Moderators Malthador Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Έχω ένα MBA mid-2011 (4GB RAM, 128GB SSD) και θέλω να περάσω κανά αρχαίο παιχνιδάκι τώρα για τις διακοπές. Αυτή τη στιγμή έχει ελεύθερο χώρο καμιά 40αριά GB, αλλά αν το στριμώξω λίγο ίσως καταφέρω να ελευθερώσω γύρω στα 10 GB ακόμα. Τα games που θέλω να τρέχω θα είναι 10ετίας ++, οπότε δεν κοιτάμε καν specs και τα λοιπά, σίγουρα τρέχουν με τον i5. Το πρόβλημα είναι τι με συμφέρει από άποψη πόρων, ευκολίας και θερμοκρασίας να κάνω, καθώς και ποιά έκδοση των Windows να περάσω: 1 - Το πιο βολικό για μένα είναι να το κάνω μέσω Parallels. Τα games είναι αρκετά παλιά οπότε δεν ρουφάνε πολύ RAM, οπότε αν του δώσω 2 GB θα είναι κομπλέ. Το πρόβλημα είναι ότι αν παράλληλα θέλω να κάνω κάτι άλλο, να δω κάτι στο youtube ή να ανοίξω κάποιο έγγραφο με τα εναπομείναντα GB της RAM, το OSX κολλάει απελπιστικά. Και το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι με το Parallels, το laptop ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες. 2 - Με bootcamp δεν το έχω ξαναδοκιμάσει ποτέ, πόσο δύσκολη διαδικασία είναι; Αν το κάνω με bootcamp, πόσα GB στον SSD θα χρειαστώ; Θα αρκούν 30 ή 40 GB; 3 - Τέλος, δεν ξέρω ποιά έκδοση των Windows να προτιμήσω. Αν βάλω XP ή 7, αντί για 10, θα κερδίσω κάτι σε πόρους, τόσο από την RAM, όσο και από τον δίσκο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jardan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 1. Parallels προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει. Δεν ξέρω να σου πω... 2. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, 30 ή 40 GB θα είναι ίσα ίσα... εξαρτάται το παιχνίδι... 3. Θεωρητικά τα 10 είναι πιο ελαφριά, αλλά δεν έχω δοκιμάσει σε bootcamp. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κοιτάξεις αν υπάρχουν ports για τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν στο the porting team π.χ. (υπάρχουν και άλλες σελίδες) http://portingteam.com/frontpage Μην περιμένεις θαύματα, αλλά πολλά από αυτά παίζουν μια χαρά. Μην ξεχάσεις να κάνεις τα update μόνο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δοκίμασα να τρέξω έτσι το πρώτο NWN. Εκτός του ότι και πάλι έχω πρόβλημα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα τεχνικής φύσεως. Π.χ. έκανε σε άσχετες στιγμές ελαχιστοποίηση το game ή δεν δούλευε απολύτως σωστά το magic touchpad. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jardan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ενδιαφέρον, γιατί εγώ τρέχω το NVN2 με mods και είναι μια χαρά (φυσικά ο ανεμιστήρας κάνει υπερωρίες). MBP late 2011 4gb ram (i7, χωρίς ssd) έκανες update στο wine? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Τρέχεις NWN2 στο 2011 mba; Πώς το κάνεις, μέσω wine ή με porting όπως linkαρες πριν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jardan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 τα ports είναι wine wrappers. νομίζω ότι το είχα κατεβάσει από εδώ, http://paulthetall.com/neverwinter-nights-2-mac/ είχα δοκιμάσει και το lan multiplayer με την γυναίκα μου σε mbp 13 late 11 (i5, χωρίς ssd). έτρεχε μια χαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 γεια σας, να ρωτήσω κάτι με αφορμή αυτά που διάβασα παραπάνω.....τι ακριβώς είναι τα ports, ποιά η σχέση με το wine; εγώ θέλω στον ταπεινό μου imac late 2009 να παίξω κανένα strategy (απο τα παλιά).....μπορώ χωρίς να μπλέξω με windows στον mac; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα