Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οταν εκανες κρατηση σιγουρο αυτο μια εβδομαδα πριν πας στο προορισμο σου τραβαει το ξενοδοχειο 1 ευρω ως προεγκριση..λογικα χρημα δεν θα ειχε η καρτα σαν εσενα πολλα φυντανια ο ξενοδοχος μπλεξαμε σε ελληναρα σιγουρα στα @@ του και για σενα.Δεν σου κανουν τιποτα οταν δεν εχει χρηματα.

1€ δεν έχω δει να τραβάει κανείς!

Δημοσ.

1€ δεν έχω δει να τραβάει κανείς!

Πολλοι τραβανε 1€ την στιγμή της κράτησης, ακομα και εξωτερικο που πηγαινω απλα για να δουν απλα οτι υπαρχει η καρτα και δεν ειναι μπλοκαρισμένη.

• Like 1
Δημοσ.

O Ελληνας το πληρωνει 60 για το κλεινει μερικες μερες πριν, οι ξενοι (τουλαχιστον οι περισσοτεροι μηνες πριν).

Σημερα μου στειλε ενας για αυριο, 2 βδομαδες.Αν ειχα θα του βαραγα σμπαρο και αν ηθελε ας το παιρνε.

μα ειναι αδειο why?

Δημοσ.

Γιατι θα το παρει αλλος μεθαυριο.Το last moment ειναι πιο ακριβο οταν υπαρχει μεγαλη ζητηση και μικρη προσφορα.

Δημοσ.

την μέρα που σας έγραψα πήρα τηλ και στο ξενοδοχείο και απάντησε εργαζόμενη η οποία μου είπε ότι θα με πάρει αύριο για να ενημερώσει το αφεντικό.

δεν με πήρε και ξανά ενόχλησα εγώ για να μου απαντήσει για αύριο και πάλι και ακόμα παίρνει.

η κάρτα δεν έχει λεφτά μέσα και τηλέφωνο μια βδομάδα τώρα δεν με πήρε κανείς.

στη συνομιλία μας μου είπε ότι υπάρχει μια χρέωση την οποία νομίζει οτι δεν μπορούν να αποφύγουν διότι την ζητάει το booking......ακόμα με παίρνουν πάντως

Δημοσ.

Να ρωτησω. Επειδή και εγω την επαθα απο καθυστέρηση με τη μετακομιση.

Εκανα ακυρωση 2 ωρες μετα το 1ο deadline για ακυρωση (χρεωνει 50% του κοστους). Πρακτικα το δωματιο ειναι μετα απο 1 εβδομαδα. Το booking λεει "ζητήστε μειωμενα ακυρωτικα" στο οποιο και εκανα κλικ. Και μου λεει οτι θα πρέπει να εγκρινει το αιτημα το κατάλυμα.

Μιλησα με τον ιδιοκτήτη ο οποιος προς τιμη του, και ευγενεστατος ευτυχως ο ανθρωπος, μου ειπε οτι δεν προχρεωνει ουτε και χρεωνει ακυρωση.

Ομως δεν ειχε λαβει το αιτημα απο το booking.

Το booking ειναι αυτο που χρεωνει την πιστωτική; Αν δεν τη χρεωσει ο ιδιοκτήτης του καταλυματος χρεώνεται τελικα η καρτα με καποιο τρόπο;

Δημοσ.

Μόνο οι non-refundable κρατήσεις χρεώνονται κατευθείαν απο την Booking (και στην συνέχεια δίνουν μια virtual card για να χρεώσει ο ιδιοκτήτης του καταλύματος).Οι κρατήσεις με επιστρέψιμη τιμή, διαχειρίζονται αποκλειστικά απο τον ιδιοκτήτη του καταλύματος.

Το CVV εμφανίζεται ανάλογα με το extranet (τη σελίδα διαχείρισης) που έχει το κατάλυμα.Πχ η Booking σε μικρά ξενοδοχεία κάνει χρήση του "LIVE", οποίο είναι πιο φιλικό για φορητές συσκευές.Σε μεγάλα ξενοδοχεία έχει διαφορετικό extranet που φαίνονται τα πάντα.

Για του λόγου το αληθές:

post-64279-0-27786100-1468881509_thumb.jpg

Δημοσ.

λοιπον ας πω και εγω την αποψη μου μιας κ εργαζομαι σε ξενοδοχειο..

μεσω booking υπαρχουν συνηθως 2 τυποι κρατησεων..

1)non refundable η αλλιως deposit..σε αυτη την κρατηση ο ιδιοκτητης του ξενοδοχειου εχει το δικαιωμα να κανει χρεωση το συνολικο ποσο της κρατησης..ο πελατης οταν ερθει το μονο που πρεπει να κανει ειναι να υπογραψει οταν ερθει..

2) refundable..σε αυτη την περιπτωση ο ιδιοκτητης εχει το δικαιωμα να κανει προεργκριση της πρωτης νυχτας μονο...αυτο γινεται για να ξερει ο ιδιοκτητης οτι η καρτα ειναι εγκυρη αλλα και για να εχει καποια εγγυηση σε περιπτωση που ο πελατης δεν ερθει..Αν μια κρατηση αφορα παραπανω απο 1 δωματιο τοτε ο ιδιοκτητης κανει προεργκριση το συνολικο ποσο της 1 βραδιας των δωματιων(οσα και αν ειναι αυτα).. Σε περιπτωση που ο πελατης δεν εμφανιστει τοτε ο ιδιοκτητης εχει το δικαιωμα να του κανει η ολοκληρωση της προεγκρισης η αν προεγκριση εχει γινει πανω απο 20 μερες(που σημαινει οτι τα χρηματα πλεον δεν ειναι δεσμευμενα) εχει το δικαιωμα να κανει κανονικη χρεωση και παλι το κοστος της 1 βραδια..Επιπλεον στο extranet δηλωνει την κρατηση ως non show οποτε ενημερωνει την booking οτι δεν ηρθε και οτι χρεωσε ακυρωτικα..

3) Κρατηση της τελευταιας στιγμης..Σε αυτη την περιπτωση ο πελατης κλεινει ενα δωματιο συνηθως για την ιδια μερα..Σε αυτη την περιπτωση το ξενοδοχειο περνει την κρατηση αλλα δεν εχει τα στοιχεια του πελατη ουτε η ιδια η booking δεν τα εχει..Ουσιαστικα αν εχεις αδεια δωματια ειναι μια ζαρια για το αν θα ερθει ο πελατης η οχι..αν ερθει ολα μια χαρα αν δεν ερθει τον περνας παλι σαν non show ωστε να μην ζητησει και η booking προμηθεια..

σε αλλες εταιριες οπως agoda expedia  συνηθως ο πελατης πληρωνει την εταιρια και εσυ εχεις το δικαιωμα να κανεις χρεωση το συνολικο ποσο της διαμονης του πελατη την ημερα που θα κανει check out.Συνηθως αυτες οι εταιριες σου εχουν δωσει μια virtual card για να κανεις τις χρεωσεις..

ΥΓ.ακομα και αν θελει ενα ξενοδοχειο να κανει ακυρωση σε ενα πελατη χωρις να πληρωσει penalty δεν ειναι σιγουρο οτι θα το δεκτει η booking μιας και αυτη περνει ουσιαστικα την αποφαση..

ΥΓ2.οποιαδηποτε τροποποιηση σε κρατηση σε ημερομηνια σε τυπο δωματιου κλπ πρεπει να γινει μεσω booking..η booking μετα στελενει ενα modification της κρατησης στο ξενοδοχειο..

• Like 3
Δημοσ.

Ποιες ευθυνες που πληρωνει ο ελληνας το δωματιο 60 ευρω και ο τουριστας 20; η νομιζεις οτι ερχονται εδω επειδη μας αγαπησαν

Στο booking δεν εχει αλλες τιμες για Ελληνες και για αλλοδαπους. Και αν δεν γουσταρεις του ορους, μην κλεινεις. Τραβα στο χωριο σου να ακους τις κοτες. 

• Like 2
Δημοσ.

ναι, αλλα ο αλλοδαπος με ενα 20αρι το κεφαλι το κλεινει ολο το ξενοδοχνειο απ το δεκεμβρη με ενα group,

αυτη ειναι η διαφορα, ας κλεισει κι ο παπαρας ο ελληνας που περιμενει να παει αυγουστος να δει που θα παει,

απ τον δεκεμβρη να πληρωσει κι αυτος 20αρι

• Like 1
Δημοσ.

μα ειναι αδειο why?

Την επομενη φορα οταν κλεισεις αεροπορικα και ειναι το μισο αεροπλανο αδειο, ζητα απο την Aegean ολα τα λεφτα σου πισω και πες τους "αφου ειναι αδειο". 

ναι, αλλα ο αλλοδαπος με ενα 20αρι το κεφαλι το κλεινει ολο το ξενοδοχνειο απ το δεκεμβρη με ενα group,

αυτη ειναι η διαφορα, ας κλεισει κι ο παπαρας ο ελληνας που περιμενει να παει αυγουστος να δει που θα παει,

απ τον δεκεμβρη να πληρωσει κι αυτος 20αρι

Ακομα και να μην ειναι απο γκρουπ ο ξενος μπορει να κλεισει 10-15 μερες τον Ιουλιο ενω ο Ελληνας θα παρει τηλεφωνο τετοια περιοδο και θα ζητησει "ενα δωματιακι για 3-4 βραδια γυρω στο 15αυγουστο"

• Like 1
Δημοσ.

Ακομα και να μην ειναι απο γκρουπ ο ξενος μπορει να κλεισει 10-15 μερες τον Ιουλιο ενω ο Ελληνας ελληναρας θα παρει τηλεφωνο τετοια περιοδο και θα ζητησει "ενα δωματιακι για 3-4 βραδια γυρω στο 15αυγουστο"

corrected that 4u

και που σαι; αν του ζητησουν πανω απο 25 το κεφαλι θα αρχισει να σκουζει "τι μουνοπ@ν@ ειναι αυτοι οι ξενοδοχοι ρε, δεν παιρνουν χαμπαρι απο κριση" και θα απαιτησει με τα οσα εδωσε να του κανουν και πιπες :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...