Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

έχω εναν υπολογιστη στον εργασιακο χωρο που χρησιμοποιείται για :

3 λογαριασμους email που τρέχουν σε chrome

προώθηση εργασιών μέσω fb, παλι chrome

για 6 καταλογους pdf ~ 1gb κάθε τόμος, αποθηκευμενοι στο δισκο κ πρέπει να τρέχουν παράλληλα

απευθείας σύνδεση μεσω διαδικτυου με servers εταιρειων για κλειδια immobilizer με πρόγραμμα + chrome

ο υπολογιστής έχει τα εξης χαρακτηριστικά :

mobo : Asus F2A85-M LE 

cpu / gpu : Amd A4-5300 @ 3.4Ghz / HD 7480D

ram : 4gb 

hdd : Samsung 850 Evo 120GB

psu : corsair cx500

θα μπορουσα να αναβαθμισω κατι ωστε να εχω καλυτερη αποκριση ;

δεν κολλάει αλλά μετά από κάποια ώρα, facebook κλπ δεν εχουν τοσο μεγαλη άνεση !

Δημοσ.

budget μεχρι 400$ γιατι τη δουλεια μου την κανω αψογα κ απλα δε θελω να βαλω τα εργαλεια της δουλειας στο 2ο προσωπικο pc που είναι πύραυλος αλλά δεν υπάρχει λόγος να έρχονται σε επαφη τα 2 ατομα στο καταστημα ακομη.

(οχι, δε θελω να βαλω accounts + access)

υπαρχει το pc που απλως σκαλωνει οταν τα βρει δυσκολα πχ σε κλειδια που θελουν προγραμματισμο 20', μπορει να freeze.

όπως επισης, οταν φτιαχνω τις διαφημισεις μου στο φβ, μετα τη 2η ή 3η πρεπει να κλεισω chrome κ να ξαναμπω γιατι εχει φορτωσει στο φουλ...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

format + 4gb ram για αρχή.

Αλλιώς πούλημα, πηγαίνοντας σε σύνθεση όπως η προταθείσα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μνήμη.

Κατά τη γνώμη μου θες περισσότερη από 8gb οπότε ίσως θα ήταν προτιμότερη η αντικατάσταση της 1Χ4GB με 2Χ 8GB.

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε ξεκινω με 2χ8 gb Που ειναι το πιο απλο σε υλοποιηση ακομη κ αυριο κ βλεπω ;

πιστευετε πως δεν παιζει ρολο η καρτα γραφικων που ειναι #@*%$%..?

Δημοσ.

Καμια

Βάλε όμως μνήμες τουλάχιστον 1866

https://www.skroutz.gr/s/4724328/HyperX-Fury-Black-16GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FBK2-16.html?keyphrase=HX318C10FBK2%2F16

Συμβατές με την μητρική σου και με λογική τιμη. Οι 2133 ξεφεύγουν λίγο και δεν ξέρω αν αξίζει.

Όπως και να χει να κοιτάξεις ότι κι αν βάλεις να είναι συμβατό με την μητρική σου

Δημοσ.

ο λογος για μεγαλυτερο χρονισμο ;

γιατι βλεπω οτι εχεις 1600 στην υπογραφη σου

Δημοσ.

το συστηματακι σου, φιλε mclein, με 2 αλλαγες θα γινει αερατο...!!! 

1. δεν ξερω τι μνημη εχεις τωρα, αλλα το ιδανικο, θα ηταν να εβαζες 2χ8gb απο 2133ΜΗΖ και πανω (2400). οι APU ζητανε υψηλες ταχυτητες στις μνημες....!!!  αλλο οι CPU, αλλο οι APU..!!

2. το επομενο βημα, μετα τις μνημες, ειναι να βαλεις επανω ενα 4CORE APU, αντι του 2πυρηνου που εχεις...!  θα δεις αρκετη διαφορα..... πιστεψε με...!!! 

στις παραλληλες εργασιες (multitasking) που κανεις, οσο περισσοτερους πυρηνες εχεις, τοσο πιο "ανετα"  τρεχει το συστημα..!  

EDIT:   απο οτι βλεπω στο CPU Support list, ΔΕΝ υποστηριζει τους καινουριους 4πυρηνους  της σειρας 7000.  μονο μεχρι την 6000. αρα πας σε 6600Κ..!!  δεν πειραζει μια χαρα ειναι για τη δουλεια σου...!!

• Like 1
Δημοσ.

το συστηματακι σου, φιλε mclein, με 2 αλλαγες θα γινει αερατο...!!! 

2. το επομενο βημα, μετα τις μνημες, ειναι να βαλεις επανω ενα 4CORE APU, αντι του 2πυρηνου που εχεις...!  θα δεις αρκετη διαφορα..... πιστεψε με...!!! 

Νομιζω δεν το υποστηριζει το Α8-7600 η mobo μου...

Δημοσ.

Νομιζω δεν το υποστηριζει το Α8-7600 η mobo μου...

το ειδα.... εκανα EDIT...

αλλα... προτου κανεις οτιδηποτε,  κανε ενα τσεκ απ, απο την διαχειριση εργασιων(task manager), να δεις πιο φορτωνεται περισσοτερο και μπουκωνει το συστημα?  

οταν εχεις ανοικτα ολα αυτα που λες, ανοιξε την διαχειριση και κοιτα το φορτο του επεξεργαστη και της μνημης.  ισως καταλαβεις απο εκει, τι σου "βαραινει" το συστημα..!

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από λίγο ψάξιμο για συμβατές μνήμες οι μονές που βρήκα συμβατές πάνω από 1866MHz είναι αυτές https://www.skroutz.gr/s/9024501/Crucial-Ballistix-Elite-16GB-DDR3-2133MHz-BLE2C8G3D21BCE1.html?keyphrase=BLE8G3D21BCE1

Είμαι όμως από κινητό και δεν είναι εύκολο. Θα ξανατσεκαρω αύριο από desktop.

(το ότι χρειάζεσαι μνήμες με υψηλό χρονισμό στο είπε και ο συμφορουμιτης από πάνω απλά το όριο με αυτή τη μητρική είναι τα 2133 μια που αν και η Asus λέει ότι υποστηρίζει 2400 δεν βρήκα καμία συμβατή όποτε θα περιοριστείς σε 1866-2133)

Θα συμφωνήσω επίσης και για αναβάθμιση σε 4πυρηνο 6600k

• Like 1
Δημοσ.

οι μικροι 2πυρηνοι APU βολευονται και με χαμηλοτερων χρονισμων μνημες,  (1600-1866). ομως, λεμε για 2133-2400, για την περιπτωση να μπει ο 6600κ επανω...!   εκει θα δει και τις διαφορες..!!! 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Να θέσω ένα ερώτημα μιας και δεν πολυγνωρίζω απο apu. Άν παέι στον 6600κ και 2χ8 μνήμες στα 1866-2133 εφόσον δεν έχει ανάγκη απο παραπάνω γραφικά, ή έστω οτι έχει gpu γιατί να μην προτιμήσει ξέρω'γω το σύστημα που έβαλε ο συμφορουμίτης στο πρώτο post; Η διαφορά είναι ας πούμε μια mobo. Και κάτι ακόμα o 6600k ποια gpu χτυπάει;

Cabdik σε φωτογραφίζει τo post μου να απαντήσεις, όχι τπτ άλλο να μάθω και κάτι παραπάνω για τους apu :)

Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα, οι κορυφαιοι APU  Α10-6800Κ ειχαν την 8670 ακριβως τους ιδιους Stream Processors (384) με την HD7730..!!   αρα πρεπει να επαιζαν στα ιδια επιπεδα, σε αποδοση γραφικων....!!  

ο 6600Κ ειχε λιγο πιο αδυναμη καρτα την 8570  (256 stream processors).....!!! 

οι νεοτεροι 7800 series APU, εχουν την R7-250  (512 stream processors), ενω οι 7600 series εχουν 384 stream processors...! 

σαφως.., τα γραφικα που εχουν οι AMD APU ειναι μακραν ανωτερα απο οποιονδηποτε INTEL CPU.  

βεβαια...., οι εργασιες που κανει δεν χρειαζονται και καμια δυνατη καρτα γραφικων. καλλιστα μπορει να τον καλυψει και ο i3.  

αλλα εκει μπαινει το θεμα "κοστος". αν τον συμφερει να αλλαξει ολοκληρη την πλατφορμα, αντι να αναβαθμισει αυτη που εχει.  προσωπικα θα βαριομουνα να ξηλωσω την μητρικη, αφου με τις 2 προαναφερθεισες επιλογες, θα κανει εξισου καλα με τον i3, την δουλεια που κανει, και σιγουρα πολυ πιο ανετα απο αυτον που εχει τωρα...!!! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...