ledaque Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Καποιος που εχει την καρτα μπορει να μου πει αν εχει coil whine οταν τρεχει furmark? Επισης οταν βαζω manually τα fans στο 10% μεσω του firestorm αυτα αντι να γυρναν μονιμα, γυρναν για 1-2sec, σταματανε, μετα απο λιγα δευτερολεπτα παλι γυρναν για 1-2 δευτερολέπτα, σταματανε ξανα και παει λεγωντας. Εχει κανενας αλλος παρατηρησει κατι παρομοιο? Εγω την εχω την καρτα αλλα δεν εχω τρεξει ακομα κανενα απαιτιτικο game, το BF4 φτανει την gpu μεχρι το 40% max και το Αssassin's Creed 4 μεχρι 70-80 και δεν εχω ακουσει καθολου coil whine (ψηλο τσιριγμα). Να εχεις στο νου σου οτι σχεδον ολες οι καρτες θα εχουν καποιο μικρο coil whine αν τις στρεσαρεις παρα πολυ και βαρανε 200-300 fps. Το θεμα που εχεις με τα fans δεν ειναι τιποτα, απλα η καρτα εχει 0% fan speed μεχρι το 30% utilization και μετα αναβουν τα fan. Οποτε αν εχεις ενα game που παιζει μεταξυ 20-40% gpu usage θα ακους το fan να αναβοσβηνει και ισως να ειναι λιγο ενοχλητικο. Λυση για αυτο ειναι να κανεις ενα custom fan profile βαζοντας απο 0-30% gpu utilization να εχεις το fan ανοιχτο (πχ 30%).
Fulgore Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Αξίζει να πάω από Sapphire NITRO R9 390 σε GTX 1070? Αναλογα το monitor που εχεις. Αξιζει να πας απο την μια καρτα στην αλλη μονο αν δεν δωσεις μια περιουσια για την μεταβαση.
epivitor Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Εγω την εχω την καρτα αλλα δεν εχω τρεξει ακομα κανενα απαιτιτικο game, το BF4 φτανει την gpu μεχρι το 40% max και το Αssassin's Creed 4 μεχρι 70-80 και δεν εχω ακουσει καθολου coil whine (ψηλο τσιριγμα). Να εχεις στο νου σου οτι σχεδον ολες οι καρτες θα εχουν καποιο μικρο coil whine αν τις στρεσαρεις παρα πολυ και βαρανε 200-300 fps. Το θεμα που εχεις με τα fans δεν ειναι τιποτα, απλα η καρτα εχει 0% fan speed μεχρι το 30% utilization και μετα αναβουν τα fan. Οποτε αν εχεις ενα game που παιζει μεταξυ 20-40% gpu usage θα ακους το fan να αναβοσβηνει και ισως να ειναι λιγο ενοχλητικο. Λυση για αυτο ειναι να κανεις ενα custom fan profile βαζοντας απο 0-30% gpu utilization να εχεις το fan ανοιχτο (πχ 30%). Το γνωριζω αυτο που λες με τα fan αλλα εγω λεω για αλλο πραγμα. Οταν εχω σταθερα τα fans στο 10% ακομα και στο 20% με το firestorm αυτα δε γυρνανε συνεχόμενα αλλα τη μια γυρνανε και την αλλη σταματανε συνεχεια. Αυτο θα μπορουσες σε παρακαλω να το δοκιμασεις να μου πεις πως συμπεριφερεται η δικια σου? Οταν τα βαζω απο το 30% και πανω γυριζουν συνεχεια.
ledaque Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Το γνωριζω αυτο που λες με τα fan αλλα εγω λεω για αλλο πραγμα. Οταν εχω σταθερα τα fans στο 10% ακομα και στο 20% με το firestorm αυτα δε γυρνανε συνεχόμενα αλλα τη μια γυρνανε και την αλλη σταματανε συνεχεια. Αυτο θα μπορουσες σε παρακαλω να το δοκιμασεις να μου πεις πως συμπεριφερεται η δικια σου? Οταν τα βαζω απο το 30% και πανω γυριζουν συνεχεια. Δηλαδη οταν εχεις το fan speed σταθερο στο 10% αυτο σταματαει και ξεκιναει συνεχεια? Δε μπορω να σου πω αν το κανει αυτο η καρτα μου γιατι τα fans ακουγονται μονο απο 70%+ και πανω.
epivitor Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δηλαδη οταν εχεις το fan speed σταθερο στο 10% αυτο σταματαει και ξεκιναει συνεχεια? Δε μπορω να σου πω αν το κανει αυτο η καρτα μου γιατι τα fans ακουγονται μονο απο 70%+ και πανω. Ακριβως, ακομα και στο 20% οταν το βαζω τα fanακια μια σταματανε μια ξεκινανε. Αν θα μπορουσες να τα δεις (γιατι ειναι δυσκολο να τα ακουσεις) αν κανουν και τα δικα σου το ιδιο θα με βοηθουσες πολυ. Να ξερω αν ειναι να τη στειλω για αντικατασταση.
ledaque Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Ακριβως, ακομα και στο 20% οταν το βαζω τα fanακια μια σταματανε μια ξεκινανε. Αν θα μπορουσες να τα δεις (γιατι ειναι δυσκολο να τα ακουσεις) αν κανουν και τα δικα σου το ιδιο θα με βοηθουσες πολυ. Να ξερω αν ειναι να τη στειλω για αντικατασταση. Τωρα μου ειναι λιγο δυσκολο να ανοιξω το case για να δω, απο που την πηρες την καρτα?
epivitor Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Τωρα μου ειναι λιγο δυσκολο να ανοιξω το case για να δω, απο που την πηρες την καρτα? Εγινε φιλε μου, οποτε μπορεσεις ή καποιο αλλο παιδι απο εδω μεσα που εχει την καρτα ας μου πει, να ξερω και εγω τι να κανω.
uesugi1989 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Εγινε φιλε μου, οποτε μπορεσεις ή καποιο αλλο παιδι απο εδω μεσα που εχει την καρτα ας μου πει, να ξερω και εγω τι να κανω.Έχεις πειράξει το fan profile απο το firestorm έτσι? Δοκίμασε να φτιάξεις το ίδιο fan profile και στο afterburner. Θυμάμαι είχα διαβάσει καπου στο reddit ότι το firestorm δεν είναι τελειοποιημενο ακόμα. Θα δοκιμάσω και γω την δικιά μου να δω αυτο που λες αν και μέχρι τώρα την είχα στο default όπου κρατείται κρύα και αθόρυβη έτσι κ αλλιώς. Edit: Σχετικά με το coil whine, η δικιά μου δεν έχει καθόλου, ακόμα και στα benchmark όπως το heaven και το valley όπου μπορεί και να φτανει 180 frames σε κάποια σημεία. Παίζει μεγάλο ρόλο και το τροφοδοτικό στο coil whine. Εσυ δλδ ακούς coil whine? Ποιο τροφοδοτικό έχεις?
epivitor Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Έχεις πειράξει το fan profile απο το firestorm έτσι? Δοκίμασε να φτιάξεις το ίδιο fan profile και στο afterburner. Θυμάμαι είχα διαβάσει καπου στο reddit ότι το firestorm δεν είναι τελειοποιημενο ακόμα. Θα δοκιμάσω και γω την δικιά μου να δω αυτο που λες αν και μέχρι τώρα την είχα στο default όπου κρατείται κρύα και αθόρυβη έτσι κ αλλιώς. Edit: Σχετικά με το coil whine, η δικιά μου δεν έχει καθόλου, ακόμα και στα benchmark όπως το heaven και το valley όπου μπορεί και να φτανει 180 frames σε κάποια σημεία. Παίζει μεγάλο ρόλο και το τροφοδοτικό στο coil whine. Εσυ δλδ ακούς coil whine? Ποιο τροφοδοτικό έχεις? Θα το δοκιμασω αν και δε νομιζω να φταιει το firestorm γιατι και στα παιχνιδια τα fanακια ξεκινανε και σταματανε ολη την ωρα οταν η θερμοκρασια αρχιζει να ανεβαινει. Για παραδειγμα στο fallout 4 επειδη η θερμοκρασια ειναι μονιμως κοντα στους 60c, τα ακουω συνεχεια να ξεκινανε και να σταματανε και ειναι πολυ σπαστικο. Οσο για το coil whine επειδη το κουτι μου ειναι σχεδον αθορυβο το ακουω στα παιχνιδια που ειναι απαιτητικά αλλα εκει που δινει ρεστα ειναι στο furmark. Και στο 3dmark11 που δοκιμασα ακουγεται πολυ (οχι οσο στο furmark βεβαια). edit: Το τροφοδοτικο ειναι το Corsair HX750i που ειναι πολυ καλο οποτε δε νομιζω να φταιει αυτο. Ευτυχως την αγορασα απο το amazon.uk οποτε δε θα εχω προβλημα λογικα με την επιστροφη. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2016 από epivitor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα