Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι εδώ και κάποιες μερες την αγορά ενός MacBook Pro μιας και το παλιό μου Asus έχεις αρχίσει να τα φτύνει μετα από 4 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο μοντέλο είναι κατάλληλο για την χρήση που θέλω καθώς σκοπός είναι να έχω το καλύτερο δυνατό με το μικρότερο δυνατό ποσό.

Σίγουρα κοιτάζω για 13αρι και με Retina οθόνη. 8GB RAM και 256 SSD και i5 επεξεργαστή. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα ήθελα. Τα γραφικά δεν με ενδιαφέρουν.

Οι εφαρμογές που τρέχω είναι κυρίως Matlab, Reaper(πρόγραμμα ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου), κείμενα, browsing, etc.

Ποια η γνώμη σας λοιπόν; Προφανώς κοιτάζω και προς μεταχειρισμένα. Πόση διαφορά θα δω σε ενα MB pro του 13 συγκριτικά με το 15; Επίσης πιστεύετε ότι αξίζει η αναμονή λίγο ακομα για τα MB του 16;

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου. Πιστεύω ότι με ενα Macbook Pro Retina 13.3" θα είσαι μια χαρά. Οι διαφορές που θα δείς σε μοντέλα πάνω απο το 2012 δηλαδή early 13 late 14 mid 14 early 15 φαντάζομαι θα είναι μικρές. Οπωσδήποτε θα πας σε 8gb RAM & 256gb flash storage. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με επεξεργασία ήχου δεν ξέρω αν για αυτή την δουλειά θα χρειαστείς παραπάνω απο i5 επεξεργαστή αν και δεν το νομίζω.

Τώρα για τις ίντσες της οθόνης νομίζω απο άποψη μεγέθους & βάρους οι 13 είναι ιδανικές. Για να λέμε την αλήθεια το 15 ιντσο early 2015 που έτυχε να δω σε τρελένει με την μεγάλη οθόνη και με την ποιότητα του άλλα και η τιμή του σε σχέση με το 13 είναι αρκετά μεγάλη.

Η apple τον Σεπτέμβριο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει τα νέα μοντέλα φαντάζομαι πως θα είναι δυνατότερα απο τα ήδη υπάρχοντα. Το μόνο που προσωπικά με ανησυχεί είναι η σχεδίαση τους μιας και θεωρώ ότι τα Macbook 2015 με τις 12 ιντσες που έβγαλε ως ποιότητα κατασκευής πληκτρολογίου και εμφάνησης είναι επιοικώς άθλια καθώς και η αφαίρεση του φωτιζόμενου μήλου. Πολύ φοβάμαι πως θα συνεχίσει την ίδια σχεδιαστική προοπτική και στα μοντέλα του 2016.

Η άποψη μου είναι πως σε θέματα και προιόντα τεχνολογίας πρέπει να παίρνεις κάτι όταν το χρειάζεσαι πραγματικά το να περιμένεις κάτι καινούριο όταν έχεις κάποια άμεση ανάγκη να κάνεις μια εργασία είναι λίγο χαμένος χρόνος μιας και ότι πάρεις θα το κάνεις απόσβεση δουλεύοντας το στην εργασία που το χρειάζεσαι. Αν λοιπόν χρειάζεσαι Macbook άμεσα ψάξε κάτι όσο το δυνατόν πιο καινούριο χρονολογικά γίνεται και κάτι που ως μέγεθος και βάρος θα μπορεί να σε βοηθήσει στο είδος της εργασίας σου.

Δεν ξέρω αν έχεις ξαναδουλέψει σε περιβάλον MacOS αλλά σίγουρα είναι η πρώτη σου φορά πιστεύω πως θα το αγαπήσεις και ίσως δύσκολα επιστρέψεις πίσω σε Windows.

• Like 2
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω σε αρκετά με τον προλαλήσαντα εκτός από το ότι τα μοντέλα του 16 θα είναι σχεδιαστικά το ίδιο με τα προηγούμενα μοντέλα.

Αναμένονται τεράστιες διαφορές αφού ανά τετραετία αλλάζει το σχεδιαστικό όπως έχουν και αποκαλύψει κάποιες φωτό από το ανερχόμενο μοντέλο. Όσον αφορά το πληκτρολόγιο του Macbook είναι θέμα συνήθειας. 

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ για το πώς περίπου μπορεί να είναι. Όσον αφορά την οθόνη εξαρτάται την χρήση που θα κάνεις με το Macbook και κυρίως αν μετακινείσαι συχνά. Στην τελευταία περίπτωση τα 13.3 είναι πολύ βολικά και ιδιαίτερα αν ελαφρύνουν λίγο ακόμη. 

Προσωπικά, σχεδιαστικά είμαι λάτρης των Macbook μόνο που είναι χαμηλών επιδόσεων.

Σχεδιαστικά, κάπως έτσι αναμένονται τα Macbook Pro του 16 πάντως.

Όσον αφορά τις επιδώσεις, δούλεψα αρκετά σε Macbook Pro 2012 με i5, 4  ram και 256ssd σε Logic Pro και έτρεχε μια χαρά. Επομένως όσον αφορά τις επιδόσεις, όποιο MacbookPro και αν διαλέξεις από το 2013 και έπειτα είσαι καλυμμένος. 

Σε κάθε περίπτωση, θα μάζευα χρήματα μέχρι τον Σεπτέμβριο για τα νέα μοντέλα. 

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια. Θα συμφωνήσω οτι οταν έχουμε ανάγκη κατι το παίρνουμε χωρις να περιμένουμε να βγει ίσως κατι καινουριο. Απλα το σημείωσα σαν σκέψη μιας και η αγορά θα γινει απο Σεπτέμβρη. Προς το παρον τα βγάζω περα με τις δουλειές μου και εχω και ενα θηριακι desktop να καθαρίζει τις δύσκολες δουλειές.

Τωρα, αν αληθεύει οτι ο σχεδιασμός θα ειναι παρόμοιος με αυτόν του MacBook μαλλον θα κινηθώ για καποιο παλιότερο μοντέλο ή του 15 αν πέσουν οι τιμές. Το MacBook δυςτυχως δεν κατάφερε να με κερδίσει.

Για τις 13 ίντσες το θεωρώ δεδομένο μιας και 4 χρονια τωρα δούλευα με 11,6. Αν το pro έβγαινε στις αντίστοιχες θα το προτιμούσα. Οποτε 13 για να καλύπτεται και η ανάγκη της φορητότητας.

Τωρα έψαξα λιγο διαφορες μεταξυ MacBook Pro του 14 και του 15 με κυρια διαφορά την διάρκεια μπαταρίας με 2 ωρες περιπου μεγαλύτερη στο 2ο. Απο εκει και περα, διορθώστε με αν κανω λαθος, δεν ειδα καποια αλλη τρελή διαφορά.

Billycob αν δεν σου ειναι δύσκολο μπορεις να πεις λιγο τις πρότζεκτς έτρεχες στο logic? Αριθμό καναλιών, plugins, κλπ? Θελω να συγκρίνω λιγο με τα δικά μου. Συν οτι σκοπεύω να παρω και την άδεια για το Logic οταν ερθει η ωρα. Η ικανότητα εργασίας με ένα προγραμμα παραπανω ειναι παντα καλο να υπαρχει.

Thanks και παλι.

Υ.Γ. Ποσο πιστεύεται αξίζει ενα μεταχειρισμένο MB Pro του 14 και του 15 αντίστοιχα; Για να ξερω περίπου σε τι τιμές εν τελεί θα κινηθώ. Εχω δει διαφορά στις αγγελίες αλλά δεν έβγαλα καποιο σοβαρό συμπέρασμα. Επίσης από εξωτερικό αξίζει η αγορά; eBay, κλπ? Ή ειναι μεγαλύτερο ρίσκο;

• Like 1
Δημοσ.

Η κύρια διαφορά νομίζω ανάμεσα στα μόντελα 2014 με 2015 είναι το Force Tuch στο TrackPad.

Όσον αφορά το Logic Pro έτρεχε περίπου 12-15 κανάλια. Midi και προσωπικές ηχογραφήσεις με plug-ins από 1-3max. σε κάθε κανάλι.

Με τον HDD που είχε πάνω κάποιες φορές έκανε πρόβλημα, και σταματούσε. Όταν έβαλα τον SSD έτρεχε σφαίρα και αυτό με μόνο 4ram.

Τα MacBook Pro του 14 με 8ram και 128ssd νομίζω εδώ μέσα τα δίνουν γύρω στο χιλιάρικο. 

Όσον αφορά το ebay σαφώς παίζουνε καλύτερες τιμές με αρκετό ψάξιμο και εγρήγορση μόνο που τις περισσότερες φορές δεν στέλνουν στην Ελλάδα και λόγο Capital Controls δεν μπορούμε και να αγοράσουμε γενικώς αυτήν την περίοδο.

Πληρώνοντας με paypal πάντως από άποψη ασφάλειας είναι αρκετά ασφαλή η υπόθεση αρκεί να προσέξεις τα στάνταρτς του πωλητή. 

Δημοσ.

Οπως σου είπε και ο φίλος πιο πάνω για μοντέλα 2014 & 2015 να υπολογίζεις γύρω στα 1000-1100 ευρώ στα 8gb RAM/128 flash storage εαν είσαι τυχαιρός και βρείς κάτι σε 256gb σε αυτή την τιμή θα ήταν το ιδανικό. 

Εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα ένα τόσο ακριβό μηχάνιμα απο ebay. Θα προτιμούσα να ψάξω απο εδώ απο κάποια αγγελία και αν είναι δυνατόν κάπου κοντά στην περιοχή μου ώστε να έχω την δυνατότητα να το ελέγξω απο κοντά, μιας και ακόμα και ένα χτύπημα έστω και μια γρατζουνία για ένα τέτοιο μηχάνιμα και ιδιαίτερα όταν έχεις αποφασίσει να δώσεις τόσα πολλά λεφτά για εμένα έχει σημασία. Βασικό επίσης για μένα είναι οπωσδήποτε να ψάξεις να βρείς Macbook pro με την συσκευασία του πλήρη και με την απόδειξη αγοράς του μιας και εδώ στο insomnia κυκλοφορούν αρκετές αγγελίες που προσφέρουν κάποια Macbook σκέτα χωρίς κουτί και χωρίς απόδειξη. 

Σου εύχομαι να βρείς πάνω κάτω αυτό που ψάχνεις και να ξέρεις οτι έχεις αποφασίσει να κάνεις την καλύτερη επιλογή. 

Κάτι τελευταίο να προσέξεις το battery health ανεξάρτητα πόσους κύκλους φόρτησης έχει η μπαταρία, μέχρι και 80% το battery health θεωρείται σύμφωνα με την Apple φυσιολογικό αν δεν κάνω λάθος μέχρι πρόσφατα στα πλαίσια της ετήσιας εγγύησης που δίνει η apple εάν η μπαταρία σου πριν λήξει ο χρόνος εγγύησης παίζει κάτω απο 80% health η apple στην αντικαθηστούσε με καινούρια δεν γνωρίζω εάν αυτό ισχύει ακόμα. Οι σωστές φορτήσεις εκφορτήσεις παίζουν σπουδαίο ρόλο. Εγώ πρόσφατα απέκτησα ένα macbook pro retina late 2013 και είχε battery health 85%  κατάφερα με σωστό battery calibration εδώ και μερικές ημέρες να το διορθώσω όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχω αυτήν την στιγμή που σου γράφω το έχω αυξήσει στο 94% με σχεδόν 8 ώρες αυτονομία με κανονική χρήση & σερφάρισμα στο internet.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά είναι το ebay, δες το eshop του Electronic King (μέσα στο ebay).

Κάνε και ένα search στα ελληνικά forums για να διαβάσεις εμπειρίες.

Θα γλυτώσεις εκατοντάδες ευρώ.

Δημοσ.

Θα πρότεινα καινούριο. Βασικά... μόνο καινούριο.....

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι έχει περάσει στα χέρια του άλλου. Πρέπει να ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ η διαφορά από την τιμή του καινούριου, για να σε κάνει να ξεπεράσεις το θέμα εγγύηση, το ότι δεν ξέρεις τι έχει περάσει, και ότι..... δεν έχεις και τη χαρά του unboxing βρε αδερφέ.

Εδώ που έφτασες, περίμενε μέχρι το Σεπτέμβρη- Οκτώβρη. Αν βέβαια δε φωτίζεται το μήλο (βίτσιο....) και βγάλουν τις μισές θύρες..... θέλουν πολύ ξύλο. Ειδικά αν βγάλουν το magsafe ..... θα πέσει πολύ ζάρπα...

Το mid15 από το mid14 (αυτό έχω), διαφέρει στα ότι το mid15 έχει: λίγο καλύτερη μπαταρία, force touch (είναι πολύ μόρτικο) και διπλάσιας ταχύτητας SSD (αυτό είναι ουσιαστική διαφορά). Η διαφορά σε ταχύτητα επεξεργαστή και κάρτας γραφικών είναι πολύ μικρής σημασίας..... ο δίσκος όμως...

Εγώ πάντως.... αν δώ ότι τα κάνανε μαντάρα στο νέο μοντέλο (Θύρες... magsafe, κλπ), θα χτυπήσω ένα mid15 μόλις ανακοινώσουν τα καινούρια. Είμαι με το δάχτυλο στη σκανδάλη...

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου mork εδώ απο άλλο γνωστό forum υπάρχει θέμα για τον electronic King διάβασε το κρίνε μόνος σου και αποφάσισε τι σε συμφέρει περισσότερο.

http://www.iphonehellas.gr/forum/topic/121761-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-electronic-king/

http://www.iphonehellas.gr/forum/topic/69522-electronic-king/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...