Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμος στα $1499 ο Samsung 850 EVO SSD των 4TB

Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τραγικο! Με 150ε παιρνεις WD Blue στα 4Tb με ταχυτητες 100Mb/sec. Παρε τον SSD στην μαπα  με τετραπλασια μονο ταχυτητα αλλα 13 φορες τα λεφτα του HDD.......

Ασε... μην σου πω πως μια Ferrari στοιχιζει τα 30πλασια απο ενα 1000ρι, με μονο τη διπλασια τελικη και την πενταπλασια επιταχυνση...

Νομιζω πως δεν εχουμε την αισθηση τη σημαινει 4 πλασια ταχυτητα, ιδιως στην πληροφορικη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τραγικο! Με 150ε παιρνεις WD Blue στα 4Tb με ταχυτητες 100Mb/sec. Παρε τον SSD στην μαπα  με τετραπλασια μονο ταχυτητα αλλα 13 φορες τα λεφτα του HDD.......

Sequential write; Γιατί στο read πάει και παραπάνω...

Αλλά sequential read/write; Ποιος νοιάζεται αποκλειστικά για storage;

Για τους τσίπηδες πάντως, σε μικρούς servers με δυσανάλογο όμως όγκο δεδομένων για το μέγεθός τους, αν πέσει σύντομα και στο χιλιάρικο, βλέπω να γίνεται λουκουμάκι. Επίσης στο χιλιάρικο θα είναι καλή περίπτωση και για home users!

Μόνο 300TB written η αντοχή του δίσκου;; (Έχω έναν 250GB και είμαι στα 12TB με κανονική χρήση για 1.5 χρόνο.)

Γεια σου ρε Samsung με τα ωραία σου. Άντε και Quadruple Level Cell για περισσότερα κέρδη!

• Super Moderators

Μόνο 300TB written η αντοχή του δίσκου;; (Έχω έναν 250GB και είμαι στα 12TB με κανονική χρήση για 1.5 χρόνο.)

Πόσα ήθελες δλδ? Μην ξεχνάς ότι είναι ονομαστική κι ότι οι αντέχουν αρκετά παραπάνω από αυτά...

Η τιμή δεν είναι υψηλή, για storage και swap δίσκο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Για μέγιστα IOPS και ταχύτητες αρκετών GB/s, υπάρχουν οι PCI-e SSD όπως της intel που έχουν πολύ παραπάνω σε τιμή.

Επισκέπτης

Α) Αυτός δε φαίνεται για 100%  datacenter ssd

Β)Αν βρείτε storage που να κάνει saturate τη σύνδεση έστω 10gbit εγώ θα... ότι θέλετε

Γ)Υπαρχουν και 100gbit eth nics ,σε ένα πρόσφατο demo στην Ignite έδειξαν 12GB per sec από nvme over smb3 rdma 100gbit,οποτε ΑΝ ποτέ φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, καλώδιο υπάρχει,

Γενικά πάντως 100-120 hdd sas 10k < 4gbit, ακόμη διότι παρεμβάλλονται πολλά. Θα προτιμούσα end to end 0,1 MS latency

Αν δεν φαίνεται αυτός τότε ποιος φαίνεται ;

90k ΙΟPS

4ΤΒ σε συσκευασία 1.8" Ξέρεις πόσο οικονομία χώρου (και κατανάλωσης ρεύματος + χαμηλότερες θερμοκρασίες = ακόμη μικρότερη κατανάλωση ρεύματος πχ λιγότερο Airconditioning ) θα κάνουν 1PB απο δαύτους σε σύγκριση με όποια άλλη λύση; 

Μικρότερα ενοίκια (λόγω μικρότερου αναγκαίου χώρου) η μεγαλύτερη χωρητικότητα για τον ιδιο χώρο μικρότερη κατανάλωση ρεύματος συνολικά σε αρκετά υψηλές ταχύτητες

Είναι βασικά ΜΟΝΟ για datacenter και για τιποτα άλλο (θα ήταν χαζός ή πολύ πλούσιος κάποιος που θα έδινε 1500$ το κομμάτι για να πάρει 1 ή 2 τέτοιους...) 

Σε datacenter προτιμάνε SLC, η ΕΣΤΩ MLC.

TLC για κανένα λόγο, βομβαρδίζουν τους δίσκους με εγγραφές καθημερινά, θα χαλάνε πολύ γρήγορα.

Κάποιος που κάνει video edit και θέλει ένα storage για να γράφει uncompressed, πάει και έρχεται..

Επισκέπτης

Αν δεν φαίνεται αυτός τότε ποιος φαίνεται ;

90k ΙΟPS

4ΤΒ σε συσκευασία 1.8" Ξέρεις πόσο οικονομία χώρου (και κατανάλωσης ρεύματος + χαμηλότερες θερμοκρασίες = ακόμη μικρότερη κατανάλωση ρεύματος πχ λιγότερο Airconditioning ) θα κάνουν 1PB απο δαύτους σε σύγκριση με όποια άλλη λύση; 

Μικρότερα ενοίκια (λόγω μικρότερου αναγκαίου χώρου) η μεγαλύτερη χωρητικότητα για τον ιδιο χώρο μικρότερη κατανάλωση ρεύματος συνολικά σε αρκετά υψηλές ταχύτητες

Είναι βασικά ΜΟΝΟ για datacenter και για τιποτα άλλο (θα ήταν χαζός ή πολύ πλούσιος κάποιος που θα έδινε 1500$ το κομμάτι για να πάρει 1 ή 2 τέτοιους...) 

Βασικά αν αυτός ο δίσκος ήταν για Datacenter θα έκανε άνετα 5-6κ , τώρα για να βγάλεις 1PB θέλεις 250-260(!) τέτοιους σε Raid0(!) για να κάνεις RAID5 ας πούμε που είναι καταστροφή πάλι θα χάσεις το 1/3 ,οπότε θέλεις περίπου 90 δίσκους για Parity, για RAID6 θέλεις περίπου 120 δίσκους + , άρα έχουμε και λέμε 260+120+καμιά 20αριά Spare, 400(!) τέτοιους δίσκους. Από 5κ μιλάμε για 2 εκατομμύρια.

Αν μιλάς και για cage redundancy τότε σίγουρα θέλεις 1000-1200 δίσκους για αυτά τα νούμερα. Τώρα λες ότι με 3 εκατομμύρια κόστος σε δίσκους δε θα έχουν να νοικιάσουν άλλα 5 Rack και θα τους έρθει η ΔΕΗ ακριβή με την ΕΡΤ...... OK.

Σε αυτά τα νούμερα το Storage θα έχει σίγουρα πάνω από 16 κάρτες 40G ή και περισσότερα. Φαντάσου τώρα το κόστος σε καλωδίωση και switches. Για να μην πάω στους Servers που θα πρέπει να έχεις καμιά 2000 για να φτάσεις τα IOPS ,αλλιώς θα κάθονται.

Σε αυτές τις χρήσεις , video streaming κτλ , στα φορτία που είναι read 70/30 και ΔΕΝ έχουν αλλαγές (cache hit ratio ~80%)  είναι ΟΚ για cache SSD NVme .

Στις άλλες χρήσεις heavy writes κτλ , κάτι τέτοια δισκάκια θα τα κλαιν οι ρέγγες . (Όχι βέβαια σε σχέση με τους HDD's)

Μερικά πράγματα είναι απλό μάρκετινγκ , τι θέλω να πω , υπάρχουν εταιρείες που διαφημίζουν 4TB RAM υποστήριξη. Καλά σοβαρά τώρα ; Το ένα Dimm έχει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Η μνήμη μόνο θα είναι μισό εκατομμύριο. Για Highly Available συστήματα θέλει διπλά και τριπλά λεφτά.

Ασε... μην σου πω πως μια Ferrari στοιχιζει τα 30πλασια απο ενα 1000ρι, με μονο τη διπλασια τελικη και την πενταπλασια επιταχυνση... Νομιζω πως δεν εχουμε την αισθηση τη σημαινει 4 πλασια ταχυτητα, ιδιως στην πληροφορικη...

Παραδειγμα την ελλειψης αισθησης της ταχυτητας τοσο σε ψηφιακο επιπεδο οσο και σε μηχανικο μαλλον φιλε μου εισαι εσυ. Μου συγκρινεις ferrari με ssd......

Παρε τον χειροτερο ssd της αγορας και δοκιμασε ενα boot σε σχεση με εναν WD blue, και ελα μετα πες μου για 4πλασια ταχυτητα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...