highpriest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Σκέφτομαι να πάρω μια ψησταριά υγραερίου για το μπαλκόνι (κάρβουνο δεν λέει, φωνάζει η γειτονιά όποτε ανάβω, ενώ το ηλεκτρικό (δοκίμασα και σχάρα και πλάκα) ψήνει μόνο εκεί που έχει τις αντιστάσεις από κάτω). Το θέμα μου είναι...τι τύπο να προτιμήσω; Δεν θέλω κάτι πολύ ακριβό ή εξεζητημένο, αλλά δεν θέλω να πάρω κάτι που θα ψήνει μόνο κατα τόπους, όπως το ηλεκτρικό. Μια νορμάλ προσιτή λύση χωρίς πολλές πολλές ανάγκες συντήρησης. Μια ψαχτική στο ιντερνετ μου έδωσε κάποιες πληροφορίες, αλλά με μπέρδεψε κιόλας. Άλλος γράφει "πάρε με πέτρες ηφαιστείου και σχάρα", άλλος "πάρε με δύο εστίες και μαντεμένια πλάκα", άλλος "πάρε με καπάκι για να είναι και φούρνος", άλλος "πάρε χωρίς καπάκι" και κάνουν παρέλαση όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί, χωρίς κανένας όμως να γράφει που υπερέχει το κάθε σύστημα. Κάποιος που γνωρίζει, ας δώσει τα φώτα του και κάποια πιθανή πρόταση για αγορά. 1
paylidis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Οι πετρες υφαιστείου ακουσα προσφατα που εψαχνα για εμενα οτι βγηκαν καρκινογόνες... Οι καινουργιες εχουν κατι σαν ανακλαστηρες θερμοτητας. Καλο θα ήταν να παρεις μιση μιση με μαντεμενια πλακα/σχαρα αλλα βγαινουν καπως ακριβες... τι βαλαντιο εχεις;
highpriest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 150-200 ευρώ λέω. Τώρα αν υπάρχει και κάτι ποιοτικό σε λιγότερα, δεν λέω όχι.
adi32 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Έψαχνα κι εγώ παλιότερα. Άλλοι έλεγαν ότι μυρίζουν με το υγραεριο τα κρέατα άλλοι για καρκινογονα κλπ Τελικά πήρα μια ηλεκτρική εψησα 2-3 3 φορές και την μάζεψα στην αποθήκη
highpriest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Ηλεκτρική δεν κάνει. Κι εγώ ηλεκτρική χρησιμοποιώ τώρα, αλλά επειδή το καλοκαίρι ψήνω αρκετά περισσότερο απο 2-3 φορές, δεν λέει η ηλεκτρική καθόλου. Ψήνει ανομοιόμορφα. Για να ψήσεις για δύο άτομα πάει κι έρχεται. Βάζεις τα κρέατα ακριβώς πάνω απο τις αντιστάσεις και ψήνονται. Αλλά για να ψήσεις για 4 και πάνω θα πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω και να παίζεις tetris με τα κρέατα!
Haldol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Να γράψεις τους γείτονες εκεί που δε πιάνει μελάνι και να συνεχίσεις με το κάρβουνο δε παίζει; Μπριζόλες ψήνεις, δε θυσιάζεις νεογέννητα κουταβάκια στο όνομα του σατανά. Εκτός κι άμα είσαι σε ενδιάμεσο όροφο πολυκατοικίας και τρώνε όλη την κάπνα, εκεί πάω πάσο. 1
highpriest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Γενικά θέλω να το αποφύγω το κάρβουνο. Και για λόγους υγείας.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Εχω χαλάσεις τρεις μεχρι τώρα, θα πάρεις οποια θέλεις αλλά μαζι θα πάρεις και ενα πυροσβεστήρα, ειναι εντελώς απαραίτητος σε περίπτωση που δεν την εχεις καθαρίσει καλα και πάρει φωτια ΥΓ Θέλει πολυ προσοχή και τακτικο καθάρισμα, στο κατω μέρος εκει που πέφτουν τα ζουμιά
highpriest Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Είμαι τακτικός σε τέτοια θέματα. Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα, Ακόμη όμως κάποιος δεν μου απάντησε για διαφορές στα ερωτήματα του πρώτου ποστ, ούτε βλέπω κάποια συγκεκριμένη πρόταση, Να πάρω μια φτηνη γύρω στα 100 ευρώ στα τυφλά; Όλες ίδιες είναι μέχρι τα διακόσια ευρώ; Πρέπει να προσέξω κάτι; NikosKalithea, εσύ που άλλαξες τρεις ως τώρα πχ ποιες είχες; Με τι κριτήριο τις αγόρασες; Πόσο στοίχισαν; Πως σου βγήκαν; Διαφορές στο ψήσιμο μεταξύ του ενός ή του άλλου τύπου; Πείτε ρε παιδιά; Μην σας τα βγάζω με το τσιγκέλι. Τα γενικά τα ξέρω. Γκουγκλαρα και διάβασα. Τώρα ρωτάω για να μάθω εμπειρίες από διαφορετικούς τύπους ψησταριών από πρώτο χέρι χρηστών τους. 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Οι φτηνές γενικά πάσχουν στα φλόγιστρα μετά ενα - δυο χρόνια ανοίγουν ή σκουριάζουν οπότε θέλεις καινούρια, πρέπει λοιπόν να αλλάζεις ψησταριές γιατι δεν πρόκειται να βρεις ανταλλακτικά ή και αν βρεις στοιχίζουν περισσότερο απο την ψησταριά Αυτή που έχω τώρα είναι μια Landmann LD 12733 ακριβή με άλλα πολύ καλύτερη απο τις προηγούμενες των 100 150 ευρω, την ειχα πάρει απο το lidl που κατά καιρούς βγάζει κατι πολύ καλές προσφορές σε ψησταριές, τώρα πια ηταν η τιμη δεν θυμάμαι https://www.skroutz.gr/s/6141458/Landmann-LD-12733.html Δώρο οι φώτο Αυτη σε ενάμιση χρόνο με άφησε Αυτήν την εχω περίπου ενάμιση χρόνο και ειναι σαν καινούργια 1
paylidis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 δε μπορώ να βρω ακριβως αυτη που εχω δε τη φερνει πλεον το κατ/μα... δες αυτην παντως http://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-landmann-atracto-me-estia-gkaziou-sto-plai-19090 σιγουρα θελει καθαρισμα παντως καθε 1-2 φορες που ψηνεις αλλιως τα λιπη που θα καιγονται θα καινε τα επομενα ψητα σου, τα ρουχα σου το σπιτι κλπ... Προσωπικά κλεινω και το καπακι για ταχυτερο ψησιμο... 2
sndev Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) ξεκινησα με μια των lidl με ηφαιστειακες πετρες (ουαου σκευτικα τοτε). οσο την ειχα νομιζα οτι εκανα δουλιτσα. @@. η εν λογω μου κρατησε λιγοτερο απο χρονο. σκουριασε εσωτερικα ανοιξε λογο σκουριας το φλογιστρο ψαχτικα να βρω ανταλακτικα . κοστος 2 φορες οσο η αγορα της ψησταριας. αποφασησα να παω σε κατι καλυτερο και επεσα σε μια στα leroy merlin no name. πραγματικα no name τεσπα 230 η 250 ευρω τη πειρα δε θυμαμαι πριν 3 χρονια (ναι εκλεισε 3 χρονια ουτε εγω το πιστευω) και τονιζω τα 3 χρονια γιατι το τηγανι και ο φουρνος δεν υφηστατε για τα κρεατικα μου.. ολα γινονται στη ψησταρια χαριν ευκολιας γρηγοραδας και γευσης. οπως καταλαβαινετε την εχω λιωσει.. 4 εστιες + 1 για τηγανισμα. αυτη του τηγανισματος αχρηστη αν μπορουσα θα τη ξυλωνα λογο χωρου. 0 δυναμη 2 φορες προσπαθησα να τηγανισω πατατες και με βρηκε το ξημερωμα. τεσπα εχει μεσα 2 πλακες - 1 σχαρα η κλασικη και 1 επιπεδη - σε καθε πλακα εχει απο κατω απο 2 φλογιστρα. δεν τιθετε θεμα οπως με τις ηλεκτρικες που θα τοποθετηθει το φαι για να ψηθει σωστα. ηταν υπερβολη και το καταλαβα αφου τη πειρα. πολυ μεγαλη για ενα σπιτι 2 ατομων.anyway. με τη συγκεκριμενη απλα καταλαβα οτι του Lidl με της πετρες ηταν απλα ενα παιχνιδακι. ουτε μυρωδιες στο ψησιμο που λενε ουτε τπτ. απο κατω εχει αποσπομενο ταψακι για τα ζουμια να καθαριζει. στα 2 χρονια τα προστατευτικα απο τα φλογιστρα εχουν σκουριασει και θελουν αλλαγη (αλλα no name που να βρεις... θα αναφερθω παρακατω) επισης οι σχαρες ενω το 1 χρονο καθαριζανε ευκολα δε κολαγανε ευκολα τα φαγητα κτλ πλεον ειναι ενα χαλι μαυρο χρειαζονται αλλαγη (περασανε και 3 χρονια θα μοθ πει καποιος με σχεδον καθημερινη χρηση οκ πασο) γιατι τα γραφω ολα αυτα τωρα? ετυχε να βρεθω σε φιλικο σπιτι και εκανα εγω το ψηστη παλι σε ψησταρια αεριου και ειχανε μια απο εκεινες τις ακριβες (weber αν θυμαμαι σωστα) 800 ευρω ++ και μικροτερη αποτη δικια μου σε μεγεθος.. αν δε ψησεις ο ιδιος και στις 2 δε μπορεις να το καταλαβεις το τι θα πω παρακατω... καταρχας αυτο που λεει ο νικος παραπανω κρατα πυροσβεστηρα οκ μεταξυ σοβαρου κ αστειου στεκει και στη δικια μου του Leroy και καθαρη νανε επειδη τα προστατευτικα εχουν σκουριασει αρπαζει σχετικα ευκολα που στις αρχες πολυ δυσκολα.. ε στου φιλου ... τπτ..... ειχα παθει σοκ τη ψησταρια την ειχε ηδη 5 ετια. απλα δεν εβγαζε φλογα με τα λιποι. και οταν αρπαζε για μισο sec επεφτε αμεσως η φλογα. η σχαρα σαν σχαρα η μαμισια θεικια. καμια σχεση με τη δικη μου. να μη κολαει τιποτα πανω? να καθαριζει for fun? το βασικο για καποιον που ψηνει θα καταλαβει. οταν βαζεις μια μοσχαρισια και μετρας χρονο πχ 1 λεπτο η μια πλευρα ψηνετε ας πουμε καλα. γυρνας , για να πετυχεις ιδιο ψησιμο στο ιδιο σημειο της σχαρας θες 3-4 λεπτα. ε εκει δεν υπηρχε αυτο προφανος η σχαρα ηταν καθαρο μαντεμι κραταγε θερμοκρασια τι να πω?. εκει συνηδιτοποιησα τελικως οτι πληρωνεις παιρνεις. η δικια μου 3 χρονια μετα πλεον θελει αλλαγμα σχαρα + προστατευτικα και οριακα και τους καυστηρες εψαξα αρκετα στο νετ και επεσα πανω σε αυτο http://www.isompes.gr/katigories/2014-03-25-00-44-48/bbq/vanward-4207-bbq-3742-3743-3781-detail εμφανισιακα ειναι ολοδια η δικη μου προφανως και τα ανταλακτικα της αλλα δεν φερνει ανταλακτικα!!!!!!!!!!!!! anyway στο θεμα μας. μετα απο το σεντονι και αφου σου ανελυσα τα παραπανω στη θεση σου θα πηγαινα καθαρα σε αυτη http://www.isompes.gr/katigories/2014-03-25-00-44-48/bbq/vanward-3101f,3-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1,-bbq-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85-detail λεει μαντεμι πλακα κτλ κτλ επειδη τη βλεπω ολοιδιο φασον με τη δικια μου , βλακιες μετα απο αυτο που εζησα με την αλλη ψησταρια κατι αλλο ειναι καιτο ονομαζουν μαντεμι , παρολαυτα ειναι αξιοπρεπεστατη αν ειναι η ιδια σε μικροτερο μεγεθος.. μη πας σε πετρες θα βλαστιμισεςι την ωρα και τη στιγμη. γνωμη μου αν εισαι του αθληματος σταξτα και παρε μια ακριβη επωνυμη. εγω αυτο θα εκανα τωρα αν αγοραζα καινουρια. γιατι οτι ανταλακτικο και να χω ψαξει δενε χω βρει. + η ποιοτητα στο ψησιμο που ειδα με τα ματια μου ηταν η μερα με τη νυχτα. επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι ομως για να σκαμε 500αρια και 800αρια ισως μια σκεψη ειναι να παρεις μια μετρια και απλα να αλαξεις τις πλακες και να βαλεις πραγματικο μαντεμι (εγω εκει προσπανατολιζομαι τωρα) ο καλυτερος τροπος ψησιματος μετα απο απειρα πειραματα ειναι να αναβεις full τη ψησταρια 15-20 λεπτα να καψει οσο δε παει τις σχαρες και μετα να τη χαμηλωνεις εντελως και να ψηνεις με κλειστο καπακι. γλυτωνεις φλογες και τα φαγητα ειναι πιο "τρυφερα" + λιγοτερα καμενα στη σχαρα στο συρταρακι που μαζευεις τα λιποι βαλε απλα 4-5 κουτακια απο αλουμινοχαρτο σαν αυτα που εχουν στα κρεωπολια να μαζευουν εκει τα λιποι. καθαριζει πιο ευκολα και αυτα απλα τα αντικαθιστας αν εισαι "καθαρος και καθαριζεις τα λιποι απο τη ψησταρια και δεν εννω να καθαριζεις τις πλακες.. απο τα φλογιστρα απο το συρταρακι κατω γυρω γυρω που πιτσιλαει το φαγητο γινεται εξαιρετικο. αν δε το κανεις με τη ζεστηξ τα λιποι "καπνιζουν" το νεο σου φαγητο και αλιωνετε η γευση του ουφ αυτα.. επειδη ειπες να μη μας τα βγαζεις με το τσιγκελι Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2016 από sndev 2
Fubar.gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Εχω πάρει απο Praktiker την πιό φτηνή που είχε με ηφαιστιακές πέτρες, νομίζω γύρω στα 150 ευρώ. Είναι τελείως αδύναμη. Για ένα λεπτό φιλέτο κοτόπουλου θέλει πάνω απο μισή ώρα. Τελικά μέχρι να πάρει χρώμα απ έξω, έχει χάσει όλα τα υγρά του και έχει γίνει σόλα. Γενικά νομίζω αυτό είναι γενικευμένο πρόβλημα με τις φτηνές γκαζιού, και πρέπει να ανέβεις αρκετά σε budget για να πάρεις κάτι που να ψήνει με ισχύ αντίστοιχη του κάρβουνου.
hexenlord Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 broilking 320/340 Monarch και καθαρισες. Δεν εχω φαει καλυτερο bbq κρεας. Απλα ειναι ακριβη:750Εουρω. Αλλα αποσβεση για 8-12 χρονια θα κανεις στανταρ.
sndev Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 @fubar.gr Αυτό που περιγράφεις με το χρόνο νομίζω ειναι γενικευμενο μονο σε αυτες με τις πέτρες. Δε μπορώ να θυμηθώ χρόνο στη δικιά μου με πέτρες αλλα σίγουρα ηταν πολυ περισσότερος απο οτι με αυτή χωρις πέτρες @hexenlord σε κατι τέτοιο θαα πηγαινα κ γω πλεον που επαθα και έμαθα, αλλα εδω ο άνθρωπος εχει budget 200 euro και εντάξει ειναι δυσκολοι καιροι μην είμαστε και υπερβολικοι και με 200 τη κανει τη δουλεια του αξιοπρεπεστατα απλα στα 800 απογειωνετε η εμπειρία. αυτο όμως το καταλαβαίνει καποιος μονο αν δοκιμασει τη διαφορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα