Προς το περιεχόμενο

google percentage bug

GothicCrusader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχμμ.. δεν το βρίσκει..

Βρίσκει το "prices up to 60" και όχι το "prices up to 60%" δηλαδή το σύμβολο %. Απλά επειδή υπάρχει τυχαία το σύμβολο εκεί, φαίνεται σαν η αναζήτηση να το συμπεριλαμβάνει. Το γεγονός ότι δεν γίνεται αναζήτηση του % εξάλλου φαίνεται επειδή στα αποτελέσματα των επιτυχιών το σύμβολο % δεν είναι bold.

Δοκίμασε να κάνεις την αναζήτηση "100%" στο google.

Τέσπα η αναζήτηση που θέλω να κάνω είναι "%s" η οποία δίνει 467,000,000 επιτυχίες!!! :roll: ...

Δημοσ.

Αυτό θέλεις να κάνεις; biglaugh.gif

Ιστοσελίδες που αναζητήθηκαν με τους όρους %s . 1 έως 10 από περίπου 467,000,000 αποτελέσματα. Η αναζήτηση διήρκεσε 0.08 δευτερόλεπτα.

Ιστοσελίδες που αναζητήθηκαν με τους όρους 100% . 1 έως 10 από περίπου 139,000,000 αποτελέσματα. Η αναζήτηση διήρκεσε 0.08 δευτερόλεπτα

Αυτά μου έβγαλε εμένα. Μήπως κάνεις τίποτα λάθος; Ή κάνω κάτι εγώ λάθος;

Δημοσ.

Μάλλον σας μπέρδεψα :). Λοιπόν, οι 467,000,000 επιτυχίες είναι ουσιαστικά λάθος αποτέλεσμα (ή τουλάχιστο όχι το αποτέλεσμα που θέλω εγώ) και οφείλεται στο ότι το google αναζητεί μόνο το s και όχι το %s. Μπορεί να γράφει τελικά ότι έψαξε για το %s αλλά στην ουσία αγνοεί το σύμβολο %. Το αγνοεί ακόμα και αν κάνετε αναζήτηση για π.χ. "%%s". Ο χαρακτήρας % απλά δεν λαμβάνεται υπόψη!

Ξεκινάμε από το πιο απλό παράδειγμα: Κάντε μία αναζήτηση με μόνο περιεχόμενο το σύμβολο % (link). Αποτέλεσμα αναζητήσεων: 0 !!!. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να μην υπάρχει ούτε μία σελίδα στο ίντερνετ που να έχει το σύμβολο % !!! :shock:

Τώρα... Κάντε μία αναζήτηση για το "100%" (link). Θα δείξει 139,000,000 (!!) επιτυχίες. Η πρώτη σελίδα είναι το http://www.100hot.com/. Αν πάτε στην σελίδα θα διαπιστώσετε ότι δεν περιέχει την στοιχειοσειρά 100% αλλά την στοιχειοσειρά 100 (κάντε ctrl+f -> find "100%"). Η στοιχειοσειρά "100%" δεν υπάρχει στην σελίδα. Έτσι αν και έχω ψάξει για το "100%" έχω βρει όλες τις σελίδες που έχουν την στοιχειοσειρά "100".

Εφόσον όμως όλες οι σελίδες που περιέχουν το "100%" προφανώς περιέχουν και το "100" σκέτο, εμφανίζονται τελικά ως επιτυχίες. Αλλά μαζί με αυτές εμφανίζονται και όλες οι άλλες (αυτές δηλ. που έχουν μόνο το "100") και έτσι ανεβαίνει ο αριθμός σε 139,000,000 ! Φανταστείτε τώρα το πρόβλημα με το "%s". Εμφανίζονται 467,000,000 επιτυχίες και λόγω του αριθμού των επιτυχιών μου είναι εντελώς αδύνατο να βρω σε ποιες σελίδες τελικά υπάρχει το "%s" !

Πάμε για το τελευταίο παράδειγμα. Αναζητήστε το "100%%" (link) ή το "%%100%%%%" (link). Και οι δύο θα δώσουν τις ίδιες επιτυχίες :evil: :!: :?:

Δημοσ.

Ιδέα δεν έχω.. Έχω δοκιμάσει με εισαγωγικά που θα μου φαινόταν λογικό και φυσικά τίποτα δεν άλλαξε.

Βασικά νομίζω το πρόβλημα βρίσκεται στο google calculator ή στη σημασία που έχει το % στις SQL. Το % χρησιμοποιείται από το google calculator ως τελεστής modulo οπότε μάλλον για αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη στα searches. Σε πολλές SQL πάλι χρησιμοποιείται ως wildcard (any single char).

Τι να πω..

Δημοσ.

Ναι, και εγώ δοκίμασα τα εισαγωγικά αλλά δεν θέλει! Και μάλιστα δεν μου βγάζει ότι και καλά δεν βρήκε τίποτα αλλά μου βγάζει ένα άδειο παράθυρο που περιέχει μόνο την πάνω μπάρα με το logo του google και το κουτάκι για άλλη αναζήτηση!

Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει με όλα τα σύμβολα που δεν χρησημοποιεί το Google για παραμετροποίηση του search.

Δοκιμάστε και τα: ~ ! @ # $ ^ ( ) | ² ³ £ § ¶ ¤ ¦ ° ± ½ ¬

Θα πάρετε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το % :mrgreen: :roll:

(στα & και _ βγάζει αποτελέσματα)

Δημοσ.

πράγματι...

Χριστίνα, δεν μπορεί όμως ... Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι σαν escape character; Μου φαίνεται πραγματικά χαζό να μην μπορείς να κάνεις αναζητήσεις για όλα αυτά τα σύμβολα! ! Μέχρι .. ... και τις οδηγίες αναζήτησης του google αναγκάστηκα να διαβάσω! ! :mrgreen:

κάτι θα βρω... που θα πάει .. :evil:

Δημοσ.

Εστειλα e-mail παιδια στην google και μολις ηρθε η απαντηση:

Thank you for your note. Google currently does not recognize search terms

containing exclamation points, question marks, the % sign, and other such

characters. These characters are so common that including them in a search

would greatly slow down results delivery and hurt search performance.

Furthermore, the use of punctuation on the Web is so inconsistent (for

example, there's no obvious way to decide between Mr. and Mr) that

including it in the query often does more harm than good.

That said, we know that many useful search terms do contain such

characters. We've generated exceptions for terms like C++ and are studying

ways to enable search terms like F# and C/net. We'll keep your feedback in

mind as we work to improve the quality of our search.

For more information, please visit

http://www.google.com/help/refinesearch.html . Other helpful information

can be found at http://groups.google.com in the

http://groups.google.com/groups?hl=en&group=google.public.support.general

group.

Please don't hesitate to contact us with any other questions or concerns.

Thanks for your interest in Google.

Regards,

The Google Team

Δημοσ.

Η πρώτη σελίδα είναι το http://www.100hot.com/. Αν πάτε στην σελίδα θα διαπιστώσετε ότι δεν περιέχει την στοιχειοσειρά 100% αλλά την στοιχειοσειρά 100 (κάντε ctrl+f -> find "100%"). Η στοιχειοσειρά "100%" δεν υπάρχει στην σελίδα. Έτσι αν και έχω ψάξει για το "100%" έχω βρει όλες τις σελίδες που έχουν την στοιχειοσειρά "100".

Καλησπέρα,

Αν κοιτάξεις το source του κειμένου θα δείς οτι λέει το "100%". Το google διαβάζει το html (ή οποιαδήποτε επέκταση) ως έχει (από το source), και πιάνει και το "table width=100%" πχ που μπορεί να έχει στα options ενός table, οπότε μην περιμένεις αποτελέσματα με το σύμβολο % :D

Δημοσ.

thanks dimitri,

Τι να πω.. μετά από τόσους πειραματισμούς και email τελικά δεν έστειλα ! :D no comment :D

Τέσπα, τώρα πειραματίζομται με άλλες μηχανές αναζήτησης. Κάποια θα βρεθεί που να δίνει και τέτοια αποτελέσματα.

@ gvard:

Καλή σαν προσέγγιση. Εκ πρώτης άποψης φαίνεται να έχεις δίκιο. Αλλά, σκέφτομαι, αν δούλευαν έτσι οι μηχανές αναζήτησης δεν θα είχαμε και άλλα προβλήματα; Φαντάσου όλες τις δεσμευμένες λέξεις της HTML, όπως π.χ. table ή width. Θα έπρεπε να δίνουν και αυτές εκατομμύρια hits. Επομένως λογικά το περιεχόμενο ανάμεσα στα tags δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις αναζητήσεις.

Δημοσ.
Αλλά, σκέφτομαι, αν δούλευαν έτσι οι μηχανές αναζήτησης δεν θα είχαμε και άλλα προβλήματα; Φαντάσου όλες τις δεσμευμένες λέξεις της HTML, όπως π.χ. table ή width. Θα έπρεπε να δίνουν και αυτές εκατομμύρια hits. Επομένως λογικά το περιεχόμενο ανάμεσα στα tags δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις αναζητήσεις.

Καλησπέρα,

Η λέξη HTML δίνει 712.000.000 σελίδες :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...