Προς το περιεχόμενο

RX 480 Reference Ed. Mini Review by The__Blade

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν οι 480 θέλουν πολύ ψάξιμο τελικά.

Μετά από δοκιμές με διάφορα bios κατέληξα πίσω στο stok Sapphire.

Με ένα προφίλ 1340 -2150 στα 1115mv (undervolt) και τον ανεμιστήρα max στα 3600-3700 στροφές για ανθρώπινο θόρυβο (περίπου τον ίδιο θόρυβο με το PS4 όταν speedarei) πέτυχα σταθερότητα και σε DX12 Ashes (στρεσάρει την GPU πιο πολύ από κάθε τι άλλο της έχω ρίξει).

Σε DX11 ο ανεμιστήρας μπορεί να στροφάρει πολύ χαμηλότερα χωρίς throttling.

Αν ανεβάσω τα volt παίρνει και άλλο αλλά:

1) Αρχίζω να έχω throttling από θερμοκρασίες

2) θέλει πολύ voltage για μικρά gains.

to 1340/2150 @ 1115mv με ικανοποιεί πλήρως και μάλλον θα αποφύγω την αγορα custom 480 (παμε για vega).

¨οταν βρώ χρόνο θα αλλά ξω πάστα στην GPU διότι αν κερδίσω 1-3 βαθμούς θα έχω ίσως 200-300 στροφές κάτω στο fan.

[email protected] 16gb ddr3 2133

rx 480 Reference 1340/2150 - 1115mv

attachicon.gif3dmark 1340-2150.PNG

attachicon.gif3dmark firestrike1340-2150.PNG

attachicon.gifaos extreme 1340-2150.PNG

Με λιγα λογια βλεπω οτι πλεον το πηγαν ασπρο ή μαυρο το θεμα reference/custom με βαση αυτα που γραφεις.

Δηλαδη για gaming(ουτως ή αλλως ισχυε αυτο)custom και οι reference κυριως για Overclocking/benchmarking εκτως αν βρεθει σε αρκετα χαμηλη τιμη οπου ο εκαστοτε ενδιαφερομενος θα προχωρησει και σε αλλαγη ψυξης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και βαριέμαι "http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/WbzHkwStrZmaXzp6qM4PDh-650-80.png"

Μάλλον αυτός που είναι να αγοράσει κάρτα τώρα δεν θα δώσει βάση στα bold που έβαλες, άλλωστε όπως είναι γνωστό είσαι κατά του OC ;)

Μιας και βαριέμαι "http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/WbzHkwStrZmaXzp6qM4PDh-650-80.png"

Μάλλον αυτός που είναι να αγοράσει κάρτα τώρα δεν θα δώσει βάση στα bold που έβαλες, άλλωστε όπως είναι γνωστό είσαι κατά του OC ;)

Που κολλαει το link σου με το θεμα αυτο,και επισης γιατι να ειμαι κατα σε δωρεαν παραπανω επιδοσεις(ειδικα οσον αφορα την καρτα γραφικων) και σε ποιο θεμα παιχνιδιου με εχεις δει να γραφω κατι τετοιο?

Επισης δεν γνωριζω πολλους που να τους ενδιαφερουν γενικα οι reference καρτες ουτως ή αλλως και φυσικα ακομα και να τους ενδιεφεραν δεν ειναι η καλυτερη περιοδος για αγορα καρτας λογω κακης διαθεσιμοτητας/περιοδου καλοκαιριου/υψηλων τιμων και ελλειψης παιχνιδιων.

Με λιγα λογια βλεπω οτι πλεον το πηγαν ασπρο ή μαυρο το θεμα reference/custom με βαση αυτα που γραφεις.

Δηλαδη για gaming(ουτως ή αλλως ισχυε αυτο)custom και οι reference κυριως για Overclocking/benchmarking εκτως αν βρεθει σε αρκετα χαμηλη τιμη οπου ο εκαστοτε ενδιαφερομενος θα προχωρησει και σε αλλαγη ψυξης

Αυτό που γράφεις είναι τελείως λάθος. Βασικά ισχύει το αντίθετο.

Οι reference είναι άψογες για τον gamer . Δεν έχουν θόρυβο, δεν καινε ρεύμα και βγάζουν το ζεστό αέρα έξω από το κουτί.

Επιπλέον αν ο gamer ψάχνεται με το hardware δέχονται ένα  5-8% o/c μειώνοντας παράλληλα το voltage.

Ειλικρινά πάντα άλλαζα τις reference που έκανα αρχική αγορά με κάποια custom (Με ποιο πρόσφατες τις 7970, R9 290X) αλλά αυτή την φορά δεν με βλέπω να το κάνω.

Ακριβώς επειδή η Reference είναι μια πολύ τίμια λύση.

Οι hardware enthusiast που θέλουν υψηλά overclock ναι πρέπει να πάνε σε custom.

Με overvoltage ποσα mhz μπορει να πιασει ο πυρηνας της 480?

η δικιά μου πρέπει να πιάνει τα 1400 με 1225-1250 mv. Το κακκό είναι ότι με τόσο voltage θες καλύτερη ψύξη γιατί μου κάνει temperature throttle.

Οι reference δεν έχουν θόρυβο;  :shock:  Πολύ παραπάνω από τις custom σίγουρα... Για να πάρεις reference ή είσαι πολύ στενά οικονομικά ή έχεις υδρόψυξη/άλλη aftermarket ψύκτρα. Από κει και πέρα , o gamer θα προτιμήσει μια ήσυχη και δροσερή custom υλοποίηση , η οποία θα σηκώνει και λίγο overclock χωρίς να του παιρνει τα αυτιά ή να ψήνεται.

• Like 1

Οι reference δεν έχουν θόρυβο;  :shock:  Πολύ παραπάνω από τις custom σίγουρα... Για να πάρεις reference ή είσαι πολύ στενά οικονομικά ή έχεις υδρόψυξη/άλλη aftermarket ψύκτρα. Από κει και πέρα , o gamer θα προτιμήσει μια ήσυχη και δροσερή custom υλοποίηση , η οποία θα σηκώνει και λίγο overclock χωρίς να του παιρνει τα αυτιά ή να ψήνεται.

Επειδή έχω την κάρτα και αθόρυβη είναι και δεν ψήνεται ^_^

Επειδή έχω την κάρτα και αθόρυβη είναι και δεν ψήνεται ^_^

Ο θόρυβος είναι σχετικός , αν εσένα δε σε ενοχλεί να είναι στις 3000 στροφές το ανεμιστηράκι οκ.  Δεν ψήνεται αλλά άλλο να είσαι στους 80-85 και άλλο στους 70.

Ο θόρυβος είναι σχετικός , αν εσένα δε σε ενοχλεί να είναι στις 3000 στροφές το ανεμιστηράκι οκ.  Δεν ψήνεται αλλά άλλο να είσαι στους 80-85 και άλλο στους 70.

Σαν case fans έχω xigmatek 1600αριδες (5) μέχρι τα 3100-3150 η κάρτα δεν ακούγεται πάνω από αυτούς, στα 3600 -3700 ακούγεται χωρίς όμως να είναι "θορυβώδης" (BTW οποιος έχει ακούσει ps4 να δουλεύει δυνατά το fan είναι το ίδιο πράγμα).

Σε gaming 1300/2150/1100mv παίζει 75-80 C με fan έως 3300 , με 1340/2150/1115mv παίζει 80-85 C με fan 3650.

Φυσικά αν δεν είχαμε 30αρια ambient η κάρτα δεν θα έφτανε ούτε κατά διάνια τοσο. Ενδεικτικά με ελαφρό κλιματισμό πέφτει από 3200 σε 2200 στροφές κατά τη διάρκεια του mining (και στις δύο περιπτώσεις κρατάει 70 C).

• Like 1

Αυτό που γράφεις είναι τελείως λάθος. Βασικά ισχύει το αντίθετο.

Οι reference είναι άψογες για τον gamer . Δεν έχουν θόρυβο, δεν καινε ρεύμα και βγάζουν το ζεστό αέρα έξω από το κουτί.

Επιπλέον αν ο gamer ψάχνεται με το hardware δέχονται ένα  5-8% o/c μειώνοντας παράλληλα το voltage.

Ειλικρινά πάντα άλλαζα τις reference που έκανα αρχική αγορά με κάποια custom (Με ποιο πρόσφατες τις 7970, R9 290X) αλλά αυτή την φορά δεν με βλέπω να το κάνω.

Ακριβώς επειδή η Reference είναι μια πολύ τίμια λύση.

Οι hardware enthusiast που θέλουν υψηλά overclock ναι πρέπει να πάνε σε custom.

η δικιά μου πρέπει να πιάνει τα 1400 με 1225-1250 mv. Το κακκό είναι ότι με τόσο voltage θες καλύτερη ψύξη γιατί μου κάνει temperature throttle.

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω(επειδη το γραφεις γενικα το παραπανω)κυριως λογω R9 290 reference(και οχι μονο)που μου ερχεται στο μυαλο.

Ανεκαθεν στο θεμα θορυβου,θερμοκρασιων(συστημα ψυξης ειδικα το καλοκαιρι) ηταν πισω σε σχεση με τις custom. Αν στην rx 480 γενικα εχει γινει καλυτερη δουλεια ειναι κατι το θετικο αλλα σε αρκετες προηγουμενες εκδοσεις(και απο nvidia μερια βεβαια)οι reference ηταν χειροτερη επιλογη.

Μονο θετικο που ειχαν και θα συμφωνησω ειναι οτι οντως μπορουσες λογω χαμηλης ζητησης(οταν βγαινανε οι custom)να εβρισκες τις αντιστοιχες reference υλοποιησεις φθηνοτερα(ειδικα για οποιον ψαχνει και απο αγγελιες μπορει να κανει απιστευτα καλες αγορες).

Ο λογος που υπογραμμισα το παραπανω ειναι οτι ακριβως τις reference κυριως τις προτιμαει ο κοσμος που ειτε θελει αμεσα την καρτα και δεν μπορει να περιμενει για custom υλοποιηση ή οπως εγραψα θελει να ασχοληθει με το oc και γιαυτο το λογο αλλαζει και την ψυξη της reference καρτας αναλογα με τις προτιμησεις του.

Ο gamer παντως σε γενικες γραμμες ειναι η εννοια του plug and play δηλαδη απλα θελει να βαλει την καρτα και να παιξει.Θα ασχοληθει και με το oc αλλα οχι τοσο οσο νομιζουμε αυτο θελω να πω.

Δεν θυμαμαι μονο(και απο την περιπτωση της reference 290 που ειχε αρκετη ζητηση)ποιες εταιριες δεν σε βγαζουν εκτως εγγυησης αν αλλαξεις το συστημα ψυξης τους.

Ερωτηση.Σε stock ρυθμισεις εχεις δει καθολου τι θερμοκρασιες ανεβαζει η καρτα σε παιχνιδια?Να υποθεσω 70-73βαθμους?

Εν ολιγης ελπιζω να μην το παρακανουν με την τιμολογηση των custom 480 στην Ελλαδα.Οχι τιποτα αλλο αλλα εχω φιλο που του εχω προτεινει την 480(λογω freesync monitor κυριως)και του εχω πει οτι θα ερθουν κοντα στα 300ευρω οι custom και με βλεπω να μου πεταει πορτοκαλια αν δουμε τιποτα 350+τιμες :P

Εν ολιγης ελπιζω να μην το παρακανουν με την τιμολογηση των custom 480 στην Ελλαδα.Οχι τιποτα αλλο αλλα εχω φιλο που του εχω προτεινει την 480(λογω freesync monitor κυριως)και του εχω πει οτι θα ερθουν κοντα στα 300ευρω οι custom και με βλεπω να μου πεταει πορτοκαλια αν δουμε τιποτα 350+τιμες :P

Μόνο για την 480 reference μιλούσα, κάθε reference είναι διαφορετική.

Όπως έγραψα είχα reference 7970 και 290X και τις άλλαξα με custom, αυτή εδώ (480) είναι πολύ καλύτερα ισσοροπημένη.

Σε στοκ ρυθμίσεις & powertune 0% πρέπει να μένει 70-75 γιατί την κόβει το powertune προτού φορτώσει. Αν βάλεις powertune +50% καλύτερα να κάνεις και undervolt μαζί. Το στοκ ρεύμα που της δίνει είναι πάρα πολύ για 1266.

Μόνο για την 480 reference μιλούσα, κάθε reference είναι διαφορετική.

Όπως έγραψα είχα reference 7970 και 290X και τις άλλαξα με custom, αυτή εδώ (480) είναι πολύ καλύτερα ισσοροπημένη.

Σε στοκ ρυθμίσεις & powertune 0% πρέπει να μένει 70-75 γιατί την κόβει το powertune προτού φορτώσει. Αν βάλεις powertune +50% καλύτερα να κάνεις και undervolt μαζί. Το στοκ ρεύμα που της δίνει είναι πάρα πολύ για 1266.

Δεν ξερω βεβαια τι καλυτερες θερμοκρασιες μπορει να εχεις μετα το καλοκαιρι μιας και οσο να ναι τωρα δεν ειναι και η καλυτερη περιοδος λογω καλοκαιριου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...