Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,

θέλω να μου πείτε αν το παρακάτω σύστημα είναι καλό .

Το budget είναι 400€ (μπορείτε αν θέλετε να μου προτείνετε 

και κάποια καλήτερη σύνθεση ή αλλαγή στην δική μου :)

Πύργος: Thermaltake Commander MS-II

PSU : Corsair VS Series VS450 80Plus

Motherboard : MSI H81M P33 (7817-019R)

CPU:  Intel Core i3-6100 Box ... Ψύκτρα Cpu :Έχω μia aftermarket CoolerMaster Hyper 212X

GPU: Gigabyte GeForce GTX750 Ti 2GB Windforce 2X (GV-N75TOC2-2GI)

RAM: Corsair Value Select 8GB DDR3-1600MHz (CMV8GX3M2A1600C11)

... δεν ξέρω αν συμφέρει να πάρω 1 μόνο module για αρχή και μετά να αναβαθμίσω σε 16GB ... αν και υπερβολικό το βρίσκω, Καθως για τα περισσότερα games φτάνουν και περισσεύουν 8GB . 

HDD: Έχω ήδη ... Western Digital Blue 500GB

SSD: OXI AKOMH ! 

Σύνολο : 393€ χωρίς μεταφορικά ... μερικά από τα μαγαζιά βρίσκονται Αθήνα και πάω να τα παραλάβω αν είναι .

Αυτά ! ... οθόνη , keyboard ,mouse ,ηχεία κτ.λ τα έχω .

Τι λέτε ; 

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής που έβαλες θέλει DDR4 μνήμες ενώ εσύ έβαλες DDR3 μνήμες και μητρική επίσης με DDR3 μνήμες.

Δεν συμπληρώνεις καλύτερα ρην φόρμα?

http://www.insomnia.gr/topic/531918-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85/

• Like 1
Δημοσ.

Ο επεξεργαστής που έβαλες θέλει DDR4 μνήμες ενώ εσύ έβαλες DDR3 μνήμες και μητρική επίσης με DDR3 μνήμες.

Βασικα η μητρικη ειναι αλλο σοκετ...

• Like 1
Δημοσ.

Αφού είναι έτσι τότε ...ανεβαίνει λίγο το budget ...

Προτείνετε αλλαγές ...συγνώμη είμαι λίγο άσχετος... 

Δημοσ.

Η φόρμα έχει κάποιες "ερωτήσεις".

Ποια παιχνίδια παίζεις, αν θέλεις από ένα κατάστημα κλπ.

Βασικα η μητρικη ειναι αλλο σοκετ...

Καλά ναι ακριβώς αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 400€

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) Gaming (GTA και κανα πιο ελαφρύ.)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Κανένα

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Όχι

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά καταστήματα

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Μάλλον όχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας => Mάλλον ναι(σε μικρό μέγεθος όμως)

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Σκληρός δίσκος ...Western Digital Blue 500GB

Επεξ/σία από Deep_Web
  • Like 1
Δημοσ.

Κουτι https://www.skroutz.gr/s/8445248/Aerocool-QS-240.html
Τροφοδοτικο https://www.skroutz.gr/s/314937/Seasonic-S12II-430.html

Μητρικη https://www.skroutz.gr/s/7831498/Asrock-H110M-HDV.html

Επεξεργαστης https://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html

Μνημη https://www.skroutz.gr/s/6760871/Kingston-ValueRAM-8GB-DDR4-2133MHz-KVR21N15D8-8.html

Καρτα γραφικων https://www.skroutz.gr/s/7802468/Sapphire-Radeon-R7-370-2GB-Nitro-11240-10-20G.html

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 400€

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  => Mάλλον ναι 

Αυτα τα δυο δεν πανε μαζι

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί ; Πρέπει να βάλω οπωσδήποτε υδροψυξη ; Νταξει δεν με απασχόλει ιδιαίτερα το oc και να μην το κάνω δεν με πειράζει.

Με τις RAM τι να κάνω ... να πάρω 2modules η να πάρω ένα για αρχή και να αναβαθμίσω (θα με καλύψει ένα module για τώρα ; )

Δημοσ.

1. Γιατί ; Πρέπει να βάλω οπωσδήποτε υδροψυξη ; Νταξει δεν με απασχόλει ιδιαίτερα το oc και να μην το κάνω δεν με πειράζει.

2. Με τις RAM τι να κάνω ... να πάρω 2modules η να πάρω ένα για αρχή και να αναβαθμίσω (θα με καλύψει ένα module για τώρα ; )

1. Για να κάνεις OC, χρειάζεσαι επεξεργαστή σχεδόν όσο είναι το budget σου για όλο το PC :o , και μητρική άλλα 100+ ευρώ. Για OC, βέβαια θα χρειαστείς και μια ψύκτρα τουλάχιστον 40-50 ευρώ. Άρα, απ' ότι βλέπεις, δεν βγαίνει.

2. 1 dimm θα πάρεις τώρα των 8GB, και όταν δεις και σου χρειάζεται θα πάρεις άλλο ένα ίδιο των 8GB.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα, απ' ότι βλέπεις, δεν βγαίνει.

2. 1 dimm θα πάρεις τώρα των 8GB, και όταν δεις και σου χρειάζεται θα πάρεις άλλο ένα ίδιο των 8GB.

Όχι δεν βγαίνει ...δεν βγαίνει καθόλου ...  :whistle:

Δημοσ.

Kαταλαβαίνω ότι ο i3-6100 προτείνεται αβέρτα εδώ μέσα για πάσα νόσο αλλά τις περισσότερες φορές παραβλέπουμε δύο σημαντικά στοιχεία, το αρχικό budget και το είδος/ανάλυση gaming που κάνουμε και μας επιτρέπει η οθόνη μας.

Ως γενική αρχή σε συστήματα αυστηρά μέχρι 400€ θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο κάποιος να παει σε μεταχειρισμένο.

Απο κει κι έπειτα it's all about the graphics card. Δεν έχει νόημα να προτείνεις cpu, ssd etc και τα λεφτά που μένουν να αρκούν το πολύ για μια τίμια 750 ή από την άλλη να προτείνεις RX480 και η οθόνη σου να υποστηρίζει 720p gaming...

Οπότε στη σύνθεση του OP θα πρότεινα να κοίταζε την αγορά ενός πάμφθηνου G4400 με μια πολύ καλή mobo η οποία να επιτρέπει το overclocking (έχω δει να πηγαίνει άνετα από 3.3 σε 4+) και τα λεφτά που μένουν να πάνε σε μια GTX950 ή σε μεταχειρισμένη 380. Το τεράστιο πλεονέκτημα είναι ότι θα μπορεί να παίζει μια χαρά σχεδόν όλους τους τίτλους σε high και αν δει οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να πάει αργότερα σε οποιοδήποτε άλλο skylake cpu.

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλει AMD τότε σε αυτά τα λεφτά μονόδρομος είναι ένας 880k (χωρίς βέβαια τεράστιο future-proof) ή ένας Α10-7860k μόνο για την περίπτωση που θα ήθελε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία χρημάτων και να παίξει χωρίς πρόβλημα όλα τα παιχνίδια που έχουν βγει μέχρι σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.
-snip-

Το θεμα ειναι οτι ο i3 συμπεριφέρεται σαν 4πυρηνος, λογω του hyperthreading, σε εφαρμογες που χρησιμοποιουν πανω απο 2 cores, γι αυτο και προτεινεται. Σε συνδιασμο με την 370 , οπως το Build που προτεινει ο @SpirosZ68 , δημιουργούν ενα αξιοπρεπεστατο συστημα ακομα για 1080p gaming σε medium-high settings, μακραν καλυτερο απο εναν pentium-950. H 950 ειναι ελαχιστα καλυτερα 5-12 fps στην καλυτερη απο την 370, πραγμα που  δεν νομιζω οτι θα αξιζει κανεις να θυσιασει ενα καλυτερο cpu και να βολευτει με κατι υποδεεστερο, για την αγορα αυτης. Τελος, για τις APU δεν εχει νοημα να το πιασουμε τοσο, ειναι ενα περιεργο θεμα στην τωρινη κατασταση τους οσον αφορα το Gaming, αναμενουμε ZEN apu και βλεπουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ ο ι3 είναι καλύτερος δε χωράει αμφιβολία, στο σύστημα όμως του Spiros θα χρειαστείς στάνταρ καλύτερο τροφοδοτικό οπότε θα πας στην περιοχή των 450€.

Δεν αμφιβάλλω ότι αν κάποιος ζητήσει build στα 450-500€ με χέρια και πόδια θα του πω για i3, όταν όμως διαθέτει αυστηρά 400 τότε πάμε αναγκαστικά σε άλλη κατηγορία.

Δημοσ.

Καλύτερο τροφοδοτικό για ποιο λόγο? Οι skylake έχουν μικρότερη κατανάλωση  από όλους τους προηγούμενους επεξεργαστές προηγούμενων γενιών. Άρα το τροφοδοτικό θα επιλεγεί σύμφωνα με τα δεδομένα της κάρτας γραφικών. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...