Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τα φώτα σας καθώς δεν το κατέχω το θέμα με τα laptops και τις συμβατότητες της RAM. Έχω αυτό το laptop και θα ήθελα να αναβαθμίσω τη RAM (έχει 4GB) σε 8GB. Βρήκα αυτές τις μνήμες και δεν έχω ιδέα αν είναι συμβατές πέρα από το γεγονός ότι και αυτές είναι DDR3.
Ψάχνοντας είδα σε αυτό το site ότι το laptop μου μπορεί να πάρει μέχρι 16GB αν και το laptop μου φοράει 4GB 1600 MHz DDR3L SDRAM (1 x 4 GB)
Για πείτε μου βρε παιδιά. Είναι συμβατές οι μνήμες αυτές ή θα δώσω τσάμπα τόσα λεφτά;
Ευχαριστώ! :)

Δημοσ.

Χρειάζεσαι μνήμη so-dimm 1.35v ddr3.

Τα θέματα με το λαπτοπ σου:

α) πρέπει να το κάνεις βίδες μιας και η μνήμη βρίσκεται κάτω από την μητρική.

β) μέχρι και τα 4ης γενιάς 15-r έπαιρναν 1x8 (1 σλοτ είχε το λαπτοπ). Βεβαιώσου ότι και εσένα δεν έχει μόνο 1 σλοτ.

Δημοσ.

Χρειάζεσαι μνήμη so-dimm 1.35v ddr3.

Τα θέματα με το λαπτοπ σου:

α) πρέπει να το κάνεις βίδες μιας και η μνήμη βρίσκεται κάτω από την μητρική.

β) μέχρι και τα 4ης γενιάς 15-r έπαιρναν 1x8 (1 σλοτ είχε το λαπτοπ). Βεβαιώσου ότι και εσένα δεν έχει μόνο 1 σλοτ.

Κατάλαβα.. Άρα δεν το αγγίζω ε; Δεν πιάνουν και τα χέρια μου ιδιαίτερα. :P

Ο HDD αλλάζει πιο εύκολα άραγε; Μπας και έβαζα έναν SSD χωρίς να μου μείνει στα χέρια

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Δημοσ.

Με πατημένο το escape ξεκίνα το λαπτοπ και μετά θα δεις που γράφει να πατήσεις κάποιο κουμπί για τα diagnostics της HP.Από εκεί πηγαίνεις στη ram και φαίνεται πόσες θέσεις έχει.Για τη μέγιστη χωρητικότητα έχει η crucial στο site της ένα πρόγραμμα που το κατεβάζεις και σου λέει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! Θα τα τρεξω και θα σας πω. Αλλά αν ειναι τόσο δύσκολο όσο βλέπω στο video με βλέπω να κάθομαι στα αυγά μου...

Δημοσ.

απο το βιντεο που βλεπω εδω παντως, ειναι κατα κυριο λογο ξεβιδωμα και ξεκουμπωμα. Πολυ απλη διαδικασια. Εχω δει πολυ χειροτερα...

Δημοσ.

...

απο το βιντεο που βλεπω εδω παντως, ειναι κατα κυριο λογο ξεβιδωμα και ξεκουμπωμα. Πολυ απλη διαδικασια...

Να την βλέπεις σε video ίσως, να την κάνεις όμως δεν είναι καθόλου εύκολη, με την παραμικρή απροσεξία θα κάνεις σίγουρα ζημιά και τέλος το laptop...

Δημοσ.

απο το βιντεο που βλεπω εδω παντως, ειναι κατα κυριο λογο ξεβιδωμα και ξεκουμπωμα. Πολυ απλη διαδικασια. Εχω δει πολυ χειροτερα...

Το βίντεο που πόσταρες είναι από Hp 15-ac σειρά (6ης γενιάς - τα τελευταία). Το παιδί έχει Hp 15-R, καμία σχέση οι δύο κατηγορίες μεταξύ τους.

• Like 1
Δημοσ.

Μα καλά βρε παιδιά, τόσες πολλές πληροφορίες χρειάζεται για να βάλω μία RAM; :P
Από,τι καταλαβαίνω έχει ένα slot οπότε αν θέλω να πάω στα 8GB πρέπει να πάρω ένα module. Επίσης πρέπει να πάρω DDR3L μοντέλο (πρώτη φορά το βλέπω αυτό το "L" )
Παρόλα αυτά παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πώς στο καλό το "λύνω";

Ευχαριστώ πολύ guys...! :)

Edit: Χρησιμοποίησα το Crusial και βλέπω ότι είναι δύο slots τελικά. Ισχύει να φανταστώ.

post-86976-0-86419000-1468159706_thumb.png

Δημοσ.

Μα καλά βρε παιδιά, τόσες πολλές πληροφορίες χρειάζεται για να βάλω μία RAM; :P

Από,τι καταλαβαίνω έχει ένα slot οπότε αν θέλω να πάω στα 8GB πρέπει να πάρω ένα module. Επίσης πρέπει να πάρω DDR3L μοντέλο (πρώτη φορά το βλέπω αυτό το "L" )

Παρόλα αυτά παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πώς στο καλό το "λύνω";

...

Αστο όπως είναι, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει κάποια -ανεπανόρθωτη- ζημιά ...

Δημοσ.

Αστο όπως είναι, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει κάποια -ανεπανόρθωτη- ζημιά ...

Έχεις δίκιο. Πολύ καλά πάει το μηχάνημα αλλά ξέρεις, η αναβάθμιση ποτέ δεν πείραξε κανέναν. ;)

Btw έκανα edit το παραπάνω μήνυμα.

Δημοσ.

... η αναβάθμιση ποτέ δεν πείραξε κανέναν...

Aν φυσικά μπορεί να την κάνει με ασφάλεια, δυστυχώς το βασικό μειονέκτημα των φτηνών σειρών HP (από ProBook και κάτω) είναι η δύσκολη αναβάθμηση...

https://www.youtube.com/watch?v=ryYrCMvXBrk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...