζημια....!!! με προσοχη παντα....εεεε? ΑΝ δεν σε ικανοποιει, τοτε βλεπεις τι θα κανεις. αλλα δε νομιζω να μην μπορεις να παιξεις με τετοιο συστημα...! εκτος και παιζεις σε 1440P...! εκει θα χρειαστεις και καρτα γραφικων..! η 270Χ ηταν μια καλη μεσαια καρτουλα, που οσο περναει ο καιρος και βγαινουν νεοτερα παιχνιδια, θα ζοριζεται περισσοτερο. μηπως να εβαζες και καμια καλυτερη καρτα, αν εισαι σοβαρος GAMER...?? εχει φιλος μου ακριβως τον ιδιο συνδυασμο μητρικης-επεξεργαστη, και εχει επανω (ακομα) την 7750...!!!!! και παιζει κανα παιχνιδακι, βεβαια σε μονιτορ 1680χ1050.., αλλα...παιζει..!! δεν μπορει με την 270Χ να μην παιζεις..!!! EDIT: οταν λες καινουρια παιχνιδια, για ποια μιλας? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα