liverpoolman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Παιδια εχω τον αυθεντικο σκληρο δισκο του laptop με τα γνησια windows και τον εχω συνδεσει ως τριτο δισκο στον σταθερο μου...Αυτο που θελω ειναι να παρω τα αυθεντικο windows που εχει ο δισκος μεσα και να το εγκαταστησω ως εικονα ή δεν ξερω και εγω τι αλλο,ως εχει αυτουσια,με τα partition κτλ στον τωρινο δισκο που εχω στον λαπτοπ, ο οποιος ειναι ενας ssd...Ολα αυτα θελω να τα κανω χωρις να ξεβιδωσω το λαπτοπ μ παλι...Να σημειωθει οτι εχω και εναν εξωτερικο και μια θηκη εξωτερικου,που ισως να χρησιμποιουνταν σαν εργαλεια για να κανω την δουλεια
Xristaras12 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 αναλόγως τον ssd υπάρχει software για partition cloning/migration κλπ.
micos000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δοκίμασε το clonezilla. Πολύ καλό αλλά το περιβάλλον του δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν απλό χρήστη. Θα έλεγα να βάλεις το Todo backup και να πάρεις ένα image από τον δίσκο του laptop στον εξωτερικό (όχι clone αλλά image). Δημιούργησε και ένα boot cd μέσα από το πρόγραμμα και μπούταρε με αυτό το laptop. Έτσι θα επαναφέρεις το image από τον εξωτερικό στον ssd. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα του παλιού δίσκου χωράνε στον ssd.
comp Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 η λύρη λέγετε acronis αλλα θα πρέπει να τον ξεβιδώσεις διαφορετικά ο target disk δεν θα γίνει boot disk
liverpoolman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Λοιπον γιατι σας μπερδεψα λιγο...Αυτη τη στιγμη εχω τον ssd μεσα στον λαπτοπ με λειτουργικο...Και επισης εχω τον παλιο αυθεντικο σκληρο δισκο με τα αυθεντικα windows του λαπτοπ της hp μεσα στον σταθερο μ... Θελω εναν τροπο χωρις να χρειαστει να ξεβιδωσω τις 100 βιδες του λαπτοπ και να βγαλω τον ssd , για να εχω τα αυθεντικα windows του παλιου δισκου μεσα στον ssd που εβαλα στο λαπτοπ... Θελω το πιο απλο προγραμμα και την πιο απλη μεθοδο..
micos000 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Λοιπον γιατι σας μπερδεψα λιγο...Αυτη τη στιγμη εχω τον ssd μεσα στον λαπτοπ με λειτουργικο...Και επισης εχω τον παλιο αυθεντικο σκληρο δισκο με τα αυθεντικα windows του λαπτοπ της hp μεσα στον σταθερο μ... Θελω εναν τροπο χωρις να χρειαστει να ξεβιδωσω τις 100 βιδες του λαπτοπ και να βγαλω τον ssd , για να εχω τα αυθεντικα windows του παλιου δισκου μεσα στον ssd που εβαλα στο λαπτοπ... Θελω το πιο απλο προγραμμα και την πιο απλη μεθοδο.. Φαντάζομαι η αναφορά στις 100 βίδες είναι εσκεμμένη υπερβολή εκ μέρους σου. Η αφαίρεση του λάπτοπ είναι ένα καπάκι με δύο έως 4 (συνήθως) βίδες και μία που στερεώνει τον δίσκο εσωτερικά. Αν άλλαξες εσύ το δίσκο το ξέρεις, αν τον άλλαξε άλλος... τώρα πλέον ξέρεις. Η ευκολότερη λύση είναι να έχεις και τους δύο δίσκου στον σταθερό και να κλωνοποιήσεις τον παλιό στον καινούργιο. Αφού δε θέλεις να ανοίξεις το λάπτοπ η λύση που σου πρότεινα είναι αρκετά απλή. Μια άλλη είναι να συνδέσεις τον παλιό δίσκο σε μια εξωτερική θήκη και να κλωνοποιήσεις επι τόπου στο λάπτοπ τον έναν δίσκο στον άλλον. Το todo είναι πολύ απλό πρόγραμμα (στη δωρεάν έκδοση του), όπως είναι και το Paragon adaptive restore. Το clonezilla είναι πολύ δυνατό εργαλείο, αλλά το περιβάλλον εργασίας του θυμίζει dos και δεν προτείνεται για κάποιον που δεν έχει μεγάλη σχέση με την διαχείριση δίσκων και διαμερισμάτων. Ορίστε τα screenshots
kinitos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 παιδιά ερώτηση γιατί οχι clone ?και το clone θέλει όσο είναι ο δίσκος η τα δεδομένα?και τέλος αν κάνεις backup και αλλάξεις δίσκο η προσθέσεις ssd μπορείς να το ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ στον ssd και να ΕΙΝΑΙ και bootable? βασικά το θέμα το δικό μου που ειναι παρόμοιο το λαπτοπ έχει έναν 1τβ δισκο και αργότερα οχι τώρα θα μπει ένας σσδ εξτρά.και θέλω να πάρω το backup (clone) και να είναι όπως το άνοιξαν το λαπτοπ αλλά απο το σσδ αργότερα . α και μερικά hp θέλουν για να βγει ο δίσκος η μνήμη να ανοίξεις ολο μα ολο το λαπτοπ οθόνη και και και
micos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, kinitos είπε παιδιά ερώτηση γιατί οχι clone ?και το clone θέλει όσο είναι ο δίσκος η τα δεδομένα?και τέλος αν κάνεις backup και αλλάξεις δίσκο η προσθέσεις ssd μπορείς να το ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ στον ssd και να ΕΙΝΑΙ και bootable? Το clone θα πάρει όλη τη διαμόρφψση του δίσκου μαζί με τα partitions κρυφά ή φανερά. Αν θα αλλάξεις δίσκο και θέλεις να τα κρατήσεις όλα αυτά τότε κάνεις clone. Εννοείται ότι το αρχείο θα συμπιεστεί και δεν θα πιάνει 1tb από δίσκο 1tb με δεδομένα 50gb. 1 ώρα πριν, kinitos είπε βασικά το θέμα το δικό μου που ειναι παρόμοιο το λαπτοπ έχει έναν 1τβ δισκο και αργότερα οχι τώρα θα μπει ένας σσδ εξτρά.και θέλω να πάρω το backup (clone) και να είναι όπως το άνοιξαν το λαπτοπ αλλά απο το σσδ αργότερα . Κάνε clone τότε. 1 ώρα πριν, kinitos είπε α και μερικά hp θέλουν για να βγει ο δίσκος η μνήμη να ανοίξεις ολο μα ολο το λαπτοπ οθόνη και και και Αυτό το έχεις δει σε κάποιο λάπτοπ ή το άκουσες κάπου; Εγώ δεν έχω δει μέχρι τώρα λάπτοπ hp, dell, lenovo, fujitsu κτλ που να μην βγαίνει ο δίσκος ή με από ένα καπάκι ή στην χειότερη περίπτωση να χρειαστεί να ξεβιδωθεί το κάτω μέρος μόνο. Εκτός κι αν μιλάς για λάπτοπ με M2 δίσκο κρυφό και δεύτερο hdd. 1
kinitos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 thanks για τις απαντήσεις οχι άπλα το είδα αλλα μετάνιωσα που πήγα να βάλω μια μνήμη και ευτυχώς δεν έγινε θέμα και πήγε αντιπροσωπία . δεν θυμάμαι μοντέλο μια μάπα ηταν .χάλασε ο δίσκος και δεν ήταν μόνο μνήμη .για να βγει έπρεπε να ανοίξει ολο φέτες( αν δεν κανω και λαθος και η μνημη εμπαινε απο κατω αλλα χωρις καπάκι βεβαία) .το πλαίσιο δεν το αναλαμβάνει να φανταστείς και με έστειλαν στην ιντερσις (η λαθος ονομα?) θα προσπαθήσω να μαθω το μοντέλο αν και αποφευγω τις επαφες με το κάτοχο αυτοί του μηχανήματος μην μου πει πάλι να κάνουμε κάτι λολ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα