Sheogorath Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Φίλος με Α10 5750m πάντως ποτέ δεν είχε θέμα throttle ακόμα και με igpu στα 1.2ghz.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δυστυχώς τα πιο σύγχρονα laptops με apu, ειδικά κάτι lenovo είναι για πέταμα, τα συστήματα ψύξης τους είναι άθλια και το throttling πάει σύννεφο. Και εγώ σε ultrabook hp φίλου με a8 5555m δεν έχω παρατηρήσει θέμα και ο ίδιος είναι υπέρ ευχαριστημένος, ούτε throttling ούτε κιχ, αλλά δυστυχώς σε αρκετά laptop με apu υπάρχει throttling με αίτιο την πολύ κακή ψύξη.
adtakhs Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δυστυχώς τα πιο σύγχρονα laptops με apu, ειδικά κάτι lenovo είναι για πέταμα, τα συστήματα ψύξης τους είναι άθλια και το throttling πάει σύννεφο. Και εγώ σε ultrabook hp φίλου με a8 5555m δεν έχω παρατηρήσει θέμα και ο ίδιος είναι υπέρ ευχαριστημένος, ούτε throttling ούτε κιχ, αλλά δυστυχώς σε αρκετά laptop με apu υπάρχει throttling με αίτιο την πολύ κακή ψύξη. Μήπως λέω μήπως δεν είναθ θέμα ψύξης αλλά θέμα διαχείρισης πόρων και ενέργειας ώστε ανά σενάριο και TDP να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα? Δηλαδή αν όταν παίζεις game έχεις την CPU στα 1,8Ghz αλλά την IGP tourbαρισμένη όσο πάει και έχεις καλύτερο αποτέλεσμα από ότι με την CPU στα 3,2 πχ. και την IGP στα default , γιατί να το θεωρήσεις κακό? Εχω λάπτοπ LENOVO με A8 5550M εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τέτοιο θέμα δεν έχει Εχω και λάπτοπ HP με A10 8780P μια εβδομάδα. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι ..... και δηλώνω πως θα το κοιτάξω να δω τι γίνεται. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Σε αναζητήσεις που έχω κάνει για φθηνά laptops και ειδικά για lenovo έχω δει παράπονα για throttling, τώρα που το λες σαν να έχεις δίκιο και είναι κάτι που δεν το είχα πάρει στα σοβαρά, μάλλον πρέπει να γίνεται αυτό που λες, δηλαδή μαξ συχνότητα στην gpu και χαμηλότερο cpu clock.
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Kαι εγώ έχω lenovo (intel αλλά πόσο να αλλάζει η ψύξη) και δεν υπάρχει κανένα θέμα με throttle, αλλά turbιζει και 3.1 σε όλους του πυρήνες. 1
jgeorgiou Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 SEO η κατάσταση με τα AMD σε φορητά είναι δραματική και μετά το δεκάλεπτο η συχνότητα πέφτει στο ρελαντί για να μην γίνει πυροτέχνημα. Να μιλήσουμε για desktop λες , εγώ γουστάρω να πληρώσω ψύκτρες-τροφοδοτικά-μεγάλα κουτιά-ανεμιστήρες και να πάρεις κομμάτια που καταναλώνουν πολύ. Στον φορητό δυστηχώς δεν υπάρχει διακιολογία. Αμερική που έχω έναν φίλο τεχνικό που μιλάω μου λέει ότι περνάνε 1000δες φορητά από τα χέρια του γιατί είναι σε τμήμα επισκευών μεγάλου κατασκευαστή και ζήτημα είναι να έχουν περάσει 5-6 με AMD , πρέπει να είναι εντελώς περιθωριακά
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 SEO η κατάσταση με τα AMD σε φορητά είναι δραματική και μετά το δεκάλεπτο η συχνότητα πέφτει στο ρελαντί για να μην γίνει πυροτέχνημα. Να μιλήσουμε για desktop λες , εγώ γουστάρω να πληρώσω ψύκτρες-τροφοδοτικά-μεγάλα κουτιά-ανεμιστήρες και να πάρεις κομμάτια που καταναλώνουν πολύ. Στον φορητό δυστηχώς δεν υπάρχει διακιολογία. Αμερική που έχω έναν φίλο τεχνικό που μιλάω μου λέει ότι περνάνε 1000δες φορητά από τα χέρια του γιατί είναι σε τμήμα επισκευών μεγάλου κατασκευαστή και ζήτημα είναι να έχουν περάσει 5-6 με AMD , πρέπει να είναι εντελώς περιθωριακά Τώρα αν σε πω intel fanboy και που κολλάει όλο αυτό το μήνυμα με το θέμα αυτό θα είμαι ο κακός της υπόθεσης ; Το ξέρεις ίσως ότι έτσι λειτουργούν τα apu στα laptop και τα kaveri / godavari στα desktop, δηλαδή σε εφαρμογές που απαιτούν ισχύ γραφικών η κάρτα δουλεύει φουλ και ο επεξεργαστής κατεβαίνει για να υπάρχει ισορροπία ; Αυτό γίνεται για εξισορρόπηση κατανάλωσης και θερμοκρασιών στα apu, εκεί που χρειάζεται ισχύς γραφικών κατεβαίνει το ρολόϊ του επεξεργαστή και ανεβαίνει φουλ της κάρτας και το αντίστροφο. Έτσι λειτουργούν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Επίσης δεν καταλαβαίνω κάτι, όπου γίνεται συζήτηση για κάτι σχετικά με amd να μπαίνεις και να βγάζεις τα απωθημένα σου, καταλάβαμε ότι προτιμάς intel, πόσο πιο ξεκάθαρο να το κάνεις ; Δεν έχουμε όλοι την προκατάληψη ότι τα amd είναι παρείσακτα και τα intel τέλεια, η καραμέλα έγινε όχι απλώς κουραστική, αλλά βαρετή και γραφική, enough. 1
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Eντάξει και το shared tdp δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά είναι εκτός θέματος. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Eντάξει και το shared tdp δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά είναι εκτός θέματος. Το αυτό .
Cosmonaut21 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Είχα laptop HP με AMD A8-7410 και m330 gpu.Δεν είχε κανένα θέμα με Throttling και θερμοκρασίες.Είχα ανοίξει heavyload και msi afterburner για να δω τι παίζει.Κολλημένος επεξεργαστής συνέχεια στο 100% στα 2.5ghz στους 65-67 βαθμούς για κανα μισάωρο που το είχα δοκιμάσει.Και μάλιστα εκείνο το laptop είχε μόνο στο πλάι τρύπες,ούτε από κάτω ούτε τίποτα. Επίσης έχει περάσει από τα χέρια μου το dell του mediamarkt με τον 8700p και δεν υπήρχε throttling.Όμως παρά το χαμηλό tdp και τον καλύτερο εξαερισμό έφτανε τους 85-90 βαθμούς αρκετά γρήγορα και παρέμενε εκεί.Σε μια τέτοια περίπτωση με τον καιρό αν μαζευτεί σκόνη πιστεύω θα υπάρχει πρόβλημα. Από κει και πέρα μεταξύ των δύο επεξεργαστών του τίτλου δεν υπάρχει σύγκριση.Ακόμη και με Throttling ο συγκεκριμένος AMD είναι πολύ καλύτερος από τον συγκεκριμένο Intel. Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τις τιμές των μηχανημάτων που παρέθεσε ο φίλος,το dell του Mediamarkt έχει καλή τιμή για Ελλάδα αυτή τη στιγμή ενώ του Public το έβρισκε κανείς στα 380 πέρυσι το Μάρτιο οπότε τώρα πια το ίδιο ακριβώς laptop και μάλιστα με επεξεργαστή που είναι πλέον δύο γενιές πίσω στα 500 ευρώ δεν αξίζει καθόλου.
jimakos234 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 εγω στο λαπτοπ lenovo με ένα apu a8-5555m παιζει μεταξυ 1,4-2,1 GHZ, και παει μεχρι 2,8, χωρις να αντιμετωπίζει καποιο θεμα. Το εχω με ψυκτρα και του έχω αλλαξει και παστα. Η μονη φορα που μου εκλεισε απο υπερθερμανση ηταν περυσι το καλοκαιρι, που αλλαξα δισκο και εβαλα ssd, μετα για καποιο λογο εβραζε, εκανα ενα BIOS update και εστρωσε
talos_2002 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Που τα είδες τα αυθαίρετα ; Αντιθέτως ο decentintocerberon δεν είπε πράγματα αυθαίρετα για να τρομάξει τον άνθρωπο, απλά του είπε πως έχει το πράγμα και ειδικότερα την ωμή αλήθεια για να ξέρει πως να κινηθεί, δυστυχώς το marketing κάνει τα προϊόντα να πλασάρονται ως άψογα, κάτι το οποίο φυσικά και δεν ισχύει και ως γνωστόν όσοι απέχουν και δεν ξέρουν πέντε πράγματα πολύ απλά θα πέσουν στην παγίδα του marketing. Θαρρώ πως είναι καλό να τονίζουμε και τα αρνητικά, αν μη τι άλλο σε τεχνολογικό φόρουμ είμαστε, είναι βασικό να καθοδηγούμε τον κόσμο προς την καλύτερη δυνατή αγορά στα λεφτά που δίνει. Επειδή είμαστε μέλη τεχνολογικού φόρουμ, δεν μπορούμε να υπονομεύουμε και να δημιουργούμε ψευδείς εντυπώσεις δίχως παρουσίαση στοιχείων. Αλλιώς, απλώς παρασυρόμαστε από τις φήμες. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Ριξτε εστω μια ματια, αλλα μην ανοιξουμε κανα πολεμο τωρα, ενταξει? http://www.insomnia.gr/topic/609789-amd-a8-επεξεργαστης-κολημενος-στα-19-ghz/?p=54875801http://www.insomnia.gr/topic/609789-amd-a8-επεξεργαστης-κολημενος-στα-19-ghz/?p=54883068 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Τον AMD 8700 και από εμένα. Εγώ δεν θα σου πω πράγματα για να σε τρομάξω έτσι αυθαίρετα... έχεις άποψη με στοιχεία πάντως ! Προσπαθώ να βρω ένα λογικό επιχείρημα να διαφωνίσω με το βράχο ''Τον AMD 8700 και απο εμένα.'' και δε μπορώ.
adtakhs Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Λοιπόν δοκιμασα τον A10 8780p στο Hp που έχω και δεν είδα κάποια περίεργη συμπεριφορά. Ο επεξεργαστής δείχνει να δουλεύει νορμαλ, οι θερμοκρασίες λογικές για λαπτοπ, αθόρυβη λειτουργία ακόμα και στα όρια από την ψυκτρα. Θα τον κοιτάξω και σε gaming να δω τον τρόπο που διαχειρίζεται το φορτιο . Αυτά. https://i.imgsafe.org/5e33e8b1c7.png 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα