tyf Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 καλησπερα σε ολους. ηθελα να ρωτησω. εχω ενα nas και σε δοκιμη με αγορασμενο καλωδιο ετοιμο cat6 βαραει μεχρι και 100MB/s. αγορασα καλωδιο cat 6 και απλα κλιψακια για να φτιαξω λιγο μεγαλυτερο 1.5 μετρο αλλα φτανει μεχρι 10MB παρα το οτι το δειχνει σε χιλιαρι . παιζουν ρολο τα κλιψ? θελει αλλα ειδικα για cat6? τα καλωδια τα βαζω σε 568-b ασπρο-πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο-πρασινο μπλε ασπρο-μπλε πρασινο ασπρο-καφε καφε. ολο το υπολοιπο setup παραμενει ιδιο κτλ.
ParhsG Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Χλωμό να φταίει αυτό εκτός αν έχεις κάνει κατι πολύ χοντρό. Αν αλλάξεις το καλώδιο δηλαδή ξαναπάει τόσο; Και με cat5 καλώδιο για τόσο μικρή αποσταση δε θα έβλεπες διαφορά
tyf Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 με cat5 τερματιζει στα 10 αντε 11MB/s. να ειναι μουφα το καλωδιο? το βλεπω ομως ειναι με πολυ στριψιμο και πλαστικο στην μεση των ζευγαριων που τα χωριζει. δεν μπορω να καταλαβω.
Haldol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δεν χρειάζεσαι Cat 6 για να έχεις 1000BASE-T. Μπορείς και με Cat 5 / 5e. Οπότε μην πετάς λεφτά σε καλώδια. Κάποιο άλλο σημείο θα φταίει πιθανότατα . Ίσως και ελαττωματικό καλώδιο όπως λες. 1
tyf Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 μα εχω και cat 5 και cat5e καλωδια και δεν πιανει τετοια ταχυτητα αντιγραφης στο ιδιο αρχειο απο το nas στο pc. μολις βαλω 2 cat6 καλωδια ετοιμα βαραει 60 χαμηλοτερη εως 100 τερμα. με τα 5αρια καλωδια 11 μαξ. μιλαμε για δυο pc ενωμενα με καλωδια του μετρου και επανω σε ρουτερ. το ρουτερ ειναι ενα netduma . ουσιαστικα mikrotik routerboard. υπαρζει και ενα tplink 1000ari switch
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Τα καλώδια cat6 είναι δύσκολα στο πρεσάρισμα, γιατί περιέχουν μέσα και πλαστικό περίβλημα. Πολλοί χρησιμοποιούν wire guides για να τα βάλουν σωστά. Ισως να μην έγινε σωστά η δουλειά με την πρέσα ακροδεκτών...
tyf Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 θα δοκιμασω με cat 6 κλιψ και θα ενημερωσω. να ρωτησω και κατι αλλο για τους γνωστες? το setup ειναι modem -> routerboard -> switch οταν βαζω το nas και το pc στο switch βαραει 50ΜΒ/S οταν τα βαλω απευθειας επανω στο routerboard βαραει σχεδον 100. το switch δεν διανεμει εσωτερικα τα πακετα? τα παει με το ενα καλωδιο στο routerboard και τα φερνει πισω? εξου και το μισο bandwidth? γιατι ειχα την εντυπωσει οτι οταν ειναι εσωτερικη η κινηση την παει απευθειας απο το ιδιο.
The_Judas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Μην δοκιμάσεις με cat6 κλιψάκια. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
tyf Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 τι αλλο να δοκιμασω? το καλωδιο λεει και φαινεται cat6 . τα κλιψ τα κανω οπως κανω ολα τα καλωδια cat5 κτλ. πενσα εχω καλη. τα καλωδια ειναι τερματισμενα μεχρι επανω πατανε ολα τα κλιψ. χρωματα φανταζομαι τα βαζω σωστα οπως εγραψα παραπανω. τι αλλο να δω? το μονο που μπορω να φανταστω ειναι οτι τα κλιψ ειναι πολυ μουφα και δεν μπορουν να πατησουν καλα τα καλωδια? επειδη διαβασα οτι τα cat5 ειναι λιγο ποιο λεπτα απο τα cat 6 και καποια απλα κλιψ δυσκολευονται να περασουν η δεν περνανε σωστα το πλαστικο του καλωδιου. δεν ειναι τοσο το κοστος απλα μου την εχει σπασει. θα παω να παρω 6 κλιψ να κανω μια δοκιμη. ποσο να εχουν?
tyf Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Λοιπον μετα απο δοκιμη με cat6 (χαλασα και ενα ζευγαρι) κουμπωσα τα νεα κλιψ και παιξανε. εχουνε διαφορα λιγο στο χωρισμα μεσα τα 2 καλωδια τα παει ποιο πανω οχι στην ιδια σειρα αλλα εχουν και διαφορα τα μεταλλακια ειναι λιγο ποιο χοντρα. δεν ξερω αλλα μαλλον φταιγαν τα κλιψ τα αλλα ηταν μουφα. επισης επειδη καποιοι το ανεφεραν για τα cat 5 κτλ σε 1000αρι. εχετε δει Transfer 100MB/S ? το δικτυο με το cat 5 kai 5e μου δειχνει 10/100/1000 αλλα σε Trasnfer απο το nas δεν τραβει με τιποτα 100MB/S.
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Για να δεις full gigabit ταχύτητες πρέπει να έχεις γρήγορο σκληρό και να υποστηρίζεται από τα chipset των καρτών δικτύων. Στην πρώτη περίπτωση εξασφαλίζεσαι με SSD και με λίγους HDD. Στην δεύτερη περίπτωση, ελάχιστα έτοιμα NAS έχουν τέτοια ικανότητα, καθώς το chipset είναι shared με άλλες θύρες (π.χ. usb) οπότε μόνο ονομαστικά είναι gigabit. Και ναι, με απλό Cat5/5e, έχω κανονικά Gigabit δίκτυο. 1
tyf Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 καταλαβαινω αυτα που λες και τα δεχομαι. απλα εγω τωρα τα δοκιμαζω και στην πραξη οσον αφορα εμενα δεν δουλεψαν. και ο κυριως λογος που ρωταω ειναι για να μαθω παιδια δεν παω να το παιξω εξυπνος και ευχαριστω για τις απαντησεις. δεν εχω ετοιμο nas. εφτιαξα ενα με λογισμικο synology και μητρικη που εχει 4 native sata τουλαχιστον ετσι λεει. και το υπολοιπο hardware ειναι καλο. "AMD A50M Hudson M1 Chipset - Supports 4 x Native SATA3 Ports The AMD A50M Hudson M1 chipset can support 4 x native SATA3 ports which provides faster data transfer rate than the third party SATA3 IC." -
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Το κυριότερο δεν ανέφερες. Οι σκληροί δίσκοι τι δυνατότητες εγγραφής-ανάγνωσης έχουν; Για σίγουρο αποτέλεσμα, τρέξε ένα δικτυακό έλεγχο με το iperf.
tyf Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 επειδη το nas φοραει synology δεν ξερω πως να τρεξω iperf απο εκει. στις μεταφορες που κανω βλεπω 100. οταν εχει μικροτερα αρχεια μεσα βλεπω 25-35 (σε φακελους με mp3 ktl) σε μεγαλα single αρχεια 100 και μετα αντε να πεσει 70εως και 50 μινιμουμ. οι δισκοι ειναι green 7200 64mb.
The_Judas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Μια χαρά φτάνει το cat5e για gigabit. Το cat6 φτάνει και τα 10G Ο μόνος περιορισμός που θα μπορούσε να υπάρχει είναι από τον δίσκο που είναι green ή από το NAS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα