5able Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα! Σκέφτομαι ν' αγοράσω Laptop Και θέλω την γνώμη σας σχετικά με την επιλογή επεξεργαστή. Αν και γενικά διαβάζω πως ο AMD είναι πολύ καλύτερος από άποψη χαρακτηριστικών, συνεχίζω να προβληματίζομαι. Γενικά, τον Intel τον έχω στο μυαλό μου ως κάτι "safe" σε σχέση με τους υπόλοιπους. 1
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ο amd είναι αρκετά δυνατότερος και με μακράν καλύτερη GPU. 4
Illsigvo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Καλο θα ηταν να μας δωσεις λινκ με τα λαπτοπ τα οποια εχουν τους επεξεργαστες τους οποιους ανεφερες.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 το αποπάνω. Εχω διαβάσει περιστατικά που οι amd σε λάπτοπ κάνουν throttling σε συχνότητες λογω περιορισμών.δεν ειμαι κανενας intel fanboy,FX επεξεργαστή έχω
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 σε 2 AMD APU (kabini-kaveri) που έχω όταν τρέχεις cpu+gpu (dx9-10-11) ρίχνουν συχνότητα στον επεξεργαστή. Ο 7400κ απο 3,5 κατεβαίνει στα 2,5 GHz ,αν ισχύει κάτι αντίστοιχο στα φορητά επεξεργαστάκια της τότε δε θα λάμβανα σοβαρά υπόψη τις αναγραφόμενες συχνότητες.
Kostas93 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 καταρχάς ο 4005u είναι πολύ παλιός πλέον και δεν αξίζει. βρίσκεις φθηνά λάπτοπ και με τον 6200u, που λογικά θα ειναι στα ίδια χρήματα με τον a10, αλλά πες μας και τα λάπτοπ που κοιτάς.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 σε 2 AMD APU (kabini-kaveri) που έχω όταν τρέχεις cpu+gpu (dx9-10-11) ρίχνουν συχνότητα στον επεξεργαστή. Ο 7400κ απο 3,5 κατεβαίνει στα 2,5 GHz ,αν ισχύει κάτι αντίστοιχο στα φορητά επεξεργαστάκια της τότε δε θα λάμβανα σοβαρά υπόψη τις αναγραφόμενες συχνότητες. ακριβώς αυτό συμβαίνει. Μάλιστα υπήρχε και αντίστοιχο θέμα στο φορουμ εδω πέρα αλλα δεν έχω το λινκ εύκαιρο!
adtakhs Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Προσωπικά αγορασα ένα HP φορητό πριν μια εβδομάδα σε προσφορά από τα mediamarkt, το οποίο φοράει τον AMD A10 8780P . Μια χαρά λάπτοπ είναι και η συμπεριφορά του επεξεργαστή είναι νορμάλ. Δεν το έχω δοκιμάσει σε gaming όμως. Εξάλλου δεν το αγορασα για αυτό το σκοπό. Ισως να γίνεται αυτό που περιγράφεται παραπάνω ανάλογα με το σενάριο χρήσης, ώστε να έχεις την max απόδοση από τον συνδυασμό CPU & GPU ανάλογα με το σενάριο χρήσης . Αυτό κακό λογικά δεν είναι , καλό είναι.
5able Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Είμαι ανάμεσα σε αυτό http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-dell-inspiron-3542-156-i3-4005u4gb500gb-820m/prod8010790pp/ και σε αυτό http://www.mediamarkt.gr/el/product/_dell-inspiron-15-5555-a10-8700p-8-1tb-r6-2gb-win10-1176030.html
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Και στα δυο λινκ της Mediamart είναι. το βρήκα αλλιώς http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-dell-inspiron-3542-156-i3-4005u4gb500gb-820m/prod8010790pp/ Ξεκάθαρα στο amd απο μένα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 ακριβώς αυτό συμβαίνει. Μάλιστα υπήρχε και αντίστοιχο θέμα στο φορουμ εδω πέρα αλλα δεν έχω το λινκ εύκαιρο! Είδες να το γράφει κάποιο έγκυρο site οπως guru3d-toms κτλ ; Λαμόγια παντού.Έκανα 3 εγκαταστάσεις ανα μηχάνημα με διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικού για να το επαληθεύσω! Οσο για το φίλο τον ενδιαφερόμενο ,αν δείς πουθενα τα 3,2 GHz έλα να μας πείς,χθές έκανα ένα σέρβις σε πελάτη με 4 πύρηνο AMD ,σε 100% χρήση 4 νημάτων ήταν καρφωμένο στα 1,8GHz μετά απο συντήρηση συτήματος ψύξης! 3,2 μόνο με 1 ή 2 νήματα.Μην ενθουσιαστείς απο τα ονομαστικά νούμερα.Σε φορητό, 2 πύρηνος μονο.Για να χωρέσουν 4 πυρήνες κάνουν πολλές λαμογιές οι κατασκευαστές.πχ αυτό με τη συχνότητα με παράλληλη δραστηριοτητα κυκλώματος απεικόνισης για να το δείς πρέπει να σαι υποψιασμένος. Επιπρόσθετα,έχε υπόψη οτι στην ίδια συχνότητα ο amd που φορά αυτό που βλεφαρίζεις έχει τις μισες σχεδόν επιδόσεις απο τον αντίστοιχο Intel .Οπότε στα 1,8 GHZ θα είναι σα να έχεις 4 πύρηνο ατομ του 2010 :-ρ Τέλος ,ο 8700 είναι σε BGA ,κοινώς είναι τυπωμένος μάνω σε πλακέτα (ball grid array) μάντεψε τι αλλο είναι τυπωμένο στο ίδιο πακέτο,η φοβερή ''καρτα γραφικών'' ,ως δια μαγείας όλα αυτά σε 15 watt και 90 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας. Χωρίς συντήρηση μέγιστος χρόνος ζωής όσο διαρκεί η εγγύηση. υγ ο αντίστοιχος desktop cpu είναι ο Α8 7600 με 65 watt ,με πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς 65-15 =50 watt λιγότερα.50 watt throttling! Σε φορητό ,προτίμησε Intel χωρίς NVidia-amd gpu. καλή συνέχεια
5able Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Είδες να το γράφει κάποιο έγκυρο site οπως guru3d-toms κτλ ; Λαμόγια παντού.Έκανα 3 εγκαταστάσεις ανα μηχάνημα με διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικού για να το επαληθεύσω! Οσο για το φίλο τον ενδιαφερόμενο ,αν δείς πουθενα τα 3,2 GHz έλα να μας πείς,χθές έκανα ένα σέρβις σε πελάτη με 4 πύρηνο AMD ,σε 100% χρήση 4 νημάτων ήταν καρφωμένο στα 1,8GHz μετά απο συντήρηση συτήματος ψύξης! 3,2 μόνο με 1 ή 2 νήματα.Μην ενθουσιαστείς απο τα ονομαστικά νούμερα.Σε φορητό, 2 πύρηνος μονο.Για να χωρέσουν 4 πυρήνες κάνουν πολλές λαμογιές οι κατασκευαστές.πχ αυτό με τη συχνότητα με παράλληλη δραστηριοτητα κυκλώματος απεικόνισης για να το δείς πρέπει να σαι υποψιασμένος. Επιπρόσθετα,έχε υπόψη οτι στην ίδια συχνότητα ο amd που φορά αυτό που βλεφαρίζεις έχει τις μισες σχεδόν επιδόσεις απο τον αντίστοιχο Intel .Οπότε στα 1,8 GHZ θα είναι σα να έχεις 4 πύρηνο ατομ του 2010 :-ρ Τέλος ,ο 8700 είναι σε BGA ,κοινώς είναι τυπωμένος μάνω σε πλακέτα (ball grid array) μάντεψε τι αλλο είναι τυπωμένο στο ίδιο πακέτο,η φοβερή ''καρτα γραφικών'' ,ως δια μαγείας όλα αυτά σε 15 watt και 90 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας. Χωρίς συντήρηση μέγιστος χρόνος ζωής όσο διαρκεί η εγγύηση. υγ ο αντίστοιχος desktop cpu είναι ο Α8 7600 με 65 watt ,με πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς 65-15 =50 watt λιγότερα.50 watt throttling! Σε φορητό ,προτίμησε Intel χωρίς NVidia-amd gpu. καλή συνέχεια Πω Πω.. τολμώ να πω με ενθουσίασες!
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Απ το να ενθουσιαστείς σε 2 χρόνια+1 μέρα με νέα κατάθεση στο κινέζο κατασκευαστή προτιμώ να πεθάνω της πείνας Μέχρι να λήξει η εγγύηση ,δε θα τολμήσεις να το ανοίξεις ούτε θα διακινδυνέψεις την εγγύηση σου.Σε δυο χρονάκια όμως με καθημερινή χρήση ξέρεις που θα καταλήξεις ,στο μπαρμπαμήτσο τεχνικό της γειτονιάς για ''reflow'' -''reballing'' που διαβάζω κατα καιρούς εδώ και μόνο γέλια με πιάνουν. Εκεί ποντάρει ο κατασκευαστής φιλαράκο. Χρονομετρημένα και ψυχολογημένα όλα! Καλή τύχη
talos_2002 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Τον AMD 8700 και από εμένα.Εγώ δεν θα σου πω πράγματα για να σε τρομάξω έτσι αυθαίρετα...
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Τον AMD 8700 και από εμένα. Εγώ δεν θα σου πω πράγματα για να σε τρομάξω έτσι αυθαίρετα... Που τα είδες τα αυθαίρετα ; Αντιθέτως ο decentintocerberon δεν είπε πράγματα αυθαίρετα για να τρομάξει τον άνθρωπο, απλά του είπε πως έχει το πράγμα και ειδικότερα την ωμή αλήθεια για να ξέρει πως να κινηθεί, δυστυχώς το marketing κάνει τα προϊόντα να πλασάρονται ως άψογα, κάτι το οποίο φυσικά και δεν ισχύει και ως γνωστόν όσοι απέχουν και δεν ξέρουν πέντε πράγματα πολύ απλά θα πέσουν στην παγίδα του marketing. Θαρρώ πως είναι καλό να τονίζουμε και τα αρνητικά, αν μη τι άλλο σε τεχνολογικό φόρουμ είμαστε, είναι βασικό να καθοδηγούμε τον κόσμο προς την καλύτερη δυνατή αγορά στα λεφτά που δίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα