Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα...οτι να ναι. Κλειστό συστημα... με την επιλογη να απενεργοποιεις το gatekeeper για να κολλησει malware.

Το ακούσαμε και αυτό. Αφού ο χρήστης έχει την επιλογή να απενεργοποιήσει το gatekeeper το σύστημα είναι ανοικτό. :)

Όπως σου εξηγούν άλλοι παρακάτω, πρόκειται για παρόμοια περίπτωση. Ο σύνδεσμος που έδωσα αρκεί, ενώ περισσότερο υλικό υπάρχει εδώ. Τώρα, να καθίσω να μεταφράσω το άρθρο του ArsTechnica ειδικά για εσένα, πάει πολύ.

OMG τιποτα αλλο δεν βρηκες να ποστάρεις, πάνω στο θυμό σου.

OGM τί έπρεπε να ποστάρω σε νήμα περί ασφάλειας;

Κάποια ανούσια Φροϋδική Ψυχανάλυση, όπως εσύ;

• Like 2
Δημοσ.

Το ακούσαμε και αυτό. Αφού ο χρήστης έχει την επιλογή να απενεργοποιήσει το gatekeeper το σύστημα είναι ανοικτό. :)

Όπως σου εξηγούν άλλοι παρακάτω, πρόκειται για παρόμοια περίπτωση. Ο σύνδεσμος που έδωσα αρκεί, ενώ περισσότερο υλικό υπάρχει εδώ. Τώρα, να καθίσω να μεταφράσω το άρθρο του ArsTechnica ειδικά για εσένα, πάει πολύ.

OGM τί έπρεπε να ποστάρω σε νήμα περί ασφάλειας;

Κάποια ανούσια Φροϋδική Ψυχανάλυση, όπως εσύ;

Δηλαδή το mac os ειναι κλειστό ? Αυτο θες να πεις ? Ενταξει ....μου αρέσει που αυτοι που  πιστευουν οτι είναι αλλη μια διανομή linux ,το mac os ,δεν βγηκανε να σου τι πούνε. Ελα πεσε την αληθεια οτι προσπαθεις να αποπροσανατολισεις το προβλημα γιατι σε ενοχλει και ασε τις εξυπνάδες.

Δεν βγηκα να κατηγορησω οπως άλλοι κανανε το android, αλλα να πεταμε πυροτεχνηματα για να το παιζουμε εξυπνοι, πιστεψε με δεν σε κανει και εσενα γνωστη. 

Κανεις μπαμ οτι σε ενοχλει που σου τι λενε καποιοι κολλημενοι applaκιδες και βρηκες οτι πιο ακυρο και ασχετο για να τους την πεις συγκρινοντας ενα λειτουργικο που δεν αντιστοιχει. Μπραβο συγχαρητηρια. Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις ψυχολογος για να καταλαβει οτι βρηκες οτι πιο προχειρο, ηταν μπροστα σου για να αμυνθεις.

Παντως εγω γέλασα διαβαζοντας καποιον που γραφει, "κοιταχτε το macos εχει τα ιδια προβληματα,γιατι να μην έχει και το android".

Υπο προυποθεσεις κανενα λειτουργικο δεν ειναι ασφαλες , αλλα να συγκρινεις το android με ενα λειτουργικο που μαλιστα καποιοι φιλοι  σου το θεωρουνε και σουρωτηρι απο αγνοια, δε σε τιμα ιδιαιτερα....Για πεσε μας , τι password και πιο απο όλα βαζεις στο android για να "ξεκλειδωσεις"  τις εφαρμογες τριτων? Γιατι εγω την τελευταια φορα που το έκανα δε μου ζητησε password,  σε αντιθεση με το gatekeeper.

Eβαλες αυτογκολ, και εδω γελανε. :-D

Αν δεν γνωριζεις κατι  απο κοντα , απεχεις πολυ απο την πραγματικοτητα. Για να σε παρηγορησω δεν εισαι ο μονος....

ΥΓ. Το link που εβαλες για να αμυνθεις τωρα σε μενα, λυπαμαι  αλλα εχει την ιδια τυχη με το προυηγουμενο, γιατι προφανως το εκανες με τον ιδιο τροπο .Αν χρησιμοποιεις  τον υπολογιστη για να βαζεις μονο link, καλυτερα πετα τον...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή το mac os ειναι κλειστό ? Αυτο θες να πεις ?

Ναι, αυτό ακριβώς. Διαφωνείς;

Βλέπεις, στον επιστημονικό τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων υπάρχει η ακόλουθη φράση:

Security through obscurity, is no security at all.

Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει; Διαθέτεις κάποιο επιχείρημα ώστε να το αντικρούσεις; Γι' αυτό παρέθεσα το σύνδεσμο. Προκειμένου να ενισχύσω αυτή την αδιαμφισβήτητη μέχρι σήμερα θεώρηση. Εσύ διατί εταράχθης; Επειδή διέπει το λογισμικό στο σύνολό του, μαζί με αυτό της aapl;

Ενταξει ....μου αρέσει που αυτοι που  πιστευουν οτι είναι αλλη μια διανομή linux ,το mac os ,δεν βγηκανε να σου τι πούνε.

Εντάξει, σου αρέσει διότι δε γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ linux και *nix, γι' αυτό. Άλλο unix like, άλλο linux λόγω Linus Torvalds.

Ελα πεσε την αληθεια οτι προσπαθεις να αποπροσανατολισεις το προβλημα γιατι σε ενοχλει και ασε τις εξυπνάδες.

Θ' αφήσω τις αποτυχημένες προσπάθειες για εξυπνάδες και αποπροσανατολισμό σ' εσένα. Το αντικείμενο του νήματος είναι η ασφάλεια, όχι ο Φρόυντ ούτε οι χαρακτηρισμοί που μοιράζεις ελλείψει επιχειρημάτων:

1. προσπαθεις να αποπροσανατολισεις

2. ασε τις εξυπνάδες.

3. πεταμε πυροτεχνηματα

4. Κανεις μπαμ οτι σε ενοχλει

5. σου τι λενε καποιοι

6. κολλημενοι applaκιδες

7. βρηκες οτι πιο ακυρο και ασχετο για να τους την πεις

8. βρηκες οτι πιο προχειρο, ηταν μπροστα σου για να αμυνθεις

9. καποιοι φιλοι  σου το θεωρουνε και σουρωτηρι απο αγνοια, δε σε τιμα ιδιαιτερα

10. Αν χρησιμοποιεις  τον υπολογιστη για να βαζεις μονο link, καλυτερα πετα τον...

.

.

.

Δεν βγήκα να κατηγορησω οπως άλλοι...

Ναι τι να σου πω ...μας έπεισες.

Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις ψυχολογος για να καταλαβει οτι βρηκες οτι πιο προχειρο, ηταν μπροστα σου για να αμυνθεις.

Ούτε για να καταλάβει ότι πληκτρολογείς σε aapl keyboard χωρίς τονισμό (feature της aapl και όχι της Ελληνικής γλώσσας).

Θεωρείς πρόχειρο, άκυρο και άσχετο το άρθρο του ArsTechnica, επειδή το παρέθεσα εγώ; Βγήκες ευκαιρία να πετάξεις λάσπη σε όλους επειδή θίγονται οι καταναλωτικές προτιμήσεις σου;

Αν είναι δυνατόν!

Υπο προυποθεσεις κανενα λειτουργικο δεν ειναι ασφαλες , αλλα να συγκρινεις το android με ενα λειτουργικο που μαλιστα καποιοι φιλοι  σου το θεωρουνε και σουρωτηρι απο αγνοια, δε σε τιμα ιδιαιτερα....

Κανένα ΛΣ δεν είναι ασφαλές, τελεία. Εάν επιτρέπεται, σε ποιές προϋποθέσεις και ποιούς κατά φαντασία φίλους μου αναφέρεσαι; Στο Φρόυντ; Στο brand name; Πού;

Για πεσε μας , τι password και πιο απο όλα βαζεις στο android για να "ξεκλειδωσεις"  τις εφαρμογες τριτων? Γιατι εγω την τελευταια φορα που το έκανα δε μου ζητησε password,  σε αντιθεση με το gatekeeper.

Γιατί να πέσω... φαντάρος είσαι;

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, συνηθίζεις να ζητάς κωδικούς και από άλλα μέλη του φόρουμ; Ή μήπως εισάγεις κωδικούς δεξιά και αριστερά σε εφαρμογές τρίτων και πέμπτων;

Eβαλες αυτογκολ, και εδω γελανε. :-D

Επειδή κατά τη γνώμη σου γράφω εξυπνάδες, γι' αυτό.

ΥΓ. Το link που εβαλες για να αμυνθεις τωρα σε μενα, λυπαμαι  αλλα εχει την ιδια τυχη με το προυηγουμενο, γιατι προφανως το εκανες με τον ιδιο τροπο .

Εάν όσα γράφω τα θεωρείς άμυνα, τότε καλά κάνεις και λυπάσαι.

Αν χρησιμοποιεις  τον υπολογιστη για να βαζεις μονο link, καλυτερα πετα τον...

Ναι μόνο για να παραθέτω συνδέσμους τον χρησιμοποιώ.

Κάποιο άλλο, εξίσου βαρύγδουπο επιχείρημα;

• Like 2
Δημοσ.

Ναι, αυτό ακριβώς. Διαφωνείς;

Βλέπεις, στον επιστημονικό τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων υπάρχει η ακόλουθη φράση:

Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει; Διαθέτεις κάποιο επιχείρημα ώστε να το αντικρούσεις; Γι' αυτό παρέθεσα το σύνδεσμο. Προκειμένου να ενισχύσω αυτή την αδιαμφισβήτητη μέχρι σήμερα θεώρηση. Εσύ διατί εταράχθης; Επειδή διέπει το λογισμικό στο σύνολό του, μαζί με αυτό της aapl;

Εντάξει, σου αρέσει διότι δε γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ linux και *nix, γι' αυτό. Άλλο unix like, άλλο linux λόγω Linus Torvalds.

Θ' αφήσω τις αποτυχημένες προσπάθειες για εξυπνάδες και αποπροσανατολισμό σ' εσένα. Το αντικείμενο του νήματος είναι η ασφάλεια, όχι ο Φρόυντ ούτε οι χαρακτηρισμοί που μοιράζεις ελλείψει επιχειρημάτων:

Ναι τι να σου πω ...μας έπεισες.

Ούτε για να καταλάβει ότι πληκτρολογείς σε aapl keyboard χωρίς τονισμό (feature της aapl και όχι της Ελληνικής γλώσσας).

Θεωρείς πρόχειρο, άκυρο και άσχετο το άρθρο του ArsTechnica, επειδή το παρέθεσα εγώ; Βγήκες ευκαιρία να πετάξεις λάσπη σε όλους επειδή θίγονται οι καταναλωτικές προτιμήσεις σου;

Αν είναι δυνατόν!

Κανένα ΛΣ δεν είναι ασφαλές, τελεία. Εάν επιτρέπεται, σε ποιές προϋποθέσεις και ποιούς κατά φαντασία φίλους μου αναφέρεσαι; Στο Φρόυντ; Στο brand name; Πού;

Γιατί να πέσω... φαντάρος είσαι;

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, συνηθίζεις να ζητάς κωδικούς και από άλλα μέλη του φόρουμ; Ή μήπως εισάγεις κωδικούς δεξιά και αριστερά σε εφαρμογές τρίτων και πέμπτων;

Επειδή κατά τη γνώμη σου γράφω εξυπνάδες, γι' αυτό.

Εάν όσα γράφω τα θεωρείς άμυνα, τότε καλά κάνεις και λυπάσαι.

Ναι μόνο για να παραθέτω συνδέσμους τον χρησιμοποιώ.

Κάποιο άλλο, εξίσου βαρύγδουπο επιχείρημα;

linux ή windows αν εφερνες παράδειγμα για να υπερσπιστεις το android πάλι θα σε έκραζα. Δεν έχει να κάνει με την apple και δεν γράφω απο apple μηχάνημα αν αυτό ειναι το προβλημα σου.

Νομίζω οτι έχω το δικαίωμα να κρινω την αποψη σου σε ένα θέμα και τα επιχειρηματα να τα μελετώ. Το δικό σου επιχειρημα στο θέμα ήταν, οτι κάποιο κλειστο για σένα λειτουργικό (επειδή δουλευει σε συγκεκριμένα μηχανήματα) εχει και αυτό ευπάθειες αρα δεν μπορεί να πει κανεις τίποτα για το Android σου. Aν ασχολεισαι μονο με την ψυχολογια γραπτου κειμένου και δεν έχεις ασχοληθεί με hackintosh φυσικό ειναι να γράφεις αυτα που γραφεις. Αλλα εδω δεν ειναι ψυχολογικό forum και τα επιχειρηματα σου ανηκουν στην σφαίρα της φαντασίας.

Δεν με ενδιαφέρει αν προσπαθείς να βρεις ελαττωματα στις απαντησεις μου για να ξεφύγεις απο το θέμα που δεν ειναι άλλο, απο τη δικαιολόγηση της ασφάλειας ενος λειτουργικού χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο. 

Αν το παραπάνω δεν σε ενοχλει τοτε λυπάμαι.

Δημοσ.

Αν αυτό το έγραψες για να πεις ότι έχεις ασφάλεια μόνο μέσω open source θεωρώ ότι τραβάς απ' τα μαλλιά τη συγκεκριμένη φράση.

Μια χαρά "ανοιχτό" είναι σε αυτούς που πρέπει και περιλαμβάνει μηχανικούς ασφαλείας της Apple, μηχανικούς ασφαλείας 3ων εταιρειών που συνεργαζονται. Ακολουθεί πρότυπα και τεχνικές που έχουν καθιερωθεί και είναι στάνταρ στον τομέα κοκ.

Στην τελική αν τον κώδικα του OSX η Apple τον έχει ανοιχτό για τους μηχανικούς της και άλλες 10,20,30 εταιρείες που ασχολούνται με την ασφάλεια, ήδη τον έχουν δει περισσότερα ικανά ματιά στον τομέα της ασφάλειας απ οτι σε πολλά μεγάλα open source projects.

Επίσης βλέπω οτι ο Linux kernel έχει σχεδόν ίδια σε απόλυτο αριθμό vulnerabilities με το OSX αλλα τα διπλά που οδηγούν σε privilege escalation. Επίσης για το OSX αν όχι όλα ειναι για έκδοση <10.11.5

Και στη μια περιπτωση μιλάμε μόνο για τον kernel

cvedetails η πηγή

Δημοσ.

Αυτο η αληθεια ειναι οτι δεν το καταλαβα. Για ποιο feature μιλας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αυτό το έγραψες για να πεις ότι έχεις ασφάλεια μόνο μέσω open source θεωρώ ότι τραβάς απ' τα μαλλιά τη συγκεκριμένη φράση.

Δε λέω πουθενά κάτι τέτοιο, αφού είναι όντως τραβηγμένο.

Κανένα ΛΣ δεν είναι ασφαλές, τελεία.

linux ή windows αν εφερνες παράδειγμα για να υπερσπιστεις το android πάλι θα σε έκραζα.

Παραδέχεσαι ευθέως λοιπόν, ότι μπήκες να με κράξεις επειδή χρησιμοποιώ android. Επομένως, η όποια επιχειρηματολογία σου είναι άτοπη.

Νομίζω οτι έχω το δικαίωμα να κρινω την αποψη σου σε ένα θέμα και τα επιχειρηματα να τα μελετώ.

Το δικαίωμα το έχεις. Κρίση και επιχειρήματα δεν έχεις. Άλλωστε, μπήκες να με κράξεις, remember?

Aν ασχολεισαι μονο με την ψυχολογια γραπτου κειμένου και δεν έχεις ασχοληθεί με hackintosh φυσικό ειναι να γράφεις αυτα που γραφεις.

Ενώ εάν είχα χρησιμοποιήσει τα ετοιματζίδικα και κλειστά binary blob του tonymacx86 για να εγκαταστήσω το κλειστό MacOS σε PC (παράνομο σύμφωνα με το EULA της aapl) , θα ήμουν approved, ε; Τότε θα ήμουνα στο δικό σου το στρατόπεδο και δε θα μιλούσες.

Έτσι κράζεις κρίνεις εσύ.

οτι κάποιο κλειστο για σένα λειτουργικό (επειδή δουλευει σε συγκεκριμένα μηχανήματα)

Πού γράφω ότι είναι κλειστό επειδή δουλεύει σε συγκεκριμένα μηχανήματα;

Αναφέρεις και επεξηγείς πράγματα που δεν έχω πει;

Το ΛΣ android, είναι ανοικτό διότι είναι open-source, σε αντίθεση με ΛΣ των aapl, msft, κλπ.

Όπως φαίνεται δεν έχεις κατανοήσει απολύτως τίποτα. Εδώ δε γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ Unix, Linux, MacOS ενώ ταυτόχρονα γράφεις ότι μελετάς και κρίνεις τα επιχειρήματά μου.

Υιοθετώντας τακτική λασπολόγου, μπήκες να με κράξεις - και να με προσβάλλεις επειδή χρησιμοποιώ android. Θίχτηκες λόγω καταναλωτικών προτιμήσεων, αυτό είναι όλο.

Επεξ/σία από AlexKane
  • Like 1
Δημοσ.

Παραδέχεσαι ευθέως λοιπόν, ότι μπήκες να με κράξεις επειδή χρησιμοποιώ android. Επομένως, η όποια επιχειρηματολογία σου είναι άτοπη.

Το δικαίωμα το έχεις. Κρίση και επιχειρήματα δεν έχεις. Άλλωστε, μπήκες να με κράξεις, remember?

Ενώ εάν είχα χρησιμοποιήσει τα ετοιματζίδικα και κλειστά binary blob του tonymacx86 για να εγκαταστήσω το κλειστό MacOS σε PC (παράνομο σύμφωνα με το EULA της aapl) , θα ήμουν approved, ε; Τότε θα ήμουνα στο δικό σου το στρατόπεδο και δε θα μιλούσες.

Το ΛΣ android, είναι ανοικτό διότι είναι open-source, σε αντίθεση με ΛΣ των aapl, msft, κλπ.

Όπως φαίνεται δεν έχεις κατανοήσει απολύτως τίποτα. Εδώ δε γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ Unix, Linux, MacOS ενώ ταυτόχρονα γράφεις ότι μελετάς και κρίνεις τα επιχειρήματά μου.

Υιοθετώντας τακτική λασπολόγου, μπήκες να με κράξεις - και να με προσβάλλεις επειδή χρησιμοποιώ android. Θίχτηκες λόγω καταναλωτικών προτιμήσεων, αυτό είναι όλο.

Το κομμάτι του πυρήνα του Linux είναι Open Source στο Android δεν είναι το λειτουργικό, ψάξτε το λίγο πριν γράφετε ότι θέλετε. Επίσης ναι έχεις δίκιο ούτε τα Windows, MacOS έιναι Open Source. Επίσης MacOS = UNIX. Ο καθένας γράφει ότι του κατέβει. Το Android δεν είναι Ανοικτό είναι υπό τον έλεγχο και τα πνευματικά δικαιώματα της Google. Κάποια κομμάτια του είναι Open Source αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι είναι Free Software.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κομμάτι του πυρήνα του Linux είναι Open Source στο Android δεν είναι το λειτουργικό, ψάξτε το λίγο πριν γράφετε ότι θέλετε.

Το άκυρο πόστ της ημέρας.

Το ΛΣ android είναι open-source κατά 99%. Από τον kernel, filesystem (ext4/f2fs), network stack, graphics stack (openGL-ES/Vulkan), SElinux, media framework, application framework, java runtime environment, κλπ, κλπ. Τα τμήματα του android που είναι κλειστού κώδικα είναι οι οδηγοί συσκευών και το GooglePlay. Το ΛΣ είναι open-source, free software (όχι μόνο ο kernel όπως λάθος ισχυρίζεσαι).

Το Android δεν είναι Ανοικτό είναι υπό τον έλεγχο και τα πνευματικά δικαιώματα της Google.

Λάθος τα ξέρεις. Ρίξε μια ματιά εδώ, ώστε να ενημερωθείς σχετικά με το license του android, διότι απ' ότι φαίνεται δε γνωρίζεις.

Ολόκληρος ο κώδικας του android είναι διαθέσιμος στο github (όχι μόνο ο kernel όπως λάθος ισχυρίζεσαι). Πώς νομίζεις ότι προκύπτουν όλα τα vendor firmware και οι custom ROM;

Πώς νομίζεις ότι προκύπτουν ΛΣ όπως τα RemixOS, FireOS, Cyanogen που δεν ανέπτυξε η goog;

Πού είναι η goog να κυνηγήσει την Amazon και τους Κινέζους για (ανύπαρκτα) πνευματικά δικαιώματα που αφορούν το ΛΣ;

Οι developers και οι εταιρίες κατεβάζουν τον kernel και γράφουν δικό τους ΛΣ από την αρχή; Τον κώδικα του android κατεβάζουν από github και τον κάνουν compile με το GCC, αφού προσθέσουν τους απαιτούμενους οδηγούς για την κάθε συσκευή. Ο κώδικας είναι ανοικτός και δωρεάν.

Ίσως εάν ενημερωθείς λίγο καλύτερα, δεν θα γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν.

Επεξ/σία από AlexKane
  • Like 3
Δημοσ.

Μάλιστα το ακουσαμε και αυτό . Το mac os δεν ειιναι open source επειδή εσυ το λές....ετσι απλα με επιχειρηματα. Τα οποια ειναι ποια? Σε πληροφορώ οσο open source ειναι το android το ιδιο open source ειναι και το mac os. Aν εσύ  rootaρεις εγώ κάνω hackintosh...που ειναι η διαφορά?

Οσο για το Unix ειναι μια πιστοποιηση που έχει πάρει γιατι πληρη κάποιες προδιαγραφές δεν σημαινει ομως οτι ειναι κλειστο συστημα, οπως αφηνεται να εννοηθει κακώς απο κάποιους.

Τελος παντων φαινεται καθαρα οτι σε ενοχλει η apple και νομιζες οτι βρηκες την ευκαιρία να την κραξεις. Ειδες πουθενα να κράζω το android? Σε ξαναρωτάω για τελευταία φορά. Το έψαξες καθόλου πριν πετάξεις όλες αυτες τις κοτσάνες για το mac os ή ηταν οτι πιο προχειρο που βρήκες για να υπερασπιστεις το android σου απο το κράξιμο? Το οποιο σου τονίζω, γιατί μάλλον εισαι πολυ μπερδεμένος , δεν προηλθε από μένα.

Δημοσ.

Μάλιστα το ακουσαμε και αυτό . Το mac os δεν ειιναι open source επειδή εσυ το λές....ετσι απλα με επιχειρηματα. Τα οποια ειναι ποια? Σε πληροφορώ οσο open source ειναι το android το ιδιο open source ειναι και το mac os. Aν εσύ  rootaρεις εγώ κάνω hackintosh...που ειναι η διαφορά?

Ο Darwin, ο πυρηνας του mac OS ειναι ανοιχτου κωδικα. Το υπολοιπο ΟS ειναι κλειστου κωδικα, δηλαδη ιδιοκτησια της Apple. Ουσιαστικα ειναι παρανομο να εγκαθιστας mac OS σε υπολογιστη που δεν εχει κατασκευασει η apple, γιαυτο και καμια αλλη εταιρια δε μπορει να πουλησει υπολογιστες με mac OS. Αν ηταν ανοιχτου κωδικα θα εφτιαχνε και η κουτση Μαρια mac υπολογιστες και δε θα αναγκαζοσουν να φτιαξεις hackintosh.

Το android ειναι ανοιχτου κωδικα ολοκληρο, δηλαδη οποιοσδηποτε μπορει να το παρει, χωρις να παραβιαζει κανενα νομο και να το εγκαταστησει οπου θελει, τροποποιωντας το οπως θελει. Αυτο που ειναι κλειστου κωδικα ειναι τα google apps και services, τα οποια δεν ειναι κομματι του android. Eιναι ξεχωριστα απο το λειτουργικο και κανενας δεν υποχρεωνει κανεναν να τα εγκαταστησει αν δε θελει. Και επειδη ειναι ανοιχτου κωδικα, φτιαχνει και η κουτση Μαρια android συσκευες ή custom roms, χωρις να δινει λογαριασμο στη google. Λογαριασμο δινει μονο αν θελει να προσθεσει τα google services, αλλιως βαζει ενα αλλο store για εφαρμογες και ειναι απολυτως νομιμος. 

Δημοσ.

Βρε βρε..οι δικοί μου αγαπημένοι insomniac,(δεν) απαντούν ως συνήθως,έχοντας δίπλα τη λίστα

2. ασε τις εξυπνάδες.
3. πεταμε πυροτεχνηματα
5. σου τι λενε καποιοι

6. κολλημενοι applaκιδες
9. καποιοι φιλοι σου το θεωρουνε και σουρωτηρι απο αγνοια, δε σε τιμα ιδιαιτερα
10. Αν χρησιμοποιεις τον υπολογιστη για να βαζεις μονο link, καλυτερα πετα τον...

Σα να βλέπω προηγούμενες συζητήσεις.

Την μοιράζουν δώρο με κάθε ανοικτό macOS,τι σκατά;

Όπως και να έχει,όταν το τηλέφωνό σου είναι πιο έξυπνο από εσένα,μη το πειράζεις.

Δημοσ.

Ο Darwin, ο πυρηνας του mac OS ειναι ανοιχτου κωδικα. Το υπολοιπο ΟS ειναι κλειστου κωδικα, δηλαδη ιδιοκτησια της Apple. Ουσιαστικα ειναι παρανομο να εγκαθιστας mac OS σε υπολογιστη που δεν εχει κατασκευασει η apple, γιαυτο και καμια αλλη εταιρια δε μπορει να πουλησει υπολογιστες με mac OS. Αν ηταν ανοιχτου κωδικα θα εφτιαχνε και η κουτση Μαρια mac υπολογιστες και δε θα αναγκαζοσουν να φτιαξεις hackintosh.

Το android ειναι ανοιχτου κωδικα ολοκληρο, δηλαδη οποιοσδηποτε μπορει να το παρει, χωρις να παραβιαζει κανενα νομο και να το εγκαταστησει οπου θελει, τροποποιωντας το οπως θελει. Αυτο που ειναι κλειστου κωδικα ειναι τα google apps και services, τα οποια δεν ειναι κομματι του android. Eιναι ξεχωριστα απο το λειτουργικο και κανενας δεν υποχρεωνει κανεναν να τα εγκαταστησει αν δε θελει. Και επειδη ειναι ανοιχτου κωδικα, φτιαχνει και η κουτση Μαρια android συσκευες ή custom roms, χωρις να δινει λογαριασμο στη google. Λογαριασμο δινει μονο αν θελει να προσθεσει τα google services, αλλιως βαζει ενα αλλο store για εφαρμογες και ειναι απολυτως νομιμος. 

Μαλιστα...Δηλαδή αν βάλω σε ενα κινητο που δεν έχει αδειοδοτηθει απο την Google , google apps και services θα ειναι παρανομο.

Ειναι παρανομο να χρησιμοποιω macos και να εκμεταλευομαι εμπορικα το σημα της Apple για να βγαζω κέρδος, οπως το ιδιο παρανομο ειναι να πουλάω Android κινητα με τα Google services χωρις την αδεια της Google.To mac os ειναι ενα Unix λειτουργικο. Επειδη το unix δεν ειναι free δεν σημαινει οτι δε ειναι open source. Μερικοι μάλλον εχει μπερδεψει το free με το open. Οταν το ξεκαθαρισετε τα ξαναλέμε....

ΥΓ. Υπαρχουν και άλλα UNix λειτουργικά και οχι μονο το macos...Απλα το mac os εχει τα δικα του services....

Βρε βρε..οι δικοί μου αγαπημένοι insomniac,(δεν) απαντούν ως συνήθως,έχοντας δίπλα τη λίστα

2. ασε τις εξυπνάδες.

3. πεταμε πυροτεχνηματα

5. σου τι λενε καποιοι

6. κολλημενοι applaκιδες

9. καποιοι φιλοι σου το θεωρουνε και σουρωτηρι απο αγνοια, δε σε τιμα ιδιαιτερα

10. Αν χρησιμοποιεις τον υπολογιστη για να βαζεις μονο link, καλυτερα πετα τον...

Σα να βλέπω προηγούμενες συζητήσεις.

Την μοιράζουν δώρο με κάθε ανοικτό macOS,τι σκατά;

Όπως και να έχει,όταν το τηλέφωνό σου είναι πιο έξυπνο από εσένα,μη το πειράζεις.

Εκτος και ειναι iphone....ξεχασες απο την λιστα τα περαστικα.   :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...