Zandim Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 τα 130€ δε φτανουν για αναβαθμιση. θες 40-50€ για τροφοδοτικο 60€ μινιμουμ για μητρικη (ιδανικα θα επαιρνα συστημα 1151) 20-40€ για 4-8gb ram (ιδανικα βαζεις 8αρα ddr4) και για επεξεργαστη ξεκινας απο τα 50€ (εστω εναν g3900) Ξεκιναμε δηλαδη με budget 200€ περιπου, αλλα αν πας σε πλατφορμα 1151 εχεις μια πολυ καλη βαση για να βαλεις εναν i5 μετα και να μη χρειαστεις αναβαθμιση για πολλα χρονια σε θεμα επεξεργαστη/μνημης/μητρικης. Κι εγω ετσι ξεκινησα και δεν το μετανιωσα καθολου. Μπορεις και να πουλησεις τα πραγματα σου και να γλυτωσεις καποια (λιγα) χρηματα, η μπορεις να καθυστερησεις λιγο την αλλαγη τροφοδοτικου και να γλυτωσεις τα 40-50€ ομως ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου λεει η φραση, και δυστυχως τα turbo-x εχουν κακη φημη 1
A.L.E.X Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Το τροφοδοτικό turbo-x που έχω είναι "σχετικά" καινούργιο, 2-3 χρόνια το έχω maximum. Αυτό εδώ είναι: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/psu-trofodotika/Turbo-X-650W-Real-Series-SL-8600EPS.htm Και έχει κρατήσει μια χαρά έως τώρα
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Το τροφοδοτικό turbo-x που έχω είναι "σχετικά" καινούργιο, 2-3 χρόνια το έχω maximum. Αυτό εδώ είναι: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/psu-trofodotika/Turbo-X-650W-Real-Series-SL-8600EPS.htm Και έχει κρατήσει μια χαρά έως τώρα Αυτό δεν λέει κάτι φίλε μου. Είναι τροφοδοτικά μετριο-κακής ποιότητας. Αν γίνει διακοπή ρεύματος και τα παίξει θα πάρει και άλλα μαζί του. Μητρική-μνήμες-σκληρούς. Με ένα καινούργιο ποιοτικό τροφοδοτικό μειώνεις κατά πολύ αυτή την δυνατότητα.
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 τα 130€ δε φτανουν για αναβαθμιση. θες 40-50€ για τροφοδοτικο 60€ μινιμουμ για μητρικη (ιδανικα θα επαιρνα συστημα 1151) 20-40€ για 4-8gb ram (ιδανικα βαζεις 8αρα ddr4) και για επεξεργαστη ξεκινας απο τα 50€ (εστω εναν g3900) Ξεκιναμε δηλαδη με budget 200€ περιπου, αλλα αν πας σε πλατφορμα 1151 εχεις μια πολυ καλη βαση για να βαλεις εναν i5 μετα και να μη χρειαστεις αναβαθμιση για πολλα χρονια σε θεμα επεξεργαστη/μνημης/μητρικης. Κι εγω ετσι ξεκινησα και δεν το μετανιωσα καθολου. Μπορεις και να πουλησεις τα πραγματα σου και να γλυτωσεις καποια (λιγα) χρηματα, η μπορεις να καθυστερησεις λιγο την αλλαγη τροφοδοτικου και να γλυτωσεις τα 40-50€ ομως ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου λεει η φραση, και δυστυχως τα turbo-x εχουν κακη φημη Γιατί τόσα πολλά? Και με μια των 40 θα κάνει δουλειά.
A.L.E.X Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δεν έχω παράπονο από το τροφοδοτικό μου πάντως.. Πολλές φορές ήταν ανοιχτό το pc 24 ώρες το 24ωρο, πολλές φορές (πάρα πολλές φορές) αναγκαζόμουν να κλείσω το pc από το κουμπί το μπροστινό ή το switch στο τροφοδοτικό on/off, σπάνια πάταγα αποσύνδεση δηλαδή μέσα από το pc. Τώρα προφανώς έχεις δίκιο πως θα ήταν προτιμότερο να μην το ριψοκινδυνέψω και να πάρω ένα τροφοδοτικό καλής ποιότητας, αλλά πιστεύω έπρεπε να το σημειώσω αυτό. 1
hackerW32 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δεν έχω παράπονο από το τροφοδοτικό μου πάντως.. Πολλές φορές ήταν ανοιχτό το pc 24 ώρες το 24ωρο, πολλές φορές (πάρα πολλές φορές) αναγκαζόμουν να κλείσω το pc από το κουμπί το μπροστινό ή το switch στο τροφοδοτικό on/off, σπάνια πάταγα αποσύνδεση δηλαδή μέσα από το pc. Τώρα προφανώς έχεις δίκιο πως θα ήταν προτιμότερο να μην το ριψοκινδυνέψω και να πάρω ένα τροφοδοτικό καλής ποιότητας, αλλά πιστεύω έπρεπε να το σημειώσω αυτό. κοιτα, στο χερι σου ειναι, εμεις απλα σου λεμε τι πρεπει να κανεις. εγω πχ εχω 9μιση χρονών τροφοδοτικο, ειναι σωστο που το κραταω μεχρι να λιωσει το chieftec? nope, αλλα το εχω παρει πανω μου. αν θες να γλυτώσεις καποια χρηματα κρατα το turbo-x, αλλα θα πρεπει να ξερεις οτι βαζεις σε μεγαλο ρισκο τα υπολοιπα κομματια του pc σου. θα μπορουσες να το κρατήσεις κανα 2 μηνες ακομα και μετα να το αλλαξεις πχ, αλλα και παλι, δεν το συνιστούμε. 2
Zandim Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Γιατί τόσα πολλά? Και με μια των 40 θα κάνει δουλειά. Για 1151 και ddr4 τοσα θελει. Μπορεί να πάει και σε παλαιότερη πλατφόρμα πιο φτηνη αλλά αφου κανει αναβάθμιση ας ειναι στην τελευταία πλατφόρμα 1
A.L.E.X Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Παιδιά για CPU θέλω να χαλάσω μέχρι 60-65 ευρώ. Ποιά είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που δεν κάνει multi tasking, παίζει games όπως League of Legends, DotA 2 κτλ, θέλει να έχει high graphics settings χωρίς κολλήματα? Είμαι στο δίλλημα AMD/Intel... Οι Intel διάβασα είναι καλύτεροι cpu σε multitasking και άμα έχεις μεγάλο budget, ενώ οι AMD είναι για χαμηλά budget και όχι για multitasking.
rafinos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Η κάρτα γραφικών σου για τα παιχνίδια που ανέφερες μια χαρά είναι να την κρατήσεις. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο σε budget θα σου πρότεινα το εξής... Motherboard - Asus H110M-K CPU - Intel Pentium Dual Core G4500 Box Τροφοδοτικό - Thermaltake TR2 450W Bronze Ram - Kingston ValueRAM 4GB DDR4-2133MHz (KVR21N15S8/4) Αυτά βγαίνουν περίπου 180 ευρώ... τώρα αν πάρεις το ρίσκο και μείνεις με το τροφοδοτικό σου, νομίζω πως το budget σου σε καλύπτει πλήρως (άντε να χρειαστείς κάνα 10ρικο).
SpirosZ68 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Παιδιά για CPU θέλω να χαλάσω μέχρι 60-65 ευρώ. Ποιά είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που δεν κάνει multi tasking, παίζει games όπως League of Legends, DotA 2 κτλ, θέλει να έχει high graphics settings χωρίς κολλήματα? Είμαι στο δίλλημα AMD/Intel... Οι Intel διάβασα είναι καλύτεροι cpu σε multitasking και άμα έχεις μεγάλο budget, ενώ οι AMD είναι για χαμηλά budget και όχι για multitasking. Δεν υπαρχει διλλημα εδω. Αν δεν ειχες καρτα γραφικων που να σε καλυπτει στα παιχνιδια που παιζεις ισως να συζηταγαμε για να παρεις κανενα Α8 7650Κ αντι για Intel + καρτα γραφικων. Απο την στιγμη που εχεις καρτα γραφικων που σε καλυπτει σε αυτα που παιζεις η καλυτερη λυση εις μακραν ειναι Intel. Επισης αλλαξε τον τροπο που σκεφτεσαι γιατι δεν λειτουργει ετσι το συστημα. Δεν εχει νοημα να οριζεις μπατζετ σε καθε επιμερους εξαρτημα οταν δεν εισαι 100% γνωστης του τι ακριβως σου προσφερει (που σε αυτην την περιπτωση δεν θα ρωταγες). Μπατζετ να ορισεις συνολικα για την αναβαθμιση και να κανουν την κατανομη αυτοι που ξερουν. 3
A.L.E.X Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Παιδιά όταν ψάχνω για καλές RAM μνήμες, τι πρέπει να κοιτάω; Πέρα από τα gb
Zandim Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 αν παρεις ddr4 σχεδον οτι και να παρεις καλο θα ειναι, οποτε προτιμησε καποιες με καλη τιμη. Ετσι κι αλλιως οι ddr4 ξεκινουν απο 2133mhz οποτε σε υπερκαλυπτουν. 1
hackerW32 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 εγω παιρνω αυτες με μεταλο πανω τους, just for the image 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα