Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους, εχω το εξης προβλημα με το μηχανημα της υπογραφης μου. 

Με ολα stock οταν στρεσαρω τη cpu το voltage φτανει μεχρι 1,37v στα 4200Mhz που ειναι αρκετα περισσοτερο απο οσο χρειαζεται, ενω σε idle (800Mhz) το voltage πεφτει στα 0,81v το οποιο ειναι μια χαρα.

1qga6o.jpg

Οταν ομως το βαζω χειροκινητα απο το bios στα 1.28v και στρεσαρω την cpu ενω το μηχανημα ειναι σταθερο σε full load το voltage παραμενει μονιμα στο 1.28 ακομα και σε idle κατασταση.

Πως μπορω ρε παιδια να αλλαξω χειροκινητα το voltage ξεχωριστα για καθε Multiplier του i7 6700k ειτε μεσω του bios ειτε με καποιο software? Παλιοτερα εκανα Undervolting στο laptop μου με το cpugenie αλλα δεν υποστηριζει πλεον τον i7 6700k μιας και ειναι πολυ παλιο προγραμματακι.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Αν βάλεις "καρφωτο" ρεύμα δεν θα στο ρίχνει. Χρειάζεται offset ή adaptive για να κάνεις αυτό που θέλεις.

Με το χέρι μόνο όταν ψαχνεις για το OC και μετά γυρνας στα παραπάνω που είπα.

• Like 4
Δημοσ.

Αν βάλεις "καρφωτο" ρεύμα δεν θα στο ρίχνει. Χρειάζεται offset ή adaptive για να κάνεις αυτό που θέλεις.

Με το χέρι μόνο όταν ψαχνεις για το OC και μετά γυρνας στα παραπάνω που είπα.

Ευχαριστω φιλε τωρα καταλαβα τι παιζει με το manually. Απ'ο,τι διαβασα για το offset και το adaptive ειναι λιγακι μπερδεμα η ιστορια.

Υπαρχει καποιος τροπος να κανω αυτο που θελω μεσω software?

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις και από XTU αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

Στο BIOS είναι πολύ καλύτερα πάντως και δεν είναι δύσκολο καθόλου.

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις και από XTU αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

Στο BIOS είναι πολύ καλύτερα πάντως και δεν είναι δύσκολο καθόλου.

Διαβασα Link.png Site: εδω  για εναν που εκανε undervolting βαζοντας το CPU Offset στο -0,16. 

Θα το δοκιμασω και θα δω τι θα γινει.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι θέλεις να κάνεις εσύ under/over? Αλλά ότι και να είναι δίνεις το ανάλογο +- στο offset.

Το base V παίζει ανάλογα το κομμάτι.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι θέλεις να κάνεις εσύ under/over? Αλλά ότι και να είναι δίνεις το ανάλογο +- στο offset.

Το base V παίζει ανάλογα το κομμάτι.

Undervolting ηθελα να κανω και οντως βαζοντας -0,16 στο offset ειδα μεγαλη διαφορα στη θερμοκρασια.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Δοκίμασε πόσο μπορείς να πας μέχρι να φάει BSOD μετά ανεβα 1-2 κλικ πάνω και άστο μερικές μέρες δοκιμή (παιχνίδια κτλπ) ή αν θέλεις μπορείς να τρέξεις κάνα stress αν και προτιμώ τον πρώτο τρόπο.

Το -0.16 δεν είναι σταθερό και το κάθε CPU συμπεριφέρεται διαφορετικά.Αν έχεις καλύτερο κομμάτι μπορεί να πάει και άλλο.

Trial and error είναι όλη ή φάση όπως και το OC.

PS για ένα γρήγορο τεστακι καλό είναι το XTU stability τέστ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...