probit Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Γειά σας Παιδιά! Λοιπόν θέλω να ρωτήσω αν κάποιος απο εσάς έχει δοκιμάσει την HG10 ( http://www.e-shop.gr/corsair-hydro-series-hg10-a1-gpu-liquid-cooling-bracket-p-PER.642648 ) και αν έχει δει διαφορά γιατι έχω την r9 390 strix μια χαρά κάρτα είναι τουμπανη και δεν πολυ ανεβάζει θερμοκρασία δλδ τώρα στο full load φτάνει στους 60 βαθμούς αλλα παράγει πολύ θόρυβο η ανεμιστήρες που έχει κάρτα και έλεγα μήπως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος edw einai to kouti mou ( http://imgur.com/ftSXlW8 ) Gpu-r9 390 strix, Psu-cooler master v1000, Mb-sabertooth 990 rev2, Cpu-fx8350, cooler master nepton 240, RAM G.SKILL F3-14900CL8D-8GBXM 8GB
probit Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Ναι το έχω δοκιμάσει το θέμα είναι οτι κάνει θόρυβο! ήθελα να βάλω αυτήν την υδροψυξη δεν θέλω να αλλάξω κάρτα περιμένω την Rx 490x μόνο για αυτήν θα αλλάξω! Έχω κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις εντάξει είδα λίγη διαφορά αλλα θα ήθελα να είναι ποίο αθόρυβη
Sheogorath Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Πείραξε το fan curve, και στο 20% κάνει θόρυβο δηλαδή? Στους 60 είναι πολύ κρύα, σε παίρνει λίγο ακόμα.
probit Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Οχι στο 20% απο 50% απλα το θέμα είναι οτι θέλω η θερμοκρασία να είναι ποίο χαμηλά γιατί απο την κάρτα ζεσταίνετε ο χώρος μέσα στο κουτί
Sheogorath Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Αν η θερμοκρασία της κάρτας είναι χαμηλότερη, θα ζεσταίνεται παραπάνω το κουτί. Μεταφορά θερμότητας. Physics! 2
probit Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το θέμα μου απλά θέλω να βάλω αυτό το κιτ και μήπως και το έχει βάλει κανένας εδώ μέσα να μου πει αν αξίζει να ασχοληθώ... Ευχαριστώ φίλε μου πάντως
fallen4ngel Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 :;; Δεν το κατάλαβα αυτό!! Αν η θερμοκρασία της κάρτας είναι χαμηλότερη, θα ζεσταίνεται παραπάνω το κουτί. Μεταφορά θερμότητας. Physics!
Sakiz105 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Θες ενα 60αρι ακομα για μια υδροψυξη.Δεν ξερω κατα ποσο αξιζει ειδικα απο την στιγμη που η 490 μαλλον θα ειναι dual gpu
probit Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Fallen το ψιλό μπέρδεψε το παιδί αλλα δεν πειράζει πάνω κάτω άμα βρω 35 ευρώ κάνει η βάση άντε 40 το πολύ και μια υδροψυξη κάνα 50 μεταχειρισμένο εκεί κάνα 100 το πολύ για αυτό αμα είναι να κερδίσω 10 βαθμούς δεν λέει τπτ αλλα είδα στο YouTube στην 290χ στο full load έχεις τους μισούς βαθμούς Κελσίου
fallen4ngel Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Εγώ προσωπικά σε custom τώρα πχ έχω 43-45C και είμαι απλά με ένα 240 με ένα ανεμιστήρα πάνω έτσι πρόχειρα μιας και έχω χαλάσει όλο το loop. Άποψη μου, μην δίνεις τόσο βάρος στη θερμοκρασία του πυρήνα όσο των VRM1 και VRM2 εκεί βγάζουν θέμα αυτές οι κάρτες. Τα VRM από την πάνω μεριά τα στρωνεις με κάποια back plates (όχι όλα) και πρέπει να δεις ποιο θα σου ταιριάξει. τώρα για την κάτω μεριά δες τέστ του συγκεκριμένου που να αναφέρει και θερμοκρασία εκεί. Αναλυτικότερα δεν μπορώ να σου πω για θερμοκρασίες κτλπ αλλά εάν δεν καταλήξεις κάπου από Πέμπτη - Παρασκευή θα μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς. 3
Dennisbest Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Fallen το ψιλό μπέρδεψε το παιδί αλλα δεν πειράζει πάνω κάτω άμα βρω 35 ευρώ κάνει η βάση άντε 40 το πολύ και μια υδροψυξη κάνα 50 μεταχειρισμένο εκεί κάνα 100 το πολύ για αυτό αμα είναι να κερδίσω 10 βαθμούς δεν λέει τπτ αλλα είδα στο YouTube στην 290χ στο full load έχεις τους μισούς βαθμούς Κελσίου Δεν το μπέρδεψε , εφόσον η θερμότητα φεύγει από την κάρτα , διαχέεται μέσα στο κουτί (εκτός αν μιλάμε για reference ψύξη). Οπότε η θερμοκρασία του κουτιού ίσως ανέβει λίγο , ενώ της κάρτας πέφτει. 1
Sheogorath Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Πες τα μωρέ, άκου τα ψιλομπέρδεψα . Η θερμότητα είναι ενέργεια. Αν δουλεύουν τα fanάκια της κάρτας για να την κρατήσουν κρύα, μεταφέρουν την ενέργεια αυτή στο περιβάλλον, το κουτί. Έτσι με δεδομένη κατανάλωση, όσο πιο κρύα είναι η κάρτα τόσο πιο ζεστό το κουτί. Εξαιρούνται τα blower που ρίχνουν την θερμότητα εκτός κουτιού Αλλά η 290 για να έχει 60 βαθμούς και να μην κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα δεν είναι reference Οι 60 βαθμοί είναι πολύ καλοί οπότε υπάρχει περιθώριο για μείωση του θορύβου χωρίς να σκάσεις κανα 100άρι σε υδρόψυξη.
fallen4ngel Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Καλά τα λέτε και οι δύο αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς Δηλαδή το κουτί δεν βγάζει τα ν ζεστό από μέσα; Άντε να ανεβασεις πόσο; 2-3; Άντε γατάκια Sheo αν έχει 60 τώρα κάνει χαμηλή πτήση με ελικόπτερο χεχε Το νερό είναι μονόδρομος παιδιά ειδικά σε GPU, και δεν μιλάω απλά για custom.
Sheogorath Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Προφανώς και κάποια στιγμή τα βγάζει το κουτί, αλλιώς θα έβραζε και με 5watt θερμότητα ανα ώρα, κάποια στιγμή θα πήγαινε 100oC αν ήταν μονωμένο. Απλά επιβαρύνει τον αερισμό του κουτιού, όσο πιο δροσερή είναι μια κάρτα, σε δεδομένη κατανάλωση/παραγωγή θερμότητας. Με δεδομένη "θερμική αδράνεια" και ροή θερμότητας απο το κουτί με το περιβάλλον θα επιβαρυνθεί. Το πόσο εξαρτάται, 2-3-5-10, απο την κάρτα και το κουτί. Δεν θα κάνουμε μαθήματα φυσικής αλλά μιας που θίξατε το θέμα. Κατα την γνώμη μου δεν αξίζει κάτι παραπάνω απο μια Η60-Η80 και zip ties, μια κάρτα όπως η 290. Εγώ προσωπικά θα έφτιαχνα το fan curve και τον αερισμό του κουτιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα