Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο ψαξιμο και διαβασμα και στο υπολοιπο φορουμ μηπως εχουμε κανει λαθος ανακατονομη χρηματων;;

Αρχικα διαβασα μια πολυ ωραια αποψη του radiohead νομιζω οτι κουτι τροφοδοτικο ψυκτρα ραμ δεν τις αλλαζεις σε τυχον αναβαθμιση οποτε να εστιασουμε εκει σωστα;

Μητρικη τελικα ποια να επιλεξω για τον στοκ ι7;

Σωστά τα λέει ο radiohead.

RAM, είσαι οκ.

Ψύκτρα στα 40 ευρώ είναι η καλύτερη επιλογή. Και εφόσον μιλάμε για stock i7 δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο θεωρώ.

Το κουτί είναι περισσότερο τι αρέσει σ' εσένα, χώρους έχει, τεράστιο είναι, δεν βρίσκω λόγο να αλλαχθεί. Ψάξε, το έχουν κάποιοι εδώ μέσα, να δεις πως είναι.

Τροφοδοτικό τα είπαμε, 650W είναι αρκετά.

Τώρα μητρική, αν θες ATX πας σ' αυτή ή αυτή (στην ίδια τιμή, εγώ θα πήγαινα στην "Ζ"), σε micro ATX αυτή. Όλες οι "Η" δεν "επιτρέπουν" OC σε επεξεργαστή, παραπάνω χρονισμούς σε RAM, ενώ οι "Z" ναι.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Case: http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-black-window-p-PER.812242

Cpu: http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i7-6700-340ghz-lga1151-box-p-PER.558496

Mobo: http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-z170-pro4s-retail-p-PER.528876

Ram: http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx424c15fb2k2-16-16gb-2x8gb-ddr4-2400mhz-hyperx-fury-black-dual-kit-p-PER.557983

Psu: http://www.e-shop.gr/xfx-xtr-series-full-modular-psu-80plus-gold-650w-p-PER.642641

Cooler: http://www.e-shop.gr/cryorig-h7-hive-fin-cooler-p-PER.642758

Και εχω προσθεσει τον 850 samsung evo ssd 500gb εφοσον το παιρνε το budget, τον caviar blue hdd της wd και τα ηχεια συν το κομπο πληκτρολογιο ποντικι που προτεινες!

1143 ευρω ολα μαζι!

Απλα τωρα δεν ειναι ουτε high end machine ουτε value for money νομιζω. Γιαυτο και ειχα μπερδευτει πριν. Δεν ξερω σε τι θα το καταχωρουσα!

Δημοσ.

Σκοπός είναι να σε καλύπτει στην δουλειά για την οποία το θες!

Από 'μένα είσαι οκ! Τροφοδοτικό δεν καταλαβαίνω γιατί πήγες σε Gold (όχι απαραίτητα κακό) αλλά οκ. Δες και αυτό, μόνο για την χαμηλότερη τιμή. Σε αξιοπιστία, ποιότητα είναι τα ίδια με το άλλο!

Η οθόνη δεν περιλαμβάνεται?

Δημοσ.

Πηγα στο τροφοδοτικο με το σκεπτικο οτι μπορει να μεινει και σε επομενη συνθεση και οτι ειναι και gold και modular. Πιστευεις το superflower ειναι καλυτερο; Θελω να χω στο μυαλο παντα οτι καποια κομματια θα μεινουν και μελλοντικα.

Η οθονη δεν ειναι μεσα οχι. Και δεν ξερω πως θα μπορουσα να τη χωρεσω και να μεινω σε τετοια επιπεδα χρηματων. Και στην αρχικη σου προταση πηγαινε 1300 με την οθονη. Οποτε θα πρεπει να κανω αρκετες περικοπες στυλ 250αρι ssd χαμηλοτερο τροφοδοτικο, ισως h170 mobo; αλλα αξιζει;

Δημοσ.

Σου είπα, είναι εξίσου ποιοτικά. όποιο νομίζεις εσύ. 

Η σύνθεση που είχα βγάλει εγώ ήταν 1200, μαζί με οθόνη, ηχεία, πληκτρολόγιο-ποντίκι. Αλλά με όλες αυτές τις "παραχωρήσεις" που αναφέρεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι χρειάζεται μια διευκρίνηση εδώ.

Η διαφορά του 6700 με τον 6700Κ δεν είναι μόνο ότι ο δεύτερος σηκώνει υπερχρονισμο ενώ ο πρώτος όχι.

Ο 6700Κ έρχεται ήδη υπερχρονισμενος στα 4ghz από τη μαμά του και για τις περισσότερες εφαρμογές αυτό είναι μια αρκετά σημαντική και επαρκής αναβάθμιση σε σχέση με τον απλό 6700.

Για τον λογο αυτό δεν είναι 100% απαραίτητο οποίος επιλέξει τον 6700Κ να πρέπει ντε και καλά να πάρει και Ζ170 μητρική ούτε ντε και καλά να κάνει OC.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι αλλα νομιζω με το turbo mode φτανουν σε σχετικα ιδια επιπεδα 4.0 ο κλειδωμενος 4.2 ο ξεκλειδωτος.

Επισης cpttony δεν μου βγαινει η προσθεση που λες βγαινει 1300 η συνθεση σου!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Διάβασα λίγο τις απαιτήσεις απο τα προγράμματα που χρησιμοποιείς και πραγματικά αναρωτιέμαι για ποιό λόγο να δώσεις 380 ευρώ για επεξεργαστή. Απο την άλλη αναρωτιέμαι ποια θα είναι η ουσία του υπερχρονισμού σε περίπτωση του k λές και θα έχεις κόλημμα οταν άλλοι χρησιμοποιούν διπύρηνους. Κουτί με 120€ γιατί; psu με 130€ γιατί; Και σαν κερασάκι η συγκεκριμένη z με μνήμες στα 2400 όταν το budget είναι 1200€. Μια παρένθεση κάνω δεν ξέρω, πάντως δεν μου κολλάνε ούτε τα κομμάτια ούτε τα λεφτά.

Δημοσ.

Γιατι σαφως και θα παιζω και καποια παιχνιδια και κυριοτερο αναφερα οτι θελω σε ορισμενα parts να επικεντρωθω ωστε να παρω κανα δυο πραγματα που θα μεινουν.

Για παραδειγμα ενα καλο κουτι οπως αυτο δεν θα το χω και για επομενη συνθεση; Το ιδιο σκεπτικο και για το τροφοδοτικο.

Επισης μπορει τα προγραμματα που χρησιμοποιω να χουν καποια minimum requirements αλλα γενικοτερα η επεξεργαστικη ισχη και η ram βοηθανε και σε αλλα μερη του workflow μου ( παραδειγμα ειναι το multitasking που θα πρεπει να χω ανοιχτω καποιο ide, browser, emulators και μπορει μεχρι και καποιο virtual machine)

Παντως θα.μαρεσε να ακουσω τις προτασεις σου. Η παραγγελια θα γινει την αλλη Δευτερα λογικα οποτε η συνθεση ειναι ακομα συζητισημη!

Edit:

Με εχεις βαλει σε σκεψεις γιατι οπως ειχα αναφερει σε προηγουμενο ποστ οντως το συστημα ειναι λιγο ανισσοροπο σαν συνθεση δλδ ουτε high end ουτε value for money. Μηπως πιστευεις οτι θα μουν υπερκαλυμμενος με τον 6600?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατι σαφως και θα παιζω και καποια παιχνιδια και κυριοτερο αναφερα οτι θελω σε ορισμενα parts να επικεντρωθω ωστε να παρω κανα δυο πραγματα που θα μεινουν.

Για παραδειγμα ενα καλο κουτι οπως αυτο δεν θα το χω και για επομενη συνθεση; Το ιδιο σκεπτικο και για το τροφοδοτικο.

Επισης μπορει τα προγραμματα που χρησιμοποιω να χουν καποια minimum requirements αλλα γενικοτερα η επεξεργαστικη ισχη και η ram βοηθανε και σε αλλα μερη του workflow μου ( παραδειγμα ειναι το multitasking που θα πρεπει να χω ανοιχτω καποιο ide, browser, emulators και μπορει μεχρι και καποιο virtual machine)

Παντως θα.μαρεσε να ακουσω τις προτασεις σου. Η παραγγελια θα γινει την αλλη Δευτερα λογικα οποτε η συνθεση ειναι ακομα συζητισημη!

Edit:

Με εχεις βαλει σε σκεψεις γιατι οπως ειχα αναφερει σε προηγουμενο ποστ οντως το συστημα ειναι λιγο ανισσοροπο σαν συνθεση δλδ ουτε high end ουτε value for money. Μηπως πιστευεις οτι θα μουν υπερκαλυμμενος με τον 6600?

Όταν μίλησα για τις απαιτήσεις μίλησα για τις προτεινόμενες όχι για τις minimum.

Θα σου δώσω δύο προτάσεις.

Η μία θα είναι βασισμένη στο αισθητικό με την δυνατότητα για oc και η άλλη χωρίς. Αμφότερες αξιόπιστες με κομμάτια που θα αντέξουν στο χρόνο (βλέπε διαφορές απαιτήσεων στα προγράμματά σου χρόνο με το χρόνο)

No1

post-182716-0-89463600-1468735763_thumb.jpg

Μπορείς αντί της b150 να πάρεις την h170

με την οποία θα μπορείς να βάλεις και ram με μεγαλύτερες συχνότητες απο 2133 κι ας μην είναι z. Η ψύκτρα είναι προαιρετική όχι απαραίτητη. Με αυτό το σύστημα άν αντιμετωπίσεις δυσκολίες, σφύρα μου ;)

No2

Αυτό είναι του γούστου μου σε ασπρόμαυρο look (το θεωρώ υπερβολή για 'σένα)και το έχω προτείνει ουκ ολίγες φορές.

post-182716-0-46664300-1468736185_thumb.jpg

Τα ίδια parts άν τα πάρεις απο skroutz παίρνεις στην κυριολεξία δώρο τα ηχεία που σου πρότεινε ο cpttony ή αυτά που είναι πιο μοστρατζίδικα και εξίσου καλά. Επίσης στην ίδια τιμή το rmx 550w με δέκα χρόνια εγγύηση.

Με βάση τις ανάγκες σου μία πρόταση για οθόνη με έμφαση στην δουλειά dell s2316h

Και μία με έμφαση στο gaming (συνδιασμένη με την rx 470) η οποία είναι ips και εκμεταλλεύεσαι το freesync των 'κόκκιινων' καρτών  LG-23MP68VQ

Και τις δύο θα τις βρείς σε αλυσίδες πχ κωτσόβολο για να τις δείς απο κοντά πριν επιλέξεις πράγμα που θεωρώ πρέπον. Για περισσότερες προτάσεις μπορείς να ρωτήσεις εδώ

Με αυτό το σύστημα άν αντιμετωπίσεις δυσκολίες, σφύρα μου δις  ;) 

Τέλος να πώ οτι άν κόλλησες με i7 βάλ'τον στην πρώτη σύνθεση αλλα στο λέω προκαταβολικά διαφορά δε θα δείς.

Δημοσ.

Απο τις 2 ποιες προτινεις περισσοτερο; Τεινω στη δευτερη και για look και ως δυναμη!

Επισης το 550αρι τροφοδοτικο ειναι αρκετο για μια 480 αργοτερα;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά που έχουν προταθεί έως τώρα, είναι υπεραρκετά και μιλάω και με oc. Άν σκέφτεσαι διπλές κάρτες τότε να ανέβεις.

Επειδή η διαφορά τους είναι ελάχιστα ευρώ ίσως έπαιρνα το rmx 650w. Όχι για λόγους ουσίας αλλα ψυχολογίας.

RX480 θα έπαιρνα σε συνδιασμό με 1440p monitor αλλα εσύ δεν είμαι εγώ οπότε περι ορέξεως ουδείς λόγος. Προτείνω να περιμένεις αρκετό καιρό για την αγορά κάρτας, κάτι που έχει αρχίσει και εκνευρίζει γιατί κρατάει μήνες τώρα η αναμονή, μία για τις νέες, μία για τα προβλήματα, την άλλη για τις custom υλοποιήσεις την παράλλη για την σταθεροποίηση των τιμών κλπ κλπ.

Απο τις 2 ποιες προτινεις περισσοτερο;

Η πρώτη είναι κάνω τη δουλειά μου τέλεια, η δεύτερη κάνω τη δουλειά μου τέλεια είμαι πρώτη μούρη και άμα λάχει τον πάω στα 4,4Ghz γιατί μπορώ. (χωρίς λόγο και αιτία)

Κάτι τελευταίο. Το κουτί είναι καθαρά υποκειμενικό, οπότε διάλεξε όποιο σου αρέσει περισσότερο.

Το p400 που έβαλα δεν έχει θέση για οπτικό ας πούμε και εσύ μπορεί να τη θές. Μια εναλλακτική είναι αυτό  https://www.skroutz.gr/s/5834882/NZXT-Source-340.html πάλι όμως κι αυτό δεν παίρνει dvd.

Αυτό παίρνει και έχει τεράστιο άνοιγμα για να βλέπεις το εσωτερικό https://www.skroutz.gr/s/8340305/Phanteks-Enthoo-Pro-M-Acrylic-Window.html

Γούστα είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...