Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 7 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξέρω, πήρα μεγάλο φτυάρι για να "ξεθάψω" το θέμα 😜

Στο θέμα μου τώρα. Ξέρω ότι οι κρότοι στα no-frost συμβαίνουν. Για το αν αφορούν όλα τα μοντέλα/εταιρίες δεν ξέρω. Έχοντας όμως ένα Pitsos νομίζω ότι είμαι μέσα στους τυχερούς. 

Για να γίνω συγκεκριμένος, το ψυγείο που έχουμε στο σπίτι από το 2005 (2μετρος ψυγειοκαταψύκτης, με κατάψυξη κάτω) ρίχνει πολύ έντονες "πιστολιές" τελευταία. Δεν αμφισβητώ την τεχνολογική ανάγκη (εκείνης της εποχής τουλάχιστον) να το κάνει αλλά ζώντας τόσα χρόνια μαζί του είναι ξεκάθαρο πως οι τωρινοί κρότοι δεν έχουν καμία σχέση ως προς την ένταση με το παρελθόν. Τρομακτικά καμία σχέση. 

Το ερώτημα είναι αν αυτοί οι κρότοι επιδεινώνονται σε συχνότητα ή στάθμη θορύβου. Και αν ναι, αυτό οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένη φθορά; Μπορεί να γίνει κάτι ως προς αυτό; 

Δημοσ.

Κι εγώ Πίτσος ψυγειοκαταψύκτη έχω του 2010 και δεν έχω μείνει ευχαριστημένος.Πέρα από τους δυνατούς κρότους που κάνει , η ημερήσια κατανάλωσή του είναι σχετικά υψηλή σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.Έχω κατά μέσο όρο τη μέρα 2,5kWh κατανάλωση.Μάλιστα πρόσφατα έμαθα οτι πλέον τα φτοιάχνουν Τουρκία και δεν μου άρεσε καθόλου.Είναι η τελευταία φορά που αγοράζω Πίτσος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, tarantules είπε

Κι εγώ Πίτσος ψυγειοκαταψύκτη έχω του 2010 και δεν έχω μείνει ευχαριστημένος.Πέρα από τους δυνατούς κρότους που κάνει , η ημερήσια κατανάλωσή του είναι σχετικά υψηλή σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.Έχω κατά μέσο όρο τη μέρα 2,5kWh κατανάλωση.Μάλιστα πρόσφατα έμαθα οτι πλέον τα φτοιάχνουν Τουρκία και δεν μου άρεσε καθόλου.Είναι η τελευταία φορά που αγοράζω Πίτσος.

Ε προφανώς δεν θα συγκρίνεις κατανάλωση προ 15ετιας σε σχέση με σήμερα στην οποιαδήποτε συσκευή. 

Κι επίσης σε θέματα παραγωγής μικρή δυνατότητα επιλογής έχεις πλέον σε όλα τα πράγματα. Αν για λόγους επιθυμίας, άποψης, εθνικούς ή άλλους απορρίψεις Κίνα, Τουρκία, Βιετνάμ, κλπ απλά μένεις με ανύπαρκτες επιλογές. 

Ειδικά για Ελλάδα αν εξαιρέσεις τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που ακόμα φτιάχνουμε, θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις το οτιδήποτε made in Greece 

10 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Λ

Το έχεις αφήσει ποτέ εκτός λειτουργίας πάνω από μία μέρα; 

Ποτέ. Λίγο δύσκολο όπως καταλαβαίνεις. 

Γιατί; Θα άλλαζε κάτι; 

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

Έχουμε πολεμους πανω κάτω οπότε καλό είναι να συνηθίζετε στους κρότους :-)

Η κατανάλωση  είναι θέμα ινβερτερ μοτέρ ή όχι, τα ψυγεία με ινβερτερ μοτέρ κάνουν και άλλα κόλπα για μείωση της κατανάλωσης όπως πχ. μετράνε ποτέ ανοίγετε την πόρτα και πόσο (αυτό το μπιπ μπιπ δεν είναι μόνο για τους ξεχασιαρηδες) και ρύθμιση απόψυξης αναλόγως. Τα παλια βάρανε στάνταρ ώρες απόψυξη και έχουν συνήθως και μεγαλύτερη αντίσταση άρα έχει και από εκεί κατανάλωση. 

Σύγχρονος ψυγειοκαταψυκτης με ινβερτερ μοτέρ παίζει στα 40-60watt, οι παλιοί βάρανε κάτι 150watt σταθερά όταν δουλεύουν. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, haris_216 είπε

το ψυγείο που έχουμε στο σπίτι από το 2005 (2μετρος ψυγειοκαταψύκτης, με κατάψυξη κάτω) ρίχνει πολύ έντονες "πιστολιές" τελευταία.

Το ερώτημα είναι αν αυτοί οι κρότοι επιδεινώνονται σε συχνότητα ή στάθμη θορύβου. 

15 ώρες πριν, tarantules είπε

Κι εγώ Πίτσος ψυγειοκαταψύκτη έχω του 2010 και δεν έχω μείνει ευχαριστημένος.Πέρα από τους δυνατούς κρότους που κάνει 

Πριν 2 χρόνια έπρεπε να διανυκτερεύσω σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα…

Είχε ολοκαίνουργιο ψυγείο καταψύκτη ΠΙΤΣΟΣ…

Το βράδυ που επιτέλους πήγα στο διαμέρισμα να ξεκουραστώ, ακούω το πρώτο ΜΠΑΜ και πετάγομαι επάνω!!!!

Τι στο καλό λέω…;;; Δυναμίτης…;;; Έσκασε κάποιο λάστιχο διερχόμενου αυτοκίνητου; Πυροβολισμός;

Προσπάθησα να μην δώσω σημασία και την ξανά έπεσα…

Εκεί που αρχίζω να γλαρώνω ήρθε και το δεύτερο ΜΠΑΜ…!

Τώρα ήμουν σίγουρος ότι το ΜΠΑΜ ήταν μέσα από το διαμέρισμα…

1000 και 1 σκεψεις πέρασαν από το μυαλό μου…

Αλλά για το διαβολεμένο ψυγείο της ΠΙΤΣΟΣ δεν σκέφτηκα!

Όπως καταλαβαίνετε δεν έκλεισα μάτι…

Μέχρι που την επόμενη ο σπιτονοικοκύρης μου επιβεβαίωσε ότι «ναι έτσι δουλεύει το σωστό ψυγείο»! Επίσης ότι «από τον κρότο που κάνει καταλαβαίνεις πόσο καλό είναι» και φυσικά «το δικό σου καινούργιο ψυγείο LG δεν κάνει θόρυβο, άρα δεν είναι και καλό»!

Έδωσα όρκο… ποτέ ψυγείο καταψύκτης ΠΙΤΣΟΣ

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω ΠΙΤΣΟΣ no frost από το 1995 , κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω αλλά δουλεύει μια χαρά, είναι η μόνη συσκευή που δεν έχουμε αλλάξει ποτέ στο σπίτι.

Δημοσ.
Στις 23/10/2023 στις 9:37 ΠΜ, haris_216 είπε

Ποτέ. Λίγο δύσκολο όπως καταλαβαίνεις. 

Γιατί; Θα άλλαζε κάτι; 

Μπορεί με τα χρόνια να έχει πιάσει σκόνη και να σχηματίζει παχύ πάγο που να μην προλαβαίνει να λιώσει με το κανονικό πρόγραμμα αποψυξης. 

Αν μπορέσεις να προγραμματισεις μια χειροκίνητη αποψυξης μιας ημέρας με καθαρισμό ψυγείου ίσως να βοηθούσε 

Στις 23/10/2023 στις 9:54 ΠΜ, liakjim είπε

Δλδ πήρε βαθμό ο αχρηστίδης ο Σάρτζεντ;

Ποιος;  

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...