Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς το παρόν το istats, αλλά δεν είναι και τόσο αξιόπιστο, εγώ Νοιώθω πάντως το μηχάνημα πλέον δροσερό και δεν καίει όπως στην αρχή!

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mάλλον σωστά διάβαζε το Vcore. Κοίτα μην ξανανέβει.

Δεν το διαβαζε σωστά, δεν μπορεί να ανεβει τοσο το vcore σε macbook.

• Like 1
Δημοσ.

Τα volt έχουν άμεση συσχέτιση με τις θερμοκρασίες. Βασικά μάλλον αυτά έχουν παρά η συχνότητα του επεξεργαστή (άλλωστε αυτό καθορίζει το πόσο ρεύμα περνάει από τον επεξεργαστή). Απλά για υψηλότερες συχνότητες θέλεις και περισσότερα volt.

Με αυτόν τον τρόπο σε παλαιότερα OSX λειτουργούσε και το coolbook για να ρίχνει θερμοκρασίες. Έριχνες τα volt στα χαμηλότερα που είχες σταθερό σύστημα οπότε έριχνες τις θερμοκρασίες/αύξανες τη ζωή της μπαταρίας.

Όπως και να έχει το θέμα φαίνεται πως λύθηκε με το reset. Τα δεδομένα που έδινε το istats έχουν συνοχή μεταξύ τους και το πιθανότερο είναι πως ήταν 100% σωστά.

• Like 1
Δημοσ.

Για την ιστορία πάντως και στα δικά μου mac το istat δείχνει vcore 1,7-1,75 αλλά οι θερμοκρασίες μου είναι οκ

• Like 1
Δημοσ.

Όπως και να έχει το θέμα φαίνεται πως λύθηκε με το reset. Τα δεδομένα που έδινε το istats έχουν συνοχή μεταξύ τους και το πιθανότερο είναι πως ήταν 100% σωστά.

Αν βρειτε εστω και εναν intel core i5 τελευταιας/προτελευταιας/προπροτελευταιας γενιας που λειτουργει με Vcore 1.7 (ποσο μαλλον με 1.86v οπως του φιλου χωρις εξτρα ψυξη), τοτε ισως να υπηρχε μια στις χιλιες πιθανοτητες να ηταν σωστη η μετρηση.

Και λεω μια στις χιλιες, γιατι για να αλλαξεις το vcore απο την στιγμη που δεν εχεις βαλει εξτρα προγραμμα κλπ, τοτε θα εγινε αυτοματα μεσω efi/bios, κατι που αποκλειεται να επετρεπε η apple και η intel. (vcore στο 1.86)

Δημοσ.

Για την ιστορία πάντως και στα δικά μου mac το istat δείχνει vcore 1,7-1,75 αλλά οι θερμοκρασίες μου είναι οκ

Kι εμενα παντως το istat δειχνει vcore 1.86 - 1.87 παντα ασχετα με τη θερμοκρασία της cpu.

Το ιδιο στους 48 και στους 103 που πιανει οταν κανω lightroom export.

Δημοσ.

Kι εμενα παντως το istat δειχνει vcore 1.86 - 1.87 παντα ασχετα με τη θερμοκρασία της cpu.

Το ιδιο στους 48 και στους 103 που πιανει οταν κανω lightroom export.

Γιατι δειχνει λαθος μετρησεις. Αυτο που δειχνει δεν ειναι φυσικα το vcore, αλλα μαλλον το FIVR(Fully Integrated Voltage Regulator) , το οποιο πραγματι εχει σταθερο voltage γυρω στο ~1.8v ανεξαρτητως του load.

http://hothardware.com/news/haswell-takes-a-major-step-forward-integrates-voltage-regulator

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι δειχνει λαθος μετρησεις. Αυτο που δειχνει δεν ειναι φυσικα το vcore, αλλα μαλλον το FIVR(Fully Integrated Voltage Regulator) , το οποιο πραγματι εχει σταθερο voltage γυρω στο ~1.8v ανεξαρτητως του load.

Να σκουπίσω δλδ τον ιδρώτα μου, δεν ειναι τίποτα ε; :-D

Δημοσ.

Να σκουπίσω δλδ τον ιδρώτα μου, δεν ειναι τίποτα ε; :-D

:-D

Μην αγχωνεσαι, δεν ειναι το vcore, οπως λανθασμενα αναφερει.

• Like 1
Δημοσ.

http://hothardware.com/news/haswell-takes-a-major-step-forward-integrates-voltage-regulator

Το πιο λογικό είναι αυτό, αλλά γιατί άρχισε κάποια στιγμή να διαβάζει άλλο σένσορα?

Άβυσσος...

Δημοσ.

Το πιο λογικό είναι αυτό, αλλά γιατί άρχισε κάποια στιγμή να διαβάζει άλλο σένσορα?

Άβυσσος...

Μπορει καμια αναβαθμιση του istat να αλλαξε το τι μετραγε.

Βλεπω το istat αναβαθμιστηκε στις 22 Ιουλιου . Μετα απο αυτην την ημερομηνια, ο φιλος αρχισε να αναφερει σωστοτερες μετρησεις.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου μια χαρά είναι το macbook το πλαίσιο ειναι απο αλουμίνιο που ως γνώστο είναι αγωγός θερμότητας όποιο macbook και να βάλεις στα πόδια σου καλοκαίρι μετά απο λίγο αυτό θα πάθεις.

Οσο για το cpu_vcore στα macbook μπορεί να είναι απο 850mv εως 1.25v εαν ήταν λιγότερο το macbook  θα έπαιρνε εμπρός χώρις να

ακούς τον ήχο στην εκκίνηση και χώρις να βλέπεις είκονα και εαν ήταν περισσότερο (που δεν γίνεται σε macbook μόνο στιγμιαία απο βραχυκύκλωμα με άλλη γραμμή που έχει μεγαλύτερο ρέυμα ) να είσαι σίγουρος ότι μετά απο αυτό  θα είχε πρόβλημα η CPU η o VCore Regulator οπότε και πάλι δεν θα είχες Vcore και όταν δεν έχεις το macbook παίρνει εμπρός αλλά δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα απο αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...