Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ έχεις ένα λάθος. Ο δανεισμός αποτελεί το χρυσωρυχείο της σύγχρονης εποχής, ακριβώς γιατί ο χρυσός ως μέσο κοπής χρήματος ειναι περιορισμένος. Σήμερα πας (μέσω της τράπεζας σου) στην κεντρική τράπεζα και λες "θα χτιςω μια γέφυρα ή ένα σπίτι Χ αξίας". Η τράπεζα εξετάζει αν αυτή η γέφυρα αξίζει πραγματικά το κόστος της σε χρυσό και σου κόβει νέο χρήμα. Ρωτά τον εαυτό σου το εξής: Αν είχες αρκετό χρυςο, θα τον αντάλλαζες το χρυσό σου με τη γέφυρα; Αν η απάντηση ειναι ΝΑΙ τότε εγκρίνεται η επένδυση σου και με αυτή ως αντίκρισμα κόβεται νέο χρήμα, σαν να ειναι η ίδια η γέφυρα χρυσός. Με αυτό τον έξυπνο τροπο η παγκοςμια ποσότητα χρυσού πια δε σε περιορίζει. Τα νέα σου ορυχεία ειναι οι υποδομές/επενδύσεις που θα τα αντάλλαζες με χρυσό. Όταν η οικονομία πάει καλά, μπορείς να κανείς πολλές επενδύσεις και να δημιουργήσεις πολύ νέο χρήμα. Όταν όμως ξημερώσει μια μέρα που η γέφυρα ή το σπίτι σου δεν αξίζει μια στην αγορά, αυτομάτως χάνεται και η αξία των χρημάτων που δημιουργήθηκαν με αυτό ως αντίκρισμα. Για αυτό ειναι δύσκολο να μηδενιστεί ο δανεισμός γιατί έτσι θα μηδενιστεί και το παγκόσμιο χρήμα. Στα είπα πολύ απλοποιημένα αλλά η ουσία ειναι αυτή.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οτι seagate πηρα τα τελευταια 5 χρονια εχει "κτυπησει". Οταν μια εταιρία ριχνει την ποιότητα των προϊόντων της, καποια στιγμη θα υποστεί τις συνέπειες. Τοσο απλα

Δημοσ.

Παλιότερα είχαν δημοσιευθεί και στοιχεία με αυξημένα failure rates από seagate δίσκους σε data centers... 

Προσωπικά στα 25+ χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές μου έχει χτυπήσει ένα 3.5αρης δίσκος, και ναι, ήτανε seagate....

Δημοσ.

Ποιος Guy Verhofstadt βρε, που από την σφαλιάρα του Brexit ξύπνησε και αυτός και άρχισε να λέει ότι η ΕΕ είναι σε λάθος δρόμο και ότι πρέπει να στρέψει την προσοχή της πάλι στους πολίτες. Όταν κάποιοι τα λένε χρόνια τώρα, τύποι σαν τον Verhofstadt τους αποκαλούσαν λαϊκιστές, κινδυνολόγους, ευρωσκεπτικικές κ.α..

Λαϊκιστές έχει δικαιολογημένα αποκαλέσει, αν δεν κάνω λάθος, τους καραγκιόζηδες της τωρινής Ελληνικής κυβέρνησης, δεν ξέρω για άλλους, αν έχεις στοιχεία και κάνω λάθος, ευχαρίστως να τα ακούσουμε και να τα δούμε.  Και ότι θέλει να στηρίξει την Ένωση και όταν πρέπει καλεί και για αυτοκριτική και αλλαγή πορείας της ΕΕ, δεν είναι κακό, κάθε άλλο.  Πολύ θα θέλαμε να είχαμε πολιτικούς στην Ελλάδα σαν τον Verhofstadt, δεν υπάρχει τέτοια ποιότητα, πες μου έναν αν ξέρεις.

Δημοσ.

Χωρις να εχω η να ξερω αν υπαρχει καποια καλυτερη λυση, το να λεμε οτι ο καπιταλισμος δουλευει ειναι απλα ανεκδοτο. Ειναι απο τα πιο αδικα συστηματα που υπηρξαν ποτε. Αλλωστε, ολιγαρχια εχουμε. Τωρα εγω και εσεις προφανως και ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβουμε το ΠΟΣΟ αδικο συστημα ειναι, μιας και ακομα και σε μια σχεδον χρεωκοπημενη Ελλαδα, εχουμε αρκετα υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο απο το 90% του παγκοσμιου πληθυσμου. Σκεφτειται λιγο ποσο ανεκτο θα ηταν σε μια κοινωνια 10 ατομων ο ενας να εχει το 90% του πλουτου που παραγετια απο τους αλλους 9. Μαλλον θα τον καιγαν στην πυρα...

Δημοσ.

Παιδιά μην κρίνετε τον καπιταλισμό, δεν εφαρμόστηκε σωστά.

Α λα Κομιουνιστ μοουντ ον

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μην κρίνετε τον καπιταλισμό, δεν εφαρμόστηκε σωστά.

Α λα Κομιουνιστ μοουντ ον

Ο καπιταλισμος εξ ορισμου ειναι αδικος. Απο τα πλεον αδικα συστηματα που εχουν υπαρξει ποτε. Σε μια ομαδα των 10 ο 1 εχει τα παντα και οι αλλοι 9 δουλευουν για ενα κομματι ψωμι και 3 ελιες θρουμπες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο καπιταλισμος εξ ορισμου ειναι αδικος. Απο τα πλεον αδικα συστηματα που εχουν υπαρξει ποτε. Σε μια ομαδα των 10 ο 1 εχει τα παντα και οι αλλοι 9 δουλευουν για ενα κομματι ψωμι και 3 ελιες θρουμπες.

Ναι ε? χμμμ

Η Ελβετια καπιταλισμο εχει ,και η  Αυστρια  δεν νομιζω να δουλευουν για ενα κομματι ψωμι   εκει , θες να συζητησουμε ποιες δεν εχουν  ?

Μου ερχεται μια ευκαιρη η Βενεζουελα  εκει βεβαια δεν δουλευουν ουτε για ενα κομματι ψωμι γιατι δεν υπαρχει ...

Εχετε πλεον φυγει απο την σφαιρα των γραφικων και εχετε παει σε αλλη διασταση .

Δεν μας λες ομως και πιο συστημα ηταν πιο δικαιο να γελασουμε λιγο .

Τους εργαζομενους  στην seagate τελικα θα τους προσλαβεις εσυ? Η' κλασικα μενεις μονο στην θεωρια?

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

Ναι ε? χμμμ

Η Ελβετια καπιταλισμο εχει ,και η  Αυστρια  δεν νομιζω να δουλευουν για ενα κομματι ψωμι   εκει , θες να συζητησουμε ποιες δεν εχουν  ?

Μου ερχεται μια ευκαιρη η Βενεζουελα  εκει βεβαια δεν δουλευουν ουτε για ενα κομματι ψωμι γιατι δεν υπαρχει ...

Εχετε πλεον φυγει απο την σφαιρα των γραφικων και εχετε παει σε αλλη διασταση .

Δεν μας λες ομως και πιο συστημα ηταν πιο δικαιο να γελασουμε λιγο .

Τους εργαζομενους  στην seagate τελικα θα τους προσλαβεις εσυ? Η' κλασικα μενεις μονο στην θεωρια?

Βλεπω επιλεκτικη αναγνωση κανεις. Απαντας σε οσα σε συμφερουν για να φανει οτι εχεις δικιο. Εισαι tutorial του πως να νικησεις επιχειρημα στο Internet. Ευγε. 

Ολα τα ερωτηματα σου απαντηθηκαν σε προηγουμενα ποστ. Πηγαινε ξαναδιαβασε τα. Και ειναι προφανες βεβαια οτι βλεπεις φαντασματα. Αφου δεν μαρεσει ο καπιταλισμος, αρα αυτοματα ειναι κομμουνιστης, εξου και το "εχετε ξεφυγει". 

• Like 2
Δημοσ.

Έχουν το μεγαλύτερο failure rate στα data center. Αντί να διώξουν κόσμο ας κοιτάξουν μήπως και βελτιώσουν την αξιοπιστία τους!

γενικα εχουν το μεγαλυτερο failure rate

ενα σωρο αρχεια εχω χασει απο seagate δισκους και ενα σωρο υπολογιστες μου εχουν φερει για αλλαγη δισκου απο χαλασμενο seagate

Δημοσ.

Εδώ έχεις ένα λάθος. Ο δανεισμός αποτελεί το χρυσωρυχείο της σύγχρονης εποχής, ακριβώς γιατί ο χρυσός ως μέσο κοπής χρήματος ειναι περιορισμένος. Σήμερα πας (μέσω της τράπεζας σου) στην κεντρική τράπεζα και λες "θα χτιςω μια γέφυρα ή ένα σπίτι Χ αξίας". Η τράπεζα εξετάζει αν αυτή η γέφυρα αξίζει πραγματικά το κόστος της σε χρυσό και σου κόβει νέο χρήμα. Ρωτά τον εαυτό σου το εξής: Αν είχες αρκετό χρυςο, θα τον αντάλλαζες το χρυσό σου με τη γέφυρα; Αν η απάντηση ειναι ΝΑΙ τότε εγκρίνεται η επένδυση σου και με αυτή ως αντίκρισμα κόβεται νέο χρήμα, σαν να ειναι η ίδια η γέφυρα χρυσός. Με αυτό τον έξυπνο τροπο η παγκοςμια ποσότητα χρυσού πια δε σε περιορίζει. Τα νέα σου ορυχεία ειναι οι υποδομές/επενδύσεις που θα τα αντάλλαζες με χρυσό. Όταν η οικονομία πάει καλά, μπορείς να κανείς πολλές επενδύσεις και να δημιουργήσεις πολύ νέο χρήμα. Όταν όμως ξημερώσει μια μέρα που η γέφυρα ή το σπίτι σου δεν αξίζει μια στην αγορά, αυτομάτως χάνεται και η αξία των χρημάτων που δημιουργήθηκαν με αυτό ως αντίκρισμα. Για αυτό ειναι δύσκολο να μηδενιστεί ο δανεισμός γιατί έτσι θα μηδενιστεί και το παγκόσμιο χρήμα. Στα είπα πολύ απλοποιημένα αλλά η ουσία ειναι αυτή.

Κανεις μεγαλα λαθη σε ολη την παραγραφο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...