Rubenstilchkin Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, οι οποίες αναρτήθηκαν στα φόρουμ της Nvidia αλλά και στο Reddit, οι νέες κορυφαίες VR Ready κάρτες της NVIDIA, GeForce GTX 1070 και 1080, αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης με το HTC Vive. Οι οργισμένοι χρήστες αναφέρουν δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις VR δυνατότητες των πανάκριβων καρτών τους, καθώς όταν το παραπάνω σύστημα εικονικής πραγματικότητας συνδέεται με κάποια από τις DisplayPort θύρες των καρτών, δεν μπορεί να ξεκινήσει, εμφανίζοντας μήνυμα σφάλματος. Και καλά, θα αναρωτηθεί κανείς, ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι το HTC Vive δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά με τις θύρες αυτές (το οποίο ακούγεται το λιγότερο σαν κακόγουστο αστείο), γιατί δεν μεταφέρουν τη σύνδεση στη θύρα HDMI; Η απάντηση είναι απλή. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει προμηθευτεί κάποια GTX 1070/1080 κάρτα τρίτου κατασκευαστή, όπως η υλοποίηση της Asus, ROG GTX 1080 Strix, η οποία διαθέτει δύο HDMI v2.0 θύρες, τότε μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως υπάρχει πρόβλημα. Η μοναδική θύρα HDMI της κάρτας του θα είναι δεσμευμένη από το μόνιτορ, το οποίο χρειάζονται για την εκκίνηση του Vive, καθώς ο χρήστης δεν θα μπορεί να πλοηγηθεί στο λειτουργικό σύστημα και να ολοκληρώσει το σετάρισμα του, το οποίο προϋποθέτει σύνδεση με τουλάχιστον ένα μόνιτορ στην ίδια κάρτα γραφικών. Χθες, οι τεχνικοί της ιστοσελίδας Tom's Hardware επιβεβαίωσαν το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας την GTX 1080 που έχουν στα εργαστήρια τους. Η Nvidia μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, ενώ στέλεχος της HTC ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα τελεί υπό διερεύνηση. Site: CNET
Agnwstos_X Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Καλα ποσο καιρο εχω να ακουσω για trouble free λειτουργια out-of-the-box σε καποιο προιον? Ολες οι καρτες τα τελευταια χρονια ολο και καποιο θεμα θα εχουν. Ντροπη. 10
michael92 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Το Vive βέβαια δεν έχει θύρα displayport αλλά mini displayport που κάνει convert σε hdmi. Μήπως τελικά βρίσκεται εκεί το πρόβλημα και όχι στις nvidia; Όσοι δοκίμασαν active converter displayport to hdmi δουλεύει μια χαρά. Νομίζω πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα που εμφανίστηκε με τις θύρες DVI. 2
kokkinidisk Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Κάποτε δεν ακούγαμε για προβλήματα τόσο τακτικά όσο σήμερα.Είναι κάπως λογικό όταν σε μια κάρτα γραφικών πλέον υπάρχουν πολλές λειτουργίες οπως για παράδειγμα VR,μεγάλες απαιτήσεις για DX12 αλλά και και άλλα api και ενα σωρό λειτουργίες σε βάθος λεπτομερειών των οποίων οι μεγάλοι προγραμματιστές και κατασκευαστές γνωρίζουν την σημασια τους.Κάποτε οι κάρτες ηταν πολύ πιο απλές και ο ανταγωνισμός μικρότερος.Πλεον βγαίνουν καινούρια μοντέλα σε πολυ σύντομο χρονικό διάστημα να καλύψουν κάθε φορα και μεγαλύτερες απαιτήσεις.Επόμενο είναι να υπάρχουν και προβλήματα. 1
Anaisthitos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Ευτυχώς που δεν πήρα! Χαχαχαχα με 400€ μηνιάτικο 2
nick_souvlaki Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Κάποτε δεν ακούγαμε για προβλήματα τόσο τακτικά όσο σήμερα.Είναι κάπως λογικό όταν σε μια κάρτα γραφικών πλέον υπάρχουν πολλές λειτουργίες οπως για παράδειγμα VR,μεγάλες απαιτήσεις για DX12 αλλά και και άλλα api και ενα σωρό λειτουργίες σε βάθος λεπτομερειών των οποίων οι μεγάλοι προγραμματιστές και κατασκευαστές γνωρίζουν την σημασια τους.Κάποτε οι κάρτες ηταν πολύ πιο απλές και ο ανταγωνισμός μικρότερος.Πλεον βγαίνουν καινούρια μοντέλα σε πολυ σύντομο χρονικό διάστημα να καλύψουν κάθε φορα και μεγαλύτερες απαιτήσεις.Επόμενο είναι να υπάρχουν και προβλήματα. Γενικά σήμερα έχουμε γίνει και εμείς οι χρήστες πολύ πιο απαιτητικοί. Σκέψου ότι παλιά ακούγαμε coil whine ή μία θύρα δεν έπαιζε όπως ακριβώς θα έπρεπε και δεν μας ένοιαζε όπως σήμερα. Σήμερα ακόμα και η παραμικρή ατέλεια σε ένα προϊόν παίρνει τεράστιες διαστάσεις, και ας είναι σε κάτι που δεν χρησιμοποιούν οι πιο πολλοί. (Δεν το λέω για να του δικαιολογήσω, απλά το αναφέρω.) Τώρα, σχετικά με το πρόβλημα πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε απάντηση από την Nvidia, καθώς μπορεί να είναι ένα εύκολα διορθώσιμο πρόβλημα. 1
Eragon1996 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 πιστεύω όλοι κλεγομαστε γιατι δίνουμε τόσα λεφτά για κάτι premium που στο τέλος δεν δουλεύει ούτε σωστά ούτε κάνει αυτό που πρέπει όποτε δεν αξίζει τα τόσα λεφτά που δώσαμε αλλά πολυ λιγότερα 5
De@th L0rd Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 πιστεύω όλοι κλεγομαστε γιατι δίνουμε τόσα λεφτά για κάτι premium που στο τέλος δεν δουλεύει ούτε σωστά ούτε κάνει αυτό που πρέπει όποτε δεν αξίζει τα τόσα λεφτά που δώσαμε αλλά πολυ λιγότερα Το αυτό. Είναι μαλακία όταν σπαταλάς ένα τυπικό μηνιάτικο για μια κάρτα γραφικών (μόνο μια φορά το έχω κάνει ακους 6800GT) και να βγάζει ένα σωρό μαλακίες. Μου έχουν λείψει οι εποχές που το μόνο πρόβλημα ήταν ο παλιο driver ή κακή ψύξη που λυνόταν με 3rd party. Βέβαια δε μπορώ να πω ότι με ενδιαφέρει σαν άτομο,καθώς δε με βρίσκει σύμφωνο το να δώσω 500 ευρώ για κάρτα γραφικών, στην Ελλάδα το 2016, το θεωρώ για μένα προσωπικά και τις οικονομικές μου δυνατότητες επιεικώς ανόητο. 1
Fulgore Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, οι οποίες αναρτήθηκαν στα φόρουμ της Nvidia αλλά και στο Reddit, οι νέες κορυφαίες VR Ready κάρτες της NVIDIA, GeForce GTX 1070 και 1080, αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης με το HTC Vive. Οι οργισμένοι χρήστες αναφέρουν δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις VR δυνατότητες των πανάκριβων καρτών τους Παλι καλα δηλαδη που εκμεταλλευονται τις δυνατοτητες των καρτων στα παιχνιδια με τα console port που εχουμε..... 1
OldJohn Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Πανευτυχης κατοχος μιας Asus GTX 780. Ουτε προβληματα, ουτε coilwhine, ουτε τιποτα. Πιστευω οτι ειναι απο τις τελευταιες καλυτερες καρτες που βγηκαν (gtx780). Επισης σας εχουν κανει κοκορακια του καταναλωτισμου. (προς θεου, δεν αναφερομαι σε ολους αλλα στους περισσοτερους). Με το που βγει κατι καινουριο τρεχετε να το παρετε. Gtx 9χχ series, gtx 1xx0 series, VR, 3d και χιλιες δυο μπουρδες και στη συνεχεια κλαιτε σαν κοριτσακια. Ειναι σαν να σας δινουν να φατε ενα φρουτο πριν καλα καλα ωριμασει. Ή θα ειναι ξυνο ή πικρο ή στυφο. Ουτε κρινω κανεναν αλλα ουτε κραζω. Απλα δεν ειναι κακο που και που να σκεφτεστε οτι πισω απο καθε καινουριο παντα θα κρυβεται μια "kinder εκπληξη". Υ.Γ. Να πω οτι δεν ειμαι κανενας απαιτητικος gamer ή τιποτα τετοιο αλλα δεν θα ακολουθησω την τεχνολογια αν δε δω οτι θα μου προσφερει αυτο που θα πληρωσω.
efo355 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Πανευτυχης κατοχος μιας Asus GTX 780. Ουτε προβληματα, ουτε coilwhine, ουτε τιποτα. Πιστευω οτι ειναι απο τις τελευταιες καλυτερες καρτες που βγηκαν (gtx780). Επισης σας εχουν κανει κοκορακια του καταναλωτισμου. (προς θεου, δεν αναφερομαι σε ολους αλλα στους περισσοτερους). Με το που βγει κατι καινουριο τρεχετε να το παρετε. Gtx 9χχ series, gtx 1xx0 series, VR, 3d και χιλιες δυο μπουρδες και στη συνεχεια κλαιτε σαν κοριτσακια. Ειναι σαν να σας δινουν να φατε ενα φρουτο πριν καλα καλα ωριμασει. Ή θα ειναι ξυνο ή πικρο ή στυφο. Ουτε κρινω κανεναν αλλα ουτε κραζω. Απλα δεν ειναι κακο που και που να σκεφτεστε οτι πισω απο καθε καινουριο παντα θα κρυβεται μια "kinder εκπληξη". Υ.Γ. Να πω οτι δεν ειμαι κανενας απαιτητικος gamer ή τιποτα τετοιο αλλα δεν θα ακολουθησω την τεχνολογια αν δε δω οτι θα μου προσφερει αυτο που θα πληρωσω. Μιλάς για κοκοράκια και λοιπά ωραία ενω έχεις αγοράσει gtx 780 ( τα έσκασες χοντρά ), δηλαδή έπεσες πρώτα θύμα ( εσύ το λες αυτό άλλωστε ) και μετά κράζεις τους άλλους. Και εμείς με τις gtx 760 μια χαρά τα παίζουμε τα παιχνιδάκια μας και δεν κράζουμε και κανέναν. 2
Psaris Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Γενικά σήμερα έχουμε γίνει και εμείς οι χρήστες πολύ πιο απαιτητικοί. Σκέψου ότι παλιά ακούγαμε coil whine ή μία θύρα δεν έπαιζε όπως ακριβώς θα έπρεπε και δεν μας ένοιαζε όπως σήμερα. Σήμερα ακόμα και η παραμικρή ατέλεια σε ένα προϊόν παίρνει τεράστιες διαστάσεις, και ας είναι σε κάτι που δεν χρησιμοποιούν οι πιο πολλοί. (Δεν το λέω για να του δικαιολογήσω, απλά το αναφέρω.) Τώρα, σχετικά με το πρόβλημα πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε απάντηση από την Nvidia, καθώς μπορεί να είναι ένα εύκολα διορθώσιμο πρόβλημα. ακριβώς τωρα αμα ακουω coil whine τρελαίνομε.....
exor Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 πως μπορειτε να παιρνετε nvidia με τοσο κακη εικονα ειναι κατι που διερευνα ακομη η επιστημη .. απιστευτο μου φαινεται ..εκτος και αν παιζετε μονο σε μονιτορ ..εκει καπως μπορω να το καταλαβω ..
Aias Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 οποιος δεν την θελει την αθλια αυτη καρτα 1070/1080 θα κανω την καρδια μου πετρα και την αγοραζω εγω! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα