voltmod Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Μετά από κάτι παραπάνω από ένα χρόνο ανάπτυξης, το πρώτο “Internet car”, ένα SUV με την ονομασία Car’OS RX5 είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελίες στην αγορά της Κίνας. Το κόστος του SUV είναι περίπου $22.230 (στην βασική έκδοση) και η διαδικασία παράδοσης στους ιδιοκτήτες του αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο. Η Alibaba συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στην Κίνα, την κρατική SAIC Motor Corp. για την ανάπτυξη του νέου αυτού οχήματος. Στο RX5 έχει εγκατασταθεί το YunOS, το λειτουργικό σύστημα της Alibaba που τροφοδοτεί και την σειρά έξυπνων οικιακών συσκευών της εταιρείας, όπως ψυγειοκαταψύκτες, ηλεκτρικές σκούπες, συσκευές κλιματισμού κ.ά. Ο στόχος είναι η σύνδεση του αυτοκινήτου στο οικοσύστημα IoT, και ο διαμοιρασμός δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ των συσκευών, με στόχο την δημιουργία καλύτερων εμπειριών για τους χρήστες, είτε βρίσκονται στον δρόμο, είτε στο σπίτι τους. Το RX5 υποστηρίζει επίσης φωνητικές εντολές και εργαλεία πλοήγησης, και θα επιτρέπει στον οδηγό του να κλείνει και να πληρώνει για θέσεις πάρκινγκ, για βενζίνη ή ακόμα και για… καφέ χρησιμοποιώντας την υπηρεσία πληρωμών της Alibaba, Alipay. Επιπλέον, το RX5 θα αποθηκεύει μία “Internet ID” για κάθε οδηγό που εισέρχεται στο όχημα, επιτρέποντας στο σύστημα να κάνει προτάσεις για συγκεκριμένο είδος μουσικής, για την θερμοκρασία στο εσωτερικό ή για εστιατόρια με βάση προηγούμενα ταξίδια με το αυτοκίνητο. Το SUV διαθέτει στο εσωτερικό τρεις οθόνες LED και χώρο για έως και τέσσερις αποσπώμενες κάμερες 360° ιδανικών για την λήψη video κατά την διάρκεια της βόλτας με το αυτοκίνητο ή για την λήψη selfies. Site: Engadget
Haldol Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Βρε μανία με τα SUV. Μη βγάλουν κάνα ανθρώπινο αμάξι καμιά φορά. Πάντως θα το δοκίμαζα, για να δω: 1) Τι θα πρότεινε για τον κλιματισμό με μένα μέσα και συνοδηγό την κοπέλα μου, που έχουμε διαφορά στην αντίληψη για την "ιδανική" θερμοκρασία στο αμάξι περίπου 20 βαθμούς (εγώ το θέλω βόρειο πόλο). 2) Και τι θα πρότεινε για την μουσική με μένα μέσα και συνοδηγό τον κολλητό μου, που εκείνος τη βρίσκει με dubstep κι εγώ με Μητροπάνο. 4
blackraven Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Βρε μανία με τα SUV. Μη βγάλουν κάνα ανθρώπινο αμάξι καμιά φορά. Πάντως θα το δοκίμαζα, για να δω: 1) Τι θα πρότεινε για τον κλιματισμό με μένα μέσα και συνοδηγό την κοπέλα μου, που έχουμε διαφορά στην αντίληψη για την "ιδανική" θερμοκρασία στο αμάξι περίπου 20 βαθμούς (εγώ το θέλω βόρειο πόλο). 2) Και τι θα πρότεινε για την μουσική με μένα μέσα και συνοδηγό τον κολλητό μου, που εκείνος τη βρίσκει με dubstep κι εγώ με Μητροπάνο. Τι λές θα γινόταν ρε φιλαράκι ακόμα και του αυτοκινήτου τσουρέκια θα του τα κανε η δικιά σου,το δικό της θα πέρναγε... Εκτός πια και αν μιλάμε για τόσο ΄΄έξυπνο΄΄ αυτοκίνητο που θα σε συμβούλευε να την κάνεις όσο είναι νωρίς! 3
PhotoBomber Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Harry Potter παίζει ? I see what you did there...
NEFTIS Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Να φανταστω η παθητικη ασφαλεια θα ειναι DLC Ευρωπαϊκές καραμελες. Ας τα πάρουνε οι άγγλοι να μας πούν εντυπώσεις. Τώρα που βρήκαν δικαιολογία οι ευρωπαίοι να τους γδάρουν.
Captain Nemo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 A new power is rising. Its victory is at hand. This night the land will be stained with the blood of our competitors https://youtu.be/rEe1XtP-gfQ?t=40 1
el97639 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 και οταν χαλαει που το πας σε συνεργειο ή κομπιουτεραδικο?
kariolikos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Τι λές θα γινόταν ρε φιλαράκι ακόμα και του αυτοκινήτου τσουρέκια θα του τα κανε η δικιά σου,το δικό της θα πέρναγε... Εκτός πια και αν μιλάμε για τόσο ΄΄έξυπνο΄΄ αυτοκίνητο που θα σε συμβούλευε να την κάνεις όσο είναι νωρίς! logical response 1.0.1 καπως ετσι θα ταν το AI του αυτοκινητου (στο male mode)
Yggdrasil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Σταματησα να διαβαζω στην τριτη σειρα που λεει την τιμη. νεξτ
panoskatos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν! 1ον ποίος θα αγόραζε αυτοκίνητο από το ίντερνετ? 2ον Για τα δεδομένα της Κίνας είναι πολύ ακριβό 3ον Το βασικότερο, καλά όλα αυτά τα γκάτζετ που αναφέρονται στο άρθρο αλλά επειδή μιλάμε για αυτοκίνητο καλό θα ήταν να γίνει αναφορά στους κινητήρες που φοράει, ποίου κατασκευαστή είναι. Παθητική ασφάλεια. Καύσιμο.βαρος οχήματος κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα