Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με λίγα λόγια καταλήξαμε στο ότι τα σινεμά είναι φθηνά και όλοι είμαστε κλέφτες που κατεβάζουμε. lol

1) Πρώτες προβολές συνηθίζεται να είναι πιο ακριβά. Μετά πέφτει σε πιο "νορμάλ" επίπεδα. Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να πάει κάποιος σε πρώτη προβολή. Μπορεί να περιμένει λίγες μέρες και να την δει σε "κανονική" τιμή.

2) Μικροί κινηματογράφοι, επαρχιακοί κινηματογράφοι είναι συνήθως πιο ακριβοί. Οι λόγοι προφανείς. Όχι δεν έχουμε όλοι μία αλυσίδα κινηματογράφων στην γειτονιά μας..

3) Όταν μιλάμε για οικογένεια και κυρίως όταν μιλάμε για παιδιά είναι λίγο δύσκολο να αποφύγεις "περιττά" έξοδα. Αν είναι έτσι καλύτερα μην βγεις καθόλου από το σπίτι.

4) Οι οικογενειακές, παιδικές προσφορές δεν είναι δεδομένες. Ποικίλουν ανάλογα με τους κινηματογράφους, το μέγεθος τους, τις περιοχές που βρίσκονται και τα σχετικά.

5) Το πιο πιθανό είναι χωρίς πειρατεία τους περισσότερους να μην τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Ούτε τις ταινίες ούτε τους ηθοποιούς. Είναι σχεδόν αποδεδειγμένο ότι κερδίζουν περισσότερα απ' ότι χάνουν. Αυτό που λένε ως απώλειες εσόδων/κερδών λόγω της πειρατείας είναι άκυρο. Γιατί πιάνουν ως δεδομένο ότι όσοι είδαν πειρατικά μία ταινία, θα την έβλεπαν στον κινηματογράφο. Κάτι που δεν ισχύει.

6) Το πρόβλημα δεν είναι η πειρατεία. Αλλά η κοστολόγηση και η ποιότητα των ταινιών. Νομίζω το λέει και το άρθρο και συμφωνώ απόλυτα.

Τέλος πάντων οι απόψεις γύρω από το ζήτημα είναι γνωστές. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Κατ' εμέ η πειρατεία πάντα θα υπάρχει. Όπως υπήρχε πριν τα torrent/p2p έτσι θα υπάρχει και μετά. Ας βγάλουν όσες πατέντες θέλουν.

Υ.Γ. @cobain_7 Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν χρειάζεται να βρίζεις. Διαφωνούμε με κάποιους. Και; Τι έγινε;

• Like 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θεωρώ ότι είναι φαύλος κύκλος. Όσο θα βγαίνουν νέα αντικλεπτικά θα βγαινουν και νέα κλεπτικά συστήματα. Ο μόνος τρόπος για περιορίσεις την πειράτεια είναι να μην υπάρχει λόγος ύπαρξής της! Και πώς θα δε θα υπάρχει λόγος ύπαρξής της; Με την προσφορά σούπερ ουάου περιεχομένου ή περιεχομένου σε πιο προσιτή τιμή.

Το steam, το spotify, to napster και άλλα είναι πετυχημένα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Λόγω αυτών των 2 έχω να κατεβάσω πειρατικό game και μουσική πάνω απο 1 χρόνο ενώ ταινίες πηγαίνω και βλέπω στο σινεμά επειδή βγήκαν κάποιες που θεώρησα ότι άξιζαν τα λεφτά μου.

Δημοσ.

Θυμάμαι από το 1986 στο Pixel , που οι Σταυροφόροι πολέμιοι της πειρατείας , ανακοίνωναν διάφορες μεθόδους καταπολέμησης της πειρατείας. Όλες πέτυχαν.

Οι σταυροφόροι πέθαναν στην ψάθα όλοι.

Οι πολυεθνικές, έβγαλαν τρισεκατομμύρια.

Τι μου θύμησες τώρα. 

2jcbqzm.jpg

Επισης το 1991 (Ιούνιο η Ιούλιο) με κάτι φιλαράκια ήμασταν στο ThomasSoft όταν η Αστυνομία έκανε έφοδο. στο μαγαζί (Στο κατάστημα με τον ζωγραφιστό Δράκο απο το DragonLance). Μετά μας μαζέανε οι γονείς απο το αστυνομικό τμήμα στα εξάρχεια. Και η πλάκα ήταν πως είχαμε πάει στα κρυφά.

Αλήθεια υπάρχει κάπου φώτο απο τον Δράκο; Θυμάμε οτι ούτε οι αναρχικοι δεν βεβήλωσαν την τοιχογραφία.

17564991f2348a43a2a6830d7ef12724.jpg

Δημοσ.

Πρώσφατα αγορασα το Witcher I, II Special edition απο το GOG για $1.99 και 2.50$. Άσε που όλα τα Witcher είναι αριστουργήματα. Τέτειες εταιρίες θα τις υποστηρήξω.

Δημοσ.

Η καταπολέμηση της πειρατείας δεν επιφέρει έσοδα στις εταιρείες, δοκιμασμένο... 

Εδω κ 4 χρόνια μένω στην Γερμανία που τα τορρεντ τα κυνηγάνε κ έρχονται μηνύσεις αβέρτα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσω ταινίες, τραγούδια και games υπο τον φοβο της γκεστάπο.

Στην Ελλάδα κατέβαζα αβέρτα, οτι έβλεπα στα τορρεντς και τα δοκίμαζα, ετσι για τον χαβαλε.

Τωρα που δεν κατεβάζω, δεν ξοδευω ουτε 1 ευρω περισσοτερο αποτι ξοδευα ... Απλα δεν βλεπω/παίζω καθε μ@λ@κι@ που κυκλοφορεί ... Οτι αξιζει το αγόραζα και θα το αγοράζω (πχ witcher, gta κτλ)

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμηση και στο Αμέρικα έχουμε και εμείς το ίδο πρόβλημα με τα Torrents. Με την διαφορά ότι εδώ και 3-4 χρόνια χρησιμοποίω Seed Box για $4 με 100GB Storage όπου πρώτα κατεβάζω τα Torrents και μετά τα κάνω FTP. Oποιος ενδιαφέρεται για το SeedBox να μου στείλει προσωπικό.

Δημοσ.

Το athinorama σου καλα τα λεει φιλε, αλλα κρατησε το γεγονος πως Παρασκευη-Κυριακη η ταριφα "Ξεκιναει" απο 8 ευρω (για παλιες προβολες ταινιων - για καινουριες υπολογιζε 1.5-2 ευρω πανω στην καλυτερη), και παιδια που βρισκονται προεφηβικη/εφηβικη ηλικια πληρωνουν κανονικα εισητηριο σαν των μεγαλων. Κατσε και υπολογισε σε ενα μισθο 700 ευρω το μηνα την πολυτελεια να σκασεις ενα 40αρι για να δει η οικογενεια μια καινουρια ταινια ενα Σαββατοβραδο (για μονο μια φορα τον μηνα και χωρις τα διαφορα εξτρα που αν εχεις παιδια δεν τα γλυτωνεις) και οποια αλλη αφελεια εχεις να μου πεις θα την ακουσω ευχαριστως. 

Χωρις να ειμαι κατα της πειρατειας, να σου υπενθυμισω οτι απλα με ενα ατομο να δουλευει και μαλιστα με 700 ευρω...ε δεν κανεις 2 παιδια. Αν ειναι ετσι να συζητησουμε για το ποσο κοστιζει να παει σινεμα μια 16μελης οικογενεια με 580 ευρω μισθο...

Περαν αυτων, βρισκεις μια χαρα με 5 ευρω (πιθανον και λιγοτερα) εισητηρια τις καθημερινες. Ειτε στα Village ειτε και σε αλλα μικροτερα cinema. Τα 10€ που εβαλες ως μεσο ορο ειναι απλα επιστημονικη φαντασια, δεν υπαρχει πουθενα αυτο.

Βλεπεις πως δεν ξερεις να διαβαζεις? Οικογενειακα εισητηρια παιδιων (που ΔΕΝ πιανονται αν ειναι σε προεφηβικη η εφηβικη ηλικια - γιατι δεν διαβασες προφανως τι εγραψα παραπανω). Πηγαινε με 4 ατομα να δεις ταινια με 20 ευρω και εγω θα σου τα κανω δωρο.

Να διαβαζουμε λιγο πριν αναρτουμε κατι ετσι?

Αν παω αυριο Τεταρτη και δω ταινια με 4 ατομα στα 20 ευρω (θα σου φερω και αποδειξη) τι δωρο θα μου κανεις?

Δημοσ.

Η λογικη του Ελληνα, αφου δεν θα με πιασουν ποτε κοροιδο ειμαι να τους δινω τα λεφτα μου. Βαζω και λιγο σαλτσα οτι ειμαι φτωχος και εδεσε το γλυκο.

Δημοσ.

Οκ, με τους πειρατές είμαι αλλά...

Εσείς που γκρινιάζεται για την ποιότητα των ταινιών της αμερικής δεν σαν υποχρεώνει κανείς να τις δείτε.
Ψάξτε και βρείτε εναλλακτικό κινηματογράφο.
Οπότε ΔΕΝ πληρώνετε την καύλα του κάθε σκηνοθέτη...

Το ίδιο ισχύει και με την μουσική.

Αν οι κινηματογράφοι χρεώνουν την ταινία 10€ τότε μπορείτε πολύ απλά εσείς και η οικογένεια σας να γραφτείτε σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία όπως Nova / Hulu / Netflix.
Οι περισσότεροι φίλοι μου στην Αγγλία αυτό κάνουν.
+ Spotify για μουσική.
Σε μια παρέα 10 ατόμων ήμουν ο ΜΟΝΟΣ που πειράτευε ταινίες και τραγούδια συστηματικά.

Ξέρω ότι στο Ελλάντα δεν υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις όπως Netflix + Hulu.
Αλλά γιαυτό δεν φταίνε οι... της αντίπερα όχθης. 
Ας πληρώσουν τα φυντάνια μας να πάρουν καμια σειρά ή ταινία της προκοπής που μας έχουν ταράξει στις φθηνές ελληνικές αντιγραφές από ξένα σενάρια ή στα τούρκικα.

Καλά για πειρατικό software δεν το συζητώ... 
Όλοι οι πειρατές είμαι αισχροί σε αυτό το κομμάτι, όταν υπάρχουν τα πάντα σε open source.
Από OS μέχρι φλιπεράκια.
(Οι δε επαγγελματίες που έχουν πειρατικά θέλουν κρέμασμα)

Αγάπη μόνο και η πειρατεία δεν θα πεθάνει έτσι απλά.
Τους ευννοεί τόσο, όσο τους κάνει "ζημιά"! :)

Δημοσ.

Χωρις να ειμαι κατα της πειρατειας, να σου υπενθυμισω οτι απλα με ενα ατομο να δουλευει και μαλιστα με 700 ευρω...ε δεν κανεις 2 παιδια. Αν ειναι ετσι να συζητησουμε για το ποσο κοστιζει να παει σινεμα μια 16μελης οικογενεια με 580 ευρω μισθο...

Πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός. Δηλαδή παιδιά έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο όσοι έχουν λεφτά; έχω την εμπειρία να είμαι από πολυμελή οικογένεια και έχω γνωρίσει οικογένειες με πολύ χειρότερα οικονομικά από την δική μου με παιδιά που μεγάλωσαν μια χαρά.  Ξέρω ότι επικρατεί η άποψη να κάνουμε τόσα παιδιά όσα αντέχουμε να τους προσφέρουμε τα πάντα αλλά την θεωρώ λανθασμένη. Τα λεφτά δεν φέρνουν σε καμία περίπτωση την ευτυχία σε μια οικογένεια και η τσέπη μας δεν καθορίζει πόσα παιδιά θέλουμε.

Αν οι κινηματογράφοι χρεώνουν την ταινία 10€ τότε μπορείτε πολύ απλά εσείς και η οικογένεια σας να γραφτείτε σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία όπως Nova / Hulu / Netflix.

Οι περισσότεροι φίλοι μου στην Αγγλία αυτό κάνουν.

+ Spotify για μουσική.

Σε μια παρέα 10 ατόμων ήμουν ο ΜΟΝΟΣ που πειράτευε ταινίες και τραγούδια συστηματικά.

Δεν συγκρίνεται το ένα με το άλλο, κατεβάζω και ταινίες και σειρές προφανώς αλλά παρ' όλα αυτά πηγαίνω στον κινηματογράφο να δω μια ταινία που μου αρέσει, είναι η πράξη, η αίσθηση, άλλη εμπειρία  και ειδικά τώρα το καλοκαιράκι σε ένα θερινό σινεμά να βλέπεις το φεγγάρι και να πίνεις και μια μπιρίτσα.. Δεν συγκρίνεται

• Like 1
Δημοσ.

On topic.

Aκόμα μία πατέντα,για την καταπολέμηση της πειρατείας.

Αυτή τη φορά βέβαια,αντί να προστατεύει το μέσο,κηνυγά τον πειρατή.

Για μία,ακόμη, ανακοίνωση εντυπωσιασμού την κόβω.Όσοι μασήσουν.

On general topic.

Ταινίες πρώτης προβολής με 4,6 ευρώ.

Αν είναι τόσο δύσκολο να βρεις που και πως,κακώς σχολιάζεις εδώ μέσα.Αναψυκτικό με 0,65,αγόρασε ότι ποπκορνοειδή μαλακία θες από το σούπερ.Εκτός και αν αποφασίζεις να δεις μια ταινία,μισή ώρα πριν την έναρξη της προβολής.Εσύ φταις.

Επίσης,έχεις τόσες πληροφορίες online.Δεν είναι αδιανόητο,αλλά αν κλαις τα λεφτά που έδωσες να δεις μια ταινία στον κινηματογράφο,μάλλον πάλι,εσύ φταις.

Αν τώρα,θεωρείς την πειρατεία ως μέσο αντίδρασης στις τραγικά υψηλές αμοιβές ηθοποιών και παραγωγών,στα υπερκέρδη των εταιρειών διανομής και στην επιλεκτική διανομή του προιόντος τους,καλά κάνεις.

Είδαν πολύ καλά τι έγινε με την βιομηχανία της μουσικής,και όσο οι ταχύτητες του ίντερνετ ήταν χαμηλές,κάναν την παπια.

Κάτι χρόνια τώρα πιάστηκαν ξεβράκωτες στο λάκο με τα αγγούρια,και αντιγράφουν τις ίδιες σπασμωδικές κινήσεις.

Καλά να πάθουν.

Μνημόνι...εεεε πειρατεία μέχρι να καεί ο ήλιος.

Δημοσ.

Η λογικη του Ελληνα, αφου δεν θα με πιασουν ποτε κοροιδο ειμαι να τους δινω τα λεφτα μου. Βαζω και λιγο σαλτσα οτι ειμαι φτωχος και εδεσε το γλυκο.

Καλά εσύ παραγωγός αμερικάνικων ταινιών είσαι;...ή μέτοχος;  :-D

Δημοσ.

Πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός. Δηλαδή παιδιά έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο όσοι έχουν λεφτά; έχω την εμπειρία να είμαι από πολυμελή οικογένεια και έχω γνωρίσει οικογένειες με πολύ χειρότερα οικονομικά από την δική μου με παιδιά που μεγάλωσαν μια χαρά.  Ξέρω ότι επικρατεί η άποψη να κάνουμε τόσα παιδιά όσα αντέχουμε να τους προσφέρουμε τα πάντα αλλά την θεωρώ λανθασμένη. Τα λεφτά δεν φέρνουν σε καμία περίπτωση την ευτυχία σε μια οικογένεια και η τσέπη μας δεν καθορίζει πόσα παιδιά θέλουμε.

Η αποψη μου ειναι οτι σε εναν κοσμο που ηδη εχουμε γινει παρα πολλοι, σιγα σιγα πρεπει να παψει να ειναι δικαιωμα του καθενος να κανει 1 παιδι καθε φορα που κανει σεξ. Δεν χωραμε πλεον. Και συμφωνοι, τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια, ουτε το ποσιμο νερο την φερνει, αλλα  θα προτιμουσα να εχω και τα 2 μεγαλωνοντας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η λογική πάντως του "αφού δε θα το έβλεπα/άκουγα έτσι αλλιώς, άρα δεν τους κάνω ζημιά" είναι λάθος γιατί

Α) τότε γιατί το βλέπεις τζάμπα ; θέλεις ή δε θέλεις να το δεις;

Β) Αν ήταν έτσι τότε πήγαινε κλέψε μια φερράρι από το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ και μετά πες "ε δε θα την αγόραζα έτσι και αλλιώς, ποιο το πρόβλημα;"

Δημοσ.

Η αποψη μου ειναι οτι σε εναν κοσμο που ηδη εχουμε γινει παρα πολλοι, σιγα σιγα πρεπει να παψει να ειναι δικαιωμα του καθενος να κανει 1 παιδι καθε φορα που κανει σεξ. Δεν χωραμε πλεον. Και συμφωνοι, τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια, ουτε το ποσιμο νερο την φερνει, αλλα  θα προτιμουσα να εχω και τα 2 μεγαλωνοντας.

Θα προτιμούσες ναι, αλλά θα προτιμούσες πρώτα απ' όλα να υπάρχεις φαντάζομαι....

Το να λες ότι όποιος δεν έχει λεφτά δεν πρέπει να κάνει και παιδιά ή να μένει στο 1 και συνεπώς δικαίωμα στο να κάνουν περισσότερα παιδια΄έχουν μόνο οι έχοντες λεφτά δεν ξέρω μου ακούγεται κάπως. 

Δημοσ.

Η λογική πάντως του "αφού δε θα το έβλεπα/άκουγα έτσι αλλιώς, άρα δεν τους κάνω ζημιά" είναι λάθος γιατί

Α) τότε γιατί το βλέπεις τζάμπα ; θέλεις ή δε θέλεις να το δεις;

Β) Αν ήταν έτσι τότε πήγαινε κλέψε μια φερράρι από το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ και μετά πες "ε δε θα την αγόραζα έτσι και αλλιώς, ποιο το πρόβλημα;"

A) Θελει να το δει στα 0 ευρω, μιας και τα 0 ευρω θεωρει την αξια της ταινιας. Για παραδειγμα, αυτη τη στιγμη δεν θα αγοραζα καφε στα 2 ευρω. Αν με κερασεις εναν ομως θα τον πιω

Β) Η φερραρι που θα κλεψεις κοστιζει λεφτα για να κατασκευαστει, καθως περα απτους μισθους ειναι και τα υλικα κατασκευης.. Το πειρατικο αντιγραφο που θα κατευασεις κοστιζει 0 ευρω στην εταιρια. Αυτη ειναι η διαφορα

Θα προτιμούσες ναι, αλλά θα προτιμούσες πρώτα απ' όλα να υπάρχεις φαντάζομαι....

Το να λες ότι όποιος δεν έχει λεφτά δεν πρέπει να κάνει και παιδιά ή να μένει στο 1 και συνεπώς δικαίωμα στο να κάνουν περισσότερα παιδια΄έχουν μόνο οι έχοντες λεφτά δεν ξέρω μου ακούγεται κάπως. 

Θα σταματησει να σου ακουγεται καπως οταν ο καθενας μας κανει απο 10-15 παιδια οπως γινεται σε καποιες τριτοκοσμικες μπανανιες, και να δω σε 20-30 χρονια αν θα χουμε εστω και ποσιμο νερο να πιουμε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...