Προς το περιεχόμενο

Νέα Fujifilm X-T2 με 4K video


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Fujifilm ανακοίνωσε την νέα X-T2 που διαδέχεται την επιτυχημένη X-T1, που έκανε το ντεμπούτο της το 2014. Επομένως, είναι μάλλον φυσιολογικό που η νέα X-T2 είναι σημαντικά αναβαθμισμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Η νέα X-T2 βασίζεται σε αισθητήρα 24,3 Megapixels (APS-C) X-Trans CMOS III, ενώ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν διαθέτει low-pass filter για DSLR-like αποτελέσματα με μεγαλύτερη οξύτητα. Επιπλέον, ενσωματώνει ένα νέο επεξεργαστή, τον X-Processor Pro, που σύμφωνα με την Fujifilm χρησιμοποιεί βελτιωμένους αλγόριθμους για ακριβέστερη αυτόματη εστίαση (325 single points, 91 zone).

 

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας Fujifilm X-T2 είναι η δυνατότητα λήψης video ανάλυσης 4K (3840 x 2160 pixels) στα 24, 25 και 30 fps. Για την ώρα, η λήψη video ανάλυσης περιορίζεται στα 10 λεπτά, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει αργότερα με κάποιο firmware update. Η κάμερα επίσης μπορεί να τραβήξει στα 1080p (15 λεπτά) και στα 720p (30 λεπτά) στα 24, 25, 30, 50 και 60 fps.

 

Όπως και ο προκάτοχός, έτσι και το μοντέλο X-T2 έρχεται με water-resistant σχεδιασμό καθώς και με ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED και 3,0 ιντσών οθόνη LCD (με μηχανισμό tilt). Επίσης διαθέτει WiFi, για απομακρυσμένο έλεγχο και διαμοιρασμό εικόνων με φορητές συσκευές. To continuous shooting mode βρίσκεται στα 8 fps ενώ ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το ISO από τα 100 έως στα 21600 (εκτός και αν χρησιμοποιήσει την ρύθμιση High στα 52000). Το κόστος της Fujifilm X-T2 είναι $1600 μόνο για το σώμα, ενώ η τιμή της σε kit με φακό XF-18-55mm είναι $1900.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρομερή μηχανή όπως και η xt1 αξίζει τα λεφτά της η fuji είναι μια εταιρία που σέβεται τον καταναλωτή και σίγουρα δεν θα το μετανιώσει κάποιος να την πάρει, ελπίζω να αρχίσουν οι προσφορές στην xt1 που αν και του 14 παραμένει φοβερή μηχανή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γω Α7 εχω αλλα δεν ξερω αν οντως ειναι καλυτερη απο αυτη ακομα και με apsc αισθητηρα. Εχεις δει φωτογραφιες απο fuji? Μερικες φορες κρατας ανετα και τα jpeg χωρις να σπαταλας ωρες στα raw. 

Αν εχει φτιαξει βιντεο οπως των sony τοτε θα μπει δυνατα στον ανταγωνισμο. Γιατι εκει ηταν πολυ πισω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστός ο Pokemon για την Α7, όμως το αρχείο της Fuji έχει..χαρακτήρα. Ειδικά η απόδοση του τόνου δέρματος είναι απίστευτη. Οπότε (όπως λέει και ο vamvakoulas) δουλεύεις jpeg χαλαρά.

Το βασικό για μένα, όμως, είναι οι φακοί. Με την fuji βλέπω πιό συμβατά κρύσταλλα (τουλάχιστον στον δικό μου τρόπο) και σε προσιτές τιμές.

Τα κρύσταλλα της Sony τα βρίσκω πανάκριβα, ενώ λόγω fx χάνεται το πλεονέκτημα του μικρού όγκου της μηχανής (και της φορητότητας) με τους ογκώδεις φακούς.

Μην ξεχνάμε ότι στην ΧΤ, κουμπώνεις έναν 18άρη και βγαίνεις στον δρόμο άνετος σαν να κουβαλάς compact.

Στο δια ταύτα, σε 6-8 μήνες πουλάμε νεφρουδάκι και την παίρνουμε ίσως και κάτω από 1000ρικο..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και οι mirrorless ειναι το μέλλον στην επαγγελματική φωτογραφία, δε θεωρώ πως αυτή τη χρονική περίοδο οι μηχανές αυτές μπορούνε να υπερνικήσουν τις dslr, σε αυτήν καθε αυτήν την ποιότητα της φωτογραφίας, έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτή καθ αυτή την ποιότητα φωτογραφίας δεν νομίζω να υστερούν καθόλου. Σε άλλα σημεία, όπως ταχύτητα εστίασης σε δύσκολες συνθήκες και προπάντων σε αυτονομία ναι υστερούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...